F1 Çevresi Grosjean'a Verilen Cezayı Adil Buluyor

yazar:

kategori:

Kararın sert olduğunu düşünenler de bulunuyor; zira en son yarış yasağı 1994’de Michael Schumacher’e gelmişti.

Ama Fransız pilot, bu sezon katıldığı 12 yarışın birçoğunda kazalara karıştı ve bu son kazada Ferrari Pilotu Fernando Alonso’nun kafası veya elleri, önünden uçup giden Lotus aracı yüzünden zarar görebilirdi.

Auto Motor und Sport’a konuşan Red Bull Pilotu Mark Webber: “Birileri zarar görmeden (Grosjean’ın) ceza alması daha iyi.”

Toro Rosso’nun eski pilotu Jaime Alguersuar: “Yasak adil görünüyor. Açıkçası zor bir karar ama güvenlikten bahsediyoruz”

Bu arada bazı söylentilere göre FIA, Grosjena’a sert bir ceza vererek örnek teşkil etmesini istedi.

Alguersuari: “bu konuyu bilmyiorum ama tek söyleyebileceğim, bu şeylerle ilgili konuşurken ciddi olmamız, güvenliği geliştirme konusunda çok iyi bir iş çıkardığı için FIA ile gurur duymamız gerek.”

Eski pilotlardan David Coulthard, Romain Grosjean için üzüldüğünü ifade etti.

Coulthard: “Komiserlerin, bu sene karıştığı bütün ilk tur kazalarını dikkate alıp bunun yeterli olduğuna kadar verdi diye düşünüyorum.”

“Eğer bu böyle ise, (ceza) adil. Romain iyi bir pilot, popüler bir pilot ve umarım daha iyi bir olarak geri dönecek.”


Yorumlar

“F1 Çevresi Grosjean'a Verilen Cezayı Adil Buluyor” için 46 yanıt

  1. muhtemelen oyledir uzerinden cok zaman gecti farkli bir seride oldugu ve Monaco'da oldugu kalmis aklimda

  2. Tek eli kırık olduğunu sadece kendisi biliyorsa yarışa çıkabilmiştir Yoksa o şekilde kimse izin vermez yarışmasına

  3. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    maalesef bu önemli anı canlı izleyemedim (97 de start aldım). Ama Monza'da çimlerin üstünde http://f1rejects.com/hall/whoops/mika.jpg şahit oldum. O an işte bu benim adamım dedim. Sonuna kadar dedim. Birisi sezondaki tüm yarışları kazansada, Mars'da da şampiyon olsa benim adamım Mika Pauli Häkkinen dedim.

    Dedim.

    Sonra gitti Spa2000'i yarattı.
    Yeryüzüne inmem 2 ay aldı.
    O aralar merak ettiğim, c-ışınlarının Tannhäuser kapısı yanında
    karanlıkta parlayışını seyretmeye fırsat bile buldum. O denli uçmuşum.
    ve bu uçuş için kendisine teşekkür etmek isterdim ama bu iş bu dünyada hal olmayacak gibi.

  4. baska bir seride yarisirken tel eli kirik sekilde Monaco yarisina cikmis yillar once F1 racing'te okumustum sampiyonlugu olmayan en buyuk pilotlardan bir tanesi Robert oldukca da sanssiz umarim birgun tekrar onu buralarda gorebiliriz…

  5. Bunu her izlediğimde garip bir şekilde haz duyuyorum
    Görsel açıdan mükemmel

  6. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Kubica'ya saygılarla.

  7. canlı izlemiştim. aha ikinci senna vakası demiştim. gerçekten korkmuştum.

  8. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Bildiğin ölümcül.
    🙂

  9. Seth ENSLOW un videoda ki kazadan sonra çekilen fotoğrafı
    >:)

  10. Seth ENSLOW un videoda ki kazadan sonra çekilen fotoğrafı
    >:)

  11. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    cümle içeriğini " erkene aldırdığı için" olarak değiştirmek lazım. yoksa zaman uyuşmuyor.

  12. Motorsporları TEHLİKELİDİR !!!
    >:)

  13. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    mevcut pilotlar Hans'ın geliş tarihinin erkene alınması için Hakkinen'e teşekkür borçlular.

    Orjinal HANS donanımı 1990 yılında satışa sunuldu fakat boyuna takılan kısmı geniş olduğundan Formula 1 ya da tek koltuklu, dar kokpitli yarış serileri için uygun değildi. 1995 yılında Mika Hakkinen'in Adelaide'da kafatasının çatlamasına neden olan çok ciddi kazanın ardından FIA, Daimler Chrysler ile birleşerek büyük darbeler anında sürücünün baş kısmını en iyi şekilde korumanın yollarını bulmak için bir program başlattı. Hava yastığı ve 'aktif' güvenlik sistemleri üzerinde kısaca düşünüldü fakat araştırma HANS sisteminin geliştirilmiş versiyonunu Formula 1'e uygun hale getirilip kullanılması yönüne kaydı.

    Testler boyunca sistemin yararları açık bir şekilde görüldü, veriler HANS sisteminin baş hareketini % 44, boyna uygulanan kuvvetini % 86, hızlanma anındaki kuvvetin başa etkisini % 68 oranında azalttığını gösterdi.

  14. DreamOfWinD  avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000) 02.09.2012 20:58:16
    çekirgenin 2. sıçrayışı.
    illki brezilya 2003.
  15. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    onu bırak boğazı kesilerek nefes alması sağlananlar bile var. 🙂

  16. Benim de aklıma geçen sene aynı durumdaki Hamilton geldi. Hareket etti.

  17. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    kaza sonrası diaz hareketsizdi.
    içimden yoksa dedim.
    hareket etti.

  18. Eau rouge ve Corkscrew. Buralarda yapılanları kim unutabilir ki.

  19. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    'The Pass'ı kim unutabilir ki,o kaza olduğunda çok üzülmüştüm gerçektende ama adama helal olsun bacaklarının o hale gelmesine rağmen WTCC'de yarıştı, ve altın madalya kazandı

  20. gercekten cok urkutucu bir kaza Allah kimsenin basina vermesin…

  21. F1'deki güvenliğin düşürülmesinin kazaları önleyeceğini düşünen arkadaşlara gelsin. Eskiler hatırlar, Alex Zanardi.

    Eski Williams, Lotus ve Jordan pilotu Alex Zanardi, 2012 paralimpik olimpiyatlarında, el bisikleti dalında altın madalya kazandı.
  22. Bu adamın üstüne yüklenmekte saçma,ceza alması normal ama ihraç birazcık ağrı..Maldonado da neler neler yaptı,kaç kişinin yarışını bitirdi,bir yarışta ihraç olmadı…Tamam yapılan arasında dağlar kadar olay var ama bu bir yarış sporu ve orada ki Grosjeanın hamlesi oldukça normaldi,Hamilton un hızlanacağını tahmin etmemiş olabilir bunu onu kasaplık sürücü yapmaz,ki orada Alonsonun üstünden uçmasında Grosjeanın suçu yok çünkü Gro nun hamlesinden sonra Hamilton ın frenajı kaçırması sonucu bu olay oldu,birlikte gidince düz gittikleri içinLa Source daki Alonso nun üzerinden uçtular,Suçsuz demiyorum ama bu denli eleştirmek ağır,start anında ne olduğunu ne yaşandığını onlar kadar bilemezsiniz ayrıca bu olayın en büyük benzeri Kanada 2011 de Button ın Hamilton ı görmemesiydi,daha sonta Hamilton a ne olduğunu biliyorsunuz,Hiç bir farkı yok Spa da ki olayla ama orada başka araç yok bu yüzünden ceza bile yok,o zaman Button duvara yapıştırsaydı diyorum,Her şeyi sıcağı sıcağına değilde yarıştan sonra incelen Belçika da ki haken heyetide ayrı skandal ama bunu kimse yazmıyor bile..SMS ile konuşulması ayrı bir sorun bu da Alonsonun sinirli olduğunu gösteriyor.Bazen değerlendirme yaparken pilotun ne hissettiğini tahmin etmek lazım,o da yarışıyor o da zorlamak istiyor,tamamiyle yarış kazası üstü söylenemez

  23. Bu konuda ilk ve son kez birseyler soylemek istiyorum oncelikle 2006'dan beri takip ettigim ve taraftari olmaktan dun oldugu gibi bugunde gurur duydugum Romain'in yaptigi son derece yanlisti.Cezayi bende takim patronu Eric Bouillier gibi yorumlamak istiyorum..Ote yandan cezanin Romain'e yarayacagini dusunmekle beraber cezanin-gerekcesinin-sacma oldugunu dusunuyorum her zaman her yerde guvenlikten dem vurulurken ben cezanin guvenlik gerekcesiyle verilmesini umardim ancak sadece Alonso ve Hamilton isimlerinin buyuklugu yuzunden verilen bir cezayi kabul edemiyorum.Yaz oraya pasa pasa guvenlik bizim icin cok onemli o yuzden tum araclarda "make roads safety" yazisi var de cok buyuk tehlike vardi de 3 yaristan da ihrac et insan hayati deriz boynumuz kildan ince olur ama ne demek sampiyonaya etki etmek? Ister istemez akillara su soru geliyor Valencia'da Vettel ve Grosjean motordaki hatadan dolayi yaris disi kaldilar bu sampiyonanin kaderini etkilemedi mi Renault'a yada hatali parcayi ureten sirkete bir yaptirim uygulandi mi? Konuya bu acidan yaklasinca cezayi son derece sacma buluyorum…Diger taraftan aklima Schumi'nin Rubens'i pit duvarina skstrdgi an geliyor bu olaydan daha mi risksizdi yada her yaris kaza yapan Maldonado? bu uc ornekte cezayi hakediyor bence ancak SAMPIYONA KADERINI ETKILEMEKTEN DEGIL INSAN HAYATINI TEHLIKEYE ATMAKTAN…ama siz butun sezon dizginleyemediginiz Maldonado'ya gozdagi vermek icin gidipte sponsoru ve yeteri kadar populeritesi olmayan bir pilota bu cezayi keserseniz burada adalet olgusundan soz edemeyiz…
    Diger taraftan starti izledikten hemen sonra Maldonado'nun erken startinin Romain'i etkiledigini dusunmustum kendisi de aciklamasinda bunu teyit etmis acemi bir pilot onunde firlayan bir araci gorunce panik yapmasi da cokta yadirganacak birsey degil suc tamamen kendisinde olsa da bu biraz da olsa olayi hafifletiyor aslinda…
    Tum bunlarin isiginda ben Singapur ve akabinde cok daha olgun bir Romain bekliyorum 2009'da cok daha kotu bir gidisin ardindan cok saglam geri donmustu bu cezanin da hayirlara vesile olmasini diliyorum ama adil oldugunu dusunmuyorum saygilar…

  24. Sezon içinde bu kadar kaza yapsaydı kesinlikle verirlerdi. Ama tek bir kazanın cezası bu kadar olmaz.

  25. ben cevap vereyim veremezlerdi…bu ceza bu çocuğa alonsonun yarışı bittiği için verildi.hamilton perez filan hikaye…

    fener=ferrari=fernando

  26. Sakinlestirsinde bi sekilde, napiyosa yapsin 🙂

  27. Grosjean'ı Kimi'ye emanet edersen Kimi alır bara götürür onu sakinleşmesi için 😀

  28. aynı kazayı alonso yapsa aynı cezayı verebilirlermiydi?

  29. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    =)

  30. Bu konuda hic kimseyle isi olmayan Raikkonen`in bile sorumlu oldugunu dusunuyorum, Muhtemelen Grosjean profesyonel kisilerden destek aliyordur, yaris muhendisi ona tavsiyelerde bulunuyordur ama Raikkonen gibi tecrubeli biri Grosjean`a agabeylik yapip ona tecrubelerini aktarmali, eminim Grosjean herkesten fazla dinleyecektir Rai yi..

  31. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Grosjean Geçiyor =)

  32. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu adamı kaza müptelası yapana kadar bekleyenlerin de bu diskalifiyeden payını alması lazım.Öncelikle Bouiller sonra yarış komiserleri.
    Kazadan sonra Bouillerin açıklamalarına bakın.""Sanırım onunla daha fazla konuşmalıyız""12-7 olana kadar nerdeydiniz?.Hiç mi kenara çekip konuşmadınız.Kendine çeki düzen vermesini istemediniz.Demek ki bouiller grosjeanı kendi haline bıraktı ve muhtemel başına gelecekleri de biliyordu.Hangi patron hangi şartlarda ; pilotunun aldığı cezadan mutluluk duyduğunu dile getirir ki?
    Grosjeanın suçu yok.Suç onu artistliğe itenlerindir.Daha önceki vukuatlarında ceza vermeyen , konuşmayan , kulağını çekmeyenlerindir.

  33. ısınma turunda hill'i geçince 5sn dur kalk vermişler, 3 tur içinde uygulanması lazımdı sanırsam, girmedi. Sonra bundan dolayı siyah bayrak çektiler. Şumi yine durmadı, o arada briatore gitmiş yok efenim yanlış anlaşılma oldu, siz siyah bayrağı kaldırın ben adamı pite sokacam demiş. Siyah bayraklar kaldırıldı. Şumi cezasını çekti. Ama bu olaylardan dolayı sonradan cezayı verdiler. Briatore'nin fırıldağı anlayacağın.

  34. Diskalifiye sadece kasıt olduğunda değil örnek teşkil etmesi, tehlike arzettiği düşünülen, tekrarlanan basit, güçlü hatalar, izleyiciler ve padok tarafında kamplaşma ve büyük hayal kırıklığı durumlarında da verilebilir. Zaten bunlar da yaşandı ancak yaşanması gerektiği oranda yaşanmadı.
    İddialılar da yaptığında verilebilmeli, Schumacher'e ceza verildiğinde, puanları silindiğinde de basit, başarısız, yeni yetme bir pilot değildi.
    Kasıt yani dışardan ki görüşün dışında veri ile ispat ve itiraf olmadığında da, kelime manası karşılanmasa bile düşünülmeli, zaten öyle de oldu birçok defa. Hatırlarsanız Singapur verisel olarak doğrulanmıştı, 2006 Monaco ise doğrulanamamıştı ancak verilmesi gerekiyordu (haftasonundan diskalifiye değil tabi ki) hayal kırıklığını tamir etmek başka türlü mümkün olamazdı.
    Keşke herkese verilebilse ancak F1 hakemleri bu konuda diğer serilerde ki kadar başarılı ve cesur değil. Senna'ya veremiyorlardı, Sato'ya vermemeyi tercih ediyorlardı hakeza Montoya aynı şekilde. Mesela kısa zaman önce sürekli hal alan Massa-Hamilton kapışmalarında bunlar konuşuluyor olmalıydı. Bu kaza Alonso için tehlike arzetti de öncekiler arzetmiyor muydu.

  35. 94'de takımı birçok hata yaptı ve tartışmaları çok alevlendirdiler. Birçoğunu da güzelce çekmek zorunda kaldılar. Başka hatalar, dikkatsizlikler de yaptılar kıvırdılar bazen yedi bazen yemedi. Zaten sezon sonuna Hill'in bu kadar yaklaşmasına sebep de bunlar oldu. Michael herşekilde takımı ipten aldı 😛

  36. diskalifiye=kasıtlı bir durum sonucunda verilen bir karar oldu hep f1 de.ancak grosjean ın durumu kasıtlı değil ceza verilmeliydi ama yarıştan men değil pit yolundan son sıradan başlatmak yada 15-20 sıra grid cezası iyi olurdu zaten adam hatalı olduğunu kabul etti ama kasıtlı olmadığınıda söyledi daha öncede böyle hataları oldu ama bir kaç sezondur böyle kazalar yüzünden diskalifiye cezası hiç olmamıştı f1 de.fia bazen vuracağım derken öldürüyor.monzada start alamaması onun hatasını düzeltecekmi son sıradan başlasa idi hatasını ve durumunu çok daha iyi kavrardı bence diskalifiye bir pilotun karnesinde yüz karasıdır ve nadiren verilen cezadır üstelik kasıtlı durumlarda verilir.diskalifiye ağır bir karar bence onun haricindeki cezaları normal ve adil bulabilirdim ancak diskalifiye ağır ve bu durum içinde adil değil.bir pilotu yarıştan men ederek onun hatasını yada hatalarını düzeltemezsin onu bir şekilde yarıştırarak hatalarını düzeltmeye yardımcı olabilirsin.yarışamazasa hatalarını düzeltemez.
    şimdi fia şu soruyuda kendisine sordumu tamam biz bu kararı verdikde yarın bir başka startta iddialı pilotlarda böyle bir hata yaparsa yada başka pilotlarda onlarada bu tür bir ceza verebilirmiyiz.

  37. Raikkonen06  avatarı

    Lotus taraftarı olmama rağmen hakettiğini düşünüyorum düşünün artık 12 yarışda 7 kazası var aslında cezayı çoktan haketmişti oda spaya kalmış zaten fazla itiraz edende yok çünkü pilotların can güvenliği daha önemli araçla resmen uçtu Alonso'nun üstünden ama birşey daha var Schumide bu yıl o kadar kazaya karıştı bu gibi bir ceza aldığını hiç görmedim özelliklede Senna ile yaşadığı kazada aynı Grosjean ile Hamiltonun kazasına çok benziyordu bu yüzdende haketmediğini düşünüyorum.

  38. onur çakır avatarı

    pek anlamadım pite gelip durmamışmı schumacher neden siyah bayrak çıkarttılar hadi bu cezaya bakınca şimdiki ceza çerez kalıyor sen adamların üzerinden uç kobanın perezin alonsonun hamiltonun yarışını mahvet sonra 1 yarış men cezası al schumacherin cezasına bakılınca bir 3-4 yarış men gelmesi gerekiyordu

  39. Kazadan sonra soyle derdi sanirim "Ne varki bunda? geciyordum carpistik.. Yaklasimimi degistirmeyecegim" 🙂

  40. Bu ceza yi sadece 1 kisi adil bulmaz, o da Maldonado 🙂

  41. Ferrari%100 avatarı

    1994'teki ceza çok çok ağırmış
    Üstelik bide kaza söz konusu değilmiş

  42. romen adına çok talihsiz bi kazadı hem hamiltonu hem alonsoyu yarış dışı bıraktı şampiyonanın kaderiyle oynadı bi anlamda ben açıkçası 10 sıra girid cezası tarzında bi şe bekliyodum

  43. en son yarış yasağı 1994'de Michael Schumacher'e gelmişti.

    Hatırlatmak için yazıyorum, ingiltere GP'de ısınma turunda Damon Hill'i geçtiği için verilen 5sn dur kalk cezasını çekmeyince siyah bayrak çıkarılmıştı. Bu yüzden 2 yarıştan men edilmişti.

    Kendisinin pek bir suçu yoktu, Briatore arkada işler çevirmişti. Yok görmedik, yok yanlış anlaşılma oldu vs.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir