TV'de Motorsporları Ekranı

Biraz karışık bir derleme olacağı için şimdiden uyarımızı yapalım.

Formula 1 ve Moto GP

TV’nin dünya çapında en çok izlenen bu iki motorsporları organizasyonunun Türkiye’deki yayın haklarını üç yıllığına D-Smart aldı.2012, 2013 ve 2014 sezonlarını D-Smart’dan izleyebilirsiniz. Ayrıca Teledünya’daki RTL’den de Formula 1 yarışları izlenebiliyor.

Eurosport 1-2  (D-Smart, Digitürk, Teledünya)

Spor deyince ilk akla gelen kanal birçok motorsporları programı da yayınlıyor :
Dünya Superbike Şampiyonası
Dünya Supersport Şampiyonası ( Kenan Sofuoğlu bu seride yarışıyor)
WTCC
Auto GP
Britanya Superbike Şampiyonası
World Series By Renault ( Formula Renault 3.5, Eurocup Formula Renault 2.0, Eurocap Megane Trophy, Eurocup Clio)
World Endurance Championship
Motor Sports Weekend ( Motorsporları programı )

Fox Sport : Nascar, The Mobil 1 Grid (D-Smart, Digitürk)

Espn : Nascar (D-Smart, Digitürk)

Espn Classic : F1 70’li yıllar, Moto GP 2008 sezonu benim gördüğüm programlarıydı. Bazen sizi güzel anılara götürebiliyor, bu kanalı takipte olmakta fayda var. (Digiturk)

Sports Tv : Formula 3 Euro Series, Scirocco R Cup (D-Smart, Digiturk, Teledünya)

Trt Spor : Superspor adlı Motorsporları Programı

Ntv Spor : Maalesef Türkiye’ye Motorsporları dahil birçok değişik sporu sevdiren kanalın sadece Mobil 1 Grid adlı programdan başka görebildiğim Motorsporları yayını yok.

TV 8 : Yılların programı 8. Etap hem alışılagelmiş yeni çıkan araçların tanıtımını, hem de Motorsporları dünyasından son haberleri veriyor.

AB Moteurs : İsmi duyunca heyecanlansanız da yeteri kadar ilgili çekecek motorsporları yok. Yine de ara ara bu tür programlara denk gelebilirsiniz. (D-Smart, Teledünya)

Konu geniş çaplı da en azından başlamak istedim. Televizyonda denk geldiğim ve biraz da TV kanallarının internet sitelerine bakarak yazmaya çalıştığım bu yazıyı insanlar okudukça kolektif bir yazı hale gelmesini isterim. Benim gözden kaçırdığım bazı programlar olabilir. Mesela Eurosport başka serileri de yayınlıyor ama benim aklıma gelenler bunlar. Belki günün birinde birileri bu yazıya bakar da yararlanırsa çok mutlu olurum, belki de medyadan birileri okuduğunda ufak da olsa kendilerini eleştirme gereği duyarlar.

Vurgulamak gerekirse; özellikle Eurosport, Sports Tv, AB Moteurs ve ESPN kanallarında gözden kaçırdığım programlar olduğunu tahmin ediyorum. Geç de olsa 2012 yılı için TV’de Motorsporları Ekranı olarak bir rehber görevi görebilir. Ayrıca ele aldığım platformlar Türksat uydusundaki kanallar, Karasal yayın, D-Smart, Digiturk ve Teledünya. Diğer uydulardan ve internetten bütün serileri izlemek mümkün evet fakat yukarıda saydığımız platformlarla sınırladık olayı. Geri dönüşler bekliyorum…

 

Mücahid Ekrem


Yorumlar

  1. Eklemeler için teşekkürler, ben düzeltmeleri ekleyeceğim, gözden kaçırdığımız programlar ve yarışlar olursa haber eden olursa güzel olur, güncelleriz. Ayrıca Hotbird gibi uydulardan izleyebileceğimiz yarışlar içinde bu yazının devamı olarak başka bir yazı yazan olursa yararlı olabilir, tekrar teşekkürler.

  2. Erkan Şükrü Kapı avatarı
    Erkan Şükrü Kapı

    Sports Tv'de GT yarışları da oluyor

  3. badr 26 E uydusunda abu dhabi sports-2 kanalı f1 haftasonunu full veriyor

    F1=FP1,FP2,FP3,Sıralama ve yarış full reklamsız.
    gp2= antrenmanlar sıralama ve yarış
    gp3 yanılmıyorsam sadece yarışlar.
    porsche cup

    avustralya v8 yarışları

    al jazeree sports 1 ve 2 kanalıda süperbike süpersports ve moto gp yi canlı veriyor.yayın kaliteside iyi.

    ben yıllardır motorsporları izliyorum inanın türksatta bu yayınları yiyecek testisli bir kanal yok.olsa bile aydın doğan gibi gözü doymaz maymun iştahlıların paralı kanalında yayınlanır.sırf serhanın sesinden dinlemek ve kayıt yapmak için dsmart HD plus üyeliği aldım.ama kaydettiğim yayını pcye aktaramadığım için (telif hakkından dolayı) üyeliği iptal ettirdim ama bana 300 ün üzerinde bir taahhüt bozma bedeli çıkardılar.allah belasını versin.hem bize yağlı kazık attılar hemde f1 ve moto gp kitlesini yok ettiler.

  4. Eline Sağlık.

    Tivibu'yu unutmuşsun sanırım, veya doğrudan bir yayıncı olmadığından kaale de almamış olabilirsin.

    Burayı da ben doldurayım: Tivibu Maxi Plus üyelikte Eurosport 1 ve 2, Motors TV, ESPN Classic, RTL ve Sports TV kanallarını izleyebiliyorsunuz. Ucuz olan normal pakette sadece RTL var bunlardan.

  5. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Scirocco Cup'ı Sports TV'de hiç görmedim.Mobility Channel yayınlıyordu fakat kanal Samanyolu Grubu'na geçti eski STV programları yayınlanıyor.

    Eurosport'ta GP3 ve Porsche Supercup veriliyor fakat GP2 yok

    Hotbird uydusundan izleyebileceğiniz

    DTM'i Das Erste
    GP2 1.yarışı Rai Sport 1 veya Rai Sport 2 ( ayrıca V8 Superstar,F3 Italia,Abarth 500 Cup vs. veriliyor )

  6. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Olips Motorsports,Lubex Motorsports olduktan sonra bozmuştu.Fuat Akdağ seslendirir,Can Ünlü hazırlardı.Yaşam TV diye kanal vardı bir aralar sadece DSmart ta idi galiba,Can Ünlü nün Start ı yayınlanıyordu.

    TGRT'de adı Begüm olan bir bayan sunuyordu programın adını hatırlamıyorum.Rallilerde falan co pilotluk yaptı hatta.Özgün kardeşler Fiat sponsorluğuyla Show TV'de senelerce Sinyal yaptılar.Ahmet Özgün'de BRT'de Otoloji programını sunardı.Show TV yine 2000 lerin başına çok meşhur olan Fiat Palio Cup'ı canlı yayınlardı,spikerde Saffet Üçüncü idi galiba.NTV'de Polo Ladies Cup,Leon Cupra Cup ve DTM yayınlardı.Spor kanalı açtıktan sonra yayınlar çoğalacağına malesef sıfıra indi.

    Yazdıklarının dışında ;

    Eurosport'ta IRC ,Blancpain Lamborghini Cup ve Aytaç Biter'in yarıştığı ETCC
    Sports TV'de Avrupa Ralli Şampiyonası ve International GT Open
    AB Moteurs'ta Nascar Sprint Cup bulunmakta.

    Fox Sports'ta Nascar Kamyonet Serisi var çok nadir yayınlanıyor ve genelde bant.Speed TV'den alınma,kanalın tek iyi yanı American Le Man Series yarışlarını full vermesi.Banttan ama olsun,Sebring 12 Saat yarışını reklamsız verdiler 🙂

    ESPN DSmart ta yok,eski adı NASN iken Nascar Nationwide yayınlanırdı,Classic te ise DTM,MotoGP eski yarışları olurdu ama Digitürk e geçti kanallar.

  7. Cok tesekkurler Mucahid kardesim, emegine saglik..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir