Eddie Jordan: "Hamilton Mercedes'e Geçiyor"

yazar:

kategori:

Michael Schumacher’i Formula 1’e sokan ilk takım patronu Jordan şu anda BBC’de yorumculuk yapıyor ve Mclaren sürücüsü Hamilton’un takımı Mclaren’den ayrılarak gelecek sene Mercedes’e geçmek için anlaşmaya çok yakınlaştığını söyledi.

Jordan, Hamilton’un bir kez daha emekli olacak olan Michael Schumacher’in yerine Mercedes’e geçeceğini iddia ediyor.

Jordan “Hamilton ve Mercedes’in prensipte çoktan anlaştıklarına inanıyorum ve anlaşma çok kısa sürede olabilir.” dedi.

Mercedes ise söylentiler hakkında konuşmayacağını belirtti ve “Gelecek sene için tam anlamıyla sürücü kadromuzu açıklamadığımız sürece bu konu hakkında söylentilerin olması kaçınılmazdır.” dedi.

Mclaren sözcüsü ise “Lewis Hamilton’un menajerleri tarafından bu hikayenin doğru olmadığı söylendi. Lewis Hamilton ve MClaren arasında yeni anlaşma için görüşmeler devam ediyor.” dedi. dedi.

Hamilton’un menajerliğini yürüten XIX Entertainment ise “Tüm tarafların daha önce söyledikleri gibi Mclaren ile yeni anlaşma konusunda gelişmiş aşamadayız.”

“Daha da önemlisi şu anda Lewis Monza’ya ve şampiyonluk için güçlü mücadele sergilemeye odaklandı.” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu Belçika’da Ecclestone, Schumacher’in “kazanamadan tekrar emekli olacağı” için üzüldüğünü söylemiş Schumacher ise bu iddiayı yalanlamıştı.

Jordan, bir süredir bu konuyu yakından takip ettiğini ve Mclaren ile henüz anlaşmayan Hamilton’un Mercedes’e geçiş yolunda olduğunu söyledi.

Jordan “Bir kaç hafta önce televizyonda Lewis’in takımdan ayrılma yolunda olduğunu söylemiştim ve o an için Ferrari ile görüştüğüne dair fikirlerim vardı ve şu anda bunun doğru olduğunu biliyoruz.”

“Ancak şu anda onun menajerlerinin Mercedes ile görüştüğünü doğrulayabilirim. Bernie Ecclestone pazar günü açık bir şekilde Schumacher’in ayrılacağını söyledi ancak daha sonra Schumacher bunu yalanladı.”

“Bu yüzden Michael ayrılıp yerine Mercedes’e gelecek gibi görünüyor. Hamilton henüz Mclaren ile anlaşmaya varmadı. Aslında takım ona şu anki gibi 15 milyon dolar gibi büyük maaş ödemeyeceğini açık bir şekilde belirtti. O ücret küresel ekonomik kriz ortaya çıkmadan önce verilmişti.”

“Bunun dışında Mclaren’in gelecek sene ilk defa Mercedes motorlarına para ödemesi gerekecek.”

“Hamilton’un Mercedes’e geçmesi menajeri Simon Fuller için de daha mantıklı olur. O, Spice Girls ve David Beckham gibi isimlerin arkasında yer alıyor.”

“Fuller Hamilton’u Beckham gibi bir dünya yıldızı yapmaya çalışıyor ve Mercedes, Mclaren’den çok daha büyük bir küresel marka.”

“Mercedes’in F1’deki pozisyonu konusunda bazı belirsizlikler var. Yönetim kurulu takımın şu anki performansından mutsuz ancak Hamilton’u almaları şüphesiz büyük etkili olur ve onlara biraz nefes alma fırsatı sağlar.” dedi.

Hamilton Mclaren’den ayrılırsa takım o boşluğu doldurma konusunda büyük sıkıntı yaşayabilir. Hamilton’un takımdan ayrılması ihtimali karşısında yerine geçmesi için Kimi Raikkonen ve Paul di Resta’nın adları anılıyor.


Yorumlar

  1. Şuan HRT bile Kubica'yla riske girmez. Kaldı ki McLaren ile yarışsın.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Düşüncelerim kimseyi ilgilendirmez demedim saptırmadan konuş.Düşüncelerimin seni ilgilendirmemesi senin soru soruş tarzınla ilgilidir.Ben fikirlerimi gayet net bir şekilde açıkladım.Anlamadığın bir yer olduysa doğru düzgün sor.Katılıyorsan "haklısın" dersin katılmıyorsan "bana göre şöyle" dersin.Ya da hiç okumazsın.Varsa bir fikrin beyan edersin lakin laf sokma ima yapma pozisyonuna girersen o zaman işin rengi az önceki gibi değişir.

    Ziyaretçileri burada kendi aklınca fişleyip yok dandik yorumcu yok fetişist yorumcu diye ithamlarda bulunup sonra da etiketten bahsetmen çok ilginç.

  3. Eray Parlak avatarı

    Kim nereye giderse gitsin,Schumacher Mclarene geçsin başka birşey istemiyorum.

  4. Savaşı kaybeden de Todt ama bir sene daha devam etti demi.:)
    İkinci sayfada galiba bişeyler yazmıştım galiba.
    Bakışınıza saygım var tabi.

  5. Kimi veya Şumi gelecekse Lewis ayrılabilir..Ron Dennis bu hafta kızmış olabilir..

  6. Evet yazdıkların ilginç ve diğer yorumlardan farklı olduğu için yazmıştım. Görüşlerinin değiştiğini hissettiğimden yazmıştım kaldı ki ben yalangate bile demedim hiç. Şunlardan da anlıyorum ki Fernando tarafında damarına basıldığında sen yine ayarsız yüklenebileceksin (bak bu da itham! kapiş) Yine kaldı ki ben yalanlar döneminde dahi çoğunluk gibi yüklenmedim Lewis'e Mclaren'ın nasıl bir takım olduğunu dahası tüm takımların nasıl birer yapı olduğunu çok iyi biliyorum. Pilotlar ve Fernando hüsran dönemi sonunda da, Mclaren itiraflarında da hep onları eleştirdim ve pilotlar tarafında olmaya çalıştım. Kupa gibi ilginç noktalardan bahseden, beklentinin dışında bir yazı görmek ve geçmişin ışığında bir sual, o günden farklı olarak bugün ki o düşüncelerin ne olduğu….
    Ancak değmez miş verdiğin notu değiştirmeye çalışmayacaksın insanın.
    Hüsn-ü zan, Su-i zan şirazesi kaymış malesef bazılarının.
    Tek kelime yazık.

  7. Uzaktan takılmak en iyisiymiş ne varda yazıyoruz sanki.

  8. Hiç bir şey beslemiyorum. Düşünceleri kimseyi ilgilendirmez ama buraya yorum olarak yazıyor interesting. Şu görsün bu görmesin diye bir options getirelim bari. Kaldı ki art niyet taşımadım, şu ana kadar ki kişi notu üzerinden yaklaşmadım. İlginç geldi, fikrini sorayım dedim. Belki cümle sert oldu kabul edebilirim.
    Özetle eskiden Alonso fetişisti olarak gördüğüm nicklerden birisiydi yorumları çoğunlukla bu bağlamda olduğundan pek diyalog kurmamıştım anladım ki kurmaya çalışmak da hata imiş.
    Asıl şoku 1 gün içinde 2 provakatör atfi ile yaşadım zaten, demek ki provakatörülük dağıtıyor muş arkadaş ne diyelim kafasında ki etiket dünyası bu.
    Bunları da yazmak istemezdim şu yorumun altına amma sabır da bir yere kadar hani.

  9. nicoyu da çıkar dostum o adam bence artık ölü yeni heidfeld olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.. tek farkı yarış kazanmış olması..

  10. Düşüncelerim seni ilgilendirmez.

    Aranıza girmek istemem, eskiye dair birbirinizle ilgili nelerden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama alıntıdaki kısım bana ilginç geldi. Toplum içinde bir yorum belirtiyorsan karşı fikirlere de açık olmak gerek. Her yazılan yazı pohpohlanacaktır anlamına gelmiyor. Yakıştıramadım.

  11. Biraz kahinlik yapayim 🙂 Onumuzdeki yil Ferrari'de Alonso ve Rosberg'i goruyorum. Redbull ayni devam eder. McLaren'de ise Button ve Raikkonen (Gonlumden gecen Raikkonen & Kubica). Hamilton Mercedes'e gecebilir tabi bu verdikleri paraya bagli

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    O soruyu sadece benim yalangate hakkında ne düşündüğümü gerçekten merak ettiğin için mi sordun yoksa benim o tarihte hamiltonu sertçe eleştirdiğimi ama şimdi farklı düşündüğümü yani tutarsız olduğumu mu ima ettin.Ben sana cevap verirken bu ikilem içerisindeydim.Ama senin verdiğin kepaze cevabı okuyunca senin bu konuda iyi niyetli biri olabileceğine dair hiçbir fikrim kalmadı.Üstelik terbiyeden yoksun cevabınla nasıl birisi olduğunu diğer arkadaşlara da öğrettin ki ben zaten biliyordum ve yine yanılmadım.

  13. Alonso'nun izlediği yolu izleyip önce lotus sonra ferrariye gelecek:)İşin şakası bir yana ben ciddi ciddi ferrari'de yarışmak istediği kanısına varmaya başladım

  14. Sumi kovulsa idi o kadar sene danışmanlık yapmazdı bence bir kırgınlık var gibiydi ama büyütülecek kadar değil..Haa para için yaptı dersek de çarpılırız:)Şumi isterse gelebilir bence ferrari'ye

  15. Adam yerine koyup soru soranda kabahat. Soru soruyoruz cevaba bak seni ilgilendirmez.
    Heey ALLAH'ım ne varlıklar var.
    Provakatör mü 🙂 yuh ya ulan herkese aynı etiketi yapıştırıyorsun da bu nick'i gördüğüm günden itibaren bir farkını göremedim. Kusura bakma sitenin en dandik insanlarından birisin, ciddiye alıp soran olduk hata ettik, affola.

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hamilton için yaptığın analizlerde sana katılıyorum dostum. Aralarında bir uyuşmazlık olduğu kesin. Söylediğin şeylerde çok haklısın.

  17. aynen katılıyorum sana kardeşim.ferrari massayı şutlar, diğer takımlarda kendi bünyesindeki pilotlarlar dewam eder. özelliklede lotus kimiyi bırakmaz bence

  18. Olgun değil tespitine sonuna kadar katılıyorum ve böyle bir olgunluğa, hezeyanla devam etme ihtimalinin olduğu bir takımda ulaşacağınıda sanmıyorum.Schumacher böylesine olgun,kendiyle barışık olmasaydı Mercedesin hata üstüne hata yapması karşısında 2 dk durmazdı.Bu kolay bi şey değil ama onda şöyle bir rahatlıkta var tabi,kendisini kanıtlamaya ihtiyacı yok adam nirvanaya çıkmış F1 e marka olmuş işin mücadele,adrenalin kısmında.Hamilton ya da diğer pilotlar nirvanaya çıkmadan kariyerlerini berbat edecek bir takımda olgun değilken olgunlaşamaz.Küçük takımlarda aşağıdan yukarı pişe pişe,göre göre gelen bir pilot hamken olgunlaşır da Hamilton gibi üst düzey bi takımdan aşağılara inen bir pilot bunu ne derece kaldırır takdir sizin.Adamın en son ki telemetri skandalı bile çok manidar.İşler yolunda gitmeyince yoldan çıkmaya gayet meyilli ve Mercedes gibi hiç bir şeyin yolunda gitmediği bir takımda düşünün geleceği durumu!Ha şu da var Mercedes birden kabuk değiştirip bir Redbull olursa diyecek laf kalmaz zaten.

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Düşüncelerim seni ilgilendirmez.Ben de sizler gibi şu pilot buraya , diğeri öbür tarafa , filanca pilot şu takıma diye falcılık yapmadım.Analizlerimi belirttim.Her pilot hakkında kendime ait düşüncelerim vardır.
    Senin düşündüğün gibi mi yazmam gerekirdi.O skandalın müsebbibi de takımdı ama senin tarzındaki provakatörlere karşı muhatap hamiltondu.

  20. MGP F1 e bu kadar çok para ayıran bir takım değildi, üstelik concordato anlaşmasının akıbeti bile belli değilken ve spordan geçkilmeyi düşünürken ve hatta kısıtlı bütçe ile sporda devam ederken hamiltona bu kadar parayı vermenin ne anlamı olabilir.
    Takıma hiçbir katkısı olmayacak.
    Sonuçta Schumiden daha popüler yada daha fazla sponsora sahip bir sporcu değil.
    Ancak son twit olayından sonra ipleri kopardığını bende düşündüm.Açıkcası MGP olmazsa neresi olacak onuda bilmiyorum.

    Bu haber Schuminin gitme ihtimali üzerine olduğu için üzgünüm.
    Ama desenizki hamilton ve Schumi bir arada yarışacaklar, ozaman herşey farklı olur işte.

  21. Lewis den daha hızlısını bulun ondan sonra gönderin. Şuan için öyle biri yok. Ona denk biri bile yok boşta.

    Yani bir Nico var bir Kimi var onun kadar iş yapabilecek. Başkada aklıma gelmiyor. Di Resta daha biraz daha pişmesi gerek bence. Olmaz onla şuanda McLaren.

    Lewis içinde sıkıntı. Mercedes giderse kariyer bitti demektir.

    Yani her iki tarafta her türlü anlaşmak zorunda. Sıkıysa ayrılsınlar. Ama bundan Lewis daha zararlı çıkar bence. McLaren a kimler geldi kimler gitti sonuçta. Ama hala burda.

  22. Fotodaki mont çok güzelmiş
    Kozmik görünüm Karbon kevlar görünümlü monttan bile güzel geldi

  23. Yalan söylediğinde de böyle düşünüp, bunları mı yazıyordun?

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bütün bu yaşananlardan sadece hamiltonu sorumlu tutmamak gerekir.Unutmayın ki mclaren takımı son yıllarda pilot idaresinde başarısız grafik sergilemektedir. Alonso gibi bir pilotu dahi elinde tutamamış ve şimdi de hamiltonu da kaybetmek üzeredir.Alacağı ücreti veya kazandığı kupa meselesini dahi çözemediler.Çekirdekten eğitilen biriyle bu sorunları yaşamamaları gerekirdi.

    F1 camiası da herşeye burnunu sokarken neden birileri çıkıp da kupa meselesi hakkında yorum yapmıyor.Mesela hakkinen neden konuşmuyor.Kendi kupalarının evinde çıkan bir yangınla kül olduğunu söyleyip konuyu başka boyuta taşıyabilir..Orjinallerinin müzede durması gerektiğini ya da pilotun saklaması gerektiğine dair kimseler fikir belirtmiyor.Ama konu hamiltonu eleştirmeye gelince herkes aslan kesiliyor.Gary Anderson twiiter olayı için hamiltona saf demiş.(Sana ne be adam).Her vukuattan sonra hamiltona aptal, salak ,çocukça, saf gibi kelimeler kullanılıyor ama bir kişi de çıkıp mclaren bu çocuğu yönetemiyor demiyor.

    Hamilton kapalı kapılar ardını ya da kol kırılır yen içinde kalır ı sevmeyen bir pilottur.Lafını esirgemez.Gerçekleri herkesin bilmesini isteyen bir yapısı vardır.Kendi egosu takımın menfaatlerinin çoğu zaman üzerindedir.Takım oyuncusu değildir.Bunu 2007 yılında sıkça gördük.Dolayısıyla idaresi zaptı zor bir pilottur.Halen durum idare ediliyorsa bu da Martinin sayesindedir ama o da artık yeterli gelmemektedir.
    Hamiltona eski arka kanadın yeniden pek de farkı olmadığını söyleyin ve hatta sıralamada eski kanadın daha iyi olduğunu söyleyin sonra da buttondan 0.8 saniye fark yemesine neden olun.Sonra da twittergate diye ağlarsınız işte.O kanadın hamilton tarafından tercih edilmesine neden olan takımın ta kendisidir.Rahatça kazanacağı yarışın berbat olmasına neden olmuşlardır.Hamiltonun bu hareketini ben de tasvip etmiyorum ama takım müdahalede geç kalmıştır.Hamiltona nasıl davranacaklarını çoğu zaman test ederek öğrendiler.Hatırlayın Kanadada kazadan sonra süspansiyonun kırık sağa çek dediler.Hamilton da araçtan inip tüm dünyanın gözü önünde tek tek kendi elleriyle süspansiyonları kontrol etti.Öyle bir görüntüydü ki sanki ""sizin Allah bir dediğinizden başkasına inanmam"" der gibiydi.2007 den beri bir çok defa sanki takım tarafından ihanete uğruyormuş gibi hissetirdi.Sanki biraz güven eksikliği varmış gibi davranıyor.

    Burada hamilton bir koyun ve mclaren de bir çobandır.Çoban koyununu iyi tanır ve ona göre muamele ederse işler yolunda gider aksi halde kurtlar o koyunu kapar..

  25. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    aynen hacı hem mercedes geldiğinden bu yana mclaren daha iyi araçlara sahipti. lewis mercedes'e niye geçmek istesin ki.

  26. Önce kendi takımını bir kaldırsın da bi ara Mercedes'i de kaldırır.

  27. Haberi okudum sonra……

  28. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Evet 96 sezonu, yıllar karışıyor artık 🙂 Schumi ile elbette aynı değil, hiç bir durum aynı değildir zaten. Ama sadece bir benzetme yapmak istedim. Asıl konu Lewis bunu yapar mı?

    Lewis yetenekli ama olgunluk yok. Mercedes onun için bir meydan okuma olur ve onu olgunlaştırır. Yukarıda da yazdım, bu tip mücadeleler pilotları olgunlaştırıyor, bu yüzden Lewis'in ihtiyacı olanın iyi bir araç, mükemmel bir takım değil, işi üstleneceği bir takım olduğunu düşünüyorum. Lotus'un performansı iyi bu yıl, ama bir tarafta da Mercedes var. Lotus firması da takımdan desteğini çekti, takımın geleceği konusunda belirsizlikler var, Mercedes'in de durumu çok iyi değil ama onların sporda kalacaklarını düşünüyorum. Maddi sorunları da yok, üstelik iyi bir pazarlama platformları var, ki bu da XIX için çekici geliyor. Mercedes eskiden beri büyük bir isim ve Hamilton ismi onlar için çok uygun.

  29. Bu söylentiler uzun zamandır var ve umarım doğrudur da. Hamilton Mercedese geçse Schumi de Mclarene geçip son birkaç yılını şampiyonluğa oynarak geçirseydi çok güzel olurdu. Tabiki bunlar benim temennilerim ama gerçekte Hamiltonun Mercedese geçme olasılığı çok ama çok düşük.

  30. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Fabrikada ve işin içinde olmak tabii ki sadece takım çalışması açısından değil, Schumacher zamanında birden çıkıp çok iyi turlar atıyordu çünkü genelde fabrikada olduğu için aracı da herşeyiyle tanıyordu. Aracı kullandıktan sonra fikirlerini ve hislerini fabrikada daha rahat yansıtıyordu ve gelişimin yönü daha kolay çiziliyordu, aslında fabrikada olmak derken bunları söylemek istemiştim. Elbette Schumi dönemindeki gibi hemen piste çıkıp anında geri bildirim verilmiyor artık ama yine de pilotların gelişimin içinde olması işleri daima kolaylaştırır. Asıl soru Hamilton bunu yapar mı?

    Hamilton şu an şımarık çocuk modunda ve bunu kırması için biraz sorumluluk yüklenmesi lazım, olgunlaşması lazım. Schumi gençliğinde agresifti, Ferrari'de geçirdiği yıllar onu değiştirdi, Alonso agresifti yine aynı şekilde Ferrari ona büyük bir görev verdi ve o da olgunlaştı, Hamilton da bu şekilde biraz durulur, yoksa bu şekilde devam ederse istenmeyen adam duruma düşecek. Hamilton çok yetenekli bir adam ve bunu harcamaması lazım

  31. bu sene iyi başlayınca "belki" bu takımdan iş çıkar dedik ama yarışlar ilerledikçe yine fos çıktı. takımın genlerinde var bir bozukluk. ultra kural değişikliklerinin olduğu 2009'da şampiyon olduklarında bile seneye çok çok üstün başlamalarına rağmen sonradan gelişim savaşında gerilerde kalmışlardı. bilmiyorum mercedes'le zor gibi ama yine de kesin konuşamıyor insan.

  32. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    owww çok iyi bir teklif

    euro olarak 76 milyon avro (yıllık 25.3 milyon avro)

    dolar olarak ise 96 milyon dolara tekabül ediyor (32 milyon dolar)

    3 yıl toplam yani.

  33. Lewis Mercedese geçerse sadece parayı düşündüğü için geçmiş olacak ben başka bi neden göremiyorum böyle bi transferin ardında. 2007 sezonundan beri McLaren hep kazanan araç üretti(2009 un ilk yarısını hariç tutuyorum) alonsonun takımı ferrari ve vettelin takımı red bull da ona yer yok ikiside böyle bir rakibi istemez. Bence bu haberler menajerlik şirketinin yaptığı akıl oyunları. Gayet profesyonel bir şirket bu şirket. Eminim para arttırımı yapması için takımın böyle oyunlar oynuyorlar. Zaten her şey paraysa Lewis için 2dk durmasın bu takımda gitsin öyle pilotlarla işimiz olmaz. Mercedes te Lewis e zamanında çok destek olmuş bir markadır bunuda göz ardı etmemek lazım zaten ayrılırsa McLaren den gidiceği takım Mercedes olur ancak söylediğim gibi bu kesinlikle mantıklı bir karar değil. Lewis duygusal adam ve duygularını kontrol edemiyor bazen şimdi monzadadaki yarışı kazanırsa bu takıma aşığım der vs. Bence McLaren de kalacak Lewis her ne kadar Whitmarshla dokuları çok uyuşmasada pürüzler aşılabilir Lewis önceki senelere göre daha iyi durumda mental ve sürüş olarak. Çok az hata yaptı pist üstünde ve çok şanssızlık yaşadı. Eğer olurda Lewis giderse büyük ihtimal Kimi geri gelir takıma. Kimi ve McLaren gerçekten çok uyumlulardı Kimi şampiyon olmasına rağmen ferraride bu uyumu yakalayamadı bi türlü bence. Whitmarshında Kimiyi ne kadar çok sevdiğini biliyoruz zaten bakalım neler olacak. Ben şahsen Lewis'in kalmasını isterim ne olursa olsun kendisinin yeri ayrıdır bende. 2007 den itibaren sürekli kazandığı şöhret ve popülerliği taşımak öyle kolay bir şey değil arkadaşlar. zamanında tv de ağzı açık izlediği insanla çıkar konuma geldi adam şuan ister istemez egosu fırlar insanın yani 🙂 2 tarafta birbirine biraz daha zaman tanımalı her şey yoluna girecektir.

  34. Öncelikle, Schumacher'i McLarende görmek isterim. Efsane'ye, efsane takım yakışır.

    Ama Lewis & Mercedes pek mantıklı gelmiyor açıkcası. Gelecegi bile şüpheli olan bir takım, üstüne performans olarakta ortada, e yapılan saçma sapan strateji hatalarıda cabası. Lewisin bu takıma gelmesi için bir sebep yok.

    Lewis eger McLarenden ayrılmayı kafasına koyduysa, yaptıgıda büyük bir hata var. Madem böyle bir karar aldın, takım araştırmasına çok önceden başlamalıydın. Neden mi? Red Bull'un 2. koltugu Lewisin üzerine gitmesiyle Mark'ın elinden alınabilirdi. Kendileriyle ilgilenen bi Lewis gören Red Bull'un 2013 için Webberle anlaşacagını sanmıyorum.

    Ferrari, evet sanırım Schumacher & McLaren ikilisinden sonra en çok isteyeceğim birleşim, Hamilton & Ferrari birlikteliğidir. Alonsonun geçmişte kalan olaylara çizgi çektigini düşünerek konuşursak, bunun olması ihtimalide var. Kimbilir belki Ferrari iki güçlü pilot felsefesini değiştirir ve bu ikiliyi tekrar bir araya getirebilir. Keşke olsa.

    Ayriyetten Schuminin Mercedes ile anlaşma yenilememesinin, pilot pazarına baktığı yönündede yorumlanabilir. Bence, Schumacher gibi bir adam gelecegini çook önceden planlamıştır, ve şuan ne yapacagının net kararıda kafasında. Yani o şuan devam edeyim mi? etmeyeyim mi? diye düşünmüyor. Bence o pilot pazarına bakıyor, ve devam etmek istiyor. Mercedesle devam etmedigi takdirde önüne çıkabilecek olan seçenekleri araştırıyor olmalı.

  35. Daily Mail gazetesi de konuyu gündemine taşımış ve mercedes'in hamilton'a 3 senelik 60 milyon pound teklif ettiğini iddia etmiş.

  36. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Hamilton böyle bişe yaparsa kariyeri orda biter.

  37. iyi, güzel, hoş diyorsunuz da raikkonen'in aklı rallide olsa F1'e geri dönmezdi. kendisi bile birkaç kez yinelemiştir bunu, rakiplerle yarışmayı özledim diyerek. neticede raikkonen'i az çok tanıdığınızı düşünerek bu söylediğiniz gerçekten çok manasız. kendisi sadece yarışmak istediği için F1'de. para için derseniz de raikkonen'in geçen sene rallide, sponsorluklarıyla birlikte şu an ki tüm F1 pilotlarından daha fazla kazanmış olduğunu hatırlatmak isterim. onun dışında söylediklerinize katılıyorum, en büyük dileğimiz raikkonen'i mclaren'de tekrar izleyebilmek.

  38. schumacher'in ferrari dönemi ile mercedes dönemi arasında da kurallar açısından çok fark var bunu da es geçmemek lazım. zamanında fabrikada çok zaman geçiriyordu ancak öyle dönemler vardı ki çıkıp araçla istediği gibi turlayabiliyordu. her yeni bir şey bulduklarında bunu deneme şansları oluyordu kısa vadede. şu anda ise öyle bir durum söz konusu değil. tamam takımı gaza getirmek güzel bir şey ama yapacakları sınırlı bu dönemde. alonso örneği var. takımı her türlü motive etmek için çalışıyor ancak performans olarak bakarsak şu anda ferrari büyük gelişim gösterse de saf hız olarak hala en az 2 takımın gerisinde.

  39. mercedes pek parlak bi görüntü çizmiyor hamilton mc laren çok iyi takımla arası çok iyi bence böyle bi karar vermez daha bu takımla çok uzun süreler devam eder

  40. schumacher'den sonra aynısını alonso denedi ama her ikisi, sizin dediğinizden farklı bir durum. hamilton giderse zirveden küçük bir takıma gitmeyecek. yaptığı hatalar, sorunlar ve talihsizlikleriyle mecbur kaldığı için gidecek. diğer ikisi art arda 2 defa şampiyon olup belki daha fazlası da gelecek olması ihtimali olmasına rağmen macera aradılar 🙂

  41. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Mercedes'i tek ayağa kaldıracak isim LEWİS olur.

  42. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    ayrıca jean todt mühendis bile değil. takımın gelişimiyle bir alakası yoktu adamın. zaten saçmaladığını anladım ve okumayı bıraktım

  43. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

  44. @tolga

    redbull'un son 2 sezondur sezonu domine etmesinin nedeni zaten FIA bunu anlayamadıysan diyecek bir şeyim yok. Yıllar önce nasıl ferrari egemenliğine son verildiyse bu sene de redbull a artık yeter denildi.

    bak sana işin özünü anlatayım biraz gözlerin açılsın. Bu adamlara para lazım kardeşim. O para da ancak senden geliyor. Sen sonucunu bildiğin yarışı izlemek ister misin? istemezsin. E o zaman ferrari her zaman şampiyon olamaz. ne yaptılar 2005 te hooopp bridgestonu baltaladılar ferrari tepe taklak oldu. 2006 da eski sisteme dönüldü hoop ferrari yine rekabetçi oldu. burda ferrariden ziyade schumacher egemenliği de kırıldı. çünkü daha önce böyle bir ekip kombinasyonu f1 tarihinde olmadı. Sen merak ederek heyecanla izlediğin yarıştan adamlar milyonlarca dolar kaldırıyor. Sadece reklamlardan. ama senin bu para döngüsü umrunda mı hayır. sen zannediyorsun ki ross brawn aerodinamiği beceremedi. gel bakalım kariyerine.

    ilk işi formula 3 te mekaniker olarak çalışmak oldu
    devamında 1978 de bizzat frank williams tarafından takıma mekaniker olarak alındı
    devam eden yıllarda takım içinde hızla yükseldi ve aerodinamiker(altını çizerim) olarak pozisyonu yükseltildi.
    devamında bu pozisyonunu lola ve arrows takımlarında devam ettirdi.
    sonra 1991 yılında sportscar serisinde(saf motor gücünün ön plana çıkıp viraj hızlarında aerodinamiğin öne çıktığı bir seri) tasarımcısı olduğu araç şampiyonayı lider tamamladı
    1995 benetton yılında(motor hacimlerinin düşürülüp arka ve ön kanatların ürettiği downforcenin kısıtlandığı ve bu kaybın aerodinamik ile azaltılmaya çalışıldığı bir sezon) ross un tasarımcısı olduğu araç ve schumacher şampiyon oldu.
    2000 den 2004 kadar olan dönemi anlatmıyorum bile. ne büyük başarılar yaşandığını bilirsin
    2009 da ise motor gelişimleri çoktan durdurulmuştu.(motordan bahseden arkadaşa) ross brawn eski concorde anlaşmasının geçerli olduğu bir takımda hatta kendi takımında yüksek downforce sağlayan bir sistem tasarladılar. Bunu sadece brawn gp yapmadı. Toyota ve williams ta sezon başında difüzör kullanıyordu. ama her zaman ki gibi ağlak redbull kendi buluşu olmayan yeniliklere itiraz ediyordu. Tıpkı bu sene DDRS de olduğu gibi. Redbulun yanında ferrari ve mclaren de yıllardan beri kazanma alışkanlığı olduğu için bunu kaldıramadılar ve itiraz ettiler. ama difüzör kuralların çok çok iyi özümsenmesiydi ve bunu ne adrianlar ne de martinler düşünebildi.

    bu adamın işi ferrari dönemi hariç hiç motorla olmadı anlayacağın.

    sonra efendim jean todt diyerek aptalca konuştuğunu belli ettin. jean todt bir mühendis bile değil. kendisi eski bir rally co-pilotudur. takımın teknik gelişimiyle hiç ama hiç alakası yok. sallamadan az araştırıverseydin.

    sonra 4 milyonu cukka etmek filan saçmalamışsın. anlaşmalar var kardeşim okuyamıyor musun ne yazdığımı. o anlaşmalar yürürlükte oldukça mercedes bir gram gelişemez.

    @schumi

    zaten ross brawnın motorla pek alakası olmadığını söylemiştim.

  45. beyler rai-ham takasına ne diyorsunuz böyle bir şey olursa cok güzel olur

  46. Lewis'in gideceğini sanmıyorum (Yapılanlar eğer menajerlik şirketi yapıyorsa McLaren'e tek alternatifimiz siz değilsiniz mesajı vermek amacıyla yapılan oyunlar). Ama son 2 seneki performansı ile Lewis F1'e girdiği zamanki durumundan kötü ve iyiye gittiğine dair işaret yok. (Yaptığı aptalca hareketler de cabası) Kalacaksa kendine çeki düzen vermeli ve takım ücretini performansına bağlamalı. Kalmayacaksa da canı sağolsun yolu açık olsun… Kendisini sevmeme rağmen asıl olan benim için McLaren'dir.

  47. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Uzun cümlelere gerek yok, Kafa takımların pilotlarında tek değişiklik, Massa'da olacak bence, gerisi kaldıgı yerden devam…

  48. basit bir söylentiden öte bir şey bu. bence artık mclaren ve hamilton'un yollarını ayırma zamanı geldi de geçiyor. özellikle son 2 senede yaşananlar, sürekli olarak her iki tarafın birbirlerinin eksiklerini kapatmaya çalışması, hamilton'un çocukça yaptığı hareketler, memnuniyetsizliği vs vs.. bu işe şimdilik bir nokta koymalılar. 6 senedir birlikteler ve umduklarını bulamadılar. bunun yanında hamilton button'dan çok üstün bir pilot olarak görünüyor. hız olarak öyle ancak alınan sonuçlara baktığınızda neredeyse eşit durumdalar. hami button'dan bir galibiyet fazla almış, button hamiden bir ikincilik fazla almış. button ortalama daha fazla puan toplamış.

    1st 2nd 3rd Points Per Race
    Hamilton 8 8 4 584 11.68
    Button 7 9 7 585 11.70

    bazen kötü de olsa değişiklik iyi gelir. geçer bir sene mercedes'e beğenmezse seneye başka takıma geçer. vettel 2014'te ferrari'ye geçerse red bull'da kendisine bir kapı açılır. ha ferrari'de de alonso'nun yanın boş durumda…

    ama komik olan şey geleceğin yıldızı rosberg'in adının hiç okunmuyor olması. illaki schumacher'i gönderecekler takımdan. schumacher mercedes'ten sonra başka takıma geçer mi y da geçmeli mi? bence geçmeli. performans anlamında bu sene zirvesine dönmüşken bırakmamalı. ama markaya marka yakışır. eğer mercedes'te devam edemeyecekse o zaman tek şansı mclaren olmalı. schumiyi mclaren'de görmek isterim açıkçası. ama hamilton mclaren'den giderse raikkonen de eski takımına döner. bu büyük bir ihtimal…

    aptal sezon tabiriyle geçen dönemin aslında bu kadar yoğun geçmesi beklenmiyordu. massa'nın durumunun henüz netleşmemesi, schumacher'in emekliliğinin açıklanmaması ve hamilton'un yaşadıkları önümüzdeki haftaları heyecanlandıracak giibi görünoyor 🙂

  49. 2 senelik başarısızlıktan(!) sonra Ferrari her zaman yaptığı şeyi yaptı işte. Kelle aldı. Yazık da ettiler.

  50. Bence basit bir spekülasyon. Haber olsun diye yapıldığı çok belli. Bu kadar tantana çıkması ilginç.

    Ancak şu da var. Hamilton bence kredisini doldurdu. Mclaren her an sepetleyebilir kendisini. Bu olursa, tek şansı MGP gibi görünüyor. Veya Lotus.

  51. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    İnşallah gerçekten yapar bunu…

  52. DreamOfWinD  avatarı

    Hamilton-mercedes olayı sallama gibi duruyor. Hadi illa ki olacaksa Schumacheri mclarende görmek istemiyorum. Gelecekse Ferrariye gelsin.

  53. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Hocam sen hatırlamıyorsun galiba son iki sezondur Red Bull domine etti F1'i, o zaman neredeydi bu FIA? Yani diyorsun ki Brawn aslında süper araç yapar ama FIA izin vermiyor yok dominant olur bilmem ne olur. Son iki sezondur Red Bull'a neden uygulamadı aynı prensibi? Mercedes uzak ara birinci olup sezon başına yarım milyar doları cukkalamak varken "FIA kızar sonra" deyip 4.lüğe mi razı oluyor? Doğrusu çok akıllısın. Mercedes'in de Ross Brawn'ın da kapasitesi bu hocam. Ferrari'deki dominasyon Brawn'ın eseri değild, zira Todt da yaptı aynı işi. Çünkü büyük olan ne Brawn ne Schumacher, büyük olan Ferrari. 2009 konusu da tamamiyle kanunsuz çift katmanlı difüzörü FIA'nın skandal bir kararla aklamasından dolayıdır, bir daha rüyasında görür Brawn böyle bir şampiyonluğu.

  54. Schumacher- avatarı

    Ulan ne tuhaf adamsınız herkes Schumacher' i küçümsemiş küçümsemiş aman yarabbi.

    Kovalainen aracı berbat iyi işler çıkarıyor ama aracı berbat galibiyet alamıyor şimdi bu kötü pilot mu ?
    Aynı şeyi Schumiye yapıyorsunuz adam takım arkadaşından daha iyi sürüyor şuan.
    Geçen senenin ortasından itibaren toparlandı neyi kafasını yaşıyorsunuz ?

    Monacoda polü ben almadım……………………………………….
    Sezonun yarısında ben yarış dışı kalmadım……………………………
    Haug gibi hain bir patronum olmadı………………………………………………
    Rosberg gibi dengesiz bir arkadaşım olmadı…………………………………….
    Şahini elime verip Ferrari Mclaren'i geç demediler……………………………….

    Bu adama niye böyle yapıyorsunuz arkadaş ?

    Araç iyi olursa pilotta zaten iyi olur Maldonado gibi bir pilot galibiyet aldı aklınıza sığıyor mu ?
    Ne günlere kaldık.

  55. 2 sezondur sapır saçma işler yapıyor hami gerçek yarışçı kişiliğide o aslında hami nin massa yla dalaş maldonado ile dalaş önüne gelenle dalaş pistte sanki onlar kendisinin ana rakibiymiş gibi.mc laren gibi f1 in salt yarışçı ruhlu takımı bunlara daha ne kadar katlanır bilemiyorum belkide katlanamadı ve hami ye işte anlaşma işine geliyorsa imzala dedi.işte hendek işte deve ya aşarsın ya düşersin zordur almak bizden kızı dedi.hami hiç bir zaman mc larenin o büyük sürücüleri gibi olamadı şampiyon olmasına rağmen bu kafaylada zor olur (kimi-mika-prost-senna)
    hami nin gitmesini isterim kimi gelecekse mc larene

  56. Aslında beklenilmeyen biçiminde izah ettiğiniz durum farklı. 2 nci şampiyonluğu da kadronun alması bir sebep ancak o halinde bile hızla değişen dengeler üzerine Benetton'un geleceği kesin değildi. Bu ikincil önemli sebep. Asıl ise Ferrari'nin artık yeter deyip bütün keselerin ağzını neredeyse yırtarak açıp ben sizi istiyorum arkadaş böyle bir kadro düşünüyorum, kimi istiyorsanız getirin, istediğin o devasa parayı da verecem demesi şeklinde ki piyasayı acayip sarsan çıkışıydı. O kadar imkan ve sunulan paralar ve bütçeler sebebiyle geçişin olmaması büyük ahmaklık olurdu. Beklenilmeyen değil yani o zamanın şartlarında. Senna ilk milyon $'ı aldığından beri parasal öyle bir çılgınlık görülmemişti padokta. Todt öyle güzel yönetti ki olayı. Düşün Benetton'ın neredeyse Schumacher ilintisinde ki tüm mekanikerlerini bile transfer ettiler yaşlı genç bakmadılar onlar bile iyi paraya kavuştu. Diğer üst düzey alınan insanları biliyorsunuz zaten.
    Peki Mercedes bunu yapar mı Lewis ile yapar mı yada Lewis bunları yapabilir mi sanmıyorum.
    Yapılabilecek olsa Brawn bunu Michael ile yapar, kendi yemese bile yağı Nico'ya yedirebilirlerdi ama olmadı çok güzel adamlar almalarına rağmen hep birşeyleri atlıyor. Lewis ise bu açıkları kapatabilecek adam mı?

  57. Kimi arzusu 2004 sonuna doğru başlamış. 2005 de alevlenme ve zirveye taşınması, büyük kavgalar… 2006 da ise başında kazanılamayacağını anlama ve artık devam edilemeyeceğini kabul ve son. Ya umutsuzca yıkılan bir liderliğin (sadece Michael tarafında değil) acısını, katlanmanın keyifsizliğini sürecekti yada Massa'ya abilik yapıp terk edip daha az kötü görünecekti. Yoruldum demesinin asli manası bunlardı açıkçası. Yormuş Luca cidden herkesi. Aslında o birilerinin kudretli olmasından çok rahatsızmış (Todt) herşeyi değiştirme nedenlerinin biri de bu. Neyse…
    Michael kesinlikle kötü ayrılıp, o günlerde çoğumuz hemen anlayamayacaktık durumu kötü ilan edecektik…. Mclaren'a gidip haddini bildirmeliydi Luca'ya. Ama yapmadı yapacak biri değil takımın safhalarında devam etti. Poster'ler niye kaldırıldı işte belki şimdi biraz daha iyi anladınız.:) Maksat bağ yemek değil üzümcüyü kovmak.

  58. Redbull'un uyuz olduğu da bu. Birşey de yapamıyor gücü yetmiyor.
    Tabi buradan tüm görüşlerinize katılıyorum manası anlaşılmasın.:)

  59. Lewis-Mercedes birlikteliği 🙂 bana ayarsız bir plan, komik gibi geliyor. Schumacher'in adam edemediği takımı Hamilton mı edecek.:) Saçma sapan hatalar yaptıklarını gördükçe kafayı yer. Hem şampiyonluk istiyor hem de para. Bu istatistikle, bu devir de zor. (Brawn'ın böyle bir strateji hatası yapılmasına müdahale etmemesine yada yeterli gelmemesine halen inanamıyorum)
    Fernando'nun yanına bile gitse vallahi daha iyi seçim olur bana göre.:)

    Kimi, Mclaren'a niye gitmesin. Paradan biraz fedakarlık yapması gerekebilir tabi yada takımın.
    Michael, Lotus'a uyar. Lotus, Michael'ın istediğini ödeyebilir (Michael'ın az parayla çalışacağına ihtimal vermiyorum:) ) ancak Mclaren ödeyebilir mi meçhul. Jenson gibi as olabilen bir adamları zaten var Michael yanına yedek niye olmasın, stabil araç üretebilen bir takım bu. Ama Kova. gibi önceki (başkaları dahil) denenmişleri yada çok tecrübesiz gençleri alırlarsa büyük hata olur. Bak Massa var.:)
    Sahi Massa'nın yerine gelecek olan kim? Asıl veya ikincil pazarı uçuracak olan bu.:)
    Luca, Michael'ı geri getirmez, bu bağlamda tükürdüğünü geri yalayacak biri değil. Michael'da geri dönmemeli hani kendisine bu kadar şey yapan, kovan takıma dönülmez. Todt araya girer mi bilmem, korkum bu olur. Dönerse de gözümden düşer o kadar diyorum.

    Weber yerine Michael niye olmasın hem. Redbull alman milli takımlığına oynamayacak bir takım mı. 🙂 Para da gani. Michael, Sebastian kardeşinin yanında ikincil olur hani düştüğünde bayrağı da yürütür.

    Mercedes çılgınca haberlere sebep olacağına geleceğine karar versin tam olarak önce, tam emin olalım. Bir ileri bir geri… Kesin olan şey ise devam kararı çıkarsa AMG olarak devam edecekler Mercedes ismini motor, teknik tedarikçi olarak kullanıp, yüceltecekler. Tüm motorsporları organizasyonlarını AMG ismi, türevleri altında yürütecekler yüksek ihtimal.

  60. Hamilton çocukça davranmaya devam ederse McLaren kapının önüne acımadan koyar. Hamilton'ın sorunu bir süperstar gibi yaşamasının yanında bir çocuk gibi egolarının olması.

    İlk önce saçma sapan bir şekilde yanlış kanat tercihi. Ardından ben Button'dan hızlıydım aslında der gibi telemetri verilerini twitter'da yayınlamak. Bunlar aptalca ve çocukça tepkiler. Spa Hamilton için resmen felaket gibi geçti ve buna kendisi sebep oldu.(Yarış dışı kalmasını saymazsak)

    Ben Hamilton'ın bu yıl şampiyon olabileceğini sanmıyorum. Sözleşme sezon içinde olsaydı Hamilton daha rahat bir şekilde şampiyonaya odaklanırdı. Ama şimdi resmen McLaren'in kendisiyle devam etmemesi için ayak oyunları yapıyor gibi.

    Beni bilirsiniz Hamilton'ı nasıl savunduğumu onu nasıl sevdiğimi bilirsiniz. Ama inanın şu 5-6 günde Lewis'ten inanılmaz derecede soğudum. Yaptığı saçmalıklar çocukça tepkileri cidden artık can sıkmaya başladı. Yani takım patronu ben olsam çoktan kapının önüne koymuştum.

    Alonso'yu sevmem ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim evet saf hız anlamında en iyi pilot değil tek turda da harika değil ama iş disiplininde çalışma azminde profesyonellik anlamında son 2 yılda %100 ilerleme sağladı Fernando. Artık tepkileri cevapları duruşu ile gerçek bir profesyonel gibi davranıyor. 2007 yılında aynı Hamilton gibiydi çocukça tepkiler veriyordu saçma tripler atıyordu ama şimdi sanki sadece dış görünümü aynı olan ve diğer herşeyi değişmiş bir adam gibi Fernando.

    Hamilton'da böyle bir değişim yaşayacaksa artık aptalca işler yerine sadece işine odaklanacaksa Hamilton'ın kalmasını en çok ben isterim ama yok hala boş işlerle gündeme gelecekse takımın ve fanlarının canını sıkmaya devam edecekse McLaren-Hamilton birlikteliği artık bitmeli.

  61. bak arkadaşım 1986 dan beri f1 izliyorum fia güncellemeleri engeller onlarda gri alandaysa bazen büyük yasaklar olur evet ama mercedesi komplocu ilan edemezsin ross brawnı da çünkü şimdi kaynak kısıtlama anlaşması var eskiden yoktu ve gelişmeyi büyük takımlar her yarış yapıyordu ayrıca eskiden motorlar ve motorlara besleyici güç sağlayan parçalar vardı şimdi aerodinami var 2014 te ross brawn vee ekibinin olduğu takım bir adım öne geçer

  62. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Bu spekulasyonlar mercedes tarafindan ortaya atilan asilsiz iddialar. Mercedes schumiye takimdan ayril diyor.

    Schumacher mercedesteyken asla dunya sampiyonlugu goremez. Cunku mercedesin yaptigi anlasmalarin schumi uzerinden baglayiciligi var. Siz ross brawn gibi muhendislerin bu araci en azindan ilk ikiye oynayacak seviyeye getiremedigini mi dusunuyordunuz. Ross brawn 2009 yilinda sadece difuzor ile sezonu domine edip guncelleme yapmamis bir takim sahibi. 5 sene ust uste sampiyonluk kazanmis bir takimin direktoru. Schumacher 2005 te neden sadece amerikayi kazandiysa 2006 da neden emekli olduysa son uc yildir da o yuzden yaris kazanamiyor. Fia acik acik onceden oldugu gibi bir aracin ve bir pilotun dominantligina engel oluyor

  63. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Aynısı 97'de oldu, kimse Schumacher Ferrari gibi orta sınıf bir takıma gitmez dedi. Schumacher beklenilmeyeni yaptı, Ferrari'ye gitti, takımı topladı, Todt ile iyi bir kadro kurdular ve efsane oldu. Lewis aynısını yapar mı, neden olmasın. Bence Lewis böyle bir şeye kalkışmaz ama bunu göze alır hayatını buna göre düzenlerse çok şeyi değiştirebilir

  64. böle bişi olursa pilot piyasası karman çorman olur 🙂 …

  65. RESMİ:MCLAREN HAMİLTONUN MERCEDESLE ANLAŞTIĞINI YALANLADI

  66. schumi force indiaya gidecek

  67. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ron Dennis eskiden beri Hamilton'ı destekledi ama her zaman işin içinde Mercedes de vardı, destek sadece McLaren takımı tarafından değil, Mercedes tarafından da geldi. Hamilton için Mercedes yabancı bir takım değil, orada tanıdığı pek çok kişi var. Ferrari yada Lotus gibi seçeneklere göre çok daha büyük bir olasılık olduğunu düşünüyorum.

    Schumacher ise emekli olmadığını dillendiriyor, aslında bu da bir sinyal olabilir mi? Mercedes bu konuyu konuştuysa Schumacher takımda kalmak istediğini bu şekilde belirtmek istemiş olabilir, daha da ötesinde emekli olmayı düşünmediğini söyleyerek takımda kalmaması halinde pilot pazarında olacağını ima etmiş olabilir.

    Bu doğrultuda aklıma gelen şu; Ferrari Massa'nın yerine daha iyi bir pilot arıyor ve Ferrari efsaneleri her zaman sevmiştir. Schumacher için yeni bir Ferrari dönemi olur mu, olursa nasıl olur? İşin doğrusu Schumacher benim için hep kırmızılardan olmuştur, şimdi Mercedes'le yaşlanacak bir sürtüşme Schumacher'in eski takımına ilgisini arttırır. İşin doğrusu yakışır da, olmasını isteyeceğim bir birliktelik.

    Hamilton Mercedes'e geçerse ne olur, işin aslı Mercedes'in geleceği de çok parlak değil, F1'den ayrılma planları olabilir, bazı söylentilere göre ise Mercedes F1'i sevmiş durumda ama başarı gelmemesi yüzünden marka değerinde düşüş var ve yönetim kurulu bundan şikayetçi, bu yüzden takımın adının değişmesi gündemde. Takım bu yıl Mercedes ismini Mercedes-AMG ile değiştirdi ve bu ilk adım olabilir, bir kaç yıl içinde hatta belkide sezon sonunda takımın adı sadece AMG olacak deniliyor. Bu şekilde yönetim kurulunun kaygıları sonlandırılabilir.

    Eğer Mercedes F1'de kalıcı olmayı, en azından AMG adıyla olsa bile, yatırımlarını arttıracaklardır. Bu da bir süre sonra daha iddialı hale gelebilecekleri anlamına gelir, tabii para her zaman başarıyı getirmez ama Hamilton iyi bir pilot ve eğer isterse Alonso'nun Ferrari'de yaptığını orada yapabilir.

    Peki Schumacher Ferrari'de yaptığını niye Mercedes'te yapmadı, takımı toparlayıp önlere taşımadı? Schumacher artık eskisi gibi değil, sanırım herkes farkında bunun. Eskiden zamanın çoğunu İtalya'da geçirirdi, fabrikada herkesi gazlardı ama bunun için zaman ve enerji gerekli. Schumacher artık belli yaşın üzerinde ve fabrikada zaman geçirmek yerine ailesiyle olmayı tercih ediyor, bence bu konuda ona hak vermek lazım, zaten bu spor için çok şey verdi, artık emekli gibi yaşıyor ve haftasonu yarışıyor, bu onun hakettiği bir hayat.

    Ama Hamilton genç ve enerjik, takımda çok iş çıkarabilir, tabii bunun için ödün vermek ona kalmış. Bugün yarışan pek çok pilot Schumacher gibi haftasonu yarışa çıkmaktan hoşlanıyor, zamanını fabrikada geçirmek çoğu pilot için angarya. Umarım Hamilton Mercedes'i seçerse fabrikada daha çok zaman geçirir.

    Schumacher'e geri dönersek; Ferrari onun için çok iyi bir seçim olur, üstelik orada Alonso'nun olması da harika. Alonso fabrikada takımla çalışırken, Schumacher ailesiyle zaman geçirebilir, takımın bir kaybı olmaz. Bunun yanında Schumacher'in takımda olması bile bir çok takım çalışanına ilham verecektir, bu takım için de çok hoş bir deneyim olur. Schumacher'in ruhen takıma kataacakları bile çok önemli.

    McLaren bu durumda Raikkonnen'i Lotus'un elinden almakta sorun yaşamaz gibi geliyor, ki McLaren- Raikkonnen birlikteliği bence yarım kalmış bir birliktelikti. Raikkonnen McLaren muhteşem uyumlu bir ikili. Raikkonnen zaten soğuk bir adam ve McLaren de soğuk pilotları seven bir takım. Takım araca binip işini en iyi yapacak adamı arıyor ve Raikkonnen'de zaten bunu isteyen, başka işlere karışmak istemeyen bir adam.

    Bu değişiklikler olur mu bilemem ama bana göre en uyumlu transferler bunlar olurdu. Mantık çerçevesinden baktım duruma, istediğime gelirsek Vettel'i Ferrari'de görmeyi isterdim, Hamilton'ın McLaren'de kalmasını isterdim, Raikkonnen'i ise ralli de görmek isterdim, çünkü Raikkonnen'in aklının rallide olduğunu biliyoruz. Schumacher için ise; Ferrari kadrosunda olmasını isterdim, yöneticilik hiç fena olmazdı onun için, o benim için bir kırmızı ve artık emekli hayatı sürmek istiyor, en doğru yer belki de pit duvarıdır

  68. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Neden atılmış twet bilinmiyor ama o andaistemeden de olsa herşeyi bir anda bitirmiş edasında olmalı kafasında . evet E bir Mika ne Shumi ne de Rai . olur da giderse sorun olmaz Mclaren için .2 yıl sonra dönmüş şu an ki Rai dahi daha istikrarlı eğer Rai gelirse Mclaren e Button gibi yanın da araçla uğraşan bir pilot olacak ve bu Rai nin özlem duyduğu bir durum olsa gerek olur da Shumi Rai olursa yine sıkınyı olmaz biri fabrika da diğeri gece aleminde sonra zaten ikisi podyum da buluşur 😀

  69. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Gel Ferrari' ye hayatını yaşa be oğlum ne işin olur Merco' da 🙂 Gerçi Alonso istemez kanısı oluştu herkes de ama bu sene şampiyon olursa Alonso Lewis' i isteyebilir yanına bir de benim takımım da kapışalım gibisinden :))

  70. hamilton bence mercedese gider para isteyen lotus şumiden iyi kaynak bulamaz kimi de mclarena gider ama hamilton idiot gibi davranmış olur

  71. Kazanan bir aracı bırakıp F1 de geleceği bile kesin olmayan bir takımın koltuğuna oturmayı düşünüyorsa hayatının en büyük hatasını yapmış olur.Bırak sözleşme imzalamayı , ben olsam şu an bu durumdaki Mercedes ile menejerlerimi bile görüştürmem.

  72. Schumi veya Kimi bize gelecekse gitsin de boyunun ölçüsünü alsın. Babasının menajerliğinden çıktığından beri günden güne soğuyorum Hamilton'dan. Ne kadar taraftarı olsam da McLaren herşeyden önce gelir. Evet aşırı hızlı ama komple baktığımızda Hamilton bir Schumi, Mika veya Kimi değil gözümde.

  73. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    giderse büyük aptallık olur Mercedes in F1 geleceği karanlık

  74. 2007 de gerçekleşseydi tarih farklı yazilabilirdi ama kısmet diyelim .:)

  75. Mercimek kadar beyni olan biri şu haldeki Mercedese üst düzey bi takımdan geçiş yapmaz.Schumacher gibi bir pilotun da emekli olacağına dair haberleri yalanlaması 'yok yok olacak bana öyle geliyo' diyenlerin temennisinden başka bir şeyi göstermiyor.Birincisi Hamilton böyle bir hata yapacak kadar çocuk mu?İkincisi Schumacher emeklilikle ilgili yalan söyleyecek kadar dengesiz mi?Ben ikisinede kesinlikle ihtimal vermiyorum.Schumacher emekli olmaz da başka takıma geçer mi muhtemeldir derim gerisi zorlama olur…..

  76. Aslında 2007'de bu olay gerçekleşebilirdi diye düşünüyorum.Ben bir Schumi taraftarı olmama rağmen Schumi'nin 2006'dan sonra spordan ayrılmasını Massa için olmasını inandırıcı bulmadım. Takımdaki lider ve rakipsiz pilot olmaya alıştıktan sonra Raikkonen'e karşı mücadele etmek istemedi diye düşünüyorum. Tabi bilgi eksikliğim de olabilir, bilemicem.

    @spa2000 Schumi'nin Mclaren'e geçme olayı Mercedes motoru ile ilgiliydi diye hatırlıyorum. Yani o borç kapanmış olmalı.

  77. "Fuller Hamilton'u Beckham gibi bir dünya yıldızı yapmaya çalışıyor ve Mercedes, Mclaren'den çok daha büyük bir küresel marka."
    "Mercedes'in F1'deki pozisyonu konusunda bazı belirsizlikler var. Yönetim kurulu takımın şu anki performansından mutsuz ancak Hamilton'u almaları şüphesiz büyük etkili olur ve onlara biraz nefes alma fırsatı sağlar." dedi.

    Schumacher zaten büyük bir marka Hamilton'ın gelmesiyle ne değişecek Mercedes'in F1 planlarında. Bu cümleler bana hiç inandırıcı gelmedi nedense yani içinde mantık barındırmıyor.

  78. Schumacher- avatarı

    Hamilton'un Mclaren dan ayrılıp Mercedes e geçmesi çok saçma yapmaz öyle birşey.
    Keşke yer değiştirseler Schumi ile bu güzel olurdu 😀

  79. ferraride alonso var .. rekabetci takim arkadasi istemez massa onun icin ideal takim arkadasi.. redbullda zaten bos koltuk yok… bir tek lotus ve mercedes kaliyor geriye .. ama sacma bence neden surunen bir takima gidip kariyerini tehlikeye atsinki …

  80. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    bence hamiltonun gitmesi düpe düz salaklık olur.

  81. 90%'ı da yanlıştır, nasıl çıkıcaz işin içinden?

  82. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    formula 1 de çıkan dedikoduların %90 nı doğrudur.

  83. Hiç inandırıcı gelmedi mc larenden ayrılsa bile ferrari ve red bull varken niye sürünen mercedese gitsin

  84. Hayalimde her zaman Raikkönen ve Schumayerin aynı takımda yarışıyor olması vardı 2007 senesi öncesinde.Schumayer Mclarene gelirse ki sadece hayal ediyoruz bunu,bundan hem Mclaren hemde Schumayer kazançlı çıkar. Schumayer yarış kazanabilir Mclarende taraftar sayısını çoğaltır.Raikkönen bir daha Mclarene dönermi bilemem ama seçim yapmam gerekirse Schumayeri Mclarende görmek isterim..

  85. Lewis Hamilton. Mclarende. Kalacak.

    adım gibi değil, adımdan daha da fazla eminim buna.

  86. http://www.guardian.co.uk/sport/2012/sep/05/lewis-hamilton-mercedes-mclaren-eddie-jordan

    Ajans yalanlasa da bu ve benzeri spekülasyonlar iddialar her kontrat oncesinde buyuk pilotların izdüşümüdur

  87. Hamilton iyi bir sopa yemeli. Ciddiyim yine başladı aptalca hatalar yapmaya. (Bu kez pist dışında) Evet çok hızlı belki de pist üzerinde en hızlı isim ama hala çocuk gibi davranıyor. Hiç ama hiç üzülmem gitmesine. Raikkonen zaten seneye boş McLaren onu seviyor oda McLaren'i seviyor Hamilton gider Raikkonen gelir. Mercedes seneye yine sürünürse Hamilton kafasını duvarlara vurur ama iş işten geçmiş olur. Önemli olan McLaren'in başarısı

  88. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Biliyorsun Ferrari'den önce Ron "The Boss" Dennis, Schumi'yi McLaren'e getiriyordu.
    Kısaca orada kapanmamış bir dosya var diyebiliriz ama şu Raikkonen denen adam olduğu sürece insan başka şey düşünemiyor.

  89. bbc de cikti bu haber ama ben inanmadim eddie jordan arada dikkat cekmek icin yapiyor boyle cikislar.. ama lewis sozlesme imzalamadigi surece boyle haberler cikacaktir..

  90. Hamilton gider mi sizce? Gitmez, McLaren'in kapıları ona sonuna kadar açık, McLaren'le devam edecektir.

  91. Hayırlısı olsun.İmkansız gibi ama Schumayer İnşallah Mclarene gelir.

  92. McLaren ve Lewisin menajerlik şirketi iddaların gerçek dışı olduğunu söylemişler.

  93. Böyle birşeyi düşünüyorsa yolu açık olsun McLaren'de çok büyük pilotlar yarıştı yarışmaya da devam edecektir. Kimi Raikkonen McLaren'e dönsün eğer Hamilton giderse.

  94. bakiniz: aptallik 😀

  95. Yusuf  Hitay avatarı

    bakınız: kendi bacağına sıkmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir