Raikkonen, Performansı ile Stuck'un Fikirlerini Değiştirdi

yazar:

kategori:

Şu anda Almanya Motor Sporları Federasyonu başkanı olan Stuck: “Gerçekleşmeden önce aslında Formula 1’e dönüşü konusunda şüphelerim vardıu.”

80 yarışta yer alan Stuck, başlarda Raikkonen’in hayat tarzıyla ilgili endişlerinin bulunduğunu belirtti.

Buz Adam olarak bilinen Fin pilot, muhabirlerlerle kısa ko9nuşmaları, soğuk yüz ifadesi ile bilinir; içkiyi düşkün olduğu söylenir.

DAPD haber ajansına konuşan Stuck: “Şimdi beni tamamıyla şaşırttı. Bu, kitap olacak bir dönüş.”

Bu sene Lotus ile şampiyonluk mücadelesi veren Raikkonen’in ismi gelecek sene için McLaren ve adı ile geçiyor.

Öte yandan Raikkonen’in dönüşünün Michael Schumacher’inkinden neden çok daha iyi olduğu sorulduğunda Stuck: “Lotus, Mercedes’ten daha iyi.”

2012 şampiyonluğu için ise Stuck: “Alonso ve Vettel, kesinlikle güçlü rakipler ama işler Kimi için yolunda giderse her şey mümkün”


Yorumlar

  1. canın sağolsun ben unuttum bile…
    sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmayacak…

  2. Kimi gösterdiği performansla bu sezon hepimizi ters köşe yaptı desek yeridir. Hakkını yemeyelim Lotus güzel bir araç verdi Kimi'ye ancak aracın eksik yönleri yada gelişime açık yönleriyle uğraşmadılar hiç. Mesela geçen gün Lewis bile dedi bizim arka kısım gibi olsa diye… Hemen herkes egzoz kısmından birşeyler çıkarmaya çalışırken takım sanırım geçen seneki felaketin de verdiği karamsarlıkla hepten çekimser kalıyor o kısımda neredeyse hiç gelişim yok… Araç hep hızlıydı ama takımda bir organizasyon eksikliği var… Pitstoplar yada stratejiler yeterince iyi değil… bu sezon özellikle Redbull daki gibi strateji yapan birileri olsaydı bu takım da bu pilotta muhtemelen birden fazla yarış kazanırdı… Ama umalım ki sezon böyle devam etsin. Bizim öndekilere yakın kalmamız belki son yarışlarda bize avantaj sağlar ki umarım sağlar…

  3. bence spa icin soyledi onu..

  4. Geçen pazar günü saat 12 de 18 saat sürecek bir yolculuğa çıktım ve ihtiyaç molası dışında hiçdurmadan 18 saat boyunca araba kulandım ertesi gün olmasına rağmen ve çok merak etmeme rağmen yarış hakkında en ufak bir fikrim yoktu saat 11 civarı yorgun ve uykusuz vardığım noktaya hemen bir internet kafe bulup yarışın kimin kazandığını öğrenmek için pc yi açınca,başımdan kaynar sular döküldü sanki,Alonso Yarış dışı kalmış Dahası ölümden dünmüş,o yorgunlukla ve moral bozukluğuyla hiç istemesemde haberlere bir göz attım,doğrusu,Yazdıklarını okumadım bile (zaten gerek yok Farklı bişey yazdığını hiç görmediğim için:) Hiç hakkım olmadığı halde iyiolmayan bana yakışmayan bir benzetme yaptım, Dolaysıyla özürborcum olduğunu düşündüğüm için bu kadar açıklayıcı bir gerekçe yazdım,gerçi hakaret etmek benim lügatımda yok ama eğer seniüzdüysem üzür dilerim dostum. umarım üzrümü kabul edersin,aynı fikir olmak zorunda değiliz aynı şeyleri sevmek zorunda değiliz ama hepimiz insanız birbirimizin beğeni ve tercihlerine saygı duymalıyız diye düşünüyorum saygılar.

  5. Raikkonen06  avatarı

    Sen ne sanmıştın ki dostum? Benim inancım hep tamdı Kimi yokken fanatik Schumi'ciydim ama sağolsun MGP adam gibi bir araç veremediler hep yavaş kaldı tabiki bunda yaşınında etkisini göz ardı etmemek lazım ama en azından Lotus kadar hızlı bir araç olsaydı daha iyi olurdu ama şmdi Kimi var artık favori pilotuma kavuştum daha durun çok şaşıracağız ben bekliyorum herşeyi yapabilir bu araçla bide ayarları tam tuttururlarsa araç gerçekten hızlı olur Monza'da bile.

  6. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bende şampiyonluğu elde edebileceğini biliyorum

    fakat 2003 sezonundaki gibi olacaksa vaziyet hiç olmasın daha iyi

    ben istiyorumki şöyle çatır çatır 3-4 kez zaferler (1.cilik kürsüsü) elde etmesini

    yani ısıran isteyen bir pilot isterim Kimi'den

    üstelik Kimi'nin kullandığı araçda sezonun en iyi 3 aracından biri

    sadece ayarlar konusunda biraz pasif kalıyorlar gibi

    çünkü aracın potansiyelini ancak bu şekilde daha iyi noktalara çekebilirsiniz

    Kimi'nin dile getirdiği aracımızın hızı yeterli değil mevzusuna bir şekilde katılmıyorum ben.

  7. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Adama böyle R yaptırır Rai..

  8. genelde insanların beklentisi kimi orta sıralarda tırmalar ilk 8 e ancak girerdi. daha sonuç belli değil. f1 bu herşey olabilir. şampiyon da olabilir bulunduğu durumdan aşağıya gerileyebilir. lotus beklenenden daha iyi bir araç çıktı. kimi de gördüğüm kadarı ile çok fazla risk almadan dikkatli sürmeye gayret ediyor. ve en önemlisi Allah ta yardım ediyor. durum buralara kadar geldi. takım pit hızı ve strateji açısından öndeki takımların en gerisinde…bu da acemilik sanırım ama zaman geçtikçe düzeliyorlar gibi geliyor bana…
    başarı ayrıntılarda gizlidir. şimdi herkes kimi yi poh poh luyor…tüm alınan neticeleri ondan biliyor…evet o samimi gayret etmiş olabilir.zahiren takım ve diğer etkenleri göz ardı etmek doğru olmaz. f1 de kimse 1 saniye yavaş araçla başarılı olamaz…nşa da….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir