FIA Komiseri Warwick: "Grosjean'ın Cezası Herkese Bir Uyarıdır"

yazar:

kategori:

Warwick: “Bütün pilotların, 1, 2, 3 veya 4 yarış men cezası almaktan uzak olmadıklarını anlamaları gerek diye düşünüyorum”

“Eğer tehlikeli olduğu düşünülen bir şey olursa komiserlerin, .ok isabetli bir karar verdikleri Spa gibi davranmaları gerek.”

“Romain harika bir pilot; hızlı bir pilot ve ilk turu atlattıktan sonra iyi bir yarış pilotu. Ama şimdiye kadar 12 yarış geçti ve sanırım ilk turlarda 7 defa kazaya karıştı. (Men kararı) doğruydu”

“Sadece Spa’yı göz önüne alırsak aldığı cezayı hak ettiğini düşünüyorum. Ve diğer her şeyi de göz önüne alırsak da aldığı cezayı hak etti.”

“Diğerlerinin de onlara neler yapabileceğimizi öğrendiklerini umuyoruz. Bütün bu pilotlar… Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastian Vettel… kim olursa olsun 1 veya 2 yarış men cezası almaktan uzak değiller.”

Jackie Stewart, bir pilota büyük bir para cezası vermek yerine yarıştan men etmenin daha iyi bir yöntem olduğuna inanıyor.

Stewart: “Bir yarış pilotu için en iyi yöntemin yarışmasına izin vermemek olduğunu düşünüyorum. Para cezası? Açıkçası bütün pilotlar, o parayı ödeyecek kadar kazanıyor. Asla rahat etmezler ama gerçekten zarar da vermez”

“Men cezası, işin önemini ortaya koyuyor ve onlara, ne yapmamaları gerektiğini söylüyor. Doğru karar olduğunu düşünüyorum. Ve bir şekilde iki yarıştan men cezası almadığı için şanslı olabilir. Çünkü bir senede çok fazla kazaya karıştı”

İsimlerini vermek istemese de Warwick, mercek altında olan başka pilotların da olduğunu söyledi.

Warwick: “Hepimiz hızlı pilotlar görmek istiyoruz. Herkes bir kameraya konuşabilir; zinde olabilir veya yarış pilot olmak için gereken şeyleri yapabilir. Ama hızlı olmak… bunu herkes yapamaz. Bunu bir kişiden almak istemeyiz.”

(Hızlı olmak) Bu da Lewis Hamilton’ı izlemesini çok heyecanlı kılıyor. Çünkü hızlı, adanmış ve çekişen birisi. Bir yarış pilotundan isteyeceğimiz her şey. Ama ona denk şekilde hızlı olan pilotlar var fakat hatalar yapıyor”


Yorumlar

  1. ilk virajda kimse kimseyi geçmesin

    Güzel teklif :))) De la rosa'ya bir taraflarıyla gülerler valla 🙂

  2. Bence pilotlar başkanı(DeLa Rosa'ydı sanırım) pilotları yarıştan önce toplayıp arkadaşlar ilk virajda kimse kimseyi geçmesin,tehlikeli bir atak yapmasın, araçlar zaten full depo kalkıyor, ilk virajdan sonra atak yapabilen yapsın gibi bir öneride bulunup pilotlarla konuşabilir. Geçen haftaki gibi ölümlerden dönüş olmaz böylece.

  3. İsabet olmuş. Ama bu kararı çok daha erken vermeleri gerekiyordu.

  4. herkese gözdağı vermiş bundan sonra herkes çok dikkatli olmalı

  5. Artık şampiyonada son düzlüğe girmek üzereyiz. maldanado gibi bir pilotun artık yarışması tehlikeli. Çok geçmeden lisansı elinden alınmalı biri fena bir şekilde zarar görmeden.

    Romain iyi bir ceza aldı ama kötü niyetli bir pilot değil en azından. Ama mal. kötü niyetli bir pilot hatta pilot değil. Sezonun en kötü anı hatta onun yarış kazandığı andır.

    Onun gibi pilotlar vardı her zaman da olucaktır tabi ama en azından Ferrari başkanının dediği gibi bir standart getirilmeli.

    Herkez F1 de yarışmamalı. Ben şu halimle onların yaptıklarını yapmam. Herşeyden önce karakter olması lazım adamda.

    Daha başka bir şeye demeye gerek yok şuan için.

    Bir kere daha McLaren zarar görsün istemiyorum bu kalitesiz F1 de.

  6. Romain harika bir pilot; hızlı bir pilot ve ilk turu atlattıktan sonra iyi bir yarış pilotu.

    :))))))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir