İtalya GP'de 2 DRS Alanı Olacak

yazar:

kategori:

Geçen seneki İtalya yarışında 2 farklı DRS alanı olmuştu. Geçen seneki DRS alanları Rettifilo ve Ascari virajları öncesindeki düzlüklerdeydi ve bu sene de öyle olacak.

İlk DRS belirleme noktası Parabolica’dan önce yer alacak ve ardından sürücüler ana düzlükte DRS’yi aktifleştirebilecekler. 

İkinci DRS belirleme noktası ise Lesmo 2 virajının girişinde olacak ve ardından sürücüler DRS’yi aktifleştirebilecekler.

İtalya GP’nin gerçekleştirildiği Monza pisti modern Formula 1’in en hızlı pisti durumunda.


Yorumlar

  1. ed bullar ve raikkonen bana kalırsa ilk 5 te olacak sanılanın aksine

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes Spa'dan eli boş döndü..artık bir bahaneleri olmaz diye düşünüyorum Takvimdeki en düşük df'li geçilen pist burası neredeyse dur kalk pisti..Artık burdada bahane bulunursa birşey demicem bakalım Monza'daki güncellemede T-DRS nasıl çalışacak ve diğer yarış Singapur için çok büyük bir güncellemesi olacak Mercedes'in gözle görülür değişiklikler olacakmış..inşallah tekrar rekabetçi oluruz ki eğer bu olursa ilk defa Mercedes'in sezon içi geliştiğini görecez 😀 😀

  3. onur çakır avatarı

    avusturalyada ana düzlük ve 2 ile 3. virajlar arasında drs kullanılmıştı yani 2 drs noktası

  4. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    red bull'a ilk 10 içinde olamaz demişsin bende seninle aşağı yukarı aynı düşünüyorum fakat bazı kene kafalı zihniyetler anlamıyor bunu fakat red bull o kadar da geride olmaz yine 5.falan olurlar red bull çokta yavaş değil ama mclren ve ferrarilerin arkasında olacağı kesin ama bazılarına anlatsanda anlamazlar.

  5. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    sürekli geçmişten konuşuyorsun hala aynı muhabbet şöyle olmuş şöyle bitmiş…miş-muş geçmiş zaman sigasıdır red bull'un eski hızı yok artık hala farkında değilsin sanırım sen ne izliyosun ya f1 mi yoksa nascar falan mı yada başka bişey mi burası f1 sayfası hepiniz vettel'i allah yapmışınız.

  6. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    pazar günü hem lotus hem de red bull'cularla özellikle ilk baştan seninle yazışıcam kaçmak yok tamam mı koçum hadi eyvallah şimdi.

  7. Haklısın umarım dediğin gibi olur Kimi'yi de mücadele içinde görmek isterim. Olur olmaz net birşey diyemeyiz çünkü E20 çok garip bir araç. Takımın seçimi de etkilidir muhtemelen ama araç orta ve yükseğe yakın yere basma kuvveti isteyen yerlerde daha bir güçlü sanki ama umalım ki burada da öyle olsun. Ama benim yarış için favorim Hamilton'dur Pole ve Yarışı normal şartlar altında rahat kazanacağını düşünüyorum

  8. Evet haklısın geçen seneki Redbull değil tamam bunu kabul ediyorum ama şunu da siz kabul etmelisiniz düzlük hızı 346'ya DRS sayesinde çıkıyor. Yarışta her tur DRS açma şansı elde edemedikleri içinde çekişte nispeten geri kalıyorlar. Alonso DRS olmadan kaç km hıza çıkmış yada diğerleri? Geçen sene Redbull'un hilesi buydu işte ilk 2 turda kaç sonra zaten yakalayamazlar. Redbull'un son yıllarda benimsediği prensip bu. Geçen haftasonu bence hem sizin dediğiniz gibi hemde benim dediğim gibi bitebilirdi. Şöyle anlatmaya çalışayım; Redbull ve Vettel'in temiz lastikleri vardı. önündeki bir çok araçtan çabuk kurtuldu ve lastik avantajını kullandı. Button kasmadı aslında kasmış olsa fark belki daha çok olabilirdi… Ama o gün Redbull, Hatta temiz lastik avantajıyla Vettel daha iyi bir konumdaydı bir çok pilota göre

  9. Arka kanat yok ki DRS olsun.

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    2 DRS iyide Red Bull'un bu seneki performansı geçen seneki gibi değil bu bir gerçek bu haftasonu zorlanacaklar..Geçen sene hatırlatırım İki Mercedes motoruna sahip schumacher ve hamilton 30 tura yakın mücadele etti Schumacher'in DRS'si olmadan Mercedes DRS+KERS'li Mclaren'i arkasında tutmayı başardı..Bugün Scarbs F1'in attığı tweette Kers Monzada 12 km kazandırıyor.Zaten DRS'te 5-6 km'idi.yani 20 km fark yaratıyor aşşa yukarı.Ve Mercedes düzlükte o kadar hızlıydıki Mclaren'e geçilmedi uzun süre neyse Red Bull Bu sene sıralamalarda geçen seneki gibi düşük vites oranları seçmicektir çünkü düzlükte kaybettiğini geçen sene parabolica'da lesmo'da ascari'de fazlasıyla geri aldı çünkü Virajlardaki hızları diğerlerine oranla çok daha fazlaydı.Bu sene bunu riske atamazlar diye düşünüyorum..Herkes gibi daha Normal vites oranlarıyla çıkarlar heralde ama Newey yine Cuma Gecesi bişeyler bulup süper bir motor haritalamasıyla geleceklerdir bu arada Mercedes'i çok merak ediyorum T-DRS ile nasıl performans gösterecek 😀

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ha birde Red Bull'un, Monza'da Ferrari'yi yakalayamayacağını söylüyorsun ya geçen sene ki yarışı izlemeni tavsiye ederim. Güvenlik aracının çıktığı turdan sonra ki tur Drs kullanılmamasına rağmen Vettel, Alonso'yu start düzlüğünde sıkıştırabiliyordu. Yani birde hava koridoru olayı var. Virajlarda iyi çekiş yakalayan Renault motorlu araçlar önünde ki aracın arkasına geldiğinde hem hava koridoru hemde Drs'nin faydası ile beraber geçme şansını artırıyor. Ama sen gene at gözlüğü ile bakarsan olaya Ferrari ulaşılamaz durumda.

    Bu arada ben kesinlikle Red Bull'cu değilim. Bilakis en nefret ettiğim takımdır. Ama bazı Ferrari'ci arkadaşlar kendi takımlarını ne olarak görüyorsa tabiri caiz başka bir boyutta sanki Ferrari. Ulaşılamazmış gibi görmesinler kendilerini.

  12. Öncelikle geçen seneye göre DRS alanları kısaltıldı. ilk DRS ölçüm noktası Lesmo2 ye gelmeden kurulmuş durumda.Lesmo2 virajından sonra sürücüler 50 metre gittikten sonra DRS'yi aktif edebilecekler. Diğer DRS ölçüm noktası ise Parabolica virajının başlangıcına alındı.Aktivasyon noktası ise bitiş çizgisinden hemen sonra.

    Pistte bazı değişiklikler var, İlk viraj, ascari ve parabolica çıkışındaki asfaltlar da yenilendi. Geçen sene oradaki tümsekler araçlar için tehlike yaratıyordu.

    Ek olarak yukarıdaki RedBull ve Lotus DDRS konusunda yorumda bulunmaktan kendimi alamadım.

    Geçen sene EBD'lerin ve Aşırı agresif Motor haritalarının sayesinde RedBull araçları resmen Spa ve Monza'da arka kanatsız yarıştılar. Hatta o kadar konuşuldu ki, kural olmasa Monza'da RedBull arka kanatsız yarışacaktı. Çünkü gerekli olan downforce'u EBD den sağlıyorlardı, virajda gazdan çekince oluşan yanma süreci devam edip downforce düşüklüğü yaşamadan virajı dönüyorlardı. Ayrıca egsoz gazlarını arka lastiklerin iç taraflarına da üflettikleri için 2.tura kadar lastiklerini diğer takımlardan daha çabuk ısıtıp DRS ye gelmeden farkı açıyorlardı.

    Bu sene bu avantajları yok, hatta ilk 10 a bile kalabileceklerini sanmıyorum. Spa'da Raikkonen ve Vettel'in yakarışlarını takım radyolarında açık açık duyduk. Vettel DRS açsam bile önümdeki araçları geçemiyorum, bişeyler yapın diyerek takımdan strateji değişikliği istemişti. Raikkonen ise takım ona push push dedikçe aracın gücü bu kadar, her türlü zaten düzlükte geçiliyorum demişti. Spa'da 2.sektör aero konusunda üstün olan takımlara yardım ediyordu fakat Monza tamamen bir düzlük pisti ve %85 oranında tam gaz gidiliyor,sadece 4 tane fren noktası var sert olarak.

    Lotus DDRS sine gelince, takım bunu Mercedes gibi yapmaya çalıştı fakat mercedes bu sistemi ta geçen sene Suzuka'dan beri deniyordu ve aracı bu sistem üzerine kurdu tıpkı redbull'un geçen sene EBD üzerine kurması gibi. hatırlarsanız silverstone'da ebd yasağı gelmişti ve ferrari tek galibiyetini orada almıştı. Lotus'un sistemi 250KM/H ye kadar sistemin devreye girmemesi ve yukarıdan giren havanın difüzöre yollanıp downforce yaratması, 250 yi geçince de stall durumu oluşturması üzerine teoride kurulu, fakat bunu pratikte gerçekleştiremediler ve çok fazla deneyemediler. o yüzden Suzuka'da kullanabilirler, eğer gerekli testleri tamamlayabilirlerse.

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bay çok bilmişe şunları söylemek istiyorum. 2010 yılında burada Red Bull'un başarısızlığının sebebi düzlük hızıdır. 2011'de gelen Drs sistemiyle beraber zaten çok çabuk hızlanan Red Bull, hem düzlük hızını arttırmış oldu hemde çekiştende feragat etmemiş oldu ki böyle bir başarı elde etti. Demek istediğim şu, düzlüklerde herkes gibi onlarda Drs kullanıyor ve onların geldiği sürate diğerleri daha geç geliyor çekişte de böyle bir avantaj elde ediyorlar. Yani Renault motorlu araçlar Drs'ninde yardımıyla viraj çıkışlarında farkı açarak çıkıyor. Diğerlerine göre genede düzlükte kaybediyorlar ama 2010 yılında ki kadar değil. Buda bu farkı minumuma düşürüyo dedim. Bana karşı olan kininden dolayımı, yoksa anlamakmı istemiyorsun anlamıyorum. Gerçekten hala anlamadıysan birde altyazı geçeyim ne dersin ?

  14. Redbull da önde başla önde bitir mantığı var.

    Aynen öyle. Hangi yarış olursa olsun pek değişmeyen vites oranları var. Daha düşük hıza ayarlarsan daha çabuk hızlanırsın. Prensip bu. Şikan çıkışlarında diğerlerinden daha çabuk hızlanıp farkı açıyorlardı, sonra diğerleri geçecek yeri bulamıyorlardı.

    Vettel de ilk 2-3 turda çok çok seri gidebiliyor ve DRS farkını açabiliyordu. Bunu özel bir motor haritası ile yapıyorlardı muhtemelen, sonra fark açılınca hızı biraz düşüp sabitleniyordu.

  15. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Crasher RB geçen yıl ki RB değil.Burda ilk 5'e bile giremeyeceklerini düşünüyorum.
    Yarış McLaren'a karşı Alonso ve Raikkonen şeklinde geçeceğini düşünüyorum.

  16. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    ayrıca ferrari yeni motor,yeni güncelleme,yeni paket ve yeni arka-ön kanatla geliyor ayrıca drs'yi en iyi kullanan takımda ferrari sezon başından bu yana ayrıca hafta içi ferrari çekiş gücü sisteminde değişikliğe gitti buda artı puan kazandıracaktır.kısacası her yönden kıyaslamak gerekirse ferrari bir adım önde monzada ….bence podyum alo-ham-but şeklinde olur

  17. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    geçen sene ki ortamla bu sene ki ortam aynı değil geçen sene red bull her yarış pol'den başlayıp 1.oluyordu çok büyük üstünlüğü vardı bunu kesinlikle yadırgamıyorum fakat bu sene o kadar rahat değiller geçen sene her yarış poldeydiler ama artık öyle değil red bull eski red bull değil ayrıca geçen sene vettel drs ile beraber 327 alonso drs ile 346 top speed'te aynen bu şekilde yazar ben red bull'u silip atmıyorum belki bu haftada kazanabilirler ama ben inanmıyorum kazanacaklarına ayrıca geçen hafta ki yarıştan bahsetmişsiniz bus stop'ta hızlı diye eğer hamilton ve alonso yarış dışı kalmasaydı vettel ilk 5'te olamazdı belçika'da red bull hızlı değildi iyi stratejiyle vettel ikinci oldu red bull'un efsane dönemi bitti neden anlamıyorsunuz artık

  18. Zaten farkındaysan Grojean gibileri dedim onu kastedmedim sadece onun gibi olan pilotlara yönelik.

  19. yarışlarla ilgili genel bilginizi bilmiyorum ama Redbull da önde başla önde bitir mantığı var… Geçen sene en düşük hız ayarı Vettel'deydi. Adam DRS ile de DRS siz de aynı hızdaydı neredeyse ve bu ona büyük artı getirdi. Araç çekişte diğer herkesten üstündü ki Alonso'yu da böyle geçti yarışta… Bu haftasonu belki o kadar rahat olamayacaklar ama Redbull'u hemen de silip atmak tamamiyle amatör işi olur…. Takım çekişten feragat edip düzlük hızını ayarlarsa emin olabilirsin ki Renault motoru da diğer motorlar kadar yüksek hıza çıkar arada öyle sandığın gibi tonla fark yok. Redbull'un yavaş kalması tamamiyle kendi seçimleri… Geçen yarış eau rouge dan sonra yavaş kalsalar da Bus stop ta tam olması gereken hızdaydılar ki Vettel zaten ataklarını ona göre yaptı yani aslında eski usul… Belki Redbull yeterince hızlı olmayabilir ama bunu Renault'la yada başka şeyle bağdaştırmayalım. Sonuçta o araçta o motor da son yılların en çok kazananları…

  20. DreamOfWinD  avatarı

    Demek istiyor ki: hala renault motoru zayıf kalacak diyen insan var ya ne diyeyim.
    Haklı da.

  21. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Son cümlende imla hatası var galiba tam anlayamadım.

  22. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Grosjean yarışmıyor.

  23. LRGP, DDRS kullanmayacak burada değil mi?

    eğer öyleyse, hay sizin kafanıza…

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    geçen yıl da çift drs noktası vardı, kaç geçiş oldu? sanki yeni bir şey olmuş gibi niye herkes sevinç içinde anlamadım. hala renault motoru zayıf kalacak insan var ya ne diyeyim.

  25. Katılıyorum.DRS olmasa Renault motorlular çok sıkıntı yaşarlardı.

  26. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    bir arkadaş drs'nin yardımıyla red bull farkı kapatacak demiş düzlüklerdeki dezavantajı minimum'a indirecek gibilerinden konuşmuş galiba kendisi bir tek drs'yi red bull kullanıyo zannediyo nede olsa kendisi lotuscu kendini avutuyor bu pistte 5 tane sert düzlük var start,di lesmo 1 ve 2 arka düzlük birde grande virajı çıkışı roggio şiganına gelmeden evvel ama bazıları pisti bilmeden konuşuyor red bull dibine kadar drs kullansın ferrari'yi yakalayamaz monza'da.

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Avustralya??

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Geçen sene getirilen Drs sistemi belki de Red Bull'a en çok Spa ve Monza'da yaramıştır. Uzun düzlüklerde açtıkları Drs ile kayıplarını minimuma indiriyorlardı ve virajlarda ise kayıpları telafi edebiliyorlardı. Bu sene atağa doyacağımız belki de tek pist burasıdır. Burdan sonra ki diğer pistlerde bu kadar ekşın işler olmayabilir. 😀
    Ha ayrıca 2 Drs alanı gene en çok Red Bull ve Lotus'a yarayacaktır. Düzlüklerde ki kayıplarını azaltacaklardır.

  29. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Evet bol geçiş izleyeceğiz Sauber burada podyum yapabilir çünkü araç bol düzlükleri olan pistte hızlı gidiyor.Red Bull'un pek varlık göstereceğini zannedmiyorum..Bu hafta ARTIK SAUBER haftası olabilir..Tabi Grojean gibileri bölmezse.. 🙂

  30. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Evet doğru hatırlıyorsun.

  31. Schumi bari burda podyuma çıksa yaw.
    Doğru dürüst bir strateji yaparlarsa, düşük df sayesinde lastiklere iyi davranacaktır araç.
    Bence şansı var ama umarım tüm doğruları bir araya getirirler.

    Hazır grojen yokken, maldonado cezalıyken sorunsuz startta alabiliriz:)

  32. kimi raikkonen  avatarı
    kimi raikkonen

    Sinirlenmemek elde değil nerde ne zaman kullanılacak bu d-drs.zaten düzlüklerde sürünen bir araç

  33. Aslında Ascari ile Parabolica arası bile DRS alanı olabilecek kadar uzun.

  34. Geçişten gözlerimiz bayram edecek desenize. Bu sene 2 DRS olan ilk pist galiba yanlış hatırlamıyorsam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir