Schumacher Takımda İdari Görev Üstlenebilir

yazar:

kategori:

Önümüzdeki sezon Alman pilotun ne yapacağı merakla tartışılmaya devam ederken, son olarak Eddie Jordan Mercedes’te Schumacher’in yerine Lewis Hamilton’un geleceğini belirtmişti.

Michael Schumacher, kariyeri konusundaki kararı ekim ayından önce açıklamayacağı konusunda ısrarlı olmaya devam ederken, Mercedes takımı da 2013 pilot dizilimini henüz kesinleştirmediklerini açıklıyor.

İtalyada gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Ross Brawn ise Schumacher’in takımda idari bir görev üstlenebileceğini ancak bunun henüz gündemlerinde olmadığını belirtiyor.

“Bu mümkün. Ama Michael’in gelecekte takımda hangi görevi üstlenebileceğini detaylı olarak konuşmuyoruz çünkü şu anda düşündüğümüz şey bu değil. Ancak, Michael’in motor sporlarındaki tecrübesi ve muhakeme yetkisi, her takım için oldukça değerli olur.”

“Bizlerin yaptığı gibi her gün bu işin sorumluluğunu üstlenmek ister mi bilmiyorum ama işin içinde olmak isteyecektir. Sporu seviyor, yarışları seviyor, otomobil geliştirmeyi seviyor ve takımın nasıl işlediğini biliyor.”

“Gelecekte de ilgisini kaybetmeyeceğini ve bir gün bunu yapacağını görebiliyorum. Umarım bizimle olur.”

 Brawn ayrıca Schumacher’in geleceği ile ilgili karın sadece kendine bağlı olmadığına da dikkat çekti.

“Kararı tek başına vereceğini düşünmüyorum. Hep birlikte bir çözüm bulmalıyız. Açıkçası, detaylara giremiyorum ama kalması sadece Michael’in kararı ya da bizim kararımız olmayacak. Ortak karar olacak.”

“Michael’in daha bizlere sunabilecek çok şeyi olduğunu düşünüyorum. Spa’daki sürüşünü gördünüz. Harika bir performanstı ama belki de istediğimiz kadar güçlü bir araca sahip değildi. 

“Bu sezon bunun gibi bir çok performans sergiledi. Bu nedenle Michael’in performansından memnunum. Özellikle 2014’te karşılaşacağımız teknik değişiklikler için Michael’in tecrübesi her takım için çok değerli olacaktır, özellikle de bizim takım için.”

 

 


Yorumlar

  1. F2007 & F2008 tam Schuminin kalemi araçlardı. Ayriyetten gelişimde McLarene oranla daha geride kalan Ferrari Schumi ile bunu biraz daha iyi başarabiilrdi. Bende aynen öye düşünüyorum. Bırakmasa idi hanesinde şuan 9 dünya şampiyonlugunun olmaması için hiçbir sebep yoktu.

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    2007de raikkonen 1 puan farkla zar zor şampiyon oldu. 2008de de massa 1 puan farkla kaçırdı. schumacher hayli hayli şampiyon olurdu kesinlikle.

  3. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    zaten 2006 da ayrılmasa yüzde yüz 2007 ve 2008 de şampiyon olurdu

  4. Bence de ,ama şunu açıkça istiyor: ''Mercedes artık iyi bir araç verme sözü,ve yarış kazanma yolunda ona takımın güven vermesi''…
    Gelişimi adım adım izlediğine eminim,3 sene oldu ve takımın bişeyleri daha tatminkar olarak schumiye sunması lazım,schumi kendini fazlasıyla kanıtladı,artık onu f1 e tekrar döndüren mercedese birşey borçlu değil,bu performansına iyi bir araç sunamayan mercedes ona çok şey borçlu…

  5. Bırakmamalı!

    2006'daki ayrılığı hataydı. Şuanda ayrılırsa bir hata daha yapmış olacak.

    Tam gücünü topladı derken bırakmamalı. Mücadele etmeyi seviyor ve geçen yılın ortasından bu yana gücünüde arttırdı. Şuan takım arkadaşına kıyasla bariz şekilde baskın. Bu adam Formula 1 aracının içinde olmaya devam etmeli. Eli direksiyon tutamayacak hale gelene kadarda devam etsin.

  6. Bu adamda yarışma hırsı, yarışma arzusu ve azmi var.
    Heyecan ve adrenalinsiz yapamaz, idarecilik ona göre değil.
    Öyle olsaydı Ferrarideki görevine devam ederdi.
    Yapamadı geri döndü.
    O tıpkı safkan bir arap atı gibi sürekli koşmak istiyor. Sütcü beygiri yapamazsınız..

  7. deniz aydın avatarı

    bu arada ya SCHUMACHER pilot pazarına bakıyorsa?

    yani benim mantığım schumacher gibi bir insanın hala bir karar vermemiş olduğunu almaz. kararını vermiştir. ve bu karar devam kararıdır.

  8. Bu kadar fiyaskonun üzerine kapınızdan bile geçmez ne idareciliği.

  9. brawn ın 2014 de sürücülerin fabirka takımını seçmeleriyle bunu birleştirince hami ye şimdiden hayırlı olsun diyebilirz

  10. deniz aydın avatarı

    aslında, "hiçbir şekilde ondan vazgeçmeyeceğiz" mesajı vererek, birilerinin kulağını çekiyor olabilirler…
    şahsen ben kalacağını düşünüyorum. takımın schumi kararını ekim'de açıklayacak olması, pilot pazarında mercedes'in elini kolunu bağlayacak. bu da schumi ile devam etmelerinin şimdiden çok büyük bir ihtimal olduğu anlamına geliyor. Mclaren'de hamilton'la görüşmelerde ilerleme kaydetmiş. Mercedes ile adının anılmasına gülüyorlar. Kısacası mercedes schumi ile devam edecektir diye düşünüyorum, daha doğrusu SCHUMİ mercedes ile devam edecektir…

  11. bunun türkçesi seneye şumaher yok arakdaşlar.. idari görev vererek kandırıyorlar…

  12. Schumacher- avatarı

    Haug denen hain ne düşünüyor acaba

  13. deniz aydın avatarı

    "Açıkçası, detaylara giremiyorum ama kalması sadece Michael’in kararı ya da bizim kararımız olmayacak. Ortak karar olacak.”

    sadece kalmasına yönelik bir cümle.evet idari görev alabilir demiş ama bu cümle bile schumacher'in seneye %99 yarışacağını ortaya koyuyor bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir