Alonso'nun Bir Sonraki Durağı Neresi

yazar:

kategori:

Fernando Alonso ve McLaren takımlarının ayrılması doğrulandıktan sonra akıllara gelen ilk soru şu: Alonso’nun bundan sonraki durağı neresi?

Alonso için daha önceden düşünülen seçeneklerden olan Ferrari, Felipe Massa’nın anlaşmasını uzatarak bu olasılığı ortadan kaldırmıştı. Bununla beraber Kimi Raikkonen’in anlaşması zaten 2008’i kapsıyordu. Ferrari’nin bu durumda İspanyol pilot için yeri kalmadı.

Ferrari’nin yanı sıra BMW Sauber de Nick Heidfeld ve Robert Kubica ile gelecek sene devam kararını duyurmasıyla Alonso’nun gitme ihtimali olan takımların dışında kalıyor.

Alonso’nun 2 dünya şampiyonluğu kazandığı Renault, İspanyol pilot için uygun bir seçenek. Bununla beraber takım patronu Flavio Briatore, Alonso’nun tekrar kendileri için sürmelerine memnun olacaklarını saklamıyor.

Ekim ayının başlarında Briatore "Fernando’ya, McLaren’den ayrılıp serbest kaldığında, kendisinin bize geri dönmesinden memnun olacağımız söyledim. Bunu reddetmek aptallık olur" demişti.

İtalyan patron ayrıca, McLaren’de istediği 1 numara statüsünü isteyen Alonso’ya Renault’ta bu fırsatı vermeye istekli olacağının sinyallerini de vermişti. Briatore "Bir dünya şampiyonunu alırsanız, ona 1 numara statüsünü sunmalısınız" demişti.

Üretici takımlar Toyota ve Honda, Alonso için boş koltuk ayarlayabilir. Toyota, Ralf Schumacher’in ayrılmasından sonra boş bir koltuğa sahip. Honda ise, gelecek sezon için de anlaşması olmasına rağmen Rubens Barrichello’nun yerine İspanyol pilotu geçirebilir. Her iki takım da başarıya aç durumda.

Alonso’nun yarışmaktansa bir senelik tatile çıkmayı tercih edeceği en alttaki üç takımın dışında (Toro Rosso, Spyker ve Super Aguri), Red Bull ve Williams bulunuyor.

Red Bull daha önceden 2008 pilotlarını açıklamıştı. Bu durumda Williams da en önde gelen seçeneklerden biri oluyor. Bilindiği üzere Alex Wurz’un emekliliği sonrasında takımın bir koltuğu boşta görünüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir