Schumacher: "Gizliden Gizliye Yükselmeyi Umuyordum"

yazar:

kategori:

Schumacher “Bugün eğlenceli bir yarış oldu ancak kabul etmeliyim ki cuma günkü performansımızın ardından gizliden gizliye yükselmeyi umut etmiştim. Ancak ilk bölüm çok zorlu geçti. O anın ardından her şey gerçekten yolundaydı, performansımız yerindeydi ve oldukça açık bir yükseliş gerçekleştirdik.”

“Öğleden sonra turlar tükendi. Biraz daha uzun olsaydı daha da yukarıda oalbilirdim.”

“Genel olarak bugün alabileceğimizi aldık. Artık bu trendi sürdürmeliyiz ve takımdaki herkes bunun için sıkı çalışıyor.” dedi.

Takım arkadaşının hemen arkasında 7. olan Rosberg “Son yarışlarıma göre 7.lik iyi bir sonuç bu yüzden bugün için memnunum ancak daha fazlası olabilirdi. İlk bölümde opsiyon lastiklerinde yol tutuşu yoktu. O lastikler 3. seansta sorun yaşadığım lastiklerimdi.”

“İlk pitlerin ardından performansım çok iyiydi ve hızlı turlar atabiliyordum ve güzel geçişlerle yükseldim. Yarışları daha iyi sıralarda tamamlamak güzel bir şey ve bir kaç hafta sonra Singapur’da daha da iyisini umuyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Yarışı canlı değil, netten indirip izledim.
    Schumi gerçekten iyi yarıştı. Eğer tororosso ve f.india mücadelelerinde daha erken atak yapabilseydi sanırım rahatlıkla rai nin önünde bitirebilirdi.
    Ancak yarıiın başında depo doluyken aracın temposu çok kötü.
    Hardlarla başlasalardı sonuç daha iyi olurdu.

  2. Taka gitmiyor,giden sadece efsanemin son yarışları.Adamın yarış hayatını bitirmesine sebeb olacak bu mercedes.
    Shumi'de hala iş varken çalıştırın şu takaları artık

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    spa ve monza'da bana göre en iyi verimi alamadılar onlara daha uygun olmasına rağmen. araç gitmiyor resmen arkadaş ya. allahtan şu tamir edilen 6.vites sorun çıkarmadı. singapur'da valencia, monaco tarzı gibi. burada yine podyum bekliyorum diyeceğim umarım çıkarız tekrar. kürsüde 3.basamağı gördük şimdi en azından 2. olmak lazım. singapur'da alabilecekleri maksimum puanı alamazlarsa yada takım stratejide saçmalarsa kalan yarışları izlemiyorum artık arkadaş. haftasonları sinirleri bozmaya değmez. sadece amerika'da ki yeni pistte yapılacak yarışı bekleyeceğim yeni olduğu için merak ediyorum.

  4. Ben bu yarıştan bir şey anlamadım. pite girmemiş perez sert lastiklerle pitten çıkan mercedeslerden çok daha hızlıydı. perez pitten sonra daha da hızlandı 12 den gelip 2. oldu. anlaşılan mercedesin sert lastikleri yarışın başında kullanması gerek.

  5. vedat özkan avatarı

    Bu sene schumi açık bir sekilde rosberg den hızlı araç arızası nedeniyle yarış dışı kalmadığı yarışlarda sürekli rosberg den daha iyi olduğunu gösterdi bu yarısta mercedes in pit stratejisi tamamıyle rosbergin lehine gelişti çünkü rosberg pitten çıktığında önü açıktı ve sürekli hızlı turlarla ön gruba yaklaştı schumi ise pitlerden hep trafigin ortasında çıktı sadece son bölümde önünde bir bosluk oldu 4sn civarı ondan sonrada zaten sürekli geçişler yasandı rosberg için o kadar güzel çıkış zamanlı pitler uygulandıki rosberg pit taktiğiyle yaklaşık 5 sıra yer kazandı pist üzeri durumda ise örn ilk bölümde schumi gayet iyi iş çıkardı lastikler bitene kadar rosberg se oldukça geriledi kötü bir start ve sürekli geçildi yarışları daha dikkatli ve lastik farklılıkları bunlara bağlı hız faktörleri pit stratejileri araçların önlerinin boş olup olmaması nın verdiği avantajlar ve dezavantajlar gibi faktörleri dikkate alarak izlersek daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.

  6. 0.3 ortalama lap chart takip ettiğim kadarıyla kendi gözlemim , her yarışın tur süresine göre bu değişiyor tabi. Lastikler konusunda hala geride Mercedes , eksik pitstopla yarışmak her zaman daha riskli o yüzden , aşınmış lastikle attığın 2 tur bile sana hayati 3-4 saniyeye patlıyor eğer SPA'de taktiği en baştan 2 pit üzerine kurmuş olsaydı Schumi belki daha hızlı olucaktı, gerçi sonunda vites sorunu yaşadı…

  7. Schumacher- avatarı

    Schuminin tamirli vites kutusunuda hesap ediyorsunuz değil mi ?

  8. Şu ana kadar ikisinin birlikte sorunsuz bitirdiği bir yarış oldu herhalde. Sadece bir yarışa bakılarak bunu diyemezsin. Eğer bir karşılaştırma yapacaksan cumartesi günkü en hızlı turlarını karşılaştır, geçmiş senelerdeki 0.3 saniyelik farkın kalktığını göreceksin. Yoksa yarışta bir tur bile önce pite girmek ya da geç girmek çok şeyi değiştirir. Bu yarışlık için Rosbergin daha hızlı olduğunu söyleyebilirz.

  9. İlk defa MGP iyi bir taktikle yarıştı,bu araçla tek pit mümkün değil geçen yarış da aynısı yapılsa iyi olurdu.Aracın yarış temposu hala berbat dolu depoyla arkadan gelenlere karşı koyamıyor.Schumi bugün elinden geleni yaptı 2 tur daha olsa 4.olurdu.Göreceli başarılı olacağımız pistler de bitti bakalım önümüzdeki yarışlar yine saç baş yolarız gibi.

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Rosberg'in genelde önünde 4-5sn lik trafik vardı yani Schumacher'den önü açık turladı eğer 53 değilde 56 tur olsaydı her iki pilotumuzda Massayı geçmişti.Raikkonen'de geçmişti

  11. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Rosberg'in genelde önünde 4-5sn lik trafik vardı yani Schumacher'den önü açık turladı eğer 53 değilde 56 tur olsaydı her iki pilotumuzda Massayı geçmişti.Raikkonen'de geçmişti

  12. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    o 0.3 ü nasıl elde ettin merak ettim ya

  13. Schumi hala Rosberg'den 0.3 sn daha yavaş , benim de hoşuma gitmiyor ama gerçek bu , Rosberg yarışın sonlarında çok daha iyi turlar attı eğer startta gerilere düşmeseydi muhtemelen Schumi'nin önünde btiricekti …

    Bi de keşke Button keşke yarış dışı kalmasaydı ya , kuponum yattı onun yüzünden …

  14. Schumacher- avatarı

    Beklediğimiz sonuçtu 1 tur daha olsa rainin önünde bitirirdik kesin.
    Bu araçla bu kadar.

    Schumi Rosberg'den hem sıralamalarda hemde yarışta çok daha iyi…

  15. O araçla gizliden gizliye yükselmeyi geçte,göz göre göre gerilemeyi um…Çünkü bu güne kadar Mercedesten ne umuldu? ne bulundu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir