Di Resta: "Sert Hamurlarla Kendime Geldim"

yazar:

kategori:

İskoç pilot, orta hamurları kullandığı ilk bölümde etrafındakilerin temposunu tutturamadı ama sert hamurlarla normal yarış mücadelesine geri dönebildi.

Di Resta: “Bu hafta sonuna gelirken 8. olmayı kabul edebilirdim ama dün sıralamada gösterdiğimiz tempoyu göz önüne alınca, yarış için umutlarımız kesinlikle yüksekti.”

“Ağır yakıt yükünde kalkışta sıkıntı yaşadım ve orta sertlikteki lastiklerde yarış temposunu yakalayamadım. İlk pitstopta sert hamurlara geçtikten sonra işler yoluna girdi. Yarışın sonlarına doğru tempomuz çok daha güçlüydü. Ama Mercedes’leri arkamda tutmanın yolu yoktu. İki pitstop stratejisi ile bizden biraz daha fazla hıza sahiptiler.”

“Williams ile arayı biraz daha açmak iyi oldu ama açıkçası Sauber güçlüydü ve birçok insandan daha üstündü. Bu hafta sonundan olumlu yönleri alıpinceleyeceğiz ve Singapur’da yarış tempomuzu geliştirmek için çalışacağız”

Takım arkadaşı Nico Hulkenberg ise bu hafta sonunu unutmak istiyor.

Hulkenberg: “Gridin gerisinden başlamak her zaman sinir bozucudur. Yükselmenin zor olacağını biliyordum; hızlı bir araçla bile. Yarışta birkaç mücadeleye girdim. O noktadan sonrası eğlenceliydi. Ama ilk virajdan itibaren uzun pedallı frenlerimden sıkıntı yaşadım. Yarış içinde çok fazla performans kaybettim. Sonuna doğru artık güvenlik riski oluşturdu ve yarışı bırakmaya karar verdik. Benim için hatırlanacak bir hafta sonu olmadı ama en azından takım diğer araçla puan aldı”

 


Yorumlar

  1. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Sennayı fena sıkıştırdı ama.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir