Hamilton: "Button'dan Değil Ama Alonso'dan Öğrendiklerim Oldu"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’ın takımda kalıp kalmayacağı tartışmaları tüm hızıyla devam ederken, takım patronu Martin Whitmarsh, Hamilton ile Button’ın çok iyi bir ikili olduklarını çünkü birbirilerinden çok şey öğrendiklerini söylemişti.

Hamilton, “Martin neden öyle söyledi bilmiyorum. (2007’de) Fernando’dan öğrendiklerim oldu ama Jenson’dan özellikle bir şey öğrendiğimi düşünmüyorum.” dedi.

Bu yorumlar, Spa’daki twitter skandalının ardından McLaren pilotları arasındaki ilişkinin kötüye gittiğinin düşünülmesine yol açtı. Hamilton bu olayın ardından, “Takım arkadaşım ya da takımım aleyhine bir şey yapmak niyetinde değildim. Sadece taraftarlarımın durumun anlamasını istedim. Şimdi neden bunu yapmamam gerektiğini anladım ve bir daha olmayacak.” demişti.

Öte yandan Force India pilotu Paul di Resta’nın, Hamilton’ın babası Anthony Hamilton ile yollarını ayırdıktan sonra Button’ın menajerleriyle anlaşması da garip karşılandı.

Ferrari takımını çevresinde çok iyi toplayan ve takımın bir numarası olan Fernando Alonso’ya imrenip imrenmediği sorulduğunda ise McLaren pilotu Hmailton, “Aslında hayır, öyle bir takımda olmaya ne ihtiyacım ne de öyle bir isteğim var. Ben takım arkadaşımla mücadele edebileceğim bir yerde olmak isterim.” diye cevap veriyor.

Ayrıca Hamilton başka bir takıma geçmeyi düşündüğünü de kabul ediyor: “Başladığım yerde bitirmek güzel olurdu ama anlaşmanız sona eriyorsa etrafınızda başka neler olduğuna bakıyorsunuz. Eğer başka mücadeleler ve seçenekler olacaksa, bunu yapmak iyidir.”

 


Yorumlar

“Hamilton: "Button'dan Değil Ama Alonso'dan Öğrendiklerim Oldu"” için 68 yanıt

  1. ham ferrariyi tuzağa çekiyor.sezon başından beri iltifatlar.bunlar normal değil…ferrariye geçip haliyle alonsodan hızlı olacak şamp.olmasada en iyi pilot olduğunu tescil etmenin derdinde.ama alonso santander i sokar ne yapar eder engeller.

  2. aslında mclarenden gidipte ne yapacak, rahat mı battı acaba 🙂

  3. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    koçum hami tabi öğrenecen alodan.o senin abin la.button kimmiş de sana öğretecek 14.dalaylamadan mezun button

  4. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    yaw lewis-hamilton böyle resimler koyma gardaşım o ne yaw jigsaw gibi vallaha fotoyu hemen kapattım ortam gerildi çünkü müzik duydum arkadan :-))

  5. Burdaki bütün yorumların özeti ve Hamiltona olan eleştirinin sebebi Alonsoya iltifat etmesi,

  6. ham kendini bulunmaz hint kumaşı gibi hissediyor alo ve kendinden başka ki (ben senna yım alo da benim prostum demişti) pilotları pek kaale almıyor.önce bir destur diyeceksin kimi ham kadar hızlıdır artısı ise ham dan çok daha istikrarlıdır ve daha akıllı sürer yani ham ın alternatifi var öncelikle bunu bellemesi lazım.sonra bence gitmeli ve burnu sürtünmeli mc larenin kıymetini anlamalı sonrasında aklı başına geldiğinde tekrar dönebilir.hiç bir isim mc laren takımından büyük olamaz bunuda anlamalı
    ham giderse ne olacak ;
    schumi yaşlı olduğundan en fazla 1 bilemedin 2 sene daha yarışır mc laren ise pilotlarını çok uzun süreliğine seçen bir takım bu alternatif zayıf görünüyor ancak schumi eski günlerindeki gibi araç kullanıyor buda görünen bir durum
    kimi gelebilir ;lotusla 2 yıllık anlaşması var ancak performansa dayalı o kriterler yerine getirilmezse sözleşme fesih olur kaldıki lopez pilotlarımız gitmek isterse bağlayıcı olmayız dedi
    perez gelebilir ;her ne kadar ferrari öğrencisi olsada carlos slim onun ferraride 2.pilot olmasına göz yummaz perez varsa bunu sağlayan 1.isim carlos slim dir.slim o kadar yatırım yapmışken zaman harcamışken 2.pilot olmasına razı olurmu sanmam.zaten perez de carlos amcamla oturup konuşacağız sonrasında bir karara varacağız demişti zaten
    diğer seçenekler;hiç biri bu 3 seçeneğin yerini tutamaz direk çöpe bence (vet ve alo da bağlı zaten)

  7. @kirve kesinlikle sana katılıyorum, McLaren taraftarları hemen hepsi takım tutarlar, öyle pilotla diğer yerlere transfer olmazlar. öte yandan schumiyle takas edilmesi bencede harika olur. yaşlı kurtu McLaren koltuğunda görmek harika olurdu. ayrıca bu araç ve imkanlarla çokda iyi iş çıkarabilir.

  8. Her sezon yarış kazanabilecek bir araç veriyoruz kendisine 2009'da kurallara tam adapte olamadık.2010'da araç iyiydi spa'daki galibiyetinden sonra şampiyon olacacağına inanmıştık.monza ve singapurdaki aceleci,düşüncesiz davranışıyla yarış dışı kalarak kendisi kaybetti şampiyonlugu.2011'de takımın strateji hatalarının yanında kendisinin sorumsuz davranışlarıyla beraber mükemmel RB7'yi yenmesi imkansızdı ama enazından şuan hiçbirşey öğrenmediğim dediği Buttonla aynı sayıda galibiyet aldı şampiyonayı 5.bitirdi yine kendi hatası.bu sene takımın birçok hatası olmuştur ama şuan bakınız geri dönme şansımız bizim elimizde en hızlı araca sahibiz lastik kullanımı olsun yarış temposu olsun gelişimimiz devam ettikçe şampiyonluk şansımız hala devam ediyor böyle bir takımı bırakıp sürünen daha lastikleri anlayamayan,güncelleme getirdikçe dahada geriye giden bir ekibe gidecekse şayet kendisi kaybeder.

  9. Fernando Alonso’ya imrenip imrenmediği sorulduğunda ise McLaren pilotu Hmailton, “Aslında hayır, öyle bir takımda olmaya ne ihtiyacım ne de öyle bir isteğim var. Ben takım arkadaşımla mücadele edebileceğim bir yerde olmak isterim.” diye cevap veriyor.
    Bence bu açıklama ile Ferrari defteri kapanmış oluyor, zaten Alonso'nun onu istemeyeceğini tahmin ediyorum…
    Kendisine -bence kısa sürede- 1 dünya şampiyonluğu, 20 galibiyet,23 pole pozisyon kazandıran bir takımı bırakıp bir yere gitmek istiyorsa buyursun gitsin; Kimi dahil bir sürü iyi pilot var Mclaren'de herkes yarışmak için can atar….
    Mercedes'e giderse bu Schumi bırakacak anlamını doğurur , Mercedes bırakmak istemeyen bir Schumi'nin yerine birini getirmez, getiremez! O durumda Mclaren Kimi'yi alır diye düşünüyorum…

  10. ferrariye gelmesini çok isterim alonso-lewis tekrar birleşirse harika olur 🙂

  11. imzalayacaksan imzala yoksa yolun acik olsun..bu nedir arkadas ya.. son gunlerde cok sogudum bu adamdan … hic olgunlasmayacak sanirim.. kimse bana bu adam acik sozlu falan demesin bu yaptigi bildigin bosbogazlik.. bir an once toparlanmali yoksa mclaren buna yol vermeli .. 3 yil surunen bir mercedesle yarissinda gorelim bakalim bir daha sacma sapan yorum yapabiliyormu…

    Mclaren her yil en az 2 yaris kazandıracak arac verdi lewise mercedesin toplam galibiyet sayisi sadece 1… umarim gitmek gibi bir hata yaparda alir boyunun olcusunu..

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kim ne derse desin bu oğlanın böy dağılmasının, tutarsız davranışlarının sebebi yanındaki bayandır bana göre. Kendinden büyük birine ayak uydurmak zordur. Şimdi az gibi görünen yaş farkı, seneye 3-5 sene sonra 2 katına çıkar.

    Çok takılmaya başladı acayip acayip adamlarlan. Twitlere yollaığı resimler hiç iç açıcı değil. Bu kadar saygın ve lüks bir sporda başarılara koşması gereken adamın yapacağı işler değil o resimlerdekiler. Kimileri felekten bir gece falan diye düşünüyor da yok öyle bir gece falan. Takıldığı insanların tipi bile köşe başında uyuşturucu satan elemanlar gibi.

    Umarım kendini bir an önce toparlar. Alonso ile aralarının hiç bir zaman kötü olduğunu sanmıyorum. Reklam filmleri bile çok makaraydı ve çok içtendiler. İnsan hayatında olabilecek şeyler yaşadılar.

    Bence Ham, Ferrariye gelip, soğuk ingiliz havasından çıkıp, biraz sıcak italyan havasını tatmalı. Yok gelmeyecekse de başka macera aramamalı. Benim gördüğüm bu adam gün gelir RAP çi olacam, Nicole ile düet yapacam bile der.

  13. bu adama helal olsun kendı bıldıgı dogruları soyluyor ve bencede buttondan ne ogrenecekkı sıradan yavas hıc bı ozellıgı olmayan bı pılot bı ferrarı fanı olarak bu adamı cok begenıyorum f1 de alonso ıle beraber ve suan f1 ın en hızlıları bu ıkı adam

  14. Basın toplantısında sorulan sorularda, Hamilton Alonso'ya saygı duyduğunu ve onunla yarışmaktan çok keyif aldığını belirtmiş, insan düşünmeden edemiyor tabi, Hamilton'ın Ferraride olmasını… Alonso tamam derse, takım Hamilton'ı almak için uğraşır, Hamilton'da Ferrari varken Mercedes'e gitmez diye düşünüyorum. Tabi kendisi için en hayırlı olanı bence Mclaren'de kalması (Mclaren gibi bir takımdan sırf zevk olsun diye gidilmesi bana saçma geliyor, Alonso gitti ama onun kendine göre haklı sebepleri vardı, takımla sorunları vardı, takımla uyum sağlasalar Alonso senelerce Mclarende kalırdı)

    Eğer Lewis gidecekse yerine Kimi gelmeli!! öte yandan Schumacher ve mclarende ilginç bir ikili olurdu. Bu arada pilot pazarı karışacak iyice 🙂 Mercedes, Ferrari ve Mclaren'de her an bir koltuk boşa çıkabilir 🙂

  15. bu iyiydi 🙂

  16. Hamilton Mercedes'le büyük ihtimal görüştü. Hatta 4-5 ay önce Haug, Hamilton'ın gelişmesinde Mercedes'in de payı büyük şeklinde bir açıklama yapmıştı. Şimdi muhtemelen görüşmede Mercedes'in 2014 yılından itibaren yatırımlarının artacağından, gelişim planlarından bahsetmilerdir. Mercedes büyük bir firma ama sadece büyüklükle isimle başarı gelmiyor. Hamilton McLaren kendi motorunu kullanmadığı için bir fabrika takımına geçmeyide istiyor olabilir tabiki saygı duyacağız. İşin birde Ron Dennis tarafı var. Bu adamı bazıları sevmez çünkü profesyonel ve duygularıyla hareket etmeyen bir isimdir. Ron Dennis bu takımın sahibi. Biz burada yazarken belki de o çoktan kendi planlarını yapmıştır. Ron Dennis McLaren'i buralara getiren kişidir ve onun istediği McLaren'in tamamen bağımsız bir takım olması. McLaren birgün kendi motorunu üretecek Formula 1'de. Tıpkı Ferrari gibi bir spor araba ve motor üreticisi olarak yer alacak F1'de. McLaren, Ferrari'den sonra griddeki en eski takım. Mercedes'in ise 2013'de devam edeceğinin bir garantisi bile yok. Hamilton ben Mercedes'e gidecem orada kendi ekibimle aracı geliştirecem diyorsa(Schumacher bile yapamadıysa Hamilton'ın yapma şansı 0) Saygı duyarız elbette ama böyle ayrılmamalı. Yani evet artık bir kan değişikliği istiyor olabilirsin bu çok normal ama sana 20 galibiyet, 23 pole pozisyonu ve 1 şampiyonluk kazandıran takıma karşı böyle tutum almamalısın. Pilotlar gelip geçicidir ama takımlar kalıcıdır(McLaren ve Ferrari gibi takımlar) McLaren istese şuan senin yerine Kimi'yi alır yarın açıklar sana da senin tribini çekemem der ve yol verir ama McLaren sana karşı hala bir ümit ve saygı beslediği için bunu yapmıyor. Hamilton gözümden iyice düştü evet zaferine sevindim geri kalan yarışlarda da sevineceğim lakin kalırsa gönlümü kazanmak ve 2011 ve öncesindeki gibi sevgi beslememe sebep olmak için 40 fırın ekmek yemesi gerekecek. Şuan Alonso hariç tüm pilotlar McLaren'de yarışmak için can atar kimse vazgeçilmez değildir.

  17. zaten ismail yk sakalınla uğraşacağına Button'dan birşeyler öğrenmeye çalışsaydın, Spa'da yeni arka kanatı takardın.

  18. Hamilton'ın derdi başka ne para ne başka bir şey. Bu kafayla giderse McLaren sözleşme imzalamamalı bununla. Saçma sapan demeçler çocukça tripler. Hayır ne oldu sana kafan niye karışık. Harika bir pilot işine odaklandığı zaman araçta hızlı olursa kimse Hamilton'ı mağlup edemez ama neden böyle oldu sadece kanat ve telemetri verisi yayınlamak ile olabilecek birşey değil bu. Bekleyip göreceğiz.

  19. 2014te yeni motorlar yeni kurallar geleceği için mercedese gitmek istiyor olabilir. Haug'un söyledikleri bana göre doğru. mercedes 2014te motorunu ve aracını bütünlük içinde hazırlamışken mclaren motora göre araç uydurmaya çalışacak. hamilton bu ihtimali görüp işini garantiye almak isteyebilir. ancak benim mclaren'ın 2014te de başa güreşen bir araç yapacağından şüphem yok.

  20. Kimi'nin tek yıllık anlaşması vardı. Önümüzdeki sene boşta.

  21. Çoğunluk Lewis in yerine Kimi nin geelebileceğini veya gelmesini istediklerini söylüyor, ben de isterim ama Kimi nin önümüzdeki yıl için sözleşmesi var.

  22. McLaren, disiplin konusunda diğer takımlar içerisinde en üstün olanı. Schumacher ise tam bir disiplin makinesi. İkilinin genleride müthiş bir şekilde uyardı bence 🙂

  23. Bir insanı o insanın kişiliği sevdirir.Pilotajına değinmiyorum ama karakteri,işler yolunda gitmeyince gün ışığına çıkıyor.Madem gitmenin yollarını arıyosun adam gibi çirkefleşmeden git.Telemetri verilerini verip cevabı yiyince Buttona bileneceğine adam haklı yaptım bi denyoluk de efendi ol.Bi çocukca ihtiraslardan sıyrılamadı.Şimdi Buttona nispet Alonsoyu övüyor ama, bu adam yarın bir gün teline bi dokansın vereceği demeçleri varın siz tahmin edin.Zaten karakterine kılım Mclaren bi dehlesede Mercedese orda da araba elinde bi patlasa.Ayıp be Mclarenin hatası seni besleyip cillop gibi aracı altına vererek F1 kariyerine adım attırması oldu…

  24. Bu çocuğa ne olduysa şu menajeri değiştirdikten sonra oldu. 2 yıldır yaptığı 3 yorumun 2'si gereksiz, ve artık kendi taraftarları bile söylediklerini savunamıyor.

    Tamam geleceğini düşünebilir, takım içinde bizim bilmediğimiz olaylar dönüyor olabilir ya da sıkılmıştır ama bunların hiç biri Lewis Hamilton'ı buralara getiren takıma nankörlük etmeyi gerektirmez. Öyle kazanınca somurtmak, telsizden tebrik eden adamlara doğru dürüst cevap vermemek, telemetre verileri paylaşmak gerekmiyor, takımdan ayrılmak istiyorsan. Tamam çok yetenekli, bize çok şey kazandırdı ve hala Jensondansa onun şampiyon olmanı isterim ama ciddi ciddi sevenlerini kaybediyor. Ben son 10 yılda Lewisin 2 yıldır yaptığı kadar saçma açıklamalar yapan başka pilot hatırlamıyorum arkadaş, varsa da düzeltin lütfen.

    Kendini toparlayabilicekse yapsınlar anlaşmayı sürmeye devam etsin Mclaren tulumları içinde. Griddeki en iyi 2 pilottan biri, diğeri gelmeyeceğine göre piyasadaki en iyi adam durumunda. Ama illa gidicem ben diyorsa umarım izlediğim zamanlardaki favorim; Rai gelir. Hiçbir takım Mclaren kadar yakışmadı, yakışmıyor Raikkonen'e :))

  25. Şu alonsonun 1.pilotluk huyu olmasaydı ferrarideydi adam ama zor işte…

  26. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    yok yok lewis kesin absinte içti bakın görün etkisi başka bir takıma geçerse yavaş yavaş geçer kalırsa kafa toparlanmış demektir zaten bakalım bünyesi kaldıracak mı lewis efendinin

  27. Dünyada motor sporlarında yarışan bence bütün sporcular (Alonso ve Montoya hariç) Mclaren için sürmeye can atıyorlardır ve bir anlaşma önerilmesi halinde kabul ederler..Mclaren takımının seçenekleri bu kadar genişken Hamiltonun için gidecek neresi var ? Mercedes yada Ferrari den başka seçenek yok gibi.Ferrariye giderse Alonso lobisine karşın kazanmak için çok çalışması gerek.Mercedese giderse kazanacak bir araç için takımın çok çalışması lazım.Mal ortada,isteyen istediği yere gidebilir ki istinasız bütün Mclaren taraftarının benim gibi düşündüğüne adım gibi eminim.Schumayer-Hamilton takasının bizim için en iyi seçenek olduğu düşüncesindeyim.Schumayeri Mclarende izlemek bana büyük keyif verir şampiyon olsun olmasın yeterki Mclaren koltuğuna otursun .Biraz imkansız gibi ama her şey olabilir….

  28. bu açıklamalardan sonra buttondan artık lewisi övücü ifadeler duymayız gibi geliyor.sürekli takım arkdaşını kolluyordu ama biraz yıpratıcı sözler bunlar..

  29. Ne intikamı yahu geçen yıl daşş gibi araç verdik manitasıyla sorunlar yaşayıp sağa sola çarp diyen Mclaren miydi? Birazcık aklı varsa takımda kalır yoksada güle güle.

  30. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    can bundy arkadaşım uğraşma böyle tiplerle sadece kendi takımlarını bizimkinden öne çıkarma çalışmaları vol 98456374537486

  31. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    anlamadığım nokta şu anda mclaren griddeki en iyi takım ama geçirdiği 5 yılda sadece 1 şampiyonluk alması onuda etkiledi eğer bu sene şampiyon olursa işler değişebilir 2014 yılı için üretici bir takıma geçmek istiyor galiba yani hamilton bence 2013 için mclarende fakat 2014 te mercedeste olabilir eğer işi paraysa cidden ben bu pilotu tutmaktan vazgeçerim ama işi para değil takımdaki uyumsuzluksa ki pek mantıklı gelmiyor bana 11 yaşından beri mclarende ya da macera peşinde hepsi bu bekleyip göreceğiz giderse de ki inşallah olmaz mclareni kötülemeden giderse en azından saygısı kalır

  32. lewis-fernando ikilisi takım arkadaşı olarak iyi bir eşleştirme olmadı belki ama şu anda gerçekten çok iyi anlaşıyorlar…bunun dışında ortada net bir durum olmasa da bence hamilton buttonla pek iyi anlaşamıyo..bu açıklama da aslında aralarında pek bi bağlantı olmadığını gösteriyo..araları iyi olsaydı hamilton buttondan da çok şey öğrenebilirdi…bana göre temel sorun şu:hamilton artık mclarende eskisi kadar mutlu değil

  33. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Yazacağım yorum benzeri yorumlar var ama yazmadan edemeyeceğim.

    Hamilton'un ne yaşadığını gerçekten merak etmeye başladım.

  34. Sen takımdan gidersen eğer. o koltuğu öyle sağlam doldurabilecek bir adam var ki bunu bende biliyorum. martinde biliyor. çok fazla hıyanetlik iyi değildir lewis.
    Mclarene ayıp ediyorsun.
    Alonso seni nerede olursa olsun takım arkadaşı olarak istemez 2. bir senna prost /ferrari modeli olmaz bunu iştahı kabaran arkadaşlara söylemem gerekiyor.
    Mclareni biraz küçük görüyorsun gibi geliyor. etrafta ki sözleşmesi biten pilotlarda o koltukta seni aratacak türden değil. gözlükleri takma zamanın geldi ps3 oynarken bozdun o gözleri.

  35. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Elvan, Williams'ın başarılarını geçici olarak nitelendirdiğim yeri bana da bir gösterebilir misin?

  36. Cevap yazmıştım ama üst tarafda çıkmış 🙂

  37. Ne yapmak istedigini kendisi de bilmiyor eminim buna. afedersin ama işin b.konu çıkarmaya başladı sen sıradan bir takımda değilsinki geçen yıl saçma salak yaptıgı kazalar, twitter dan telemetri bilgilerini yayınlamalar,şimdi de martin ve button hakkındaki olumsuz demeçleri sıktı yeter artık kendisini çok sevmeme rağmen yaptıklarını kaldıramıyorum ya adam olsun anlaşsın kapasın çenesini şampiyonluğa odaklansın yada gitsin takımdan.McLaren'e pilot çok buluruz gelecek vaad eden kaliteli pilotlar.

  38. Masaüstü resimim her zaman Mclaren süren Kimi Raikkönen,gitmesine çok üzüleceğimi söyleyemem 🙂

  39. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    İlk senesinde şampiyon olmasaydı 😀

  40. Ferraride yer mi ayarlıyor ne :)) Çok isterim onu Kırmızı tulumların içinde. McLarenci arkadaşlarım kızmasın, her takım taraftarı Lewis gibi bir pilotu takımında görmek ister.

  41. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    vermedikleri kupanın intikamını, son zamanlarda lewis'e karşı bir tavır oluştu. Çok açık belli oluyor.

    Button bile twit olayından sonra hamilton'a yüklendi. Button ne diyor şampiyonluk şansım hala var diyor, hamilton'a yardım etmeye niyetli değil. Önde olursa veya ondan hızlı olursa bakalım o zaman yavaşlıyacak mı merak ediyorum.

  42. Gitsin artık gerçekten, esaslı bir lewis taraftarı olan şahsımı bile kendinden nefret ettirdi. Bu konunun bu kadar uzaması ve medya önünde pazarlığa girişmesi bile iğrenç. Gitsin Mercedes'e bakalım ne yapacak orada. Veya Ferrari'ye gitsin de Alonso'nun evinde ne yapabileceğini göstersin.

    Mclaren'in pilot seçeneği mevcut çok şükür. Button gibi iyi ve olgun bir pilota sahibiz. Button'ın yanında Raikkonen iyi iş yapabilir düşüncesindeyim. Altyapıdan Lewis gibi yetişen pilot adaylarımız da var, onlar da denenebilir, eğer Lewis gibi çocuk ruhlu değillerse.

  43. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    bu çocuğun derdi ne anlamadım kalmasını çok istiyorum nedir ya değişiklik iyiymiş kal kaldığın yerde şampiyonluk için iyi bir aracı var belki iç problemdir ama bu karıda insaf yani McLaren Didem gel Lewisi tweet yağmuruna tutalım da belki aklı başına gelir 😛

  44. elvan dalton avatarı

    Williams'ın toplamda Mclaren'den daha fazla takımlar şampiyonluğu var. Nasıl Williams'ın başarılarını geçici olarak nitelendirebilirsin.

  45. Lewis McLaren den neyin intikamını alacakmış çok merak etim.
    Hiç tecrübesi yokken gridin en hızlı araçlarından birini emanet etti.
    İlk senesinde neredeyse şampiyon yapıyordu.
    İkinci senesinde şampiyon yaptı.
    En kötü senesinde bile yarış kazanabileceği bir araç verdi.
    Belki bu senede şampiyon edip gönderecek.
    Takımda kalması için de uğraşıyorlar.
    Sanki McLaren adamı kapı dışarı etmiş gibi.

  46. Lewis hakkatten sana kafa atmak istiyorum şuan!

  47. yok hami güçsüz motor gönderip intikam alıcakmış mclaren 2014 de kendi moturunu yapmaya kalkarsa görürüm o zman ben seni

  48. Muammer UYAR avatarı

    lewis in mclaren den ayrılacağını sanmıyorum. Sert bir pazarlık yapmaya çalışıyor sadece… Ama kendini tutamıyor…. dozunu kaçırıyor…

  49. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    böylece MSC'nin gideceğide belli oldu. Hamilton 2014'ü düşünerek kararını verdi bence. Bizede kimi gelir eskisi gibi olur.

    Giden gitmiştir, gittiği gün bitmiştir 😀

    Button'dan birşey öğrenmedim sözüne katılıyorum 🙂

    2014 içinde saflar belli oluyor böylece. Vettel'de Ferrari'ye geçecek. 2014'de motorlar konuşacak bakalım üreticilere geçiyorlar.

    2013 yılında mercedesten umudum yok ama bakalım neler olacak. Böylece hamilton intikam olarak eski takımına güçsüz motor gönderticek. Yani kendilerinin kullandığı ana motorun aynsını vermeyecekler. Mclaren temkinli olmalı , Brawn boşuna üreticiler avantajlı demedi 😀

  50. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Onlar için bilemem ama bizim için ALO-HAM Takım arkadaşlığı prost-senna senelerinin busefer ferrari de ki 2.serisi olabilir izlenilirlik açısından müthiş olur hele birde en hızlı araç ferrari olursa o zaman diğerlerini bilemem ama alonsocu ve hamiltoncılar için çok heyecanlı harika geçen 2-3 sezon seyredebiliriz bence takım içindeki rekabet farklı takımlardaki pilotlarla rekabetten çok daha fazla heyecan veriyor eğer öyle olmasaydı schumacher-barrichello ,senna-prost hatta 2007 deki ham-alonso çekişmesi bile bu kadar konuşulmazdı

  51. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Çok ters konuşuyor Hamilton,hayır anlamadığım nokta yarıştığı takım mclaren,bu direksiyonun başına oturmak için herşeyini vericek pilotlar varken bu çocuğun böyle konuşması ve takımdan gitmek istemesini anlayamıyorum,saçma ötesi geliyor bana,eminim ki çoğumuzda böyle düşünüyoruz,ama böyle konuşmaya devam ederse mclaren kendi yollamalıdır bu çocuğu,koskoca mclaren burası.. Ayrton Senna'nın,Prost'un,Niki lauda'nın,Hakinen'in yarıştığı,tarihi başarılarla dolu,her sezon şampiyonluklar için yarışan,her pilotun yarışmak istediği bir takım..Bir sumi ve ferrari taraftarı olarak mclaren'e duydugum saygıyı Hamilton'dan da görmeyi isterim,bu tarz ters ters konuşmalar ona bişey kazandırmaz,tersine daha çok şeyler kaybettirebilir..

  52. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    ögretebilir

  53. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    konu dışı 😀

    gerçekten çok sevdigim pilotlardan perez 😀

    http://www.facebook.com/photo.php?pid=10341743&l=397e66087e&id=101120402210

  54. hami kanka kendini niye küçük görüyon ki senin yanında barınamayıp çekip giden alonso. o senden bir şeyler öğrensin

  55. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Senin bilmediklerini ögrenebilir.

  56. ne yapsaydı kimi? kirve anlattı kaç kez…reklam arasından sonra kenarda bir mclaren aracı görecekmiyiz diye korkardık…o kadar çürük bir araç verilmiş ki kimi ye adam da isyan etmiş…o da onun kısmetsizliği 2007-2008 de taş gibi bir mclaren vardı…
    gidecekse ferrariye gitmesini çok isterim….

  57. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    “Aslında hayır, öyle bir takımda olmaya ne ihtiyacım ne de öyle bir isteğim var. Ben takım arkadaşımla mücadele edebileceğim bir yerde olmak isterim.”

    Burda aslında demiş ;ferrari olmaz diye.Redbull'da yer yok.Geriye mercedes kalıyor.Büyük ihtimalle mercedes'te.Durumlar düzelmezse.Yazık olacak.

  58. Ferrari,gelecek sezon pilotlarını Monza da ilan eder…Bu sezon ilan etmedi ama … Hamilton yanına yanaşan kameraya kaskındaki kırmızıyı neden gösterdi.Bende Santanderliyim mi demek istedi?

  59. Hamilton gideceksen, bari takim arkadasin ve sana tum kariyerini borclu oldugun takimini kotulemeden git… ve bunu erken yapta yerine gelecek olan pilotuda erkenden gorelim…

  60. Yusuf  Hitay avatarı

    lewis kararını almış sanırım, hadi hayırlısı.

  61. Mercedes değil ama ferrariyle anlaşmış olabilir

  62. Yok arkadaş bu adam gitmeyi kafaya koymuş, bağlasan durmaz artık.Baştan pazarlığı kızıştırmaya çalışıyor diyordum ama artık pek öyle gelmiyor.Kalmasını çok istesem de artık gideceğini düşünmeye başladım.McLaren için çok fazla bir kayıp olmaz , takım yarış kazanabilecek , aracın hakkını verebilecek birini illa ki bulur ama Lewis mutlu olur mu gideceği yerde onu bilmem.

    “Aslında hayır, öyle bir takımda olmaya ne ihtiyacım ne de öyle bir isteğim var. Ben takım arkadaşımla mücadele edebileceğim bir yerde olmak isterim.

    Burada aslında az önce oluşan Ferrari ihtimalini ortadan biraz kaldırmış gibi ama yine de belli olmaz.alonso olduğu sürece Ferrari de eşit statüde yarışması zor o yüzden çok yanlış bir karar olur onun için.

    Mercedes en büyük ihtimal (Haug un da açıklamalarında motor önemi altından verdiği mesajı da düşünürsek).Mercedes te Rosberg in önümüzdeki sene için sözleşmesi var bu durumda eğer Lewis Mercedes e giderse Msc nin yerine gider veya takas olur.Msc hep bir rakipti , hiç McLaren ile düşünmemiştim , şuanda bile gözümün önüne getirince ne düşünmem ne hissetmem gerektiğini bilemiyorum.Çok tecrübeli bir pilot, her yarışta ne kadar istekli ve rekabetçi olabileceğini gösteriyor ama yine de tereddütlerim var.Herşeyden önce yaşı ama yine de iki kurt iyi bir hazırlık dönemiyle beraber önümüzdeki sene için çok rekabetçi bir araç hazırlayabilirler diye düşünüyorum.

  63. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Senna, Williams'daki gelişmelerin (video) de etkisiyle bizden ayrılıp Williams'a geçmişti. Kural değişikliklerinin tetiklemesi ile ne ile karşı karşıya kaldığını hepimiz biliyoruz.

    Şayet Ferrari'ye geçmeyecek ise yerinde oturmalı. RB veya Mercedes geçici başarıyı temin edebilirler.

  64. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Adam resmen gidiyor yaaa 🙁 Bu mercedes'de napacaksa ?

  65. Birde unutmadan keşke Buttondan da birşeyler öğrenseydin. Çünkü Button çok adanmış bir pilot. Aynı Alonso gibi. Ama sende böyle birşey görmüyorum 2 senedir.

  66. Lewis hala çok iyi sürdüğüne inandığım için sevdiğim bir pilotsun. Yoksa çoktan silmiştim seni.

    Eğer gideceksende senden ricam Kimi gibi yapma. Çünkü o feci gözümden düşmüştü. Sen de aynısını yapma sakın.

    Gidene ne dur deriz kalanada ne kalma deriz. Burası McLaren sonuçta. Gidenler, yada söyle diyeyim hızlı olupta gidenlerin arasında Alonso hariç hepsi hata yaptığını anlamıştır benim görüşüm daha sonra.

    Bu saatten sonra McLaren hiç bir zaman güç kaybetmez benim görüşüm. Motora para ödemek çok zor bir şey değil. McLaren her daim en iyiyi bulur yanına çeker. Tarih bunu göstermiştir zaten.

    Hayırlısı olsun ne diyeyim.

  67. LOTUS RENAULT avatarı
    LOTUS RENAULT

    Bu adamı anlamak güç.Gidersen yerine kimi gelir umarım.

  68. lewis gidici gibi iyice sıkılmış giderse ki mercedes gibi görünüyor bence kötü olur iyice düşüşe geçer eğer iyi bir takım arkadaşıyla mücadele istiyorsa ferraride boşalacak koltuğa geçsin hem böylece alonsodan birşeyler öğrenmeye devam eder

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir