Ferrari, Raikkonen Tehdidinin Farkında

yazar:

kategori:

Oldukça istikrarlı bir sezon geçiren Lotus sürücüsü, bu sene hiç kazanmasa da pilotlar şampiyonasında 3. sıraya yükselmeyi başardı ve Alonso’nun 38 puan gerisinde yer alıyor.

Stefano Domenicali “Hepsine saygı duymamız lazım. Her zaman Kimi’nin adım adım tehlikeli olacağını söyledim ve gittikçe yaklaşıyor.”

“Hamilton, elindeki araçla birlikte şu anda çok güçlü ve son yarışlarda işlerin değişebileceğini gösterdik. Bu yüzden ilk 5-6 sırada yer alan sürücüleri ciddiye almalıyız.”

“Yarışlar ilerledikçe araçların rekabetçilik durumuna bakmamız lazım. Şu anda sadece bunu yapabiliriz.” dedi.

Domenicali, Red Bull’un İtalya’da her iki aracıyla yarış dışı kalmasının ardından takımlar şampiyonasının da mümkün olduğunu söyledi.

Domenicali “Red Bull’un yarış dışı kalması sayesinde, zor olsa da takımlar şampiyonasının ilk 4 takım için açık olduğunu söylemeliyim.”

“Bu da hepimiz için motive edici bir etken. Mümkün olduğu kadar iyi performans göstermeliyiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    şu anki tablo her ne kadar zor desede herzaman madalyonun birde obur tarafı vardır.ve madalyonun obur tarafıda bundan oncekı sezonblarda bıze gosterdıkı F1 de her an hersey olabılır.
    imkansız dıye bırsey olmadıgını bıze gosterdı.ozellıkle 2007 den sonra.

    2007 de hamılton yada alonso nun sampıyonluguna kesın gozu ıle bakılıyordu.ozelıkle son ıkı yarısta17 puanlık fark(su ankı puanlamaya gore (44.5 pana denk.)ama f1 denen bu platformda herkesın gozu onunde kımı sampıyon oldu.

    2008 de keza son yarısın son vırajına kadar mucadele devam ettı ve massa finişi gordugunde sampıyondu.

    2009 da yıne buttonun felaket bır ılk yarısı ıle actıgı fark tamda monza sonrasında 80 puan almıs vettelın 54 puanı varken gerı kalan yarıslarda button 15 puan alarak 95 toplamla sampıyon oldugunda vettelin 84 puanı vardı.ozamanın takvımı bu senenın takvımı ıle (yarış adedi)aynı olsaydı vettel sampıyonlugu buttona yar etmeyecekti.

    2010 da ha keza son yarısa kadar gelen mucade de butun oklar ve simulasyonlar alonsonun kesınlıkle sampıyon olacagını soyluyordu.ama kım derdıkı koskoca alonso 40 tur eskı takımının aracaını kullanan çaylak bir pilotu gecemeyecek diye.ama gecemedi ve sampıyonlugu kendı ellerıyle vettele verdi.

    2011 ı saymaya gerek yok zaten.ustun bır sezon cıkararan red bull un bu domınanlıgı 10 15 yılda bır gelen bırsey zaten.

    vesselam demem o ki her an hersey olabılır.ayu cıkabılır kafaya saksı dusebılır çölde yuruken kar yagabılır vs vs.

    şimdi bakıyorum 38 puan fark var dogru ama 38 puan demek hemen hemen 2007 ve 2009 dakı fak gıbı bırsey.cok büyükmüş gibi gözuksede özunde bır galıbıyettten bıraz fazla.kimi azıvcık formunu korusa lotusta bıraz gayretle hem strateji hem pit hızı bırazda gelısım ıle zaten kendıne uyacak kalan yarıslarda en az ıkı galıbıyetle kımıyı potaya sokacaktır.

    cokmu zor evet zor cunkı dıgerlerı armut toplamayacak ama ımkansızmı.bence degil.

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hayırdır hocam, bir hazımsızlık seziyorum. Soda iç soda, iyi gelir. Herkesin şu anda ne kadar şampiyonluk şansı varsa Raikkonen'in de o kadar var. Burada kendi belirlemiş olduğun şartlarda Alonso'yu çoktan şampiyon yapmışsın. Sezon sonunu bekle derim. Raikkonen şampiyon olmazsada Alonso'nun şampiyon olmasını isterim. Her zamanda söylerim.

  3. yanlış yorum 2010'u hatırla dominik yine verir şampiyonluğu

  4. Nick Hayden 2006? Hatırlarmısın Belkide Rai Şampiyon Olur

  5. alo:esas rakiplerimiz ham ve vet
    domenicali:rakiplerimiz rbr ve mc laren
    ham :rakiplerimiz alo ve vet
    ne oldu ne değişti ağalar hepside bu sözleri söylemişti birde kimi şampiyon olursa fark 38 puan bu farka güvenenler vardır ama eritilebilir zira hindistan pek uygun görünmesede diğer pistler lotusa uygun tek gereken kimi nin 1 galibiyeti ve alo nun 1 out olması o zaman her şey sil baştan olur.tadındanda yenmez

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hocam sezon başladığında herkes 0 puandaydı, 13 yarıştır gelseydi kimi 38 puan farkı yemeden…

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bazı arkadaşlar 2 galibiyet falan demiş, o zaman 3 glibiyet alan şampiyon olmuştur bile. İlginç geliyor bana bazı yorumlar. 13 yarış geçti, sanki bunların hepsi ferrariye uydu da lotusa ya da rbr ye uymadı. Şu an elindeki paketlen 38 puan farkla Alonso liderken, yarış galibiyeti bile olmayan adamın şampiyonluk şansı daha yüksek vey aeşit görülüyor, gerçekten ilginç. Bu adam bu puanları araca uyan uymayan tüm pistlerde topladı, geçen hafta grosjean felaketi olmsaydı şimdi en az 50-55 puandı fark. İnşallah singapurda oluşur bu fark. Singapurda rahat podyum yapması lazım Alonsonun.

  8. Son yarışa kadar Kimi' yi görmezden gelmeyi tercih etti özellikle Ferrari tarafı. Alonso kendisi için en büyük tehdit olarak hep Hamilton ve Vettel' i gösterdi. Acaba Kimi korkusunu gizlemek için mi yaptı bunu? Şu anda sadece bir puanla üçüncü sırada yer alan Kimİ' nin adını pek anmaması, gerçek korkusunun Kimi olduğunu mu gösteriyor? Korkunun ecele faydası yok.. Kimi geliyor, zaten hiç gitmemişti, birilerine fena dokunduğu için bir-iki sene kurtulup rahatladılar Kimi' den ama şimdi "KABUS GERİ DÖNDÜ"….

  9. Raikkonen 2003 yılının dejavu'sunda. Tek yarış galibiyeti almasına rağmen sadece 2 puan farkla pilotlar şampiyonluğunu kaçırmıştı. Ancak sezon boyunca podyumdan inmemişti. Eğer Lotus bir-iki yarış kazansaydı işler bambaşka olabilirdi ki istikrar bakımından Alonso'nun tek gerçek rakibi Raikkonen'dir bana göre.

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    2007 de her nedense içimde bir inanç vardı.olacak olacak vallahide olacak diye.neden niçin nasıl ını bende bilmiyordum ama hep rai sampiyon olacak diyordum.belki bu ınancımı destekleyen alonso ıle hamiltonun rekabeti aşan kavga boyutundaki diyalogları vardı ama bir şekilde sampiyonluga inanıyordum.

    sezon başlarken kimiden beklentilerim fazla degıldı.ıyı sursun madara olmasın seklındeydi.ancak yarıslar gectıkce hem lotus hemde kimi nin istkrarı macarsitsan sonrasına kadar bu inanacı ayakta tuttu.ama yetmiyor.lotusun her nedense arkasından ceken var sanki.ha bu yarıs ha sonrakı yarıs.ha monako tam bıze gore ahanda macarıstan bıze uyuyor,spa tam kimiye göre ddrs ile bır yarıs falan fılan derken galıbıyet bır turlu gelmedı.

    bu dakıkadan sonra sampıyonluk mümkün olabilir ama takımlar ve pılotlar bır bırbırıne cok yakın va alonso neredeyse uskudarı gecti.galibiyetler alamazsak %90 cok cok zor.

    ama geriye kalan %10 un avantajları azımsanacak gıvbı degıl.hemen hemen tum pistler lotusa uyuyor.gelmeyen galıbıyetlerın gelebılecegı yerler.galıbıyetler gelse bıle tek bızım konturolumde de degıl konu.gigerlerinin ozellıkle alonso nun ziyadesi ile puan kaybetmesini bekleyerek vettel in basına gelen alternatör sorunlarının kimi nin başıan gelmemesini umacagız.

  11. çin de 2.yken lastikleri bittiği için 2 tur kala 10 sıra kaybetmişti o yarışın dışında tüm yarışlardan puan çıkardı

  12. bence efsane bir şapiyonluk olur tabi kazanırsa.2007 nin rövanşı diyebiliriz üstelik vettelde ekstra. umarım lotus son yarışlarda güncelleme konusunda geride kalmaz.şu ana kadar ki raikkonen için diyebileceğim 2 yıl ara verip tekrar dönüyor üstelik çok iyi performanslar sergiliyor..avusturalya,bahreyn,macaristan ,spa..bu sezon yarış kazanmamış olmasına ragmen agresif ,hızlı ve limitlerde bir raikkonen izlemekteyiz..

  13. Sıkıysa farkında olmasalardı da, sezon sonu farkına varırlardı. 🙂

  14. yusufçuk etmeye başladılar.hadi dostum şu buzdolabının derecesini düşürde herkes şampiyon olduğunda dona kalsın.

  15. Raikkonen her ne kadar her yarış istikrarlı bir şekilde puan topluyor olsa da aracının performansı şampiyonluk mücadelesi için yeterli değil.

  16. kiminin galibiyeti yok adam 3.sırada.3 galibiyeti olanlara kıyaslarsak iyi bir istikrar.hiç yarış dışı kalmadı galiba.raiye de öyle der herkes aynı alonsoya spada oldugu gibi o da patlar kesin

  17. Evet istikrarlıyız bu iyi ve güzel ancak ben hala diyorum bu saatten sonra şampiyonluğu tek veya 2 yarış galibiyeti alırsak bu daha çok 2006 moto gp deki Hayden'in şampiyonluğu gibi olacak ki bu hiç içime sinmeyecek gibi ya hadi hayırlısı umarım biraz kıpırdanma olur takımda da umutlarımız devam eder

  18. 2007'de de son iki yarışa kadar kimse ihtimal vermiyordu Kimi'nin şampiyon olacağına. Hatta son yarışta bile çok düşüktü ihtimal. Bu sene Kimi şampiyon olursa şaşırmam ve bir Ferrari taraftarı olarak hiç üzülmem:)

  19. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    korkmayın la.sizin rakibiniz hami ve vetel.lotusun elinde ne yoğurt var ne de salatalık.ki cacık yapsınlar

  20. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Martin Whitmarsh'mı söylemişti ben unuttum. 🙂
    Sonradan Domenichalli söyledi gibi hatırladım ama yanılmışım. 😀

  21. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    2 galibiyet alan bir pilot bile şampiyonluk yarışında ipi göğüsleyebilir. Cevap: Martin. 🙂

  22. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Martin Whitmarsh söylemişti.2 galibiyet alan şampiyon olabilir diye.

  23. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sezonun bu evresinden sonra ki pistler genellikle Red Bull ve Lotus araçlarına iyi uyum sağlıyacak pistler. Ayrıca Suzuka ve sonrası için takım DDRS sistemini kullanacağını açıkladı. Valensiya Gp'den sonra bir takım patronu(kim olduğunu hatırlayamadım) demişti ki bu sezon önemli olan istikrar. Ve 2 galibiyet alan bir pilot bile şampiyonluk yarışında ipi göğüsleyebilir. Galiba Domenichalli'ydi. Şu anda Raikkonen'in şampiyonluk şansı herkesinkiyle eşit seviyede. Ve ilerleyen zamanlarda en tehlikeli pilotlar arasınada girecektir.

  24. bundan sonraki pistlerde downforce orta ve yüksek yani lotusa uyan pistler çoğu bu yüzden lotusun istikrarı ve ddrs sisteminide göz önüne alırsak bence raikkonenin diğerleri kadar şansı var hatta daha fazlasıda olabilir.ddrs sisteminden herkes umudunu kaybetti ama bence suzukada kullanırlarsa çok yararlı olur ama suzukadada kullanmazlarsa bütün masraf ve zaman kaybı boşa gitmis olur.

  25. Lotusun zayıf en zayıf olduğu pistlerde bir 3. lük birde 5. lik alındı gerçekten çok karlı kapadılar bu arayı. Bakalım sezonun ilk yarısında ki performansı görebilecek miyiz lotustan…

  26. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Kimi gercekten sessiz sedasiz geliyor.

  27. alonso mekanik kaza vs. yaşamazsa şampiyon .. diğer takımlar istediği kadar kassın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir