Williams'tan Mark Gillan ile Soru-Cevap

yazar:

kategori:

 

 

 

 

FW34’un Monza’daki performansini nasil degerlendiriyorsunuz?
Mark Gillan:
 Butun olarak baktigimzda, pozisyonumuz bazi yarislarda gordugumuz kadar guclu degildi ancak her iki surucumuzun de yaris boyunca siki yaristigini gormek guzeldi. Ikisi de guzel start aldi ve baslatigimiz pozisyona kiyasla 14 sira yukseldi, Bruno’nun 10.’lugu ile bir puani garantiledik ve Pastor da hemen arkasinda 11. bitirdi, 22. baslamasina ragmen.


Cuma antremanlari boyunca kuru hava sartlari hazirliklariniza nasil yardimci oldu?
MG:
 Ilk anda, tamamen kuru bir hafta sonu vardi ve ayarlarimizi tamamen gelistirmemize ve siralama, yaris hazirliklari icin yaptigimiz test programimizi tamamlayabilmemize izin veriyordu. Farkli down-force seviyeleri, mekanik ayarlar, yakit seviyeleri ve kisa-uzun suruslerdeki lastik durumlari konusunda gelismeler kaydettik.


Pastor’un 10 sira grid cezasi alacagi bilgisi bu haftasonu onun aracina yaklasiminizi nasil etkiledi?
MG:
 Hicbir sekilde yaklasimimiz etkilemedi.

Lastik asinmasi, Monza’da insanlarin beklediginden cok daha buyuk bir sorundu. Siz de diger takimlar gibi bu fazla lastik asinmasindan yakindiniz mi?
MG:
 Evet, ic taraftaki lastik asinmasi haftasonu boyunca bekledigimizden daha fazlaydi ancak yaris boyunca bu asinma ile bas etmesini bildik.

Yaris boyunca lastik stratejilerini paylastiriyorsunuz, Bruno 1 pit stop yaparken Pastor 2 pit stop yapiyor. Hangisi daha hizli stratejiydi?
MG:
 Lastik asinmasi sinirlamasi olmadiginda Monza’da 1 pit stop daha hizlidir, ancak Pastor ilk stintte lastik patlatti ve onun stratejisin sinirlandirmak zorunda kaldik.

Bruno ile Paul di Resta arasinda yasanan olayda, Bruno’nun yarisi nasil riske atilmis oldu?
MG:
 Bu olay esnasinda Bruno oldukca fazla zaman kaybetti ve lastik asinmasinin onemli oldugu bu tur bir pistte bu iyi bir haber degildi ve bir bir stint boyunca tur zamanlarimiz darbe aldi.


Bir sonraki yaris Singapur. FW34 ve Marina Bay pistinden neler bekleyebiliriz?
MG:
 Her yarisa puanlar almayi umarak cikiyoruz ve basarisiz olunca hayal kirikligina ugruyoruz. Singapur uzun, zor bir yaris ve sezon sonuna geriye kalan 7 yarisin baslangici – takimin tamami ileriye donuk olarak yarisa bakiyor ve iyi bir sonuc almak icin hevesli.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir