Formula 1 "PlayStation Sürücülerinden" Kurtulmalı

yazar:

kategori:

Formula 1’de sürüş standartları son dönemin popüler konusu. Özellikle Romain Grosjean’ın Spa’daki kazası ve aldığı men cezası sonrası bu konu daha fazla gündeme geldi.

Belçika’da Fernando Alonso’nun yaşadığı gibi 2007 Avustralya yarışında David Coulthard’ın hemen kafasının önünden geçilen Wurz, Formula 1’i besleyen serilerdeki sürücülerin olacaklar konusunda daha “farkındalık” kazanması gerektiğini düşünüyor.

Wurz “Romain’inki gibi start kazaları her zaman olabilir ve olacaktır.  Ancak GP2 gibi besleme serilerinde sürücü standarları çok düşük seviyelerde ve o sürücüler F1’e geliyorlar.”

“Besleme serilerinin çok sıkı olması, F1’le aynı standartlarda olması için çalışmak zorundayız. Ve bunu çok hızlı bir şekilde yapmalıyız.” dedi.

Mark Webber “Son 10 sene içerisinde kazadan yürüyerek çıkabileceklerini bildikleri için agresiflik seviyesinde artış oldu.”

“Ancak agresif olunup güvenli ya da güvensiz olabilirsiniz.” dedi.


Yorumlar

  1. Dediğine göre Hamilton, Alonso'dan birkaç saniye önce savdı sanırım sırasını 🙂

  2. ya aslında tehlikeli sürücüler var ama heyecanlı hepsi hepsi de puan alma derdinde.tecrübeli olmadıkları için pozisyonu iyi koruyamıyorlar.spa da grosjean lastiginin hamiltonun lastigine değeceğini tahmin edemedi mesela.neyse alonso sırasını savdı.darısı vettel-hamilton ve raikonenin başına 😀

  3. Hamilton's fault espirilerinden nefret ediyorum. Arrow to the knee espirileri bile çok daha yaratıcı. Hiç değilse onda cümlenin yarısını tamamlaman gerekiyor.

  4. DreamOfWinD  avatarı

    Hahaha 😀
    Hamilton's fault yazanlar var 😀

  5. Ben bu olayı paylaşmışsın sanmıştım 🙂 Adam güvenlik aracının fren mesafesini hesaplamıyor 😀

  6. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Şu kazayı yapan birinin bunu söylemesi ne garip

  7. Aynen öyle. Sezon başından beri ilk defa Spa'da yeterli ciddiyette ceza verdiler. Yarış sırasında Grosjean'ın kazası hakkında inceleme başlatıldığına dair bir yazı görmeyince çok kızmıştım ama doğru olanı yaptılar çok şükür.

  8. Asıl sorun cezaların hafifliği bence. Birinin yarışını bitirmenin cezası kendisinin de yarış dışı kalıp kalmadığına bakılmaksızın çok ciddi olmalı. Şimdilerde 5 sıra cezalarıyla kurtuluyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir