Bild: "Schumacher'siz Mercedes Gümüş Değil, Gri Olur"

yazar:

kategori:

2010’da Mercedes ile spora geri dönen Schumacher’in anlaşması sene sonunda bitiyor ve gelecek sene ne olacağı henüz bilinmiyor.

Schumacher, ekim ayından önce bir açıklama olmayacağını belirtirken taraflar görüşmelerin devam ettiğini belirtiyorlar.

Bild’e göre Mercedes bir senelik anlaşma teklif ederken Schumacher 1+1 senelik anlaşma istiyor ve kalması halinde gelecek sene bir sonraki sene için karar hakkını elinde tutmak istiyor.

Schumacher’le Mercedes’in görüşmelerinde Lewis Hamilton’un durumu da etkili. Takımın bir yandan Lewis Hamilton’la da görüştüğü biliniyor. Schumacher şu anda 21 milyon euro kazanıyor. Hamilton ise Mercedes’ten 25 milyon Euro istiyor. Para isteğinin yanında başka bir isteği daha var, o da Schumacher’in takımda olmaması.

Mercedes Motor Sporları Patronu Norbert Haug, henüz görüşmelerin devam ettiğini ve açıklamanın ekim ayında olacağını söylüyor.

Bild’e göre Mercedes Schumacher’le devam edecek. Ve gazete Gümüş Oklar olarak bilinen takımın Schumacher’siz sadece gri olacağını söylüyor…

 


Yorumlar

“Bild: "Schumacher'siz Mercedes Gümüş Değil, Gri Olur"” için 76 yanıt

  1. Yakup ERCAN avatarı
    Para isteğinin yanında başka bir isteği daha var, o da Schumacher'in takımda olmaması.

    Yok canım sende.

  2. [xtrabit] okuduğum en saçma yorumlardan biri:)

  3. Bu yorumu yapman cok gereksiz

  4. ben anlayamadım bu haberde tüm yorumlar kaldırıldıktan sonra kışkırtıcı olmayan yorumlar tekrar eklenecek dedi bunlar ne?

    -25 milyon neyine istemiş anlamadım :)) lens mi alacakmış gözlerine kırmızı yeşil farkını idrak etmek için haha ya bu haberin doğruluğuna inanmıyorum o ayrıda , şayet gerçekse bu adamın sağlam bir psikoloğa ihtiyacı var :))))

    -Hamilton kimdir ki Mercedes onu taksın… takarsa ve adam yerine koyarsa hayretler derim.

    -Hamilton schumacherin gerisinde kalıp tüm itibarının zedelenmesinden korkmuş

    -başka bir isteği varmıymış.çay kahve gazoz.gazoz yok.

    ben anladım bu sitede ya alonso taraftarı olacaksın ya da schumi, yoksa yorumlar taraflı değerlendiriliyor, hamilton kim ki mercedes onu taksın diyen yorum burda sapasağlam duruyor ama biri schumi kim ki mclaren onu takıma alsın dese kıyamet kopar. ki hamiltonun şuan pistte schumiden kat be kat üstün olmasına rağmen. hani nerde her pilota saygı?

  5. Sanki takımın ismi Schumacher GP.Biri gider biri gelir.Vefa bir semt adıdır.Hayatta öyle bir şey olsaydı kendisi hala Ferrari'de olurdu.Sen yirmi yıl şampiyonluk görmemiş takımı çok üstün duruma getir.Sonra kovsunlar.Yarın Alonso'nun da başına gelecek olan o.Sizden daha iyi bir seçenek varsa o seçenek yerinizi alır.

  6. Bu mclaren ve hamilton taraftarları iyice coşmuşlar:Şumi gitsin,brawn gönderilmeli.Eee takımı da mclaren 2.0 yapalım o zaman!!

  7. Hamilton diğer bazı pilotlar gibi yeteneğiyle fark yarattığı için takımlarda kural koyan durumunda olabilir. Takım arkadaşı seçme lüksüne sahip nadir pilotlardan olduğunu düşünüyorum. O kadar rezilliğine rağmen hala Mclaren'de ciddi role sahip olması da bundandır. Mclaren sıkıntılı adamı takımda tutmaz.

    Haberdeki yorumlar Şumi taraftarlarının hayal kırıklığını yansıtıyor. Haksız da sayılmazlar, ama Şumi'nin bu takıma hangi amaçla geldiğini hatırlasınlar. Şumi, kendi projesini tamamladı sayılır.

    Biraz sakin ve anlayışlı olmak gerek. Bu haber muhtemelen yalan. Böylesine sıkı bir pazarlık durumunda dışarı asla bilgi sızdırılmaz. Tamamen gazeteler uyduruyordur bunları.

  8. Arkadaşlar hakikaten bazen üslubumuza dikkat etmeden yazıyoruz. Bazı arkadaşlara özellikle yakıştıramadım yazdıklarını. Yahu evet, bu adamın Schumacher'i sevmediğini anlamak için onun Bild'in haberini teyit etmesini beklememiz gerekmiyor. Şu ana kadarki davranışları bunu gösteriyor zaten. Geçen sene Kanada öncesi "kendimi Schumacher ile aynı cümlede kullandırtmam, onun gibi kirli değilim" demişti. Buna benzer davranışlar bizim için yeterli. Ama bu neyi değiştirir ki. Sevmesin. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. ki ben de kendisinden hazzetmiyorum. Kaldı ki Bild'in haberi doğruysa sevmediği bir adamla çalışmak istemediğini söylemesi de anormal birşey değil. Sakin olun biraz…

  9. schumi 3 senedir daha rosbergle başedemezken, hamiltonu ''böcek'' gibi ezeceğine kendin inanıyor musun?

  10. DreamOfWinD  avatarı

    Arkadaşlar, yorumları okudum.
    Hamilton schumacheri sevmiyor, saygı duymuyor konusunda yorum yapmayacağım. Ancak 2011 Monacoyu unutmadık.
    Burada ise Hamiltonun ağzından böyle bir demeç çıkmamış. Yani büyük ihtimal gazete uydurması bir haber. Yargısız infaz yapmayalım.

  11. Güle güle, giderken yalnız gitme.

  12. Bundan sonraki haberlere yorum yapın değilde hakaret, aşağılama,kininizi,kusun ana avrat sövün diye başlık atılmalı bence bu kadar olmaz ya rezillik diz boyu ve hala bu iğrenç hakaretler haberde duruyor yazıklar olsun hepinize sizin gibi taraftar olmaz olsun. bide neden ülkemizde F1 kültürü gelişmiyor dersiniz alın işte futbol holiganlıgı yapanlardan f1 kültürümü gelişir.kendimden utanıyorum sizin gibi insanlarla aynı ortamda bulunmaktan.hadi size göre Lewisin Schumiye saygısı yok sizin başkalarına varmı? sizin kendinize saygınız var mı? neyse herkes yaptıgı hakaretlerle kendi kişiliğini belli ediyor zaten.

  13. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Biri gelir sana da bir gun boynuzlu der, anani da al git der, sen de dusunce ozgurlugune saglik, ne guzel soyledin dersin, sende o genislik var sanirim.

    Nerede yasayacagim seni hic ilgilendirmez, ama senin gibi hadsiz, agzinin ayari bozuk insanlarin bulundugu bir ortamda bulunmamak adina bu siteye ugramam bile.

    Buyrun hakaretlere, seviyesizlige prim vererek devam edin.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sakin ol dostum.Bu yorum ; Alonso haberlerine yapılan yorumların yanında gusül abdesti almış gibidir.Bu sözleri Alonso söyleseydi şimdi neler yazılabileceğini tahmin dahi edemezsin.

  15. Düşünce özgürlüğü diye bişey var, bu ülke senin gibi yobazlardan kurtulmalı. Bence forumu değil ülkeyi terketmelisin.

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamilton Şumiyi takımda istememiş ama birçok yorumda Alonso işin içine dahil edilmiş.Arkadaşlar konuyu tekrar okuyun.Olayın Alonso ile uzaktan yakından alakası yoktur.Klasik bir hami-şumi diyaloğundan ibaret.Biz bu diyaloglara alışkınız.Çok değil daha 1 yıl önce Şumi gibi kirli olmayacağım demişti.Bu hamilton ile Şumi arasındaki bir mevzudur.Bizi karıştırmayın arkadaşlar.Sorununuzu kendi aranızda çözün.

  17. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Bu ne bicim bir usluptur, nasil bir kendini bilmezliktir.

    Bu yorum burada kalirsa eger, degil yorum yapmak, bir daha ziyaret bile etmem bu siteyi.

  18. Öncelikle Bild in kullandığı başlık olayı tam anlamıyla özetlemiş. Yani Schumiden sonra 2 tane hamiltonda gelse bi cacık olmaz demiş. Burda mangalda kül bırakmayan bazı arkadaşlar bu detayı maalesef atlamışlar. Hatta abartıp boynuzlu pilotun takımı büyüteceğinden geliştireceğinden falan bahsetmiş.

    Daha dün Fransada genç pilotlar testinde gidip bire bir araçla ve gelişmelerle yakından ilgilenen kimdi? Sizce 43 yaşında diye artık bu işi yapamadığını düşünen insanlar bunu neyle açıklıyorlar?
    Bu adamın içindeki kazanma hırsı ve yarışcı ateşi hiç eksilmediki.
    Ben geri kalan yarışlarda podyuma çıkmak yada yarış kazanmak için değil, birkaç yıl daha buradayım demek için testlere gidip katkıda bulunduğunu düşünüyorum.

    Hamilton takıma gelirse Schumiyi istemezmiş. Ee tabi istemez onu bir böcek gibi ezeceğini bildiği için istemez.
    benim Haug a bir Sayın Başbakanımızın ifadesiyle bir tavsiyem var;
    Hamiltonuda, anasınıda alsın nereye giderse gitsin.
    Herkese saygılar.

  19. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Hemen zıplamışınız yine.Hamilton daha açıklama bile yapmamış.Hamilton'nın agzından bir kelime bile çıkmamış.Siz hemen hamilton düşmanı olmuşsunuz.Nasıl işse

  20. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Ben schumacherin canı gönülden devam etmesini isteyen bir taraftarı olarak, Hamiltonun Schumacher'in gitmesi şartını ortaya koyacağını hiç sanmıyorum, böyle istese bile. Hamilton da çok iyi biliyordur ki böyle bir isteğin çok farklı yorumlar doğuracağını. Benim görüşüm ne schumi ne de Hamilton takımlarından ayrılacaklardır.

  21. mclaren mete avatarı

    Üstadınız Hitler nerede?Bir söylenti habere seviyeniz bu kadar düşüyor demek ki.Eleştirmek tabi ki normal ama bunu varsayım bir haber üzerinden içine Irkçılığı ekleyerek yapıyorsanız siz de bir sorun vardır.Başka bir ortamda insan hakları ve ırkçılığa karşısınızdır siz!Hamilton zaten MSC ile kıyaslanamaz,bunu tüm dünya biliyor.O kadar uzun boylu değil.Bu tip haberler insanların gerçek kimliklerini açığa vurması açısından iyi.Üstadınız sizinle gurur duyuyordur.Mezarında huzur doludur.

  22. bundan 15 yıl kadar önce bu kadar sensör yokken pilotlar arac gelişiminde etkili olabilirler ama su an aero için mekanik için motor için onlarca mühendis ayrı ayrı calısırken arac gelişimini sürücüye baglamak biraz sacma değil mi? fabrikada ki adamlar ne yapıyor sadece karbon fiberin sekillendirilmesini montajını mı??
    sürücü söyle etki edebilir, kendini nasıl en iyi hissediyorsa en iyi ayarlar onun için hangileriyse onu mühendise daha iyi aktarır ama aracın hızını belki 0,1s değiştirir bu yada her tur istikrarlı turlar atmasını saglar.
    geçin bu sürücü aracı geliştiriyor muhabbetini, alonso, schumi cıksın sürsün durmadan testlerde, vermesinler o kadar para mühendislere.

  23. Şimdi şeytan taşlanır gibi taşlanacaksın. Hamilton'ın böyle bir isteği olamaz o kim ki. Alonso ve Schumacher her istediğini yapar ama Hamilton yapamaz. Ne de olsa tırı vırı gapgara pilotun teki.!!!!

  24. Aklıma 2006 yılı geldi. Alonso Schumacher hakkında birçok şey söylemiş. Schumacher taraftarı ise Alonso'yu baş düşman olarak bellemişti. Alonso Ferrari'ye geçince bu durumda değişti. Artık birçok eski Schumacher taraftarı Alonso taraftarlığı da yapıyor Schumacher taraftarlığının yanında. Aşağıda ki yorumlarda bu 2 güruhun sevmediği en önemli adam kim Hamilton. Söylenip söylenmediği bile belli olmayan bi sözden dolayı millet nefret kusmuş yine buraya. Peki Mercedes neden Hamilton'ın peşinde koşuyor sorun bunu kendinize. Madem Hamilton çapsız madem Hamilton tırı vırı bir pilot hangi sebepten dolayı Mercedes takımı Schumacher'in yerine Hamilton'ı düşünüyor. Hamilton olmasa bu aralar haber çıkmayacak. Her 10 haberin 5'i Hamilton ile ilgili.

  25. Ne kadar kini , öfkesi , yarası , nefreti , hırsı olan varsa gelmiş kusmuş haberin altına.Hakaretler , aşağılamalar , ırkçı söylemler , küfürler ne ararsan var.Kendi pilotuna toz konduramayan ne kadar adam varsa gelmiş içini dökmüş gitmiş.Yarın biz de onların pilotlarına hakaret ederiz, sonra onlar bizim şahsımıza hakaret eder , biz onlara küfür ederiz.Adres ver , tel ver , msn gel , facebook adresin ne ler filan.Futbol taraftarlarını geçmeye başladık bu konuda

    Habere gelirsek ben tırnak içinde herhangi bir yazı göremedim.Lewis birşey söylememiş veya Lewis in sözünü aktaran herhangi biri de yok.Eğer böyle birşey varsa da medyanın çarpıtmasıdır diye düşünüyorum.Nico ile Lewis eskiden beri yakın arkadaşlar(hatta geçtiğimiz senelerde yaz tatilini bile beraber geçirmişlerdi sanırım) ve Lewis in öncelikli tercihinin Nico ile takım arkadaşı olmak olması normal.Zaten önümüzdeki sene sözleşmesi biten Msc , Nico nun sözleşmesi devam ediyor.

    Lewis in takım arkadaşı olarak emekli olmuş ,geri dönmüş ve sıkıntılar yaşayan, her an tekrar sporu bırakabilecek olan birini değil de genç dinamik takım arkadaşının puan ve galibiyet olarak şuan önünde olan ve geleceğe dönük planları olan birini seçebilecek kadar cesur olmasının bazı arkadaşları rahatsız etmesini anlarım.Sonuçta rahatsız olan arkadaşlara baktığımız zaman bir tarafta pilotu ikinci defa emekli olacak olanlar diğer tarafta ise kendi pilotu takım arkadaşı ile mücadele etmeye korkan ve takım arkadaşını rakip olabileceklerden değil kendine kukla olabileceklerden seçenler.

  26. Ferrari yıllarında Şumiye ettiğim küfürler burdan köye yol olur.Kaderin cilvesine bakın ki şimdi bizim takımda.Bir şeyler başarabilme potansiyeli varsa devam etsin.Yoksa bıraksın veya başka pozisyonlara geçsin.Bir pilotu sevmeyebilirsiniz.Ama yeteneklerini takdir etmek zorundasınız.En sıradan F1 pilotlarından Ukyo Katayama'nın dakikada doksan şınav çekebildiğini duymuştum.Paralı bir pilot olsanız bile arabayı yolda tutabilecek kadar kabiliyetiniz olmalı.Onun dışındaki yorumlar komik kaçıyor.
    Takımlar güçleri denk pilot yarıştırmaktan genelde kaçınırlar.Couldhard Hakkinen çarpışmaları çok saçımı yoldurmuştur.Yada Alonso Hamilton birbiri ile mücadele ederken Raikkonen'in şampiyon olması.Pist üstünde bir pilotu görüyorsunuz.Ama arkasında tonla adam var.Geçen yıl nal toplayan Williams takımını Maldonado mu yarış kazanır hale getirdi.Güçsüz Coswort motorundan renoya geçtiler takım biraz toparlandı.Geçen yıl sonuncu bile olmuşlardı.
    Artık gelişimde pistte yapılan testlerin önemi azaldı.Yılda kırk elli bin kilometre yol yapıyorlardı.Şimdi piste gelen parçanın gerçekten öngörülen şekilde çaılışıp çalışmadığı test ediliyor.Gelişim savaşı bilgisayarda veya rüzgar tünelinde sürüyor.
    Yalnız Hamilton'un Mclarende başına gelenlere bakacak olursak çoktan ayrılması gerekirdi.Ne o öyle yeterli benzin koymamalar falan.Ferrari Hamilton'u havada kapar ama Alonsonun maaşını ispanyol bankası Santander ödüyor diye biliyorum.

  27. mercedes 2014 te baya baya güçlü olacak ki adı girdin en iyi pilotlarıyla geçiyor
    açıkçası şumi ye sorsan vettel gelsin der banko vatandaşı sonuçta
    haug mc larende hamiltonla çalıştı ordan sempati vardır
    ikisinden biri gelir bence şumi seneyede bu takımda olur
    2014 te rosberg takımda kalır ama di resta var bi de
    o da mc larene mi gider acaba
    alonso ferraride kalır
    raikkonen lotusla devam eder

    bi de hamilton mercedese para için geleceğine inanmıyorum
    takımın rekabet seviyesine de bakacaktır
    rosberglede çok eski arkadaşlar oda istiyodur belki
    şumiyi takımda neden istemediğini de anlayamadım vardır bi sebebi

    bide aylar önce bu haberler dedikoduydu söylentiydi
    şimdi gerçek oluyor yavaş yavaş
    vay be nerden nereye

    anlaşılan 2014 te pilot kadroları çok değişecek güzel bir sezon bizi bekliyor

  28. McLaren Spa ya yeni güncellerlemelerle beraber yeni bir arka kanat getirdi ancak yağmurlu geçen bir cuma günü sonrası güncellemeleri test etme şansları olmadı.

    Button zaten eski paketle sıkıntı yaşıyordu , kaybedecek birşeyi olmadığı için yeni kanatla yarışmayı tercih etti ve parkta gezer gibi yarışı kazandı.

    Lewis ne olduğunu tam bilmediği kanat yerine bir önceki yarışı kazandığı kanatla çıkmayı tercih etti.

    Bakıldığı zaman ikiside kendi haklı sebeplerinden dolayı doğru tercihi yapmıştır ve Button un kumarı tutmuştur.Lewis in Button dan daha rekabetçi olduğunu da hesaba katarsak bu şartlarda Lewis in Spa yı kazanması büyük bir olasılıktı.

  29. buda benden gelsin o zaman :))

  30. aero parçaları pilotlar tasarlıyor demedim. pilotların araç geliştirmede herkesin söylediği gibi payı yok dedim. pilotun zaten aracı geliştirecek bilgisi de yok. araçtaki eksiklikleri sayıyor, mesela arkadan kayma aşırıdır, onu söyler, mühendisler ona göre parça üretir, bunun dışında genel olarak downforce yükseltme çalışmaları hep sürüyor zaten.

    schumi de dediğin gibi aracı geliştirmede süper olsaydı mercedes sezona bu kadar iyi başlamışken bu hale gelmezdi..

  31. Hayır biliyorum da kazanacakken deyince sanki son turda olmuş gibi bir anlam çıkıyor .

  32. Sıralama turu sonucundan anlamışlar. Hamilton düzlüklerde yavaş kalmış.

  33. Bu arada ilk virajda yarış dışı kaldığı Spa'dan bahsediyorsun değil mi?

    100 metrede nerden anlamışlar yanlış kanat ayarı yaptıklarını.

  34. Elbette pilotlar aero parça tasarlamıyor araç geliştirmeden bunu anladıysan seninle bunu tartışmam bile hata ama neyse Chris Dyer'ın açıklamaları var Schumi zamanın da araçta denediğimiz parçalardan daha fazla verim alıyorduk Raikkonen geldikten sonra maalesef bu durum ortadan kalktı gelişimimiz sınırlandı.Hamilton dediğin gibi bir pilot olsaydı Mc Laren takımı en az 2 şampiyonluk daha alırdı şu anki konumu beni ilgilendirmiyor şampiyon da olabilir ama benim gözümde Schumi gibi bir isimle kıyasa girmeyecek kadar silik bir pilottur İngilizlerin balonudur hatta bana göre.

  35. bu araç geliştirme muhabbetleri bana hep taraftar uydurması gibi geliyor. aracı test etmek için test pilotları var, downforce için yüzlerce mühendis çalışıyor. aracı pilot geliştiriyormuş gibi göstermek çok saçma. aerodinamik parçalarla saatlerce uğraşan, onları bilgisayarda tasarlayan, rüzgar tünelinde deneyen alanında uzman yüzlerce profesyonel insan var, parçayı takıyorlar, pilota sadece nasıl hissettiği soruluyor.

    son 3 yarışı mclaren, son 3 yarışın 2 sini hamilton kazandı. spa'yı da kazanacakken yanlış kanat ayarı yüzünden kazanamadı, ve şampiyonada 2. sırada. daha ne kadar şahlandırabilir?

  36. Hamilton'un madem öyle üstün yetenekleri var geldiği takımı şahlandırıyor bi zahmet kendi takımını da bir ayağa kaldırsın da görelim.Gridde dönütlerle aracın gelişmesine katkı sağlayan 2 pilot vardır Schumi ve Alonso.Geriye kalanlar altına ne verirsen onu kullanır araç yavaş kaldığında da takımına küsen mızmızlanan biri varsa o da Hamilton dur.Umarım bu transfer gerçekleşir de şu Hamilton'un 8.lik için savaşırken attığı çığlıkları hep beraber izleriz.

  37. Ben Hamiltonun böyle konuşmasını sürpriz bulmam ki kendisi Schumiyi sevmediğini de biliyorum. Çünkü Schumi F1'e adını altın harflerle yazmış bir adam. Bazıları bu büyüklüğü kabul eder bazıları da çekemez. Hamiltonun hangi gruba girdiğini siz tahmin edin.

    Hamilton Schumiyi takımda görmek istemez çünkü; Schuminin çetin ceviz olduğunu bilir. Öyle ki bu sezonda Schuminin Rosberge karşı elde ettiği üstünlükten korkar ki, bunun kendi başına gelip gelmeyeceğinden de emin değildir. Siz hız olarak Nico nun Hamilton ya da Vettelden çok geride olduğunu mu düşünüyorsunuz? Belki yarışma stili güzel değil ama bu onlardan daha yavaş olduğu anlamına gelmez.

    Hamiltonun Mercedese gelip Schuminin takım arkadaşı olmasını çok isterim belki yaşlı bir adamdan birkaç ders öğrenebilir.

    Diğer taraftan Mercedesin Schumiye böyle bir yamuk yapacağını hiç sanmıyorum.

  38. Hamilton kimdir ki Mercedes onu taksın… takarsa ve adam yerine koyarsa hayretler derim. MSC, herşey belli değilken ve Ferrari nin Raikonen ile 1 senelik anlaşma uzatması gerçekleşmişken Hamilton u değilde ALonso yu Ferrari ye getiren kişidir.Ferrari nin bu konudaki açıklamasıda bu söylediğim haberi desteklemişdir.Ferrari ye Hamilton u değilde ALonso yu getiren kişinin Mercedes e Hamilton u getirmesi pek zordur.Mercedes in parayı az harcayarak bu takımı devam ettirmesi hatta şirket yönetiminin istememesini AMG firması üzerinden halletmesi pek çok soru işaretinin anasıdır.Mercedes e Hamilton bir boy pahalı gelir… istikrarsız oluşu ile tamamen zarar verir… Hamilton um var diye avundurur. Hamilton un MGP ye gelişini ben istemem ama şirketin kararodır derim . ALonso yu alsalar bayılırım ama 2007 de McLaren le birleşip motorgücü desteğini dahi ondan esirgemişlerken ve bunu eleştiren pilotdan tekrar yararlanmazlar.MGP takımının üstten aşağı Almanlaşmaya ihtiyacı var. Ferrari bunu abartmışken bir anda geri döndüler ve makul bir seviyeye getirdiler. Aero sistemde İngilizler iyi iseler onları getirdiler… Lastik de Japon iyi ise onu getirdiler ama ana yönetim tabiiki İtalyan olarak kaldı.Takım, eksik olduğu noktalardan destek almak adına milliyet seçmemeli ama bu kadar az para ile bunu başarmak için biraz ruhi destek adına Almanlıklarını kulllanmalılar.Başarılı olldukları o eski zamanlarda dahi iyi bir maddi destek almışken bu gün daha az destekle bu kadar yol alabiliyorlar.Daimler yönetimi herşeye kızarken (çok para harcanması olarak ad edip MGP takımına karşı duruyorlar) Dieter in dayatmasıyla bu kadar mesafe kaydedebiliyoruz. Bakarsınız Alman parası teknik bilgisi giriverir ve bizde o zaman takımımızın aslını seyredebiliriz. Son senelerde Almanya da ekonomik klrizden nasibini aldı ve teknik ekip üretip satarak geçinen ekonomi kısmen pazarının bir mikarını Çin e kaptırdı.Kimse,acil olarak MGP gibi bir F1 takımının birden bire iyi olmasını beklemesin.Newey gibi teknik donanımlı ve taze bilgili bir teknik adam dahi RBR yi kaç senede bir araya toparlayabildi… Şu çok dengeli olan şasisi olmasa onlardahi bu sezon Ferrari nin çok altında bir sezon geçirebilirdiler.

  39. ben anlayamıyorum bu insanları ya, bu haber altında hamiltonun çapı yetmez diyeni mi ararsın, hamiltonu kara listeyi ekledim diyeni mi ararsın, hamiltonu sildim diyeni mi.. hamilton schumacher takımda olmasın dememiştir buna kesinlikle eminim, o takım arkadaşım rosberg olsun demiştir (kartingden beri arkiler) bild de bunu schumacher gitsin diye yorumlamıştır.

    schumacher'i hamiltona değişirlerse nokta nokta diyen arkadaşa şunu söylüyorum, mercedesin parası var herşeyi var schuminin sponsorluğu zaten pek bişey değil artık ilk başta önemliydi ama şuan almanlar bile bırakması taraftarı. tek eksiği pistteki başarısı. mercedes hamilton için schumiyi gayet de eleyebilir. hamilton'un schumiden takımı daha yükseğe taşıyacağı açık.

    onu geç, ben herhangi bir takımın herhangi bir pilotunu (ferrari – alonso hariç) eğer hamilton gelecek olsa, eleyeceklerini düşünüyorum.

  40. ehuehue tam yerinde olmus =]]

  41. Hamilton ise Mercedes'ten 25 milyon Euro istiyor. Para isteğinin yanında başka bir isteği daha var, o da Schumacher'in takımda olmaması.
  42. mecit karaca avatarı

    2009 ve 2011 gibi ders tadındaki sezonlardan kendini bir gram geliştirmemiş söz konusu pilotu umarımki mercedes koltuğunda görürüm. iyice kolu kanadının kırılması gerekiyor bu belli.o zaman aynaya bakmasını öğrenebilir…umarım ki bir iki sezon içinde silinip gider, nede olsa şapşal şımarık genç gp2 pilot furyasının en sivri örneği…

  43. [Para isteğinin yanında başka bir isteği daha var, o da Schumacher'in takımda olmaması.]
    Rüyanda görürsün.(görebilirsen)

  44. öncelikle bazı iddialara göre mercedesin schumi yi istemediği tezi burda çürüyor zira ona 1 senelik de olsa anlaşma teklif edilmiş.ham mc laren ile anlaşma zora girince yada istediklerini tam olarak kabul ettiremeyince menejerlik şirketide mercedese gidip ham ın isteklerini bildirmiş olmalılar zira hem schumi ye hemde ham a aynı anda anlaşma teklif etmeleri mantıklı gelmiyor.öncelikle schumi ile görüşülmüş olmalı sonra ham ın menejerleriylr yani ooo ya şundadır ya bunda diye saymayacaklar herhalde 🙂 tabi burda ham ın menejerlik şirketinin piyasa yapması mc laren e sadece siz yoksunuz mesajı vermesi durumuda var.schumi ye mercedes bu teklifi yapmışsa en azından 1 sene daha kalacağı ve onu takımda istediği görülüyor.sonuç olarak böyle bir teklifde bulunmuşsa mercedes schumi ye oda takımda kalacaktır kalmayıda hak ediyor zaten.ham da mc larende kalacaktır.schumi 1 yıl sonunda takımla tekrar oturur masaya tekrar anlaşma ihtimalide var bu teklifi kabul edeceğini sanıyorum.ham içinde en mantıklısı mc larende kalmak zaten.schumi ye mercedes tarafından bir anlaşma teklif edilmemiş olsaydı durum tersi olurdu.tabi bunların hepsi yukardaki iddiaya dayanarak yapılan öngörüler
    birde mercedes ve rosberg açısından sonuçlar var oda mercedesin isminin hamilton la anılması mercedesin f1 de kalacağı ve gelecekte güçlü olabilmek için savaşacağı;rosberg açısından ise takım arkadaşı schumi gibi marka bir isim o gitse bile yine büyük bir isimle takım arkadaşı olma şansı var ve başarabilirse onu yenerek kariyerinde büyük bir adım atma şansı var.rabi hepsi yine yukardaki bilgilere dayanaraktan

  45. Schumacher- avatarı

    Hamilton'da b bir Schumacher'in bir Alonso'nun bir Button'ın bir Webber'in beyefendiliği yok.

    Geçen sene kendini dağıttı herkese saçma sapan yorumlar yaptı önüne gelene saldırdı sene başında düzeldi şimdi yine dağıtıyor yetenekli pilot ama karın doyurmuyor.

    Rosberg zaten griddeki en karaktersiz pilot chat sayfasından Keke Rosberg'i hatırlayan varmı ? Benim:)
    Karakterini .s…….. Nico

  46. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Hamilton gerçekten gözümden düştü şu kadarcık bir şey bile kalmadı ona karşı içimde kendi kalitesini yine konuşturdu..Helal Olsun ona koskacaman dünyanın en çok şampiyon olan en tecrübeli ismini nasıl takımda istemiyor helal olsun! Sonuna kadar Schumacher

  47. yatsinlar kalksinlar Schumacher; Redbull, McLaren veya Ferrari ile geri donmedi, ona dua etsinler! hatta su an ki Lotus'ta olsaydi kafadan 3 yaris galibiyeti vardi! bunu herkes gibi hamilton'da biliyor, hala bu 'koca isim' o ve onu gibilere urkutucu geliyor F1'de! birisi hamilton'u SChumi'ye benzetmis(surus manasinda belki ama), cok oyun trailer'i izlemesinler bazen sapitiyorlar =]

  48. bunu rosberg bilipte hamilton mesafe koymazsa karaktersizdir zaten öyle ama olsun schumiyi destekleyen açıklamar vermeli rosberg üzerinden gittim çünkü rosbergi ikinci pilot yamak istiyo ona diş geçirebilecegini düşünüyo bide 2007 de schuminin döneminde olmak istiyodu yawsak

  49. Schumacher- avatarı

    Saygı felan duymuyor 2010 da dönmezden önce çok saygı duyuyordu Mercedes'in kötü aracıyla kapışıp geçince pist üstünde havaya girdi küçültücü yorumlar yaptı

  50. Eray Parlak avatarı

    Hamilton'un çapı yetmez böyle konuşmaya…

  51. başka bir isteği varmıymış.çay kahve gazoz.gazoz yok.

  52. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Lewis'in isteği bir yana olabilecekler arasından en mantıklısı Brawn'ın gönderilmesi ve Schumacher'in takım patronu yapılması. (Horner örneği varken bu hayli hayli)
    Bu uzun bir yapılanmayı da beraber getirir ama…………..

  53. gri değil hatta kül olur.sönmüş bir ateşiten geriye kalanlar gibi.

  54. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Lewis & Nico

  55. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Saygı duyuyor ? Bence saygı falan duyduğu yok.

  56. haber doğruysa ırkçılık tekrar gelir

  57. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Alonso birçok Schumacher taraftarı için kara listeden Ferrariye gelince çıktı.Benim için hiç girmemiştir zaten 🙂

  58. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Hamiltonun başka bir isteği daha var, o da Schumacher'in takımda olmaması.

    Mercedes senin için Schumacher'den vazgeçerse………………..

    Boşluğu doldurmayı size bırakıyorum.

  59. Schumacher- avatarı

    Dostum şuan gridde Schumiden sonra benim için Alonso-Webber gelir.

  60. Hamilton Shumi ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. En azından saygı duyuyor Shumi'ye.Bence ikisi takım arkadaşı olsun.
    Rosi den de kurtuluruz:)))

  61. Schumacher- avatarı

    Vettel-Rosberg

    Kendi kara listem 😀

  62. Sİyah olur hemide gapgara.:)))
    F1 izlemeyi bırakırım yemin ossun..

  63. Hill,Montoya,Alonso…:)))

  64. Lovely_F2008  avatarı

    ''lens mi alacakmış gözlerine kırmızı yeşil farkını idrak etmek için'' :))) ince …

  65. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    nerden buluyorsunuz böyle şeyleri 🙂

    Allah'da seni güldürsün arkadaşım.

  66. Schumacher- avatarı

    Eğer bu haber doğruysa

    Kara listeye kara adamıda ekleriz…

  67. Her iki pilotta resmi olarak Mercedes ve McLarenle anlaşmadığı sürece bu haberlerin hepsi boş!

  68. DreamOfWinD  avatarı
    Para isteğinin yanında başka bir isteği daha var, o da Schumacher'in takımda olmaması.
  69. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    25 milyon neyine istemiş anlamadım :)) lens mi alacakmış gözlerine kırmızı yeşil farkını idrak etmek için haha ya bu haberin doğruluğuna inanmıyorum o ayrıda , şayet gerçekse bu adamın sağlam bir psikoloğa ihtiyacı var :))))

  70. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Abdullah Çelik teşekkürler.

    haberin tüm detaylarını sayenizde okuyup anladım.

  71. Hamilton schumacherin gerisinde kalıp tüm itibarının zedelenmesinden korkmuş. Rosberg efendi bu sene sonunda yine "ama ben daha fazla puan topladım" diyerek yırtacaktır. Tabi bunu schumacherin yaşadığı sorunları hesaba katmadan söylerken bizler de hep birlikte güleceğiz.

  72. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    birde hamilton niye rahatsız olmuş ki schumacher'i takımda istemiyormuş başka bir görevde olsa bile anlamadım.

  73. schumi mania avatarı

    hamilton birader seni pek sevmesemde yeteneğine saygı duyardım fakat eğer schuminin takımda olmasını istemiyorsan pekde saygı duyulcak tarafın yokmuş.
    tabiki bunlar gazetenin yazdıkları doğruysa..

  74. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bild güzel bi söz söylemiş cidden. hele şu testler eskisi gibi olsaydı. schumacher ferrari zamanındaki gibi neler yapardı neler. buna rağmen takımın gelişimi adına elinden geleni yapmaya çalışıyor magny cours'a gelip test pilotuyla görüşüyor schumacher bu işi çok seviyor gerçekten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir