Mclaren'in B Planında Perez Var

yazar:

kategori:

Son günlerin popüler konusu şüphesiz Hamilton’un gelecek sene için Mclaren’den ayrılıp Mercedes’e geçip geçmeyeceği.

Mail gazetesinin haberine göre Mclaren, Hamilton’un menajerlik şirketi XIX’in yaklaşımından artık memnun değil ve bu yüzden farklı alternatiflere yöneldi.

Haberde “Mclaren takım patronu Martin Whitmarsh’ın B planlarının olmadığını söylemesinden bir hafta sonra, Mercedes’ten 60 milyon pound teklif alan Hamilton karşısında Perez’le bağlantıya geçildiği düşünülüyor.” sözlerine yer verildi.

Ferrari’nin gelecek sene Ferrari’de Felipe Massa’nın yerine geçmesi bekleniyor ancak Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo üstüne basa basa Perez’in henüz deneyimsiz olduğunu söylüyor.

 


Yorumlar

“Mclaren'in B Planında Perez Var” için 13 yanıt

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Kobayashi ile olan farkında ki kilit unsur, yarışa farklı stratejide başlamaları. Almanya'da ikiside aynı stratejiyi kullandı ve Kobayashi yarışı önde tamamladı. Bu farklı strateji olayında da takımın bir suçu yok aslında. Kobayashi genelde sıralama turlarında Perez'den daha hızlı. İlk 10'a kalabiliyor. Ama Perez genelde sıralama turlarında ilk 10'un dışında olduğu için farklı stratejileri benimsiyor takım pilotlarına.

  2. Yani iki kat puan farkı ve 3 podyum sana birşey ifade etmiyor. Aynı araçla yarışan takım arkadaşına bu kadar fark yapmak tamamen tesadüf,şans veya strateji ile ifade edilemez. Ayrıca Perez'in kaç farklı pilotu takım arkadaşı olarak yenmesi gerek, başarılı sayılabilmesi için kriter nedir o zaman? Sonuçlar ortada. Neyi tartışıyoruz? O zaman Grosjean de çok kazaya karıştı yoksa Raikkonen'den eksik yanı yok diyebilirsin sonuçta puan farkı veya podymun önemi yok değil mi?

  3. Kobayashi'nin daha çok kazaya karışıp daha çok sorunlu yarış geçirdiğini unutmuşsun.
    Kobayashi ile Perez'e uygulanan stareteji farkı sebebiyle Perez'in daha avantajlı yarışlar çıkardığını da.

    Üstelik Perez'in 3 podyumu dışında en iyi derecesi 6.lık ve 8.cilik. Çok iyidi madem her yarış ilk 5te görseydik onu o araçla.

  4. Perez'in yerine birini koymaya gerek yok diğer araçta hazır koyulmuşu var. Kobayashi'ye 2 kat puan farkı yaptı üstelik 3 defa da podyumua çıktı. Tabiki mevcut kuralların Perez'e yardımı oluyor ama sonuçta aracı da kurallar sürmüyor.

  5. Perez lastik koruma ve stratejisi ile öne çıkan bir isim

    yoksa becerikli yavaş bir araçla bir şeyler yapabilen değil lütfen karıştırmayın

    sauber aracına aynı şartlarda istediğinizi koyun milleti sollar.

  6. herkes McLarenin motara vereceği paraya değinmiş. arkadaşlar sorun motora vereceği para değil her yıl isim sponsorluğundan dolayı Mercedesten aldaığı yanılmıyorsam 80 m euro nun gelmeyecek olmasıdır. yoksa müşteri takımlarına verilen motorun değeri 5 m euro diye hatırlıyorum…

  7. mc leren hiç bi zaman williams gibi olmayacak
    hamilton neden bu takımdan ayrılmaya çalışsın ki
    para yada kupaların bi sorun olacağını düşünmüyorum
    lewis giderse di resta gelir diye düşünüyorum

  8. Bütçe kısıtlaması anlaşması ile ilgili bir şey duydun mu?

  9. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bütçe ve McLaren takımının ilerki yıllarda motora para vereceği konusunu fazla büyütmeyin,mercedes olmadığı yıllardada bu takım çok büyük bütçeler hazırlayıp kullanmıştır. buyuk takımlar parasız kalmaz merak etmeyin.

  10. Çok güzel olur ama Kimi nin en azından önümüzdeki sene gelmesi çok zor bence.Takım Lewis e bile istediği parayı veremiyorken Kimi nin ücreti+sözleşme tazminatını şuan için ödemeye sıcak bakacağını sanmıyorum.McLaren için şuan en büyük sorunlardan biri önümüzdeki sene motora vereceği para.Bu şartlar altında McLaren daha ucuz , başarıya aç ve genç bir pilotu koltuğa oturtmaya çalışacaktır.F1 tecrübesi olmayan bir isim bile görebiliriz.İkinci bir Lewis serüveni deneyebilirler hem bu defa belki pilot idare etme konusunda aynı sorunları yaşamazlar.

  11. Perez'in hızlı olduğu yarışlardaki aracı Chandok'a verin, aynı stratejiyi ona da yapın, o aracı o da podyuma çıkarır.

  12. raikkonen gelsin, perez için henüz erken.

  13. Raikkonen gelsin, Perez için erken. kovalainen tarzı birini karşımıza koymasınlar yeter.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir