Lotus Singapur'a Götüreceği Yeni Arka Kanattan Ümitli

yazar:

kategori:

 

İtalya’da podyumdan uzak kalan Enstone kökenli takım, Singapur’un yüksek yere basma kuvveti isteyen pistinde daha iyi sonuç alacaklarına inanıyor.

Önümüzdeki hafta sonu bu amaçları için Lotus, yeni bir arka kanat ile hem yere basma kuvvetini arttıracak hem de düzlük hızından taviz vermeyecek.

Lotus Teknik Patronu James Allison: “Yeni bir taban ve yeni bir arka kanadımız var. Yeni arka kanat, Monako özelliklerindeki arka kanadımızla aynı yere basma kuvvetini üretiyor ama DRS ile daha iyi sonuç veriyor. Bu da demek oluyor ki (yeni) kanat, azami hava sürtünmesinden düşük sürtünmeye daha iyi bir geçiş sağlıyor.”

“Yere basma kuvveti eğrisinin en uç noktasında olup yine de DRS potansiyelinden aslan payını alabilecek -yüksek yere basma kuvveti isteyen bir pistte bunu yapmak daha zor- bir kanat üretebileceğimize inanıyoruz. Pistte nasıl çalışacağını görmek ilginç olacak.”

Bu yeni kanat, Lotus’un çifte DRS uyarlamasından farkı bir gelişim ki çifte DRS, Japonya GP’de tekrar denenecek.

Takım Patronu Eric Boullier, çifte DRS’nin Singapur’da piste çıkarılmayacağını söylemişti.

 


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    singapurda mevsim dolayısıyla gece yağmur olmuyor.

  2. ula ingapur gp geldi geleli yağmur olmadıda bu sezonmu yağacakmış kimi nin şansına hay ben böyle şansın ..

  3. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    senin bu söylediğin siteyi bende takip ediyorum hergün o oranlar değişiyor dün %60 diyordu inanma derim …….''accuweather singapur''bunu yaz googla öyle bak daha sağlıklı sonuçlar var accuweather singapur için 3 gün yağışlı diyo belli olmaz ama yağış olursa heyecanlı olur.

  4. Ferrari%100 avatarı

    Yağmur startan sonra gelsin
    Yarışın ortasında yağarsa tam bir macera olur
    Seyirciler açısından

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Kağıt üzerinde başarılı bir sisteme benziyor. Ama birde araç üzerinde görmek lazım bu sistemi. Hayırlısı olsun diyelim. Başarı uzakta değil bu sezon en az 1 galibiyet alıcağımızı düşünüyorum.

  6. tamamen dandik pirelli yagmur lastikleri yuzunden bridgestone varken pekala yagmurlu yaris seyredebiliyorduk.. ama pirelliyle bu pek mumkun gorunmuyor…

  7. Singapur için hava tahminlerinde Cuma ve Cumartesi %40,Pazar günü %30 yağmur yağma şansı gösteriyor.Çok yüksel değil açıkçası.

  8. Cadde pisti+Gece yarışı+Yağmur=Kırmızı bayrak 😀 Günümüz korku F1'inde başkası mümkün değil.

  9. Bernd Maylander ne güne duruyor? Gündüz yağmur yağdığında da adam gibi bir yarış izleyemedik ki gece yağmurunda yarışa izin versinler :S

  10. Gece ve yağmur bir aradayken nasıl yarışacaklar ki?
    Spreyden zaten görüş sıfıra iniyor birde ışık gölge oyunları olacağını düşünürsek felaketler olabilir Allah korusun.

  11. Bu haberi birkaç gündür yabancı sitelerde görüyordum, detaylı okumamıştım. Vay be, sonunda lotus da güncelleme getirmeye başladı, umarım puan alırlar diye yorum yapacaktım. Jeton yeni düştü, ben Lotus diye şimdiki Caterham takımını düşünmüştüm, yeşil araba bekliyorum yok resimde 😀

  12. Sistem kulağa gayet mantıklı geliyor, D-DRS den daha basit bir yapıda olacağı için risk oranı da azalıyor. Aman kaş yapalım derken göz çıkarmayın da..

  13. Vay arkadas, takin artik araca su D-Drs sistemini yahu..

  14. yagmur olursa puan zor ..

  15. Cok fena olabilir 🙂

  16. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    sadece cuma cumartesi değil full haftasonu yağmurlu deniyor bakalım neler olacak.

    Singapurda pist ıslandı mı, hiç yağmur yağmasa bile 1 günde zor kuruyor. Çok nemli ortam var. Yağmur herşeyi değiştirir. Gece yarışında ilk defa yağmur görebiliriz nasıl olur merak ediyorum 🙂

  17. Singapurda cuma cumartesi pazarın yağmurlu olma ihtimali war

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir