Wolff, Maldonado'yu Senna'ya Benzetti

yazar:

kategori:

Bu sene ilk başlarda oldukça iyi sürüşler gerçekleştiren ve takımına 2012 İspanya yarışında 8 sene sonra ilk galibiyetini kazandıran Maldonado’nun adı daha çok kazalar ve hatalarla anıldı ve Maldonado galibiyetinden bu yana tek bir puan kazanamadı.

Wolff “Çok büyük yeteneklere sahip ve aşırı hızlı bir sürücü. Ve iyi birisi. Bu da önemli bir şey çünkü bu doğada olmanız için sosyal açıdan rekabetçi olmanız lazım.”

“Yeni jenerasyon bu şekilde olmak zorunda. Evet, yarışlarda bazı durumlarda sorunlar yaşıyor gibi görünüyor. Monaco’daki aptal bir olaydan sonra hemen hemen çığ gibi oldu ve bu onun performansını etkiliyor. Ancak onun farklı bir yol izlemesi gerektiğini anladığını düşünüyorum. Burası GP2 değil.”

“Ancak o akıllı bir sürücü ve bundan ders çıkaracaktır. Zor bir durumda olduğunun farkında ancak bunu geride bırakacaktır. Bundan % 100 eminim.”

“Ayrton Senna’nın ilk yarışlarını hatırlıyor musunuz? Kimse ona dokunmak istemiyordu. O günlerde çok fazla grid cezaları olmıyordu ancak olsaydı bir çok kez 10 sıra geriden başlama cezası alırdı.” dedi.

 


Yorumlar

“Wolff, Maldonado'yu Senna'ya Benzetti” için 20 yanıt

  1. Senna'ya hakaret var.

  2. kısacası parası var gönderemiyoruz önümüzdeki sezonda burda demek istemiş

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Haklısın hızlı pilotlar. Ama puanlar sıralama turunda değil yarışta kazanılır. Grosjean nedense bu sene çok olaya karışsada bana itici bir pilot olarak gelmedi. Galiba yarış sonra ki açıklamaları özür dilercesine imalamasından dolayı. Maldonado'da o yok. Adam hem kel, hem fodul. Diğer pilotların yarışını mahvediyor. Sonra çıkıyor diyor ki yaklaşımımı değiştirmeyeceğim. Gelde sinir olma bu adama. Günümüz F1'in de saf hız önemi pek kalmadı artık. İstikrar, istikrar, istikrar. Raikkonen'i örnek olarak teşkil edecek olursak F1'in saf hız anlamında gelmiş geçmiş en hızlı pilotlarından birisi. Ama bu sene agresif değil, istikrarlı. O yüzden yarış kazanmasa bile 3 yarış kazanan Hamilton'dan 1 puan geride. Ben bu tür hızlı ve beceriksiz pilotların 2014'de daha beter olucağını düşünüyorum. Düşük hacimli motorlardan yüksek performans beklersen motorun ömrü daralır. 2014'de arkasından beyaz duman atan araçlar görüceğiz, muhtemelen her yarışta.

    Bu arada yorumumda farklı yerlerede gitmişim. 😀

  4. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Wolff : " Pardon Beyler Kuzenim Yazmış." Demesini bekliyorum açıkçası :))

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bence bir yanlışlık var Bruno Senna'ya benzetiyor heralde

  6. Ben de bu adamın hızlı olduğuna katılıyorum; fakat "kontrolsüz güç güç değildir" diye bir söz vardır.

  7. ya arkadaş gündeme gelebilmek içinmidir nedir? ha yeğen sennayı kastediyorsa olabilir.
    kaale almamak gerekir adı üstünde maldonado daha ötesi yok

  8. bu adamdan bi cacık olmaz niye:bunu üstüne 3 tane adam şampiyon oldu bu yarıştı yarıştı en sonunda dank etti yada vahiy geldi. tecrübesiyle şampiyon oldu yoksa ne hız nede istikrar var.nasıl şampiyon oldu;adam kalmadı gp2 de adamın olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi dediler öyle ampiyon oldu sıradan bir adam ha barrichello güney amerikalısı ha maldonado güney amerikalısı al birini vur ötekine.

  9. Adamın dedikleri önyargıdan dolayı yanlış anlaşılmış. Adam "Maldonado Senna ile aynı ayarda bir pilot" dememiş. "Senna ile aynı özellikleri gösteriyor" demiş.

    Maldonado gerçekten çok hızlı bir pilot. Grosjean da öyle. F1'de saf hız sıralama turu performansıyla ölçülür. Artık eskisi gibi dolu depo-boş depo farkı da olmadığından dolayı saf hızları görebiliyoruz. Maldonado ve Grosjean hızlı olmasalardı sıralamada önlere yerleşemezlerdi. Hamilton ve Vettel de tek turda harikalar. Adamın bahsettiği bu.

    Bu adamlar hızlı, ama yarış kazanmak veya iyi bir yarış geçirmek için gerekli tecrübe ve sabıra sahip değiller henüz. Bunu başardıklarında gerçekten iyi bir yerde olacaklardır.

    Ha Senna kadar iyi olabilirler mi? Tartışılır. Senna zamanının süper yeteneğiydi. Belki de eskiden araçları sürmesi daha zor olduğundan dolayı büyük farkla sıyrılmıştı diğerlerinin arasından; Bkz 93 Donington, 84 Monako. Şu anki araçlarla bu kadar büyük fark açabilir miydi, tartışmak gerek. Ayrıca Senna'daki azim bunlarda yok sanırım.

  10. GP2'de bütün araçlar eşit. Bu yüzden bütün pilotlar hemen hemen aynı araçla yarışıyor, iş ayarlara ve pilotaja kalıyor. Tamam, Hamilton gibi ezerek şampiyon olmadı ama Grosjean ile birlikte epey başarılı sezonlar geçirdiler.

  11. biliyorum çok tepki çekeceğim ama söylemeden de edemeyeceğim bir bakıma haklı. Efsaneyle karşılaştırılmasını sevmesekte bir bakıma hızlı oluşu gözü karalığı vs benziyor. Kim bilir zamanla kendini geliştirip şu sakarlığını üstünden atarsa neden olmasın? ileri de çok daha hızlı bir Maldonado görebiliriz

  12. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bende Maldona'nun aynı hataları tekrarlayacağından eminim!

  13. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Herhangi hızlı bir aracı versen babam bile şampiyon olur.iş önden başlayıp bitirmek değil!

  14. "Wolff, Senna'ya küfür etti"

  15. maldonado ve senna benzetmesi çok yanlış ama bu demek değilki bu adam kötü pilot

    2010 da gp 2 de rekor sayıda galibiyet kazanarak f1 e çıktı bu sene yarış da kazandı

    bu adamı ilerde büyük takımlarda kesin görürüz yeni neslin en iyi pilotlarından

  16. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bugüne Kadar Çok Kafası Güzeller Gördük Ama Böylesini Değil 🙂

    Neyin Kafası Acaba 🙂

  17. Ferrari%100 avatarı

    Senna ve Maldonado ilğinç

  18. pffffff!..

  19. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    yok artık 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir