MotoGP:Lorenzo, Büyük Kazasının Ardından Evinde Yarışamayacak!

yazar:

kategori:

Jorge Lorenzo, bugün serbest antrenmanlarda geçirdiği büyük kazada şiddetli beyin sarsıntısına maruz kaldığı için bu hafta sonu Katalunya’da yarışa katılamayacak.

21 yaşındaki Fiat Yamaha’nın İspanyol sürücüsü 2. antrenmanlarda kaza yapması sonucu kısa süreli bilinç kaybı yaşadı ve derhal Barcelona’daki Institut Dexeus Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Lorenzo, 11. virajda yaklaşık 80 mph hızda giderken acemice düştü ve kafası yere sürttü. Lorenzo düştüğünde sersemledi ve kendine geldiğinde ise ayağa kalkamıyordu. Lorenzo öncelikle pistin sağlık merkezine götürüldü ve röntgeni çekildi.

Hastanede yapılan önleyici tedavide beyinde önemli sarsıntı olduğu anlaşıldı. Doktor Xavier Mir, Lorenzo’nun 48 saat hastanede kalacağını ve bu yüzden yarışı kaçıracağını açıkladı.

Mir "Institut Dexeus’da yapılan testlerin ardından Lorenzo’nun bu hafta sonu yarışamayacağını doğrulayabilirim." dedi.

—-

Bu arada Lorenzo’nun takım arkadaşı Valentino Rossi bu hafta sonu özel bir görünüm ile piste çıkıyor. Rossi, İtalya milli takımını desteklemek için Azzuri temalı motor ile yarışa çıkacak.


Yorumlar

  1. sizin dediğinz hakkınen schumacher olayı gibi.. benım dediğim olay lorenzonun bişeyler kapmaya ihtiyacı odugu değil max ve rossi'nin sürüş stilleri farklıydı ve birbirlerinden bişey öğrenme ihtiyacı duydular mı? Lorenzo elbette bişeyler öğrenecektir ama kimse kimseyi taklit etmez herseyi yaşayarak öğrenir.. Benm Biaggi yi tuttugumu dusunen yanlıs dusunmus ben Rossi Taraftarıyım Rossi yi rally yaparkende izledim rahmetlı colin mcrae ile yarısıyorken…

  2. bedava doctor demiolar, her araçta her modelde rossi 😀 lorenzo nun her düştüğünde sanıorum ki geç gelen haber, her hafta düşüo yaa 😀

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Rossi bence kendini kanıtlamak için değil rekabeti sağlamak ve kendine yeni mücadeleler bulmak için takım değiştiriyor kısaca o da schumacher gibi hızı ve mücadeleyi seviyor

  4. İster fanlık deyin istersenizde başka bişey ama Rossi başka bir dünyadan gelmiş yarışçı. Bu sporda bana göre gelmiş geçmiş en iyi sporcudur. Adamın daha 5 yaşında ne olacağı belliymiş tartışmak yersiz. Honda ile şampiyonluklar kazanırken "o motorla ninemde kazanır çok güçlü Honda zaten" diyorlar diye adam zayıf Yamaha ya geçip yine şampiyon oldu. Daha ne yapsın kendini kanıtlamak için. (gerçi buna gerek varmış gibi…)

    Lorenzo ya gelirsek lafımın arkasındayım. Tabiki rekabet etmeli ama geçicem diye gereksiz risklerde almamalı. Bir de şu lolipop alışkanlığından vazgeçsin. Adama ülkenin başbakanı ödülünü veriyo ağzında lolipop. (taktım ben bu lolipop olayına evetr :D)

  5. Rakkathebest  avatarı

    max biaggi mi ? favorileri ve carpık sakalı dısında pek hatırladıgım bırseysı yok uzgunum :S

  6. rossi'nin max'tan bişeyler kapmasına ihtiyacı var mı uğur aras? anladık max'ı çok seviyorsun da vale şampiyonluklarını max yarışıyorken kazandı. max'ın motogp'de şampiyonluğu var mı? bildiğim kadarıyla en iyi derecesi 3 ncülük. rossi ile karşılaştırılabilecek bir motor yarışçısı yok max dahil.

  7. Rakkathebest  avatarı

    kesınlıkle katılmıyorum arkadaslar….rossı yı cok sevmemle beraber lorenzo yla aralarındakı tatlı cekısme gercektende cok hos bence…ayrıca kendısı 250 cc nın rossı sıydı….250 cc yı ızleyenler bılır… her yaırstan sonra kazanmıssa bayrak dıker…2 ncılıge bıle katlanamıodru 250 cc de ve oda kazanmak ıstıyor tabıkı rossı den ogrenecegı cok sey var ama ıtıcı oldugunu dusunmuyorum aslında ıkı showman cokta sempatık oluyo yamahada 😀 ama gecmıs olsun dıyıp sozu thedoctor a bırakmanın zamanı geldı….(the doctor return of his business..next operation is in barcelona) 😀

  8. acaba valentino rossi. max biaggi varken oyle düşünüyormuydu (bişeyler kapiyim) massathebest?

  9. aslında yazmayacaktım ancak erhan biraz çıtlatınca dayanamadım, bu çaylak sezonunda küçük dağları ben yarattım havasında duruşu, yüzündeki fazlasıyla kendini beğenmiş ifadesi beni gıcık ediyor. başarılı ve gelecek vaadeden bir yarışçı gibi ancak çabuk havalara girdi lorenzo. zararını da yine kendi çekiyor doğal olarak. yine de geçmiş olsun.

  10. Lorenzo ya bir türlü ısınamadım hareketleri tavırları hep itici geldi bana. Tabi kaza yapması üzücü. Bana gereğinden fazla agresif gibi geliyor son zamanlarda. Massathebest in dediği gibi kendini Rossi nin rakibi değil öğrencisi gibi görmeli bencede.

  11. Rakkathebest  avatarı

    yamaha ıcın kotu oldu 🙁 gercektende lorenzo ıyı gıdıyordu…umarım ıtalyan forması deseslı motoruyla rossı ıns kazanırda 4 yapar 😀 bu arada bu sefer nası bı kask yaptı orası mechul 😀

  12. önce geçmiş olsun diyorum ancak kendini vale'nin rakibi göreceğine birşeyler kapmaya çalışsan bence daha iyi olacak senin için.

  13. bu adam'a kesin büyü yaptılar sezona fırtına gibi girdi sonra felaketler ard arda geldi düşündürücü bir durum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir