Mateschitz, Renault'un Alternatör Tedarikçisini Değiştirmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Son 2 senenin dünya şampiyonu takım, bu sene önemli puanları alternatör sorunlarıyla yarış dışı kalarak kaybetti.

Renault, alternatörlerini İtalyan Magnetti Marelli’den alıyor ve bu sene bir çok kez sorun yaşadı.

Mateschitz “Renault’un mevcut tedarikçisi Magnetti Marelli’den ayrılıp başkasını kullanmasını istiyorum.” dedi.

Red Bull’un Mclaren Electronics’in alternatörünü kullanmasının mümkü olduğu düşünülüyor.

 


Yorumlar

“Mateschitz, Renault'un Alternatör Tedarikçisini Değiştirmesini İstiyor” için 20 yanıt

  1. mc kerem arkadaşım işin içinde italyanlar olmasa sen ve senin gibiler bu f1 izleyemiyor olurdu bunuda aklından çıkarma

  2. evet herhangi bir kısıtlama yok alternatörde. motor kurallarına dahil değil. ben bir süre Red Bull'un paketleme için soğutmadan kıstığını düşünmüştüm. Üst üste gelince ne oluyor diyor insan 🙂

  3. rocco junior avatarı

    Peki bu takimlar bir şey deniyor olamaz mı?Ya da bu zımbırtı sıcak vs faktörlerden etkileniyor olamaz mı?Parça üretimi ve kullanımı bu zımbırtı için nasıl işliyor yani vites kutusu ve motor gibi 4yarış zorunluluğu yok bildiğim kadarıyla

  4. İyi de bu ilk değil ki? Valensiyada 2 araç yolda kaldı ki biri rb diğeri lotus. şimdi de monza ve pirelli durumları var. bir anda ortaya çıkmış olması ilginç geliyor zaten.

  5. Benim anlamadığım bir çok F1 takımı aynı marka alternatör kullanıyor da neren sadece RBR'de sorun çıkıyor? Sorunu başka yerde aramak lazım sanırım.

  6. rocco junior avatarı

    Günay, özrü dileyen Renault ve bir daha olmayacağını tekrarladılar.İlk kez ortaya çıkması ortada bir hile olması anlamına gelmez.Herşey öncelikle ilk olarak ortaya çıkmak zorunda değil midir zaten?

  7. rocco junior avatarı

    Ferrari ne yapiyormuş yine yoksa uzaktan kumanda ile cihazı mi bozuyorlarmış?Bu sebeple Ferrariyi suclayan yüksek zeka sahipleri acaba Pirelli'nin geçenlerde gerçekleştirdiği lastik testindeki Renault aracında da aynı sorunun yaşandığını bilmiyorlar mı?

  8. Değiştirmeyin böyle iyi.
    :Ö)

  9. "Kadere inanan adam,tesadüfe inanmaz.Tesadüfe inanan adam,kaderini kendi elinde tutamaz."

    Ben suçlunun Magneti Marelli olmadığını söylemedim.Bu yanlış anlaşılmasın.Suçlu onlar olsa bile kasıtlı olmayacağını belirttim.Ama bu sitede laflarımızı kendi inisiyatifinde değiştirme lüksü çok moda olduğu için bunlar doğal tabi.

  10. renault belki de motor haritasında farklı bir şeyler deniyordur yeni. o yüzden sorunlar yaşanıyordur 🙂

  11. Suçlusu halen reno bence. Ben alternatörlerini kendileri yapıyorlar sanıyordum, başkalarından alıyorlarmış. Ama kaç senedir herhangi bir motorda görmediğim alternatör sorununun birden ve kronik şekilde ortaya çıkması sadece tesadüfle açıklanabilecek türden bir şey değil.

    Geçtim hocam bunları. Teşekkürler.

  12. Valencia'dan beri yoktu.Sonra İtalya'da ortaya çıktı.Suçlusu Renault dendi.R30'da bile çıktı bu sorun.Sonra çıkıp bir anda Magneti Marelli'yi suçluyorlar.Kasıtlı yapıyorlarmış.Geçin hocam bunları.Her taşın altında birşey aramayın.18k devir yapan motorlardan bahsediyoruz.Her sorundan sonra birine suç atmayın.

  13. Niye koruyayım onları arkadaş? Neyi gördüysem onu söylüyorum ben. Bana ne milletin neyi savunmaya veya yermeye çalışmasından?

    Komplo teorileri üretmede iyi biri olarak ben de işkillenirim böyle bir durum varsa. F1 çok büyük paralar dönen bir ticari organizasyon ve para için daha önce hemen her takımın neler yaptığına şahit olduk. Pisliğe bulaşmamış bir takım ve pilot yok F1'de. Bu durum da bu denizde ufacık bir dalga olabilir.

    Aklıma takılan şu: Takımdan biri değil de büyük patron çıkıp da isim verip neden bu firmayı değiştirin diye demeç veriyor? Bunu irdeliyorum işte.

  14. Bu mu yani sebep ? Sen de koruyup durma bunları Günay.Neyin ne olduğunu ben biliyorum.Artık provokatörlerin ortaya çıkması için konuda somut bir "İtalya,Alonso,Ferrari vb." kelimelerinin geçmesi de gerekmiyor.Bunlarla ilgili bir kelime olması da yeterli.

  15. Başkalarının kendini zorlaması gerekmiyor, ağanın sözleri tamamen bunu çağrıştırıyor. Yoksa adam ne ilgilensin alternatörle?

  16. Bakıyorum burada bile bir şekilde Ferrari'ye sataşmayı başarabilenler var.Tebrikler.

  17. kesinlikle değiştirin bi zahmet valencia ve monzada alacağımız puanlar uçup gitti şuan alonsoyla kafa kafaya olmamız gerekiyodu ama olsun eger kalan yarışlarda yarış dışı kalmazsak vettelin ve red bullun şampiyonluğa ulaşacağını düşünüyorum yeterki yarış dışı kalmayalım araç zaten son derece hızlı güncellemelerle daha da hızlanacağız singapurda bize uyuyor

  18. Bu gerçekten ciddi bir açıklama bence. Hele ki büyük patron tarafından söylenmesi işin ciddiyetini daha da artırıyor. Belli ki Red Bull mühendisleri bu konuda bazı deliller veya şüpheler elde etmişler, Horner'a bildirmişler. Horner da durumun ciddiyetini anlayıp büyük patronun açıklama yapmasının daha doğru olmasını istemiş olabilir. Ne kurguladım ama 🙂

    Ben Reno'nun kendi alternatörünü kendisinin yaptığını okumuştum. Bazı parçaları tedarikçilerden alıyorlarmış ama testi, montajı ve paketlemeyi kendileri yapıyorlarmış okuduğuma göre.

  19. [xtrabit] Meşrubatçıların kafası böyle şeylere çalışıyor

  20. haberde italyan firması denmiş doğrudur ama şunuda önemle eklemek isterim,Magnetti Marelli, Fiatın markasıdır yani ferrari gibi Fiatın malıdır, dolayısıyla aslında şüphe duymamak garip. bu konuda sana katılıyorum. RBR sahibide içten içe kıllanmış ki bunu değiştirmek istiyor. McLaren Electronics ile RBR birçok parçada zaten işbirliği içerisindeler. umarım MES onlara alternator sağlar. işin içinde italyanlar varsa her nane olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir