Rosberg, Alonso'yu Tarihin En İyileri Arasında Görmüyor

yazar:

kategori:

 

Alonso, sezona büyük sıkıntılarla giren Ferrari ile beklenenden çok ileri sonuçlar aldı ve şu anda en yakın rakibi önünde 37 puan farkla lider.

Rosberg: “Onun (Alonso’nun) arkasındakiler hatalar yapıyor veya araçları arızalanıyor; o ise en istikrarlı pilot. Şampiyon olmak için iyi bir şansa sahip”

Alonso’nun bu seneki performansını takdir etse de Rosberg, İspanyol pilotu henüz tarihin en iyileri arasına koymuyor.

Rosberg: “Schumacher, Senna, Fangio… o kadar”

 


Yorumlar

“Rosberg, Alonso'yu Tarihin En İyileri Arasında Görmüyor” için 57 yanıt

  1. alonso bence gelmiş geçmiş en iyi pilotlardan biri şuanki pekte hızlı olamayan ferrari şampiyonluğa götürüyo kazalardan bahsediyo ama alonso vitesle ilgili bi sorun yüzünden monzada polü spadada grojen yüzünde minimum 15 puan kaçırdı

  2. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Rosberge çok kızıyordum.Efsane hakkında saygısızca konuşuyordu.Ama şimdi gözüme girdi.Kendini affettirdi.:)

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    İnanamıyorum. Senden Böyle Bİr Yorumu Beklemezdim.

    Çok Güzel Bir Yorum. Keşke Hep Böyle Yazsan 🙂

  4. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Adamın dibisin rosberg !

  5. ben bu Rosberg'i çok sevdim. artık ona da bu lafından ötürü saygı duymaya başladım. her zaman daha çok yarış kazanan en iyiler arasında olcak değilya ve haklı en iyi 3 pilot onlar. Rosberg te artık en iyiler arasındadır bence…

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    F1 de her şey olur,sanki Lewis ile Vettel çok mu iyiler en hızlı araç onlarda Alonso hızlı bir araç verin bakalım neler oluyor? her pistte 0.5 sn hızlı bir araç onda olsun vettelin 2011 de yaptığı domineyi Alonso Japonyaya gelmeden yapar, Tarihin en iyisini konuşuyorsan Alonso o yolda ilerliyor,şu anda 2005 den beri f1 in tarihinde efsane olmaya adını duyurmaya gidiyor,Senna ile Schumi nin kariyerleri ile Alonso karşılaştırmak çok yanlış f1 gelişen bir spor ve eski tarihi karıştırmak yerine aynı koşulllarda en iyi başarı ve azimi kim gösteriyorsa o şuanki teknolojiye göre en iyi pilottur,Şu anda 2000 yılının başından beri benim ilgimi çeken 2 pilot oldu Alonso ile Schumi, Şu anda Ferrari silahını almış durumda ve artık takımda bir çok değişiklik söz konusu en hızlı ararcı yapmak için gece gündüz mesai yapıyorlar fabrikada bunu gördük farklı rüzgar tüneli ve daha bir çok özellik Ferraride mevcut işin teknik acısına bakıcak olursak sorunlar oluyor her takımda olur ama gercek şu ki 2014 de bizi farklı bir spor beqliyor.

  7. Rosberg: "Onun (Alonso'nun) arkasındakiler hatalar yapıyor veya araçları arızalanıyor; o ise en istikrarlı pilot. Şampiyon olmak için iyi bir şansa sahip"

    adam doğru konuşmuş vettel ve hamilton sene başında takımlarının hatası yüzünden çok puan kaybetttiler

  8. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Sen bu pilotların arasına hiç bi zaman giremeyceksin

  9. En iyisi benim, digerleri benden sonra gelir.:-P

  10. 1 Lewis Hamilton 107
    2 Fernando Alonso 103
    3 Kimi Raikkonen 100
    4 Felipe Massa 86
    5 Nick Heidfeld 58
    6 Robert Kubica 35
    7 Heikki Kovalainen 30
    8 Giancarlo Fisichella 21
    9 Nico Rosberg 15
    10 David Coulthard 14
    11 Alexander Wurz 13
    12 Mark Webber 10
    13 Jarno Trulli 7
    14 Sebastian Vettel 6
    15 Jenson Button 6

  11. Senin dediğin gibi bir politika uygulanıyorsa eğer bunu eşit olarak yapmalılar, ozaman hiçbir tahrik içeren cümleyi yayınlamalılar.
    Yoksa burda yazsak noolur yazmasak noolur. Ekmeğimizi burdan yemiyoruz. gerekirse girmeyiz.

    Ama üç kuruşluk zevkimizide kimseye mada ettirmeyiz.

  12. [xtrabit!] herkül napıyon tefsir mi yapıyon burda?bari ayet numarasını ver de okuyalım biz de.kim söylüyor bunları sana bilmem fetoş mu

  13. Son zamanlarda bu iş iyice sıkı tutuluyor. Olması gereken de bu zaten. Çok yorum gitti, arada benimkiler de kül oldu. Son zamanlarda büyük kavgalar çıkabilecek, fena karışabilecek 3-4 haber tertemiz sayılır şu an.

    Doğruları söylemek demek yorumun kaldırılmayacağı anlamına gelmiyor ama özellikle ikili tartışmaya dönüşen veya dönüşebilecek yorumlara da izin verilmemeli.

    Kendi yorumlarım için de söylüyorum, siliniyorsa bir sebebi vardır mutlaka, hoş karşılamak gerek.

  14. evet vettelinde spadaki yorumu bunu kanıtlıyor.isterse son sırada olsun mücadele her zaman ruhuna işlemiş adamın.o zaten burada birilerine boy ölçüsünü vermekten ziyade o kokpite girip araç ile savaşmak(sürmek değil) gelişmek herşeyiden önemli onun için.

  15. DreamOfWinD  avatarı

    Muhabbeti bilmiyorum ama bu sitede alonso saldırıları dışında bilimum yorumlar siliniyor. Geçenlerde en ufak bir tahrik geçmeyen yorumum doğruları söylediğim için silinmişti. İşin taraftarlık boyutuyla ilgilenmektense kimseye bulaşmadan teknik tarafıyla ilgilenmek daha iyi burda. En azından kimse bir şey anlamıyor teknikten atıp tutulabilir 😛

  16. alo niye yok schumi niye var rosbergin saydığı en iyiler arasında aslında çok basit:schumi gerçekten yarışçı ruhludur savaşır her zaman yarışta dahada fazla yükselmeyi ve sıra kazanmayı hedefler hangi pozisyonda olursa olsun.ancak alonso öyle değildir şampiyonada lider kalmasına yetecek puan topluyorsa gerisi onun için çok önemli değildir çıkar bugün iyi iş yaptık lider kaldık demeye getirir.schumi deki çaba,azim alonsoda yoktur olacağada benzemiyor benzeseydi 12 yıldır görürdük

  17. Sevgili adminlere sormak istiyorum;
    tahrik amaçlı mesajları yayınlamaya izin verirken 2 kez yazmış olduğum gerçeklik dolu mesajımı neden sildiniz?
    Eğer amacınız taraflı bir site ve yoruma açık olmaksa niyetinizi açıkca söyleyinde ona göre konuşalım.

  18. Bir pilotun başka bir pilot hakkında "övgü dışında" bir şeyler söylemesi zaten yakışık almaz. Söylerse de kendi fikridir, saygı duymak gerek.

    Vee, haber buraya düşer…

    Eyvahlar olsun, dağılın büyük olay çıkıyor. Herkes önce adama sallamaya, bundan fırsat bilip kendi pilotunu öne çıkarmaya: (söylediği listede neden karthikeyan yok?), saydıklarını yermeye: (Yuji Ide aracı sayesinde şampiyon oldu!, Şanzıman Şampiyonu!), hemen herkesin artık detaylarıyla bildiği bazı geçmiş olayları tekrar tekrar hatırlatmaya: (de la rosa'nın aracına tükürtülmese barrichello efsane olamazdı) şeklinde papağan gibi şakımaya başlıyor.

    Hani çamurlu yolda temiz yer bulup basamazsın ya, adam gibi yorum yazacak olanlar da yazacak yer bulamıyorlar.

    Internette sosyal olmak çok zor. Kaliteni gösterebilmen çok zor, ama gerçek hayatta bile gösteremediğin komplekslerini gösterip en iyi şekilde kendini tanıtabilmen çok kolay.

    F1 taraftarlarının futbol klişesi taraftarlarından ayrılması ve gerçekten elit bir kitle haline gelmesi dileğiyle.

    Saygılar.

    Yorum göndermeden önce kendinize "Bu kabul edilebilir mi?" diye sormalısınız. Eğer cevap "Hayır" ise, muhtemelen kurallara uymuyorsunuzdur.
  19. +Alonso lidermiş şampiyonada.
    -Aaa öyle mi ? Kaç puanla ?
    +37.
    -E tabi koskoca Ferrari kullanıyor olsun o kadar.
    +Ama Ferrari en hızlı araç değil.
    -Hadi ya ? E lider diyorsun ?
    +Evet lider.
    -En hızlı araç kimde ?
    +McLaren'de.Hamilton 2.sırada.
    -E madem en hızlı araç niye lider değiller ?
    +Öyle işte.
    -Kesin Hamilton şanssızlık yaşamıştır.Yoksa kesin liderdi.
    +Ama Alonso,
    -Alonso kesin şansla kazanmıştır her yarışını zaten başka türlü kazanamaz.
    +Tamam da Alonso,
    -Ne Alonso ne ? Zaten 2008'de de takım arkadaşına kaza yaptırıp kazanmıştı.2010'da da nasıl 40 tur geçemedi Petrov'u değil mi ?

  20. [xtrabit] Alışırsın.Benim bugün 4 tane yorumum silindi.İçerisinde ne küfür vardı,ne bir yazara ne de bir pilota hakaret vardı.Başka bir konudan altıntı yaptığım mesaj bile silindi.Neden silindiğini bile anlamadan siliyorlar.

  21. [xtrabit] Bu yazıyı silen kişi buraya neden sildiğinin açıklamasınıda yapması gerekir.

  22. [SNR]Piquet denen adam neyi itiraf etti… bu ahlak dan uzak adamın ne yaptığını en güzel pat Symonds gibi kaliteli bir teknik adamın açıklamalarından okumak gerekli. O gün o meşhur teklifi yönetime yapan kişinin jr piquet denen adam olduğunu söylediğini unutmayın.2008 den bu yana bir dünya yarış yapıldı ama anlayışsız grubun hala 1 yarışın ilerisine gidememenin seviyesini yaşamakla meşgul. Alonso denen adam senelerdir rakip olanları ossurtmakla devam ederken bazı kapasitesizlerin bundan bahsetmesi tabiiki söz konusu olmuyor.Alonso 2010 da çok mücadelenin direkt içindeydi ve Ferrari nin meşhur F10 u sezon başında eyvah Ferrari çok kötü bir araç hazırlamış diyenlere inat iyi mücadele ediyordu.F 150 Italia ise ön saftaki mücadele eden araçlar içerisinde oldukça yavaşdı ama RBR nin aşırı hızlı olması o aracın daha kötü görülmesine sebep olmuşdu. Son üç senenin en yavaş başlayan aracı F2012 dir ve şu gün çok ilerleme kaydetmişdir ama kesinlikle en hızlı araçdı nede en hızlı olamamışdır.Alonso nerde??? Bu kötü araçla herkesden daha fazla puana sahipken onu iyi olarak nitelendirmemekde çaba serfederken kıyaslama sonrasında Rosberg in kendisini bir hiç olarak adlandırması söz konusudur. Kendini bir hiç olarak kabül eden yaratığı neden izleyicilere klavuz olarak gösterilmek istendiği okuyan insanların okuması gerekir.
    Piqo ahlaksızının hikayesi kendi çabasıdır ve Renault un isim haklarının Briatoreden koparılması ve Briatoreninde F1 den uzaklaştırılması adına ortalığa sürülmesidir.Briatore nin asıl suçu… piqo yu kovmamış olmasaydı bunun açığa çıkmıyacak olması yanında hiçbir takım sahibinin daha ileri düzeyde bu durumu eleştirmemiş olması farklı tezahüratlarıda akla getiriyor.Williams ın yada Dennis in kopuklarınıda akla getirmiyor değil!
    Sakız gibi ağzınıza 2008 hadisesini yapıştırıp ALonso nun kapasitesini ve kalitesini kabül etmemek için çabalasanızda sürekli olarak onun haberlerinde olmaya çalışmanız onun kapsitesini gösterir o kadar. Bu Rosberg nasıl bir adamdır ki Senna yı överken Prost gibi bir adamı yazamıyor. Rosberg,Mercedes takımından ayrılmış olsa çıkıp Fangio yu dahi eleştirebilir. Bu adam, Hamilton un yakın arkadaşı olduğundan söylediklerini adam yerine dahi saymamak gerekir.Hamilton 2007 de o başarıları Alonso nun ayar düzeneklerini kullanmanın yanında çaylaklığın verdiği az baskı ile iyi idare etti.Ne zaman ki yük sırtına bindi o anda 3 yarışda şampiyonluğu teslim etti.2008 de Hamilton un acemilikden çıktığı sezon olduğundan bahsedebilecekler 2008 Brezilya nın yarışın son 20 saniyesini seyretsinler.MSC nin zamanındaki testlerin serbest olma hali devam etse Alonso şu anda ikinci MSC olma yolunda deamını seyrediyorduk.Alonso; jet gibi McLaren e karşı kağğnı gibi fakat az arıza yapan araçla ilk şampiyonluğunu kazandı.Renault un çok iyi olduğundan bahsedebileceklere Giancarlo Fisichella nın durumunu gözden geçirmelerini tavsiye ederim.2006 ya hızlı başlayan Renault u sezon arasında yakalamış bir Ferrari vardı ve kütle amortisör yasaklaması sonucunda geriye düşen Renaultdu. 2006 şampiyonu kim oldu?Rosberg denen adam kim?Senna yı efsanelerde sayarken Prost un adını anmayanlar trübüne oynayanlardır.1988 sonrasındaki o mücadele ve sonrasında Senna Senna dır ama Prost un adı Professör dür.O seneleri bilmiyor olabilirsiniz yada Senna filminden öğrenmişde olabilirsiniz ama F1 in ocağı olan Avrupa daki insanların Senna dan daha çok Prost u ön plana çıkarmış olduğunu bilmiyorsunuz.Prost, Senna gibi pistde hayatını kaybetmiş olsaydı şu anda adını ağzınızdan hiçbir an geride bırakmıyor olurdunuz.Ron Dennis in kendi söyleyemediklerini Senna ya söylettirerek her yönden ona isim yaptırmış olması o zamanların bir hikayesidir.
    Imola sonrasında Senna için… MSC gibi genç pilotlara karşı koyamıyor oluşu ve artık onların karşısında başarı kazanamıyor oluşuyla intihar etmiş olabileceği söylentisini bilmiyor olabilirsiniz.Alonso… efsane olmayabilir ama çoook çoook iyi bir pilotdur.Fangio ,MSC yada Senna olmaya bilir ama Alonso; herkesin adını anmakla yükümlü olduğu pilotdur.

  23. evet şuanda değil, ama bu potansiyele sahip, daha önünde bitirmediği bir kariyeri var… o ışıkta var kendisinde… Rosbergte olmayan ışık 😀

  24. Rosberg denen ne idüğü bilinmeyen bir adam için buradaki özel bir kaç insanla bu şekilde atışman mantıksız. Bu Rosberg den öylesine bıktım ki ; Hamilton dahi Mercedes e gelse onun yerine kabül edebilirim.Fuzulinin önde gideninin adı Rosberg olsa gerek.Genç halinde MSC ile kıran kırana mücadele etmiş birisi dahi çıkıpda MSC şöyle bir pilot böyle bir pilotdur açıklamalarına karşın Rosbeg in açıklamalarını hatırlayanlar varmı?Bırakın bu Rosberg denen adamı; MSC ,Alonso hakkında ne diyor onu okuyun ki adam akıllı bir yorum göresiniz.

  25. DreamOfWinD  avatarı

    Bazı yorumlar çok komik 🙂

  26. Hiç bir pilotun çıkıpta Schumacher'i tarihin en iyi pilotları arasında göstermesine ne bizim ne Schuminin ihtiyacı yoktur.O zaten efsanedir.Burda Tartışılan Schumacherin efsane olup olmadığı değildir.Siz Alonsoya odaklanın Schumiyle karşılaştırma çabasına girmeyin bence.

  27. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    [xtrabit] adam mahkemede itiraf etti daha neyin peşindesin 🙂

  28. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    [xtrabit] Acele etme öğrenir her şeyi zamanla öğrenir.Yol ortasına stop etmeyi de öğrenir.Rakibe çarpıp yarış dışı bırakmayı da öğrenir.Garaj basmayı da öğrenir.Ne de olsa yaşı genç..

  29. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    ghonco kardeş sen ve senin gibi fanları tenzih ederim ama bazı Şumi fanları Rosbergin bu konuşmalarına çok sevinmişlerdir.Rosberg Şumi hakkında ileri geri demeçler verirken bizler Rosbergi alkışlamadık.Adam doğru söylüyor diye yalakalık yapmadık.Webberin dahi Şumiden daha zorlayıcı bir takım arkadaşı olduğunu söylediğinde evet haklıdır demedik.Şumi pirelli lastiklerini sertçe eleştirirken Rosberg de pirelliyi övüyorken evet haklıdır demedik.

  30. Schumacher- avatarı

    Hayret Rosberg Schumacher'i en büyükler arasında görmüş nasıl yedirmiş gururuna acaba ?

  31. [xtrabit] Alonso,Piquet,Briatore oturdular ve konuştular.Alonso Briatore'ye "Piquet güvenlik aracının girebileceği bir şekilde kaza yapsın ben de bundan avantaj sağlayayım dedi." Piquet Alonso'yu çok sevdiği için hemen kabul etti hatta bayıldı bu teklife.Briatore'de böyle zekice bir teklifi mantıklı buldu ve o da onay verdi.Hemen strateji planladılar ve uyguladılar.Planı tamamıyla doğru uyguladılar ve Alonso yarışı kazandı.Ne plan ama değil mi ?

  32. Nico'nun sadece bu açıklaması değil şu ana kadar ki herhangi bir açıklamasına Schumi fanlarının sevineceğine inanmıyorum. Bu adamın Schumi hakkındaki söylediklerini yanyana getirirseniz zaten ortaya çıkar herşey. En basitinden Hakkinen'le olan söyleşide Schumi hakkında kötü konuşturmak için elinden geleni yapmıştı…. Sadece Schumi'nin yarışlarda gerisinde kalmasından kaynaklanıyor bu açıklamalar. Öne geçmeye başlasa yine kibirli konuşmaya başlayacak.

    Ayrıca Alonso tarihin en iyisi olmasa bile en iyi pilotlarından biri olduğunu kanıtlamıştır şu ana kadar bence.

  33. [xtrabit] Neyseki takım arkadaşına kaza yaptırıp yarış kazanmayı düşünecek ve katekulleler çevirecek kapasitesi yok. Öyle bir menejeride olmadığı gibi.

  34. Alonso hakkında olumsuz tek bir cümle yok.BBCode'larda alkış kodu olsaydı koyacaktım.

  35. burak evmez avatarı

    [xtrabit] ne boş konuşuyorsun son yarışta şampiyonluk ihtimali var mıydı vardı o yüzden gereksiz yorumlar yapma

  36. Allah (celle celâlühû) iddiayı hiç sevmez. Onun için konuştuklarını iddialı sözlerle te'yîd etmeye çalışanlar, Allah nezdinde hiç de hoş olmayan bir davranış içinde olduklarını iyi hesap etmelidirler.

    bu düşünceden yola çıkarak kim en iyi kim değil kim kötü kim vasat bu tartışmaların içine girmek son derece gereksiz insanı yoran söyledikleriyle düşman kazanan bir tavır olur ki bu insana hem madden hem manen hiçbirşey kazandırmaz. herkesin tuttuğu sevdiği kendine iyi gözükür. burada önemli olan karşımızdaki insanın yaptığı doğrular ile ve yanlışlar ile bize ibret olacak örnekler sergilemesidir. ve bu örneklerden bedel ödemeden bizim faydalanıyor olmamızdır.

    kim ne ekerse onu biçer. başarının bir bedeli olduğu gibi başarısızlığın da bir bedeli vardır. insan yaptıklarıyla ne kazanıyor karşısındakine ne kazandıryor ki bu da kendisi için bir kazançtır bunu düşünmesi ve hep bu düşünce ile hareket etmesi gerekir. mümkünse ağızdan karşı karşıya geleceğimiz insanlar için onun hoşuna gitmeyecek sözler hiç çıkmaması en akıllıca olandır. karşımızdaki insan için onun hoşuna gidebilecek fazla abartılı olmadan birşeyler söylemek onuda mutlu eder bizede bir zarar vermez.

    şöyle bir açıklama bence daha mantıklı olurdu…
    "en iyi ifadesi iddialı bir ifade olur. istatistiki manada daha başarılı neticeler almış pilotlar varken bu ifadeyi kullanmak bence pek doğru olmaz. bununla beraber alonso benden daha iyi bir pilot. ve dünyanın en zor serisi f1 de yarışan her pilot en iyi pilotlardan biridir."

    kırmak kaybetmek kolay kazanmak toparlamak çok zor…

  37. burak evmez avatarı

    [xtrabit] barnie bortelli senin kadar gereksiz yorum yapanını görmedim son yarışta iddiası var mıydı alonsonun vardı o zaman derdin ne de hala boş boş konuşuyorsun son yarışa şampiyonluk ihtimali ile girdiyse ve olamadıysa şampiyonluğu kaçırmıştır

  38. arkasındakiler hata yapmasa yok kaza yapmasa.ozaman spada grosjean biçmeseydi derim ben de

  39. sanane rosberg ne zannediyon kendini.buna soruyorlar mı yoksa kendi kendine mi gelin oluyor anlamadım

  40. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    Brezilya Grand Prix 2007 Yarış Sonucu
    Sıra Pilot Takım Süre Grid

    1 Kimi Raikkonen Ferrari Dünya Şampiyonu 3

    2 Felipe Massa Ferrari +1.4 s 1

    3 Fernando Alonso McLaren-Mercedes +57.0 s 4

    4 Nico Rosberg Williams-Toyota +62.8 s 10

    5 Robert Kubica BMW +70.9 s 7

    6 Nick Heidfeld BMW +71.3 s 6

    7 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +1 Tur 2

    neredeyse 1 tur fark yiyen bir araç mı ? şampiyonluğu kaçırdı oluyor . 2007 yılında şampiyonluğu kaçıran kişi ALONSO değil LEWİS ' dir. 3ncü ile 7nci arasındaki oluşacak puan farkını hesaba koyarsanız bunu rahatlıkla anlarsınız.Bir çarpıcı detay daha iletelim.

    Lewis Hamilton

    3 2 2 2 2 1 1 3 3 9 1 5 2 4 1 Yarış dışı 7

    Fernando Alonso

    2 1 5 3 1 7 2 7 2 1 4 3 1 3 Yarış dışı 2 3

    Bazı arkadaşlar fernando alonsonun mclaren döneminde hamiltonun kayırıldığını ima ederek hamiltonun başarısını gölgelemeye çalışmaktadırlar. Yukarıdaki çizelge 2 pilotun sezon boyunca yarışlarda aldığı dereceleri gösteriyor.Görüldüğü üzere 2 pilotta 1er kez yarış dışı kalmış kayrılan bir pilottan bahsedilirken hangi kriteri öne çıkardıklarını doğrusu merak ediyorum. Bu sezonun tüm dataları LEWİS Hamiltonun mclarende alonsoyu bileğinin hakkıyla yendiğinin açık kanıtıdır.

    'Alonso, Hamilton'a sabotaj yapılmasını istedi'
    Henüz piyasaya sürülen ve Bernie Ecclestone'nun hayatını anlatan 'Melek Değil: Bernie Ecclestone'nun gizli hayatı' adlı kitapta 2007 sezonunda yaşanan Alonso-Hamilton mücadelesi ile ilgili enteresan iddialar yer alıyor.
    2007 sezonunda iki pilotun hem pist üstünde hem de pist dışında girdiği mücadele herkes tarafından bilinir. Kitaba göreyse Alonso, Ron Dennis'den Hamilton'a sabotaj yapılmasını istemiş. 2007 sezonu Macaristan Grand Prix'i öncesi Alonso, Dennis'in yanına gitmiş ve Hamilton'nın aracına yarışı bitirmesine yetmeyecek kadar benzin doldurulmasını istemiş. Zaten Macaristan Sıralama turlarında Alonso pit yolunda Hamilton'u engelleyip çaylak pilotun pol pozisyon mücadelesi vermesini engellemişti. Alonso yaptığı hareketten dolayı ceza almıştı. Şimdi bu yeni çıkan iddia ile beraber aralarındaki kavgayı bitirdiklerini söyleyen Alonso-Hamilton ikilisi arasında yeni bir kavga alevlenebilir gibi gözüküyor.

    Bu haber o yıllarda büyük sükse yapmış herkes asparagas olduğunu söylemişti.Ancak alonso mclarenden ayrıldıktan sonra medyay verdiği bir röpörtajda mclarenin kendisine ihanet etmekle suçlamıştı acaba neden yukarıda yazılan haberden olmasın …

  41. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Koçum başkalarını yermeyi bırak da yüzden fazla yarış ve tek galibiyet sahibi olmayı nasıl yorumluyorsun ondan haber ver. Alonso'nun aynı sürede 2 şampiyonluğu ve sayısız galibiyeti var. Bir de ne galibiyetten ne de podyumlardan sonra rakiplerinin hatalarından ve arızalarından hiç bahsetmedin, keşke onlardan da bahsetseydin daha inandırıcı olurdu. Hiç bir turnuvada "X şampiyon oldu ama rakibinin arabası arızalandı da ondan" diye yazmaz. Takım işi bu, düzgün yapsınlar işlerini de arıza olmasın. Ona bakarsan kesin podyumda bitireceği Belçika'da alakasız adamın biri gelip biçti kendisini, bu şekilde kaybettiği puanlardan niye bahsetmiyorsun? Bırak hadi bırak, sen Şumi'yi pohpohlamaya devam et ki göndermesinler seni takımdan. Sonra Maldonado'nun takım arkadaşı olur Şumi'ye sallamaya başlarsın…

  42. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Sevmediğiniz adamları yerince doğru mu konuşmuş oluyor?

  43. [xtrabit] [isim yazmamış] 3 senedir şumi'yi geçtiğine göre sende bu listedesin dostum.

  44. en iyi olunca ne oluyor yani? Dünyada tek olmak veya eşi benzeri olmamak çok mu büyük bir özellik? örneğin messi her maçta her pozisyonu gole çevirmesi,onun cebini doldurması ve daha çok tanınması dışında ne kazandırıyor kendisine, Kısaca söylemek istediğim tek ve benzersiz olmak yerine sevilen ve ve benzeşen olmak daha iyidir.

  45. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Merak etme.Şumi ile takım arkadaşlığı yaptığı müddetçe 2 yıldır olduğu gibi doğruları söylemeye devam edecektir.Kimsenin şüphesi olmasın.

  46. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    şu mclarende son yarışta kaçırdığı şampiyonluğu çok merak ettim bir hatırlatır mısın ? sondan 1 önceki yarışın puan durumları ben hatırlayamadımda ?

  47. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kim çektiyse kulağını sağlam çekmiş ki son günlerde Şumi hakkında kötü şeyler söylemiyor üstelik pistte de onun gerisinde kalıyor.Şumiye yaranmak için babasını dahi bir kalemde siler..Bu kadar dönmek pek hayra alamet değil ama ben yine de bu çocuğa güvenmiyorum.Bugün Şumi fanlarını sevindirebilir ama yarın Mercedesin referans noktası benim diyebilir.

  48. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    işini çok iyi yaptında kaldı alonso hakkında yorum yapman , ben bu adamın nasıl bir alman kanı taşıdığını merak ediyorum disiplin heleki iş disiplini sıfırın altında

  49. [xtrabit] hamılton biLe fernandodan iyi piLot en azından takım kararı iLe arkadaşını geçmiyor.

  50. Rosbergi sevmem ama doğru konuşmuş.

  51. harun bodur avatarı

    Doğru söze ne denir 🙂

  52. davutpaşalı avatarı
    davutpaşalı

    begenmedigin adam 2 kere şampıyon olmuş 2 şampıyonluğuda son yarışda kaçırmış (mclerende brezilya,ferraride abu dabide kaçan şampıyonluklar) yani uzun lafın kısası senden iyi yarışçı olduğu kesin sen yıllardır yarışıyorsun yüz küsür yarışdan sonra galibiyet aldın o kadar onun içindirki koçum,sen istersen begenmedigin adamdan bir şeyler ögrenmeye bak ayıp degil ya hamilton aslanlar gibi söyledi alonso dan çok şey ögrendim diye, gerçi senden bir halt olmaz oda ayrı bir mesele.

  53. Muammer UYAR avatarı

    Aaaaa…… Hani babanı saymamışsın…. Akşam evde dayak var :)))

  54. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    sana göre Vettel en iyi değil mi rambo kardeş 😀

  55. Henry Crazy avatarı

    Arkasındakiler ne diye arıza yapıyor sormak lazım.Adam olağanüstü savunma yapıyor.Hem Prostu sayman gerekir.Senin 40 katından fazla yarış kazanmış 🙂

  56. görsen şaşardım zaten yani arkadakiler arıza yaptı diye mi lider

  57. Evet henüz tarihin en iyilerinden biri değil.2 şampiyonluk daha kazanınca bu kategoriye girecek 🙂 2 yarış galibiyeti daha kazanırsa Mansell'i de geçerek tarihte en çok yarış kazanan 4.pilot olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir