Vettel: "Alonso ile Aynı Takımda Olmaktan Çekinmiyorum"

yazar:

kategori:

 

Geçmişteki demeçlerinde kırmızı aracın içinde olmayı hayal ettiğini söyleyen Alman pilot için Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo da gönüllü ifadelerde bulunmuştu.

Öte yandan bazıları bu ikilinin birlikte olmasının takıma zarar verebileceğini de düşünüyor.

Vettel: “Aynı takımda Fernando’ya karşı yarışmaktan çekinmiyorum; nihayetinde iki iyi pilotu varsa bunun takıma iyiliği dokunur ki bu benim için de iyi olur; çünkü meydan okuma her şeyin ötesinde”

“Ama en önemlisi, benim Red Bull’da mutlu olduğum ve şu anda ayrılmayı düşünmediğimdir”

Son iki sezonun şampiyonu, şu anda lider Alonso’nun 39 puan gerisinde.

Vettel: “Aracı herkesin söylediği kadar kötü değil; sadece sezon başında gerçekten rekabetçi değildi.”

“Sonuçta bütün şartlarda yukarılarda oldu ve çok dayanıklıydı ki işte bu yüzden benim için Alonso-Ferrari paketi şimdiye kadar en güçlü olanıydı.”

Red Bull pilotu, aradaki farka rağmen şampiyonluk mücadelesini bırakmadığını dile getirdi.

Vettel: “Elbette puan anlamında lider olmak her zaman daha iyidir. Ama yaklaşım değişmez. Kendinizden ve takımdan her zaman en iyisini ortaya çıkarmayı istersiniz.”

“Takip eden olarak daha fazla çaba harcıyorsanız, demek ki öncesinde yeteri kadar çalışmamışsınız”

“Amaç, bütün yarışları kazanmak ve neler olacağını görmek”


Yorumlar

“Vettel: "Alonso ile Aynı Takımda Olmaktan Çekinmiyorum"” için 24 yanıt

  1. [xtrabit] sauron arkadaşım alonso vettelden iyi diyebilkirsin ama vettel yeteneksiz tecrübesiz kabiliyetsiz

    yok efendim monzada alonso vetteli geçince çok sevindim el hareketi yaptım elim hala acıyor

    bu tarz yorumlar yaparak milletin huzurunu kaçıramazsın bende alonsoyu sevmem ama senin yaptığını yapmam aynı saygıyı senden de beklerim bide bana bi daha koçum deme

  2. [xtrabit] insani şekilde yorum yaz derken ne demek istiyorsun koçum?vettelin kabiliyeti yetmez çok doğru lafımın arkasındayım.

    ayrıca senin uyarma hakkın yok adminler uyarır ortada bişey varsa

  3. Serdar Demir avatarı

    alonso fotoğrafta vettel'e çeyrek altın falan takıyo galiba 🙂

  4. kaf dağı ve herkes!

    ilginç daha kimseden ben şöyleyim ben böyleyim dediğini duymadım.ara sıra rosberg yapar onuda kimse kaale almıyor zaten.

  5. [xtrabit] sauron arkadaşım o nasıl bir yorumdur öyle sitede provakatörler azılıyo diye sevinirken buna tepki olsun diye mi çıktın sen geçen de mide bulandırıcı bi yorum atmıştın farkedip seni uyarmıştım adminlerde yorumları kaldırmıştı

    senden ricam lütfen düzgün insani şekilde yorum at

    2 kez dünya şampiyonu olmuş bi adama kabiliyetsizde diyemezsin tecrübesizde
    bende alonsoyu sevmiyorum ama çıkıpta senin gibi boş boş ta sallamam
    aynı saygıyı senden de beklerim

  6. [xtrabit] *** gibi araba suruyosunuz

  7. [xtrabit] montezemelo vetteli 2.pilot olarak alabilir ben destekliyorum.en azından massadan daha iyi hizmet eder vettel.

    çekinmediğini söylese de durum öyle değil.kral ile aşık atmak her babayiğidin harcı degildir.Buna, vettelin ne kabiliyeti ne de tecrübesi yeter

  8. talha yıldırım avatarı
    talha yıldırım

    bence bunu sebastianın değil fernandonun söylemesi lazım.

  9. Bence ideal bir takım yaşlı ve tecrübeli bir pilot ile genç ve gelecek vaat eden bir pilot ikilisinden oluşmalıdır. Formula 1'deki zirveyi hedefleyen çoğu takım kadrolarını bu şekilde oluşturdular: RedBull, McLaren, Mercedes, Lotus gibi

  10. Mclaren, Red Bull, Force India ve Sauber en dengeli pilot kadrosuna sahip. İki farklı tarzda pilotlara sahipler, biri olmasa biri başarılı oluyor.

  11. vettelde alonsoda bu sene harika sürüyolar ikisini aynı takımda yarıştırırsanız süper bi rekabet olur
    bu rekabet takıma yarar mı sağlar zarar mı orasını bilemem

  12. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Vettel ile Alonso aynı takımda bulunması ferrari için zor bir durum söz konusu,çünkü ferrarinin tarihinde 1numaralı pilot olayı senelerdir var,ve takım sadece birini deneyerek en hızlı araça sahip olur,Schumi, Baricello döneminde olsun Kimi ile Massa zamanında olsun her zaman değişik senaryo ürettiler,Vettel Ferrariden istenilen desteği alamadığı zaman 2 ci pilot konumunu farkederse takımdan ayrılması an söz konusu olur,Şu anda Alonso bu takıdma 2016 sonrasına kadar kalıyorsa bilinki Bu pilot takıma kendini adamış demektir,Sen çıkıp Vettel takıma alırsan anlaşmazlıklar çıkar çünkü Vettel de Şamp bir pilot onada en hızlı araç vermek her takımın harcı yoksa bu sporda çaylaklık yapacak değil,bu 2 liği bende desteklemiyorum onun yerine Perez,Alonso 2 lisi daha mantıklı.

  13. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Vettel olgunlaşıyormu ne… :))

  14. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Olgun pilot demecine sadece gülüyorum.

  15. malesef yeri geliyor hızlı aracınız olmasıda işe yaramıyor, takım hata yapmayacak ve birazda şans yanınızda olacak mesela önünüzde giden 2 hızlı araç birden arıza yapıp siz birinci olacaksınız filan 🙂 birçok faktörün bir araya gelmesi lazım.

  16. Henry Crazy avatarı

    Markalar şampiyonluğu istiyorsa Ferrari Vettel veya Perezden bir tanesini getirmeli.Vettel bu yıl iyi sürüyor.Şansızlıklar yaşadı.Ve rakiplerinden Button Hamilton Alonso Webber 'den daha az yarış kazanmasına rağmen şampiyonada neredeyse onlarla eşit puanı var.Redbull bu yıl o kadar iyi değil.Ama Vettel'de iyileşmeler var.Zaten tek turda hızlı pilot.2014'te artık Ferrari'ye geçmeli.Zaten o da gelmek istiyor artık bence

  17. Muammer UYAR avatarı

    ''Komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş''.. lafı da tam bu duruma uygun… Ferrari nin yavaş sayılması için illa 1 sn geride mi olması lazım 0.4 0.5 sn yavaş ışte ama sonuçta yavaş….

  18. kesinlikle… Herkes çıkışlarına odaklansa da kendini kaf dağının arkasında görmüyor bazıları gibi

  19. Bunu söylerken Ferrari aracının çok önde olduğunu ima etmek var.Bunu ima etmeden anlatınca kimse çıkıpda bu böylemidir demez. Ferrari nin aracının gücü tabiiki önemli çünkü çok yavaş bir araçla puan alabilen bir seviyede olmayabiliyorsunuz.Rosberg de Alonso nun şansından bahsederek onun başarısını gölgelemek istemiş… adama sormazlarmı… Ferrari- Massa kombinasyonu ne durumda?Hani şansdan bahsedilmiş yaaa… demezlermi kaç yarış geçti… bu şans hangisi içindir?Vettel, Alonso nun yanında pişerek yetişip onun elinden tuttuğu kadar mücadele edebileceği birisidir.Jo Ramirez gibiler elbet yavaş yavaş konuşmaya başlayınca insanlar daha çok sşeyi anlayacaklar.

  20. Yaşına ve iki dünya şampiyonluğuna rağmen çok olgun bir pilot.

  21. En iyi paketin Ferrari+Alonso ikilisi olduğu kesin. Ferrari çoğu pistte iyi performans gösterdi, fakat bunda Alonso'nun payı kocaman, araç iyileştikçe Massa'nın puan alma barajında olduğunu görüyoruz, fakat araç iyi değilken, Alonso bir şekilde podyum kovalarken Massa ilk 10'u kovalayamıyor.

    Vettel ve Alonso aynı takımda olmaz bence, Alonso Hamilton olur, Vettel Alonso olmaz. Vettelde takımın arkasında olmasına alışmış bir pilot, Alonso'da öyle, Hamilton'da tabiki o desteği aldı takımdan, fakat bir diğer ingiliz Button takıma katıldığında bu desteğin azaldığını düşünüyorum

  22. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Sonuçta bütün şartlarda yukarılarda oldu ve çok dayanıklıydı ki işte bu yüzden benim için Alonso-Ferrari paketi şimdiye kadar en güçlü olanıydı."

    Vettel, en güçlü paket Ferrrari'de derken demek ki araç ve pilot kombinasyonuna değinmiş. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir