Mclaren Sıralamalara Daha da Fazla Önem Verecek

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’un Monza galibiyeti ile birlikte art arda 4 yarış pole pozisyonundan başlayan tarafından kazanılmış oldu ve bunların son 3’ünü Mclaren kazandı.

Lowe “Yarış ve sıralama performansında bir kaç alanda değişiklik yapabiliriz. Bir çok alanda farkta etkili olamıyoruz, çok az alanda bu ikisi arasında ağırlığı nasıl ayarlamamız gerektiği konusunu düşünüyoruz. Son istatistikler, verdiğimiz ağırlığın bir çok kişinin gördüğünden daha güçlü olduğunu söylemeliyim. Lider durumdan başlıyorsanız aracınızı ve lastik kullanımını daha iyi kontrol edebiliyorsunuz. Bunun farkına vardık ve bu farklı şeyler yapmamıza neden olabilir.” 

“Şu anda sıralamalar açısından harika konumdayız ve bu sayede biraz daha zayıf olan yarış performansımıza güçlü katkı sağlıyoruz. Geçen sene tam tersi durum vardı. Yarış performansımız çok güçlüydü ancak Red Bull bizi istikrarlı bir şekilde sıralamalarda geride bırakıyordu ve bu işleri zorlaştırıyordu.”

“Bu yüzden şu anda daha iyi konumdayız ve kalan yarışlar için durum böyle.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Daha var bence.Komple pilot olmak kolay değildir.Ama en iyi potansiyeli olan pilot gözümde.Sadece olgunlaşması geç oluyor Hamilton un…

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Lider durumdan başlıyorsanız aracınızı ve lastik kullanımını daha iyi kontrol edebiliyorsunuz.''

    Ayrıca bir faktör daha var, oda Hamilton. Bu sene tek turda ve yarış performanslarında gayet iyi. Zaten iyi bir tek tur pilotu. Yarış performansında gelişmesi şarttı. Monza sıralama turlarında Button 0.1 sn yavaş kaldı Hamilton'dan. Yarışta genelde lastiklerini koruduğu için iyi performans gösteren Button, yarışta Hamilton'ı geçebilirmi acaba, diye bir ikileme düştüm. Ama Hamilton müthiş bir kontrolle yarışı sürdürdü ve kazandı. Macaristan ve Monza'da da bu şekilde harika sürüşlerle kazandı. Artık başka bir Hamilton izleyebiliriz. Alonso gibi, komple pilot statüsüne dahil edebilirmiyiz Hamilton'ı ?

  3. rocco junior avatarı

    Ferrari de şu sıralama turlarına biraz daha fazla önem verip açıklamalar yapsa ve aracı geliştirse iyi olacak.Kuru zeminde pole alacak bir aracımız olmalı.Bu sezon ilk kez İtalya yarışı için çok yaklaştık onun dışında Kanada'da iyidik.Yağmuru saymazsak pole pozisyonumuz yok

  4. Lider durumdan başlıyorsanız aracınızı ve lastik kullanımını daha iyi kontrol edebiliyorsunuz.

    Kilit nokta bu.

  5. onur çakır avatarı

    la zaten 3 yarıştır pole alıyorlar hemde sıralamaları geliştirecez diyorlar geliştirseler heralde 3. ye 1 saniye fark mı atacaklar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir