Renault Hâlâ Alternatör Sorunlarından Emin Değil

yazar:

kategori:

Renault yeni alternatör tasarımını Singapur’da antrenman seansında Red Bull araçlarında deneyecek ancak Fransız üretici Monza’da 3 kez aynı sorunun yaşanmasının nedenini tam olarak anlamadıklarını kabul ediyor.

Remi Taffin “Hâlâ soru işaretleri var. Bizler mühendisiz ve yaptığımız şeyde dürüst olmalıyız. Tam olarak yarışabileceğine dair kanıt bulana kadar memnun olamayız.”

“Kısa süre içerisinde bir alternatör ile bir yarıştan fazla mesafeyi kat etmeyi umuyoruz ancak asla & 100 olduğunu söylemeyeceğim. Ancak tabi ki üzerinde çalışıyoruz ve kısa süre içerisinde sorun çözülecek.” dedi.

Taffin, alternatörün hangi bölümünün sorun yaşadığını daha iyi anladıklarını ancak sorunun kaynağını anlayamadıklarını söyledi.

Taffin “Monza’da Lotus’ta neredeyse bitmekte olan alternatörü kurtardığımız için biraz şanslıydık. Bu sayede alternatörü tamamiyle açtık. Her şey erimemişti çünkü alternatör gidebilecek durumdaydı.”

“İç parçalara bakabildik ve bazı parçaların doğru olmadığını görebildik. Neyin sorun çıkardığına dair ipucu bulduk. Ancak bu, nedenini bulduğumuz anlamına gelmiyor. En azından ilk olarak hangi parçanın sorun yaşadığını biliyoruz ve bu da bize yeni bir yön veriyor.”

“Açıkçası dürüst olmalıyız ve yarına % 100 çözüm bulamayacağımızı söylemeliyiz.”

“Şu anda birden fazla çözümümüz var ve buraya da yeni bir tasarım getirdik. Cuma günü her iki Red Bull aracında bu yeni tasarımı deneyeceğiz ve bilgi toplayacağız çünkü bir doğrulama sürecinden geçirmemiz lazım. Kısa yoldan yarışa çıkaramayız.” dedi.

Taffin, yeni tasarımın sorunsuz olması halinde Japonya’da yarışta kullanılabileceğini söyledi.

 


Yorumlar

“Renault Hâlâ Alternatör Sorunlarından Emin Değil” için 11 yanıt

  1. Burada atladığın bir nokta var.MM firması ürettiği alternatörlerin hangi motorda veya dolayısı ile kimin aracında kullanılacağını bilemez.Üçte birini kasıtlı olarak bozuk olarak ürettiğini düşünsek dağılım rastgele olacaktır.Böyle olunca da kimse bir şey ispatlayamayacaktır. Tamamını hatalı üretse biri ne oluyor diye sorar ve başka firmadan alırlar.Buradan Reno motorlarının patlamasını umursadığım düşünülmesin.Bilakis çok memnunum.

  2. Ferrari%100 avatarı

    Bu yarış yine yarış dışı kalanlar olacaktır alternatör sorunu nedeniyle

  3. DreamOfWinD  avatarı

    Anladım teşekkürler. Acaba sezon sonunda vettel motor sıkıntısı yaşayabilir mi diye düşündüm de düşündüğüm gibi değilmiş 😀

  4. Alternatör motorun 95kg minimum ağırlık limiti kuralının içindedir ama herhangi bir ceza olmadan değiştirilebilir. Motordan bağımsız bir parça olarak tanımlanıyor.

    Alternatör arıza yapınca daha kötüsü oluyor: Motoru soğutmak için olan su ve yağ pompaları çalışmayı durduruyor ve motor birden aşırı ısınmaya başlıyor. Alternatör bozulunca elektrik hemen kesilmez, mutlaka küçük bir regülatör bataryası vardır ama o da motoru uzun süre götüremez. Monza'da Vettel'e bu yüzden bağırmışlardı çabuk kenara çek, yoksa motoru kaybederiz diye.

  5. Ortada bir kanıt olsaydı zaten şu an şampiyona ve sezon tamamen karışmıştı. Komplo teorileri üretmekte iyi olan biri olarak bahsedilen benim de aklıma geldi elbette. Hatta başka bir haberin altında konuşmuştuk. F1 gibi para dönen, türlü skandalların yaşandığı yerde beklenmeyecek bir şey değil.

    Söylediğin gibi, bunlar tamamen şüpheden ibaret. Somut bir şey yok. Gerçekten çok merak ediyorum bu işin sonu nereye varacak.

    Alternatörlerin paketleyeni ve kontrolcüsü Renault diye biliyorum, motor ile birlikte paket olarak sağlanan parça ve iç kısımları kimden alınırsa alınsın sorumluluk son montajcıdadır. Reno adam gibi test etseymiş denilerek aradan çıkabilinir.

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    [xtrabit] bu tipler sürekli papaan gibi ötüp kendini tatmin etmeye çalışır.

    At gözlüklerini ve taraftar gözlüklerini çıkararak adam gibi yorum yapılsın. Fanatizm milletin gözünü bürümüş. Biraz geniş açıdan bakın deseniz gözleri kapalı olduğu için bi halt görmez sürekli aynı şeyleri mırmırlanır böyle. İyiki birşey okumuş bi yerden.

  7. rocco junior avatarı

    Muhtemelen Pirelli'nin lastik testini yapmasını istemedi Ferrari hatta Petrov şampiyonlukta geri kalsın diye yavaşlatılmıştır değil mi Günay 🙂 Yanlış anlama sana değil böyle fikirleri kesin gibi olan ve ellerinde sadece şüphe olan arkadaşlar için söylüyorum.Yani bunu Ferrari pardon Fiat demeliydim yaptıysa neden bu sorunlar lastik testi sırasında veya şampiyonada iddaalı olmayan araçlarda da oluyor.Grosjean ne kadar tehdit,Petrov ne kadar tehdit.Kimi hiç yaşamamış enayi mi o zaman Fiat pardon FİAt yazmam lazımdı cins cins araçlarda denesin.Dediğin gibi yapısal olabilir ve Red Bull bir şeyler deniyor olabilir.Özrü dileyen ve nedeni araçtıran Renault,bulmaya yaklaştıklarını söyleyen Renault ve olan olaylar ortada.Hayır diyeceğim ki adamım elinde varsa kanıt belgen konuş,bu işi teknik detayları ile dök ortaya.Yoksa kes yahu kes papağan gibi değil mi?..k atıp durmak yerine az saksılarını çalıştırsalar

  8. DreamOfWinD  avatarı

    Bir şey sormak istiyorum. Alternatörü uçan motorlar tekrar kullanılabiliyor mu? yoksa alternatör arıza yapılınca o motor hakkı gidiyor mu?

  9. Monza'da Lotus'ta neredeyse bitmekte olan alternatörü kurtardığımız için biraz şanslıydık.

    bu da varmış.

    Monaco, Caterham, Petrov
    Valencia, Red Bull, Vettel
    Valencia, Lotus, Grosjean
    Monza, Red Bull, Vettel
    Monza, Lotus, ?
    Catalunya, Renault, Alguersuari/Pirelli

    Bilinenler bunlar. Duymadığımız daha neler vardır. Muhtemelen yapısal bir sorun var.

  10. rocco junior avatarı

    [xtrabit] Ayyyy!Adam virüs gibi yahu tam virüs yayılmış heryere aynı demeci tekrarlıyor.Bravo!Kurabildiği kelime sayısı sınırlı;Fiat,fiatın malı vs vs Ferrari kötüdür 🙂 Nesli tükenmekte olan yorumcu 🙂

  11. [xtrabit] böylelikle Fiat, Redbull ve Lotus tehlikesinide aradan çıkarmış oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir