Schumacher Yeni Parçalardan Hemen Performans Alabileceklerine İnanıyor

yazar:

kategori:

Ama Alman pilot, paketten tam potansiyeli ortaya çıkarmak için biraz zaman ihtiyaç duyduklarını da kabul ediyor.

Coanca stili yeni egzoz, yeni çifte DRS’yi içinde bulunduran paket Genç Pilotlar Testi kapsamında Magny-Cours’da denenmişti.

Schumacher: “Bazı avantajlar gördük; aksi halde araca eklemezdik. Ama bu gelişimden azamiyi elde etmek için bir süre tecrübe etmeniz gerekir.”

“Sağlanabilecek büyük bir potansiyel var ama şimdiden üst seviyede elde ettik bile.”

Takım arkadaşı Nico Rosberg de yeni parçalardan en iyi sonucu elde etmeleri için zamana ihtiyaç duyduklarını tekrarladı.

Araçtaki yeni güncellemeler hakkında heyecan duyup duymadığı sorulduğunda Rosberg: “Heyecanlı? Bu kelimeyi kullanırken dikkatli olmamız gerek.”

“İyi ve büyük değişiklikler var. Ama bu bir süreç. Nasıl olacağını bekleyip görmemiz gerek; özellikle de bu pistte.”

“Bu öyle araca ekleyip hemen çalıştıracağınız bir şey değil. Yapılması gereken bazı ince ayarlar var. Çünkü oldukça karmaşık bir sistem.”

27 yaşındaki pilot ayrıca güncellenmiş aracın 2013 için de faydalı olacağını, hatta bu sezon yakın zamanda ön gruba yaklaşmalarını da beklemiyor.

Rosberg: “Aracı geliştirip yarışlar kazanan kişilere yaklaşmak için zorluyoruz. Nasıl çalışacak, işe yarayacak mı? Bekleyip göreceğiz”

“Aracı değiştirirken bazı sert hamleler benimsedik. Bunlar, gelecek seneye de yardımcı olacak. Gelecek sene performans anlamında büyük bir adım atmak önemli”

Schumacher paket üzerine uzunca bir süredir çalıştıklarını ve şimdi hasat zamanı olduğunu ifade etti.

Schumacher: “Aracın gelişimini durdurmadık ve sezon sonuna doğru adımlar atma anlamında iyimser hisler var.”

“Bu programa başladığımızdan bu yana açıkçası uzunca bir süre harcadık. Diğerlerine kıyasla güncelleme getirememenin sıkıntısını çekmek durumunda kaldık ama şimdi bu yeni parçalarımız var ve gelecek gelişimler de mevcut”


Yorumlar

  1. 2013'de kuralların çok da değişmeyecek olması Schumacher'in kalma sebeplerinden olsa gerek. Sonuç olarak bu aracın iyi bir temele sahip olduğunu herkes biliyor.

    Ancak benim üzerine düşünüp de anlayamadığım şey; Madem geleneksel egzoz çıkış tipi tekerlerin fazla aşındırmasına sebep oluyordu da Ross Brawn Sauber ilk teste çıktığında bunu neden farkedemedi? Farkettiyse neden 6-8 ay sürdü bunun gelişmesi.

    Bir diğer soru ise fark etti ve geleneksel egzoz tipi çıkıştan verim alınabileceğini düşündüyse neden alınamadı? Ross Brawn değil mi bu adam? Nasıl beceremiyor?

    Son soru olarak bu resim Sutton Img.'in resmi sanırım. Eğer öyle ise arkadaşlar bu resimlerin büyük halini nereden buluyolar link filan atsalar ya. 🙂

  2. araçlar değişti her şe y aynı değil

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2010'da Alonso burayı kazandı. Bir benzeri olan Monaco'da da, antremanda kaza yapmasa, sıralamaya çıksa muhtemelen ilk 3'de yer alırdı. Son sıradan kalkmasına rağmen yarışı 5. veya 6. bitirmişti. Tam hatırlayamadım şimdi. Genelde Monaco'da hızlı olan, başarılı olan takım Singapur'da da aynı başarıyı tekrarlayabiliyor. O yüzden, Monako'da başarılı olan Mercedes, aynı başarıyı bu hafta sonu Singapur'dada gösterebilir. Yeni güncellemelerin katkısıyla iyice hızlanmıştır takım. Bu hafta sonu eski kurtlardan birisi kazanır inşallah burayı. Raikkonen veya Schumi.

  4. Monako'da hızlı olduklarını düşünürsek Singapur'da da benzer bir performansı bekleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir