Takımlar Yeni Concorde için Çalışmaya Başladı

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, Cuma öğleden sonra Montreal’de Bernie Eccestone’nin uzun konuşmasının ardından yeni bir Concorde anlaşmasının çalışmalarına resmen başladı.

Takımlar ve Bernie Ecclestone’nin, sporun yürütülmesi ile ilgili yeni bir anlaşmaya sıcak bakmasıyla birlikte, sonucunda üyeleri birbirine bağlayacağı umulan yeni bir anlaşmanın çalışmalarına başlamak için iki saatten fazla süre ile toplantı yaptılar.

Anlaşılan o ki takımlar, yeni anlaşmanın kapsamı için Ecclestone ile görüştü ve bu görüşmeler bu hafta süreceğe benziyor.

Tekliflerde fikir birliği sağlandığında Ecclestone, taslak bir evrak hazırlayacak, sonrasında ilaveler hazırlanacak veya bütün takımlar tarafından imzalanacak.

Ama takımların ve Ecclestone’nin yeni bir Concorde Anlaşması için hemfikir olsa bile bu meselede başka engeller de karşılarına çıkacak gibi görünüyor. Çünkü FIA; anlaşmanın, bütün kriterleri yerine getirdiğine inanmadıkça kontratı imzalamaya niyetli değil görüntüsünde.

Önceki bir mektubunda Mosley, ulusal kulüplere şu şekilde yazmıştı: "Benim görüşüme göre, sadece eğer FIA’nın yetkilerini kuvvetlendiriyorsa ve F1’de yakında olacak gibi görünen ana finansal krizle başa çıkabilecekse yeni bir Concorde Anlaşması’nı imzalamayız"

"Maliyetler kontrolden çıktı, girdiler yetersiz ve ana üreticiler, kendilerinin esas işlerinde zorluk içindeler. Sadece adil ve gerçekçi ayarlamalar, daha fazla takımı kaybetemizi önler"

Bu tutum, Ecclestone ve özellikle teknik yönetmeliklerin çerçevesinde istekli takımların planları ile örtüşmeyebilir.


Yorumlar

  1. 90'larda F1 izleyen çoğu arkadaşım artık izlemiyor, öylesine sonuçlara bakıyorlar ara sıra sohbet ediyoruz o kadar. Sanırım ilerde bu günleri bile özleyeceğiz. Maliyeti arttıran FİA'nın getirdiği kısıtlamalardır. İnanın tüm kısıtlamalar kalksın 10 takım daha sıraya girer F1 e girmek için. Çünkü her kısıtlama maliyeti artırıoy. İsteyen 1 yarışta 1 motor 1 vites kutusu kullansın isteyen aynısını 4 yarış kime ne? Zaten oluklu lastik yüzünden aero devrimi yaşandı. Rüzgar tünellerinde yapılan harcama milyar dolarlar seviyesinde. İşte bütün mesele bu olmak ya da olmamak.

  2. Rakkathebest  avatarı

    mosley nın asya lı hatunlarla vıdeosu youtube a dusmeden once mosley ı kovsunalr anlsama gelır soradan 😀

  3. deniste flavı götürüuo haaaa:)

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mosley arkadaş takım kaybetmekten bahsedip bahsedip duruyor kusura bakmasında (bakarsada çok dert) padokta kaç tane garaj takımı kaldı çoğu fabrika takımı boş konuşup duruyor f1 eski günlerine dönmek istiyorsa fia dan ayrılmalı veya fia kendine çeki düzen vermeli ;maliyetler diyorlar dünya ekonomisinde bir daralma olduğu aşikar daralma olan dönemlerde kısıntılara giderek çözüm üretemezsiniz çünkü kısıntılar genelde personel azaltımı yönünde olacaktır bu da onları ekonomik alandan çekecektir buda daralmayı büyütecektir Amerikada 1930 larda yaşanan krizde keynes parayı dağıtında isterseniz uçaktan atın demiştir onun için önemli olan talebi arttırmak ;f1 de maliyet azaltacaksa önce artan petrol fiyatları dolayısıyla yakıtın az sarfedilmesi yönünde tedbirler almalı buda turları azaltarak değil yakıt türünü değiştirerek olmalı bununla beraber motor üreticileride motor tiplerinde değişikliğe gitmeli tabi bunlar benim görüşlerim fia da olsam uygulardım kimsenin gözünün yaşına bakmadan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir