Alonso: "Monza'daki Kadar Rekabetçi Görünmüyoruz"

yazar:

kategori:

Alonso “Bugün bir çok yeni parça denedik. Bazıları olumlu görünürken bazıları daha az faydalı oldular. Pek iyi olmayan parçalar üzerinde biraz daha fazla zaman geçirerek geliştirmeye çalışmalıyız.”

“Genel olarak bugün olumluydu ancak ilk izlenim Monza’daki kadar rekabetçi olmadığımız şeklinde. Bu tür maksimum aerodinamik yere basma gücü gerektiren pistlerde hâlâ performans eksikliği yaşıyoruz.”

“Bugün gördüklerimize göre her iki lastik türü arasında çok büyük fark var ancak bu açıdan gerçeği görmek için yarına kadar beklememiz lazım. Bugün pist yüzeyinin zayıf kalması nedeniyle bu durum aşırı olmuş olabilir.”

“Bu tür pistlerde lastikleri uzun sürüşlerde test etmek çok karışık oluyor çünkü trafik çok fazla var. Bu nedenle asıl rakiplerimizle kıyaslama yapmak zor.”

“Pazar günü ciddi şekilde lastik aşınması olacağından eminim ve lastikleri mümkün olduğu kadar iyi kontrol etmek önemli olacak.” dedi.

Felipe Massa “Benim için kolay bir gün olmadı. Araç tüm gün boyunca düzgün değildi ve her iki seansta da aşırı lastik aşınması sorunu yaşadım.”

“2. seansın sonunda düzgün çalışmayan bir şey bulduk ancak bu, yaşadığım tüm sorunları açıklamıyor. Neler olduğunu bulmalıyız, böylece hafta sonunun geri kalanı için bir çözüm bulabiliriz.”

“Ayarlar açısından hangi yönde ilerlememiz gerektiği konusunda makul seviyede iyi fikirlerimiz var. Kesin olan bir şey var ki o da çok fazla çalışmamız gerekiyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Lakin lewis in de bu pistte pek bir başarısı yok, bol bol yarış dışı kaldı genelde.

    2008'de 3.olup podyuma çıkmış Lewis.
    2009'da polden başlayıp yarışı kazanmış.
    2010'da Webber'le yaşadıgı temas sonucu yarış dışı kalmış.
    2011'de 5.olmuş

    İnsanlara yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen.

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Lewis yakalayacak deniyor sürekli, Lakin lewis in de bu pistte pek bir başarısı yok, bol bol yarış dışı kaldı genelde. Gün doğamadan neler doğar, bu gün bir bakmışınız Alo pole almış. Keza böyle bir pistte çok da uzak değildi pole pozisyonuna. Vettel ile .5, button ile .2 saniye fark vardı son seansta. RB nin bu pistte süper olacağı zaten belli, sürrat yok bişey yok. Tam adamların pisti. Bir aksilik yaşamazsa RB kazanır diyorum burda. Yapacak bişey yok. Ama bizim de bir Alonso muz var. 2010 da pole aldığında Vettel duvarlara sürterek yetişmeye çalışmıştı Alo'ya ama 2. olmuştu. Yarışta öyle dip dibe bitmişti zaten.

    Zor pist. Bakalım ne olacak, bir de yağmur olursa !!! Arkadaki kasaplar kimseyi biçmesinde..

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ferrari, 2008'den bu yana sezonları genelde savunma modunda geçirir. Hep bir baskı ile karşılaşır. İstikrarı yoktur, 1 yarış iyiyse diğer 2 yarış kötüdür. Bu böyle ne kadar daha devam eder bilinmez ama bu şekilde devam ederlerse Alonso'ya acıyorum. Bu sene ki performansıyla her şeyi hak ediyor. Ama bu araçla başarmak biraz zor. Şu an ki duruma göre, bu hafta Alonso puan kaybederek ayrılacak Singapur'dan. Bu böylede devam ederse Hamilton'ın, Alonso'yu yakalaması kaçınılmaz olur.

  4. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Bu kadar karamsar olmaya gerek yok bence. 2 yarıştır şansızlık yaşıyoruz ve puan farkı kapanmadı sayılır. Son yarışta pole alabilecek kadar hızlıydık, keza Spa'da da öyle.. Kaldı ki Alonso'nun çok başarılı olduğu bir pist burası. Sıralamada geride kalsak bile öyle çok arkalara düşeceğimizi zannetmiyorum. Ayrıca lastik aşınması yüzünden pole'den kalkan yarışı kesin alır diyemeyiz bence burada. Ben umutluyum… Çok iyimser bir yorum oldu ama durum bu 🙂

  5. rocco junior avatarı

    Mclaren lastikleri artık anladı ve çok iyi kullanmaya başladılar biz ise tersine döndü.Arkadaş madem öyle neden yarışa gelirken yok pole yok kazanmak diyorsunuz?Chatte taraftarlara onlardan önde olma sırası diyorsunuz.Zemin yetişti mi yetişmedi mi haberim yok ve bu arkadan kayma ile bu kontralar ile ne yapıcaz bilemiyorum.İmkansız yani iyi bir sonuç benim adıma zaten araca uymadığı ortada üzerine güncellemeler çalışmıyor.Yemede yanında yat daha ne istersin!!Sezon bitiyor biz yine başladık düşmeye…Yarış hızımız iyi görünüyor o kadar.O da burda ne kadar etkili olacak sıralamada 5-10arası kalk debelen dur…

  6. Ferrari%100 avatarı

    Belki Felipenin lastik aşınma problemini hallederler de ilk 5'ten star alır

  7. yine savunma modundayız biz kalan 7 yarısta guncellemeleri çalıstıramassak en genc korede yakalanırız lewis e merak etmeyın….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir