Alonso: "Yarın Podyum Mümkün"

yazar:

kategori:

 

Marina Bay’ın Ferrari için harika bir pist olmadığını düşünen İspanyol pilot, ilk cebi kazanan Lewis Hamilton’ın 0,8 saniye gerisinde kaldı.

Alonso: “Yerimizden memnun olmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bütün hafta sonu boyunca sıkıntı yaşadık.”

“Serbest antrenmanda yeteri kadar hızlı değildik ve sıralamada da aynı şekilde”

Buna rağmen Alonso, yarın iyi bir sonuç alabileceklerine inanıyor.

Alonso: “5. olarak, iç taraftan başlamakla, podyum mücadelesinde iyi bir konuma sahibiz ki bu hafta sonundan belki de alabileceğimizin azamisi bu”

“Yarın için stratejinin iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca geçen sene lastik bozulmalarının bir mesele olduğunu görmümüştük. Bu yüzden lastiklere, pitstoplara ve kalkışa dikkat etmemiz gerek.”

“Yarın çok şey etkili olabilir; mesela hava. Gök gürültülü yağmur ihtimali olduğunu her zaman duyduk. Yarın göreceğiz”

 


Yorumlar

“Alonso: "Yarın Podyum Mümkün"” için 36 yanıt

  1. LOTUS RENAULT avatarı
    LOTUS RENAULT

    kaçta kaldırim

  2. burak evmez avatarı

    keşke şöyle pisti az ıslatsa da zevkli olsa yarın yoğun yağmurlu gösteriyor sc arkasında başlamasa bari

  3. orası sıcak memleket buhar olup uçar onlar 😀

  4. ona kafanı yorma ayarlarla oynanmadığı sürece fia gözetiminde tamir edilebiliyor ki o hataya rağmen turu en iyi derecesinden 0.3 sn yavaştı geçen yarış alonsonun sıralamalardaki sorunu yarışa yansıdı mı? hayır..

  5. doğrudur. yazım şekli komik gelmişti bana 🙂

  6. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    singapur pist yapısı itibariyle ferrari'ye uymuyor ayrıca vettel'de hamilton'dan 0.5 sn geride kaldı.alonso ise hamilton'dan 0.8 yani bu demek oluyor ki alonso vettel'den 0.3 sn yavaş tek tur performansına göre yinede iyi bir derece alonso için yarın ki yarış baya uzun olacak uzun sürede ferrari daha iyi performans veriyor serhan acar ve metin mete'de yarışta ferrari'nin red bull ve mclaren'den daha hızlı olduğunu söyledi sezon başından bu yana bunu gördük ben alonso'dan yarın podyum bekliyorum alonso yarın fırtına çıkacağını söylemiş bir gazeteciye fırtına yağmuru getirir saat 5-6 gibi sağanak yağış ihtimali var belki pist ıslak zeminde koşulabilinir start önemli olacak ama ferrari kesinlikle yarın rekabetçi olacaktır belki komik gelecek bazılarına ama alonso 1.olursa şaşırmayın derim.böylesine bol virajlı yüksek downforce isteyen yerde alonso'nun vettel'den ve button'dan 0.3 sn yavaş kalıp webberin ve raikkonen'nin önünde olması çokta kötü sonuç değil alonso yarın kesin podyumda bana göre …podyum şansı %100,birinci olma şansı %40 gibi…fırtına ve yağmur olursa iş piyongaya döner.

  7. Singapur'da saat 8'den sonra senede 1-2 kere yağmur yağıyormuş ortalama.Yerlisi olmaya gerek yok.

  8. aşağıda da gördüm. Singapur'un yerlisi gibi konuşmuşsunuz 🙂 Komik olmuş.

    Sanırım bir yerlerde birisi söyledi yağmur olmaz diye 🙂

  9. Çoğu kişi yağmur diyor ama Singapur'da o saatte yağmur yağmaz.

  10. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Serhan Acar Alonso'nun cuma antrenmanlarındaki uzun sürüşlerinin rekabetçi olduğunu Red Bull ve Mclarenleri zorlayabileceğini söyledi bence o kadar umutsuz olmamak gerek ben de sorunun tek turda olduğunu düşünenlerdenim ilk bölümde 2 kişiyi geçebilirsek. 2.lik gayet mümkün bana göre…

  11. burak evmez avatarı

    yarış singapur yerel saati ile 8de başlıyor sitelerde 5te yağmur gösteriyor sizce yarış ıslak zeminde mi başlar? eğer öyle olursa gerçekten tuhaf bir yarış bizi bekliyor

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Lewis son turda gereksiz zorlayarak sağ arkayı duvara vurdu. Yarın bir sorun çıkarırsa bu durum vettel kazanır gibime geliyor. Podyum gerçekten mümkün gözükmekle beraber start ile birlikte önce maldonado, arkada grosjean ile ilk viraj karışabilir.

    Temiz bir yarış olur umarım.

  13. ikisindede önünde hamilton vardı bundada hamilton var biçişebilirler yarın

  14. Ben kazanamaz mı demişim. Sadece arkadaş müneccim gibi şeyler yazmışben ve birçok arkadaşta komik olduğu için cevap vermiş.

  15. onur çakır avatarı

    bende maldonadonun kazanabileceğini düşünüyorum cadde pistlerinde başarılı 2011 monakoda hamiltonla çarpışmadan önce 6-7 di bu sene valensiyada neredeyse 3. olacaktı bu pistte de podyumda olmaması için bir neden yok start kazası dışında

  16. İyi bir çocuk olursa belkide şirinleri bile görebilir 🙂

  17. DreamOfWinD  avatarı

    Ne alaka?
    11. başlayıp 1. oldu valencia da her ne kadar bal desenizde. Kim tahmin ederdi cumartesi günü, yarışı alonsonun alabileceğini. Sadece senin için değil alttaki diğerleri içinde söylüyorum. Olmaz olmaz demeyin.

  18. Maldonado nun Hamilton u geçmeye çalışması daha önceden olmuşdu ve bu yarışda olmamasına emir yok. Bilhassa startda diğerleri kadar Hamilton içinde tehlike var çünkü Maldonado iyi kalkışlar yapabiliyor.

  19. hımm bilmiyordum teşekkürler. şimdiye kadar yağmur yağıp da kırmızı bayrak sallanmadığını görmediğimize göre, bir kanada vakası daha oluşabilir. Maylander'e iş çıktı yine 🙂

  20. Eğer yağmur yağıpta yarış devam ederse. Muhtemelen %30'unu göremeyiz. Ama dediğin gibi Sİngapurda'da gece yağmur ihtimali çok düşük.

  21. [xtrabit] Hem Lewis aLonsodan daha iyi bir piLot kafanıza takın en azından takım arkadaşını takımın sayesinde geçmiyor geçen senede hamıLtnun süspansiyonunu webber kırmıştı hatırLatırım inşaLLah o maLdonado biçer aLonsoyu:))

  22. iki gündür vettelciler dua ediyo alternatör arızası olmasın diye hamilton yarın sağ arka süspansiyondan sorun yaşayabilir çünkü q3 ün son turunda duvara vurdu bide q1 başında kerblerin üstünden geçti buda yarınki yarışta kim sabırlıysa ve konsantrasyonu üst düzeyde ise o kazanır ilk virajda maldonayla lewis sorun yaşayamaçıgını kimse bilemez yarın ki yarış süprizlere açık

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    kırmızı bayrakla ara verilirse 4 saat. ben normal seviyede bir yağmurdan bahsediyorum. tur dereceleri 2 dakikanın üzerine çıktığı an 2 saat limiti yetmeyecektir, güvenlik aracı vesaire ekstra durumlar olursa %75'lik limit bile yetmeyebilir.

    ancak singapura geceleri pek fazla yağmur düşmüyor o ayrı.

  24. Yağmurlu yarışlarda ara verilirse artık 4 saat limiti var.

  25. Serdar Demir avatarı

    2 saat

  26. olur olur. arkadaş da olursa vs. demiş zaten. Belki de Maldonado alacak yarışı 😉

  27. O limit 4 saat değil miydi? Ben öyle hatırlıyorum.

  28. Yusuf  Hitay avatarı

    yağmur yağarsa yarışın yarısını göremeyiz muhtemelen. geçen yıl kuru zeminde 2 saat civarında sürmüştü yarış. ve biliyorsunuz yarışlarda 2 saat limiti var. neden bu pistin tur sayısı bu kadar fazla anlamış değilim.

  29. Uyan dostum sabah oldu. 🙂

  30. Henry Crazy avatarı

    Buradan podyum çıkarabilirse Japonya'dan da çok ümitli olmamak lazım sonraki yarışlarda belki bir şansı olabilir.Kore'den itibaren ferrari mekanikerleri işe yaramaya başlarlar inş.

  31. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Mükemmel bir hayal gücün var.Yarın Max. 2.olabiliriz.

  32. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    halamda da bıyık olsa amcam olsa der gibi olmuş seninki bende alonsocuyum ama biraz abartmışsın

  33. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    startta temiz yerden kalktığın için button'ı geçeceğini düşünüyorum maldonado yarışta geriye düşecektir kanısındayım ama hamilton ve vettel'i nasıl geçeceksin onu bende bilmiyorum ayrıca yarın yağış ihtimali yok.pit stop stratejileri önemli olacak yarış tempon iyi bencede podyuma çıkarsın fakat 1.olman çok zor belki 2.olabilirsin start çok önemli iyi bir hızlanmayla but ve vet'i geçebilirsin red bull startta iyi değil zaten maldonado tehdit değil bana göre ham'da sorun yaşarsa belkide 1.lik bile olabilir.:):):) normalde ilk 3'e girersin.

  34. he en öndeki adam süspansiyon kırıyor hayale bak

  35. Eğer yağmur yağarsa derhal kırmızı bayrakla yarışı durdururlar herhalde. Pilotların gece vakti yağmur altında önlerini görebileceklerini zannetmiyorum.

  36. alonso çok mantıklı konuşuyo adam mümkün olabilir diyo alonso yarın buttonu ve vetteli geçer maldonado da lastik aşınması çok olacağa benziyor çünkü çok agresif sürüyo bu yüzden podyum olabilir hatta lewis hamiltonun süspansiyon kırması halinde birinci olabilir çünkü bu pist üst düzey konsantre istiyo buda alonso da var yürü be alonso

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir