Cuma: Toro Rosso Pilotları

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Kanada’daki hafta sonunun ilk gün çalışmalarının ardından ümitli.

İki hafta önce Monako’da 5. sırada yer alarak puan çıkarmayı başaran Vettel, bütün öğleden sonraki seansta güçlü görünmesinin ardından en hızlı 9. isimdi.

Yeni aracını ilk kez Monako’da yarışa çıkaran Toro Rosso’nun Alman pilotu, STR3 ile kendini şimdi daha rahat hissettiğini söyledi.

Vettel: "Genel olarak bizim için iyi bir gündü. Bu pistte ilk sürüşüm ve sabak ıslak olmasına rağmen (pisti) sevdiğimi söylemeliyim. Bana biraz Melbourne’yi anımsatıyor"

"Diğerlerinin sürelerini analiz etmemiz gerekiyor. Ama Monako’daki ilk günün sonuna kıyasla daha iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Bu da gelişim kaydettiğimiz ve yeni araçla yolumuzu bulduğumuz anlamına geliyor."

"STR3’ü şimdi daha iyi alıyoruz ve kendimi daha rahat hissediyorum. Bu yüzden olumlu bir gündü"

Takım arkadaşı Sebastien Bourdais ise Vettel’in ayarlarının kullnıldığı aracında yaşadığı sıkıntı sornasında pek de mutlu değildi. Fransız pilot, iyi bir denge bulabilmek için günün bir bölümünü harcadı.

Bourdais: "Zor birgün geçirdim. Bir ayarla başlamak Seb stiline göre zordu ve aracı tam olarak sevmedim. Bu da sabah seansında çok zaman kaybetmemiz anlamına geliyor. Sadece sorunlu öğleden sonrada tutunma yakaladık"

"Bu da hayatı zorlaştırıyor: olması gereken gibi çalışmayan araçla pistin nasıl evrim geçirdiğini ve lastiklerin nasıl çalıştığını bilmiyorsun. İstediğim dengeyi nasıl elde edeceğimi belirlemekde sıkıntı yaşadık"

"Öğleden sonra durum gelişti ama yarın sabah için yapacak hâlâ bazı işler var. Burada daha önce yarışmıştım ama F1’de değil. Champ Car’dan aldığım tamamiyle yanlış referans noktam, ileri karıştıran bir unsur olabilir."

"Körblere atak yapmaya allışığım ve bunu, bu düşük downforce düzenlemesi ile yapamazsınız. Artı, fren noktaları farklı ve virajlara giriş hızı, çok daha yüksek. Geçmişi unutmam gerekiyor. Yardımı olmadı"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir