Senna, Yarış Çizgisini Kullandığı İçin Massa ile Olayından Cezasız Kurtuldu

yazar:

kategori:

Massa, 13. virajda Senna’yı geçmeye çalıştığı esnada Senna da içeri doğru gelince iki sürücü temas etmeye oldukça yaklaştı ve Massa bir ara kontra ile aracını toparlamak zorunda kaldı.

Yarış hakemleri Senna’nın o bölümdeki geçişlerini incelediğinde Brezilyalı sürücünün aynı çizgiyi kullandığını bu yüzden kasıtlı bir durumun olmadığını belirttiler.

Massa ise ceza olmamasından memnun değil. Massa “Bildiğim tek şey tamamiyle onun yanındaydım ve beni duvara itti. Bahreyn’de olanların ve kural değişikliğinin ardından bir başka araç yanınıza geldiğinde kapıyı kapatamıyorsunuz ancak bugün o şekilde oldu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. karar bence yanlış. Fakat monza ile karşılaştırılmamalı öte yandan. Çünkü codemasters F1 oyununu oynayanlar bilir, o lanet viraja sola yanaşmadan girilmiyor, Senna'nın orda massayı sıkıştırmak için öyle yaptığını sanmıyorum, amacı virajı dönmekti…

    Geçiş yapmak için ilginç bir yer, Senna muhtemelen görmedi Massa'yı diye düşünüyorum

  2. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    vettel için yarış çizgisindeydi demek çok saçma.kör değiliz gördüğümüz olayda alonso resmen pist dışına itiliyor.buna yarış çizgisinde gidiyordu demek şirin görünen bir kılıf geçirmekten farkı yok.

  3. Senna'nın yaptığı kasıtlı değildi ama bu demek değil ki ceza almaması gerekiyordu. Aynı mantıkla neredeyse hiçbir kazaya ceza vermemeleri gerekir zira kazaların %99'u kazaran gerçekleşiyor.

  4. Ne biçim hakem bunlar yaa geçen monzada vettel de yarış çizgisindeydi. hatta alonsoyu dışarı atacak direksiyon hareketi yapmadı ama cezayı yapıştırdılar. burda senna massayı duvara sürttürmüş nerdeyse. Anlaşılan bu fia alonsoyu çok seviyoo

  5. Gene tutarsız bir karar hakemlerden. Geçen hafta Vettel-Alonso olayında da Vettel virajı yarış çizgisinde dönmüştü. Bu olayda Massa'nın ön kanadı Senna'nın arka lastiklerinin çok önünde bir seviyeye kadar gelmiş. Ceza gelmeliydi.

  6. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    .

  7. Massa sende bir önceki virajda kerblerin dışına kadar çıkıp momentum kaybetmemen sayesinde güzel bir an izlettiğini unutma istersen tamam çok iyiydin de azıcık da karşı tarafı anlamak gerekiyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir