Alonso, Podyumlarda Senna'yı Geride Bıraktı

yazar:

kategori:

 

Şu anda şampiyona lider olan Ferrari pilotu, Marina Bay’da zafere ulaşamadı ama podyuma çıkması ile Senna’yı geçti. Alonso’nun önünde kalan iki isim ise Alain Prost (106) ve Michael Schumacher (155).

Alonso: “Büyük gurur duyuyorum. Sayılar emekli olduğunuzda her zaman önemlidir ama yarışırken pek fazla ilgilenmesiniz.”

İspanyol pilot, İtalya’daki podyumu sonrasında Ayrton Senna’yı yakalamıştı ki o zamanda, bu başarına inanamadığını, kendisi için büyük bir şey olduğunu söylemişti.

Senna hakkında konuşan Alonso: “Onun yarışlarını izliyordum. Araçları var bende. Odamda onun posteri duruyor.”

“Kariyerimde her şey yolunda gidiyor. Çok ama çok gurur duyuyorum. umarım Senna’nın daha önemli rakamlarına da ulaşırım”

 


Yorumlar

“Alonso, Podyumlarda Senna'yı Geride Bıraktı” için 7 yanıt

  1. Tebrik eder basarilarinin devamini dileriz..

  2. Ferrari%100 avatarı

    Alonso efsane olma yolunda ilerliyor bu performanslarıyla

  3. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Bu derece bir basarı yı da, tarihin yazdıgı diger pilotlar gibi tebrik etmek ve saygı göstermek gerekir..

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Senna öyle ya da böyle bu sporun duayeni olarak anılmaktadır.Hal böyle olunca tüm pilotlar da Senna hakkında sorulan sorulara aynı cevabı vermek zorundalar.Hatta bu konuda Şumiyi örnek alıp Senna nın sayılarına ulaşanlar gözyaşlarına dahi boğulabilirler.Hiç bir beis yoktur.Aykırı olmaya gerek yok.Sennaya mecburen saygı duymak zorundalar.Bir çoğu hiç görmemesine tanımamasına rağmen.Tıpkı bizim Trf1 sitesindeki bazı arkadaşlarımız gibi.Burada yazılanlar gereği ve geçen sene vizyona çıkan Senna belgeselini izleyip tanımadıkları seyretmedikleri adama hayranlık beslerler.Dediğim gibi beis yoktur.

  5. alonsoberker avatarı

    Nesi ilginç ki sana göre prosta benziyor ama ona benziyor diye onu örnek alması gerekmez ki senna her f1 pilotunun idolleri arasındadır bence.Ben ilerde yarışmaya başlasam Senna Schumi Alonso Hamiltonu kendime örnek alırdım mesela o da Sennayı örnek almış tuhaf birşey yok yani

  6. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Kendisinin çok fazla benzediği, bilerek veya bilmeyerek taklit ettiği Prost dururken, Senna gibi bir safkan yarışçıyı kendisine örnek alması son derece garip.

    Karıştığı ağır politik oyunlar,
    Pist üzerinde başvurduğu inanılmaz yöntemler ile tek kelime ile Prost v2.0 .

  7. Galibiyet sayısına ulaştığı günleri de görürüz inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir