Schumacher Neden Formula 1'in En Değerli İsmi?

yazar:

kategori:

Jean-Eric Vergne’e arkadan çarpıp 10 sıra grid cezası alan Alman pilotun bazen Formula 1’e neden geri döndüğü sorgulandı; hatta yeni nesil pilotlara karşı yaşı itibariyle de hemen tekrar emekli olması gerektiği dile getirildi.

Ama Schumacher’in dünya çapındaki değeri için bir kanıt, Singapur GP öncesindeki hafta ortaya çıktı.

Zoom Auction’ın yardım amaçlı kampanyası için Formula 1’in içinden isimler kendileri resim çekti ve imzaladı.  

Bu kampanya için 14 Eylül’de Chelsea’deki Wyndham otelinde açık arttırma düzenlendi ve Eddie Jordan önderliğinde yapılan bu etkinliğe davetli gelenler, satışa sunulan bir bölüm fotoğrafa sahip olmaya çalıştı. Toplamda 50 fotoğrafın yarısı, yani daha çok o sırada satılabilecek olanları -mesela Sebastian Vettel, Mark Webber, Fernando Alonso, Bernie Ecclestone ve Michael Schumacher- o anda açık çıktı. Geriye kalanlar, özellikle bu etkinliğe canlı katılamayacak taraftarlara sahip isimlerindi.

Fotoğraflar ortalama 450 pound değerinde satıldı ki bunların arasında daha az tanınan Toro Rosso Takım Patronu Franz Tost’un, Marussia’dan John Booth’unki, ortalama değeri çok düşüremedi. Diğer taraftan Alonso ve Webber gibi üst düzey pilotların çektikleri, önceki ikiliye göre 5 kat daha pahalıya sahibine kavuştu.

Bernie Ecclestone’un çektiği iki biblolu fotoğraf için, Damon Hill ve fotoğrafçı Keith Sutton’ın da içinde bulunduğu bir grup, açık arttırmada mücadeleye girişti; sonunda Hill, 1.100 pound ile resmin sahibi oldu. Bu değer, ortalamayı düşününce kulağa yüksek gelse de Michael Schumacher’in değeri bu noktada ortaya çıktı ve çektiği fotoğraf 2.500 pound ile California’dan birisi tarafından satın alındı.

Pek özenilmiş ve çaba harcanmış bir resim olmamasına rağmen fotoğrafı Schumacher’in çekmesi, değerini bir anda tavan yaptırmış görünüyor ki Formula 1’in çok da revaçta olmadığı Amerika’dan bunun alınması manidar. Bunun yanında Alman pilotun değeri ile ilgili bir başka örnek, birkaç sene önce Florida’da Schumacher ve Barrichello imzalı Ferrari kitaplarının 2.350 pounda satılmasıdır. 

Son dönemde Schumacher hakkında çıkan haberlerin ardından bu bilgiler Alman pilotun aslında ticari anlamda sadece Mercedes değil, Formula 1 için de ne anlam ifade ettiği bağlamında ipuçları vermektedir.

 


Yorumlar

  1. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    simply the best

  2. Bir takımı ön plana çıkaran ya başarısı ya da pilotlarıdır. İlk yargıya örnek olarak Red Bull takımını verebiliriz. Adamlar iki yıl üst üste şampiyon oldular. Bunun sayesinde biraz ön plana çıkabildiler, fakat Mercedes gibi F1'de elle tutulur bir başarısı olmayan bir takımı da ön plana çıkaran şeyin de Michael Schumacher olduğu tartışılmaz.

  3. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    İkinci emekliliğinde de aynı şey olacak, şimdi atıp tutuyorlar ondan sonra neden böyle oldu diyecekler, ayrıca Mgp belki de force india kadar ilgiyi ancak görecektir.

  4. F1'e veda ettiğinde izlenme oranları bile hatırı sayılır oranda düştü,bugün MGP bu kadar gündemde kalabiliyorsa bu Schumi sayesindedir.Bu adam hakkında ileri geri konuşurken bir kez daha düşünün.

  5. Sorunun cevabı basir;
    Çünkü o Michael Schumacher.
    Yani Bu sporun en iyisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir