Resmi: "McLaren, Sergio Perez ile Anlaştı"

yazar:

kategori:

Henüz resmi bir açıklama olmasa da Lewis Hamilton’ın McLAren’dan ayrılıp Mercedes’e geçmesi beklenirken Woking kökenli takım, Perez’in gelecek sene kendileri adına yarışacağını duyurdu.

Formula 1’deki ikinci sezonunda şimdiye kadar Sauber adına 3 defa podyuma çıkan Perez, büyük takımlar için hazır olduğunu daha önceden belirtmişti.

Perez: “Vodafone McLaren Mercedes’in bir pilotu olduğum için mutlu ve heyecanlıyım”

“McLaren adı, Formula 1 tarihinin en büyüklerinden birisi. 40 yılı aşkın süredir McLaren, her pilotun adına sürmek istediği bir takım olmuştur. 2013’ten itibaren Jenson (Button)’ın takım arkadaşı olarak seçilmekten gurur duyuyorum”


Yorumlar

“Resmi: "McLaren, Sergio Perez ile Anlaştı"” için 143 yanıt

  1. "Geçmiş olsun" derken "Kurtuldunuz" mu demek istedin yoksa "Elinizden kaçtı" mı :p Eyvallah kardeşim.

  2. PEREZ McLarene pek yakışmadı

  3. bence perez bi kovalainen vakası olabilir

  4. sergio kapalı bir kutu bence bu sene görünen lastik avantajı ile bir hareketlenme

    oysa mc laren yakımı ise ayrı bir galaksi bir yerde ron amca öz evlat jenson martin bey var diğer cephede.

    dengeler çok fazla değişken yani.

    bu değişime ayak uyduramasa kovalinen gibi virajı geniş alarak jensona yol verir durur

    mc laren adına riskli bir tercih..

  5. paint terk olmus :))

  6. Hoşgeldin Perez.Umarım Button'ı ve takımı üzmezsin.Bunlar bir yana Perez gibi bir pilot bu takımda bir çok başarılara imza atacaktır.Hatta Button'ı zorlayacağını düşünüyorum.

  7. Perez iyi bir pilot. Çok genç olmasına rağmen akıllı davranıyor, soğukkanlı ve sabırlı. Gridin gerisinde olmanın ne anlama geldiğini bildiğinden her puanın her sıranın kıymetini biliyor. Üstelik taktik te yapabiliyor. Alonso görüşüne sahip bir çaylak gibi.

    Hoşgeldin Perez,
    Bol şans Hamilton (ihtiyacın olacak)

  8. değişiklik iyidir, gitmesi iyi oldu, çünkü tutarsızları çoktu,ben sevindim diyebilirm,ama perez şimdilik soru işareti.hamilton gitse de yine de en sevdiğim pilot o olacak,ama takımımız mclaren yapacak bir şey.alonso,raikonen, hami geçti gitti, yapacak bir şey yok.senna, hakkinen, coulthart artık yok,ama mclaren var, daha ne diyeyim

  9. Osman ERENER avatarı

    bildiğim kadarıyla ferrari de istiyordu perez'i..mclaren ve ferrari istiyorsa tabiki tercih yapacak..ikisinde birden nasıl yarışsın..bahsettiğim sey bu..

  10. hayırlı olsun perez mc laren birlikteliği

  11. kimi raikkinen avatarı
    kimi raikkinen

    Duygusal olmadıgı icin Kimi'nin gelmesini beklerdim.Ayni zamanda daha once Alonso ile anlaşılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Hadi onu geçtim takımı daha iyi bilen altyapısından yetişmiş paul di resta var

  12. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Perez seçim yapamaz.Mclaren veya eğer ister veya çağırırsa koşa koşa gider.Ama illaki perez seçti geldi dersen o zaman yakıt tasarrufu yapmayı öğrenmeye gelmiştir Mclarene derler.

  13. DreamOfWinD  avatarı

    Perez Mclarenle iyi işler yapınca kafanızı taşlara vurun dominik ve monte bey.

  14. 🙂 Acaba Ferrari 2014 için Vettel ile anlaşmış ve 2013 için Perez yerine takımı tanıyan ve ona tanımlanan görevi yapacak Massa'yı takımda tutmak istedikleri için Ferrari'de boş koltuk olmadığını gören Perez Hamilton'un gidişi ile ortaya çıkan fırsatı değerlendirmiştir. Tercihi yapanın Perez olduğunu düşünmek bile komik. Ferrari sürücü akademisinden yetişen Perez, McLaren sürücü akademisinden yetişen Di Resta'ya McLaren tarafından tercih edilmiş.

  15. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Tüm trf1.net camiasına diuyurulur bundan sonra 2.takımım McLaren…. Hayirli ugurliu olsun perez nerde ben orada 😀

  16. Aynı dönem aynı düşünceler +1

  17. Osman ERENER avatarı

    evet bahsettiğin durumu da kapsıyor söylediklerim..kısacası alonso her anlamda zor bir takım arkadaşı..özgürlük açısından bence mclaren daha tutucu..raikkonen ve hamilton'da bence biraz bundan rahatsız oldular..

  18. Perez daha özgür bir takımda yarışmak istediği için olabilir mi? Telsizden Fernando is faster than you! mesajlarını duymamak için. McLaren'e gelmiş olma ihtimali çok yüksek.

  19. Ortadan ikiye bölündüm artık, bugune kadar pilot gider takım kalır derdim. Ama gp2'den beri hamiltonın sürüşüne hayrandım ve onunla takim benim için etle tırnak gibiydi.

    Perez yerine hulkenberg gelseydi McLaren için daha iyiydi.

  20. Dediğim gibi. Hamilton saçma sapan şeyler üzerinde durdu. Yok kupa yok arka kanat yok ben hızlıydım gibi saçmalıklardan takımın kendisine olan güvenini kaybettirdi. Ron Dennis duygusal bir adam değildir. Başlarım böyle aşkın ızdırabına deyip Perez'i almıştır. Açıkçası Hamilton'ı sevsemde para için gitmesi ona olan sevgimi zedeledi. Ayrıca ayrılık kararını kendisi aldı kimse ona silah dayayıp git demedi.

  21. Aynı dönemlerde aynı renklere, aynı şahsiyete taraftar olan biri olarak +1

  22. Bence kaybeden Hamilton. McLaren her zaman zirvede yer alacaktır.

  23. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Ron'un bir sözü vardı son demeçlerinde…
    ''biz istediğimizi seçeriz alırız''
    Hamilton gereksiz ayrıntılarda takılı kaldı…

  24. Çok güzel bir yorum olmuş özellikle de genç McLaren fanlarına yönelik son kısmı…
    Tebrik ederim…

  25. Osman ERENER avatarı

    çok şaşırtıcı durum öncelikle..bir çok sebebi olabilir tabiki..acaba perez alonso ile rakip olmamak için mclaren'a gelmiş olabilir mi? mclaren açısından bakarsak gridin en iyi pilotlarından birini bıraktılar bence hamilton'a kendilerini reddetme şansı vermediler..

  26. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Button takımı tamamen arkasına alırsa eğer belki bir kaç ondalık…
    Lewis'de heyecan vardı adam gerçekten hızlıydı…Gidişi hayal kırıklığı ve kayıp…

  27. Bende aynı düşüncedeyim.

  28. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir yandan geçmiş olsun öte yandan hayırlı olsun diyelim.

  29. Hem bu kararı McLaren değil Hamilton verdi. Adam kafaya koymuş gitmeyi.

  30. Japonya'da tsunami olacak diyolla! 🙂

  31. Alonso'da sıralamalarda kötü ama yarış performansı sayesinde götürüyor malı. Bu kadar takmayın kafaya. Perez gelişime açık bir pilot. Bekleyip görelim. Button'da belki ön plana çıkabilir Lewis'in yokluğunda.

  32. Yusuf  Hitay avatarı

    çok enteresan bir bakış açınız olduğunu söylemiş miydim? adam daha iyi bir teklif sunulduğu için gitti. kendi verdiği karar sonrası niye mahvoluyor-kahroluyor adam?

  33. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Herkes için hayırlısı olsun..
    Onur'un dediği gibi mükkemmel bir yarışçıyı kaybettik sözü yerine mükkemmel bir yarışçı gitmek istiyordu bizde ondan önce bir anlaşma yaptık ve bu yapmış olduğumuz anlaşmayı ondan önce duyurduk.
    Ron başkan Alonso için de aynı tutumu sergiledi.
    Şirket için binlerce insan için ve herşeyden önemlisi McLaren için en iyisi ne ise olduğu kanaatindeyim.
    96 sonuydu F1 ile tanışmam ve evet benim içinde Hakkinensiz dönemler yıkımdı çünkü karakterli bir insandı, en nefret ettiğim schumi ile fotoğrafları olduğunda dahi arşivime alırdım.
    Hakkinen hala pistlerde genel anlamda herkesin saygı duyduğu ve sevdiği bir adamdı fakat Lewis malesef takım bilgilerinin alonsonun yıllar önce Ron'a yaptığı tehditteki gibi bilgileri paylaşırım blöfünü bile yapmadan direk kısa bir bilgide olsa paylaştı.
    Sabah akşam için çalışan adamların kendisi için ürettiği aracın bilgilerini datalarını.
    Ne için ?
    Biz zaten böyle ir adama sahip olduğumuz için gurur duyarken Ron bu çocuğa o kadar güvenip Alonso gibi çifte şampiyon pilot yanına koyarken düşünmedi bile.
    Şimdi uzaktan bakınca böyle bir pilotun gitmesi bir kayıp adam gerçekten en iyiler sınıfında ama nankör.
    Şimdi Jack gibi paraya gitti, ben yıllardır izlediğim bu sporun artık sadece lastik koruyan pilotların ön plana çıktığı bir hal almasından şu an nefret ediyorum çok net bir şekilde nefret ediyorum.
    Alonsonun altına iyi bir araç verildiği takdirde gelecek yılların schumi dönemi yaşamamaları için önlerinde bir engel kaldığını sanmıyorum.
    Çünkü sıralamada kob'un arkasında kalıp sadece yarış performansı ii olan bir adam şu an için büyük bir muamma, tek iyi yani sponsor.
    Bu sezon ferrari aracı geliştiremezse vettel 3'ler…..

  34. Bu arada, bugünün hareketliliğinden arada kaynamasın. 28 Eylül, Mika'nın doğum günü 🙂

  35. Hayırlı olsun.

    McLaren, Lewis-Mercedes ikilisinden önce Perez'i açıklamasıyla hem taraftarlarının üzerinde oluşabilecek 'eyvaaah' durumunu ortadan kaldırdı hem de Mercedes'in yapabileceği 'büyük sükse'yi bertaraf etmiş oldu. Bu, rakipten daha hızlı reaksiyon sergilemenin altında Ron Amca'nın kokusunu aldım.

    Lewis seneye ne yapar sorusu beni şu dakikadan sonra zerre kadar ilgilendirmez. Açıkçası artık, bu sene ne yapar sorusu da pek çekici gelmiyor. Mika'nın emekliliğindeki karamsarlığı, Kimi'nin gidişindeki üzüntüyü de yaşamıyorum. Sanırım bunun nedeni Lewis'in son dönemde artan ve takımın ve taraftarların canını sıkan 'enteresan davranışlar'ı.

    Peki Perez seneye ne yapar? Bu sene pek çok sürpriz sonuca imza attı. Ama bu sonuçlar dışarıdan bakılınca, 'fiziksel olarak lastiğe benzeyen şey'ler ve bu lastiğe benzeyen şeyleri düzgün çalıştıran aracıyla kazandı olarak görünüyor. Yani benim için şu anda kapaşı kutu.

    McLaren seneye ne yapar? Bunun cevabı araca bağlı. Ancak şunu da belirtmek gerekir, müthiş bir yarışçıyı kaybettik.

    Mercedes seneye ne yapar? Elbette bunun da cevabı araca bağlı ancak müthiş bir yarışçıları olacak.

    Peki Schumacher? Hatayı en başta yaptı. En başta demiştim, dönmeyecek ve hafızalarımızda bildiğimiz şekliyle kalacaktı. 2006'dan sonra Formula 1 izlemeye başlayan genç dimağlarda bıraktığı iz, bizimkilerle bir değil. Ama ikinci ayrılışını bu sene yapmayacak ve galibiyet almadan da sadece yarışmak istediği için sürecekse Peter Sauber'in "Schumacher Mercedes'ten ayrılırsa takıma alırım" açıklaması gerçeğe dönüşebilir. Schumacher'in Sauber'e geçişi sadece Sauber'in boş koltuğunu doldurmayacak, sponsorları da Perez'in kaybıyla yaşanan maddi alanı dolduracaktır. Schumacher demişken şuraya da değinmek gerekir. Sürünen Ferrari'ye geçti, yarış üstüne yarış kazandı, 2006'da emekliye ayrılmak zorunda bırakıldı. Evinde otururken kapısı çalındı "Bize katıl" denildi, kalktı Mercedes'e gitti, şimdi "Seninle işimiz bitti" denildi. Gerçekten yazık.

    Son olarak da genç McLaren taraftarlarına 1998'den beri McLaren taraftarı olarak Formula 1'i takip eden bir ağabeyleri olarak bir kaç şey söyleyeyim: Hiç üzülmeyin, karamsarlığa kapılmayın. McLaren'in resmi sitesinde McLaren tarihinin en büyük 2. sürücüsü olarak gösterilen ve benim '1 numaram' olan Mika Hakkinen 2001'de emekli olduğunda ben çökmüştüm. Tabi o zamanlar yeni izleyicilerdendim. 'Ne yapacağız' korkusu canımı fazlasıyla sıkıyordu. Sonra Kimi geldi. McLaren yine yukarılardaydı. O gitti, Alonso-Lewis geldi. McLaren yine yukarılardaydı. Alonso gitti. McLaren yine yukarılardaydı. Şimdi Lewis de olmayacak. Gelecek ne getirecek elbette bilemeyiz ama tarih, McLaren'in yine yukarılarda olacağını söylüyor.

  36. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    hamilton bu sene şampiyonluğu bırakır… 2012 şampiyonu alonso…. hamilton üzüntüden mahvolmuştur zaten monza'daki podyumda suratı asıktı belliydi.ayrıca schumacher'e hiç sorulmamış mercedes'teki durumu emrivaki olmuş sanki biraz.

  37. Ben Perez sürekli Ferrariye geçer diyordum ama McLaren bitirdi işi. Bu da gösteriyorki Vettel 2014 yılında Ferrari'de olacak.

  38. Alabilecek kaç pilot var piyasada. Raikkonen demeyin Allah aşkına Raikkonen'i muhtemelen Ron istemedi. 2006 yılında hep devam edecem desede ansızın çekip gitti. Ron Dennis kurt adamdır.Duygusallığın D'si barındırmaz vücudunda. Perez gibi genç bir pilot ve Dünyanın en zengin insanının getireceği büyük sponsorluklar.

  39. Vodafone ve Telmex ortakmış ama :))

  40. hamilton'un gideceğini sanmazdım da, hadi gitse bile yerine raikkonen gelir mutlaka diyordum. vay anasını bee… sen hamilton gibi bir pilotun boşluğunu perez ile doldurmaya çalış! hala inanılacak gibi değil.

    mclaren, sauber değil ki geride başlayıp lastik stratejisiyle yükselen ve aldığı puana sevinen bir takım olsun. adamlar zaten yıllardır ilk 5'ten kalkan araçlar üretiyorlar. bakalım perez ve kısmen button gibi tek turda hızlı olmayan pilotlarla mclaren'i neler bekliyor? her halukarda mclaren gibi bir takım, kendi çabasıyla (alonso gibi, vettel gibi, hamilton gibi) olmaz işler başarabilen bir lider pilota sahip olmamayı seçti.

  41. Ben öyle düşünmüyorum. Perez sürekli Ferrari'ye yeşil ışık yaktı ama Monte kırmızıda ısrar edince McLaren yeşili yaktı ve aldı. Perez Massa'dan daha kötü performans sergilemezdi zaten Ferrari'de. Ama McLaren daha özgür ve rahat olacak. Buda daha başarılı olacağı anlamına gelir.

  42. yorumun garip olmuş,ne alaka… raikonen gibi bir pilotu kovarak sponsor gücü ile yerine alınmış alonso, düşün ki aynı takım raikonen sevdası için kibarca shumiye yol vermişti. McLaren ne Rai'yi ne de Lewis'i kovmuştur. kovduğu tek adam alonsodur oda malesef hainlikten tepiği yemiştir.
    şuanda sorsanız perez için herkes iyi pilot diyecektir ama McLaren koltuğunda yapacakları ile kendini büyütecektir, heikki gibi çıkacağını hiç sanmam. ferrarinin ön ayak olduğu bir pilotsa günün birinde orayada gidebilir, o konuda ferrari taraftarlarınında üzülmesine gerek yok.

  43. Di Resta'da Mercedes geçmişli bir pilot Alsalar bile başarılı olduğu taktirde Mercedes yine salça olurdu pilota. Perez daha mantıklı bir tercih oldu.

  44. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bu sözlerde cevapladığın mesajda yazanı çürüten bişey yok dostum, hayatında hiç galibiyet almamış biri bile olur 2. pilot olarak, Massa sene başından beri böyle olsa markalarda da birinci bizdik. Neyse seneye biz olacağız zaten

  45. 2002 yılında Raikkonen takıma geldiğinde herkes Hakkinen'in yerini bu pilot dolduramaz demişti. Ama Raikkonen herkesin yüzünü kara çıkardı. Şimdi Perez için aynısını söylüyorlar. Daha 22 yaşında ve geleceği çok parlak bir pilot.

    Bence burada McLaren kaybeden taraf olmadı. Perez McLaren'de 1 adım daha yükseltecektir performansını. Carlos Slim gibi bir insan tarafından da desteklendiğini unutmayalım. McLaren bütçesinin çoğunu sponsorlarından çıkaran bir takım ve dünyanın en zengin insanının desteğiyle önemli bir bütçe elde edecektir.

    Gelelim Hamilton'a. Muhtemelen 2013 çöpe gidecek. 2014 yılı içinse Mercedes'in çok öne çıkacağının bir garantisi yok. 2014'te boşa giderse Hamilton kafasını başlar duvarlara bulmaya. Ama oradan Ferrari'ye geçecektir. Dediğim gibi Hamilton anlaşmayı çok önceden yaptı. Mutsuzluğu da bu yüzdendi. McLaren aracı zaferlere pollere uçarken Mercedes'in Q3'e bile kalamaması onu belli ki endişelendiriyordu. Artık Mercedes'te endişelenmeye devam etsin.

    Biz ise başka ufuklara yelken açıyoruz F1 hayat gibidir kimi içinse bir hayattır. Hayatta her zaman değişiklikler olur ve kimse vazgeçilmez değildir.

  46. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Alonso'yu Parası İçin Aldılar Diyen Bazı Arkadaşlar Vardı. Buna Ne Diyecekler ? =)

    Keşke Elimizden Kaçırmasaydık Perez'i

  47. ferrari'ye sağlam satış yaptı sergio 🙂

  48. Açıkcası benimde aklıma aynı senaryo geldi, algersueri kesin yarışacağım dedi geçen hafta.
    Ben ya williams yada lotus diyordum ama sauber olasılığıda var perez mclarene geçtiktan sonra.
    Kimin nereye gittiği önemli değil yeterki Schumi bırakmasın.

  49. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bence Mclaren Schumacher'i almalıydı..kesinlikle button'la beraber iyi işler yapardı..yani perez ne kadar çok kendini geliştirsede Schumacher'le aynı performansı veremez

  50. Yeni pilotumuz (yanında yeni sponsorumuzda :D) takımımıza hayırlı olsun.Bundan 10 gün önce McLaren takımının ve taraftarlarının Lewisin gitmesiyle birşey kaybetmeyeceğini söylemiştim.Lewis yeni bir mücadele (ve para tabiki) için McLarenden ayrıldı.McLaren takımıda gelecek potansiyeli yüksek bir pilotla anlaştı.Hayırlısı olsun.Bizim için pilot değil takım önemlidir her zaman için.2012 sezonu bitiminde Lewis Hamilton artık rakibimiz olacaktır.Temennim bu yıl için takımlar şampiyonluğunu kazanmak.Pilotlarıda alırsak ki sanmıyorum o da pastanın çileği olur.

  51. Ferrari%100 avatarı

    Ferrari hiç bişey kaybetmiş değil ilk baştan mclaren veya başka bi takım deniyor pilotları ondan sonra profesyonel oldukları zaman Ferrari kapıyor pilotları
    Ferrari çaylak aramıyor

  52. raikkonen 2012'de lotus ile dönmeseydi mclaren 2013 için çok büyük ihtimalle kimi'yi alırdı. neden şimdi almadı? mclaren alacağı pilotları çok inceleyen bir takım. raikkonen'in bu seneki performansı 3. olmasına rağmen iyi değildi. o yüzden mclaren tercih etmedi.

  53. azda olsa bir umut vardı kimi hamiltonın yerine mc larene geçebilir diye mc laren kimi şampiyonluğu yine başka bahara kaldı 🙁

  54. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    bence siz vurun kafanızı duvarlara 1. pilotunuzu kaybetttiniz. Bizim 2. pilota şu an ihtiyacımız yok 2016 ya kadar da alonso var vesselam

  55. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Sauber'in bu sözünü unutmamasını diliyorum. Schumacher'in ikinci emekliliğine henüz hazır değilim.

  56. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Bir ferrari fanı olarak elbette üzüldüm bir zamanlar hamilton gp 2 de mc laren için neyse perez de bizim için oydu seneye veya sonraki sene mutlaka takımda görmek istiyorduk ama mc larenle anlaşmış hayırlı olsun diyorum iki tarafa da umarım başarılı olur ancak akıllara gelen soru şu perez hamiltonun yerini doldurabilir mi? bence bu pek mumkun degıl perez her ne kadar gelecek vaadeden bir pilot olsa da kesınlıkle hamilton kadar yeteneklı bır pılot degıl. bu sene özellikle hamilton sanssızlıkları bır kenara koyarsanız Alonso gibi üst düzey performans göstermiştir. Mc larenin bu değişimden çok zararlı çıkacagını dusunuyorm. Hamilton da kendi ayağına kurşun sıkmıştır puan mucadelesı vermeye başlayınca o da anlayacaktır yaptıgı hatayı. Schumachere gelınce f1 e devam ederse ki inşallah devam eder gidecegı mevcut tek takım sauber. Orada takım sartlarına gore kesınlıkle basarılı olacaktır ancak yarıs kazanacak kadar iyi bir araba verebılırler mı schumachere orası tartısılır. Nerde yarısırsa yarıssın schumacherı ızlemek isteriz

  57. Son dakika:2008 Brezilya daki pit görevlisi kafasıyla garajı dağıtmış yine 😀

  58. di monte kafasını duvarlara vurmaya çalışıyormuş hem perezi kaçırdım hemde carlos slim in desteğini kaçırdım diye ama massa bir kolundan tutmuş engelliyormuş dur luca dur luca ben varım her şey çok güzel olacak şampiyon olacağız diyormuş.alo da öbür kolundan tutmuş massa haklı seçenekler arasında kimse massa nın kariyerinden daha iyi bir kariyere sahip değil perez de kimmiş diyormuş hala 🙂

  59. Bu arada Perez'in gelişinde Carlos Slim'inde etkisi olmuştur diye düşünüyorum. Sponsorluk adına önemli olacaktır.

  60. Lewis gitti diye üzülecek değiliz. Senna, Hakkinen, Raikkonen, Alonso gitti ama McLaren şampiyonluklara oynamaya devam etti. Burada kaybeden McLaren olmayacaktır. Perez hayırlı olsun takımımıza. Bu arada Montezemelo ne düşünüyordur acaba şuanda. 🙂

  61. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    arkadaş bende çok isterim Schuminin Alonso veya Rai ile takım arkadaşı olmasını ama Lotus ne yapsın? Kimi yimi göndersin Grosjean ı mı?
    Çok küçükte olsa Massayla sözleşme uzatmayıp 6 sene önce yaptığı ayıbı düzeltip hem kendi hemde Mercedes denen çapulcular topluluğu adına özür dileyebilir Monte. 2 sene daha yarışıp kırmızılar içinde görkemli bir jübile yakışır MSC ye.
    2014 te koltuğunu gerçek veliahtı Vettel'e devredebilir. (Alonso ya taş yok, hemen coşmayın)

  62. Yusuf  Hitay avatarı

    okuduysan yazımda mevcut, di resta olabilirdi. hemen hemen her yarış sıralamada kobayashi'nin gerisinde kalan bir pilot henüz büyük takımlar için hazır hale gelmemiştir gözümde. pirelli her yıl böyle peynirden lastik üretmeyebilir veya sizin aracınız buna mükemmel şekilde uyum sağlamayabilir. bence perez abartıldığı kadar süpersonik bir pilot değil, hatta mclaren 2013 sezonunu çok sancılı geçirecek bana kalırsa.

  63. Maldonado perezden daha mı yavaaş?

  64. Lewis in gitmesiyle McLaren in sıkıntı yaşayacağını düşünenler var.Lewis McLaren den daha büyük değil.Bu takıma kimler geldi kimler gitti.Lewis 22 yaşında geldiğinde GP2 de başarılı ama F1 e McLaren ile başlayacak kadar hazır mı sorusu vardı aklımızda ama o bizi şaşırtmayı başardı.Perez 22 yaşında ve 2 yıllık bir tecrübeyle geliyor.

  65. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    mercedes gp acikladi kendi sitesinden lewis ile yarisacagini.

  66. gidene güle güle. kimler geldi kimler geçti. bana göre yanlış karar ama tabi sonuçta kendi hayatı. bizim takımın kuralları sıkıdır, beğenmeyen gidebilir.
    Perez'in iyi pilot olduğuna inanıyorum ama bunu bize McLaren aracı içindeykende kanıtlaması lazım. button gibi her haftasonunda birbaşka ayar sorunu yaşamaz umarım. pilot ikilisi olarak kesinlike heyecan verici değil, McLaren e pek yakışmadığının farkındayım ama belkide gelecek sezon vay be deriz. herkese hayırlısı.

  67. ALİ  ULUSOY avatarı

    McLaren'in koltuğuna kim oturursa otursun potansiyel şampiyon adayıdır bence.Button iyi efendi hoşda bana çok sevmeme rağmen DC'yi hatırlatıyor.Hersene birkaç yarış kazanıp son 4 yarış şampiyonluk kadrajından çıkan.Perez??? bilmiyorum.Fena pilot değil.Eh herkes için hayırlısı olsun.Takımımada.Yinede önümüzdeki senenin heyecanı %50 düştü şimdiden.Ahh Lewis ahh.Sana inanan,seni bugünlere getiren takımı para için bırakmak anlaşılır değil.Yinede seni izlemek keyifli olacak Mgp'de.

  68. buarada McLarenin sitesinde bu haberle ilgili birşey yok. sadece bernienin F1 sitesinde bunun haberi var…

  69. mclaren düşüşe geçerse pek şaşırmam

  70. Lewis gitmeyi kafasına koymuş bir kere yapacak bir şey yok…

  71. Lewis yaşadığı psikolojik değişimleri içinde saklayamayan bir pilot,içinde yaşadığı tüm sorunları yüzünden rahatca anlayabilmek hiçbir zaman zor olmadı,

    Muhtelem çok önceden yapılan anlaşma nedeniyle bir süredir psikolojik durumunu açığa çıkarmıştı,bu nedenle sonuç beni şarşırtmadı;

    İnsanların yaşadığı hayat herne kadar mükemmel olursa olsun yinede bazen değişim ister; farklı hisler yaşamak için bazen yanlış olduğunu bildiği kararlar bile verebilir,Lewis'in yaşadığıda bu durumdur.

    Bu değişim öyle veya böyle yaşanacaktı tıpkı ALONSO gibi tıpkı SHUMİ veya SENNA gibi.. herne kadar McLAREN den ayrıldıktan sonra kariyeri gelişmiş bir tek pilot olmuş olsada (Alonso) Lewis'e farklı hisler yaşamak için çıktığı bu yolda başarılar diliyorum…

  72. Lewis yaşadığı psikolojik değişimleri içinde saklayamayan bir pilot,içinde yaşadığı tüm sorunları yüzünden rahatca anlayabilmek hiçbir zaman zor olmadı,

    Muhtelem çok önceden yapılan anlaşma nedeniyle bir süredir psikolojik durumunu açığa çıkarmıştı,bu nedenle sonuç beni şarşırtmadı;

    İnsanların yaşadığı hayat herne kadar mükemmel olursa olsun yinede bazen değişim ister; farklı hisler yaşamak için bazen yanlış olduğunu bildiği kararlar bile verebilir,Lewis'in yaşadığıda bu durumdur.

    Bu değişim öyle veya böyle yaşanacaktı tıpkı ALONSO gibi tıpkı SHUMİ veya SENNA gibi.. herne kadar McLAREN den ayrıldıktan sonra kariyeri gelişmiş bir tek pilot olmuş olsada (Alonso) Lewis'e farklı hisler yaşamak için çıktığı bu yolda başarılar diliyorum…

  73. perez değilde maldonadoyumu alsalardı :))

  74. şaşırdım..
    şampiyon takımı (daha doğrusu her daim kazanma kapasitesi olan bir takımı) bırakıp, daha yeni gelişen bir takıma gitmesine şaşırdım. çok büyük bir kumar.
    aynı şeyi 4 yıl önce vettel için düşünmüştüm. redbull'a gittiğinde neden daha büyük takımlara gitmiyor dedim. ama beni şaşırttı ve 2 şampiyonluk kazandı.

    mercedes ise 1 kere yarış kazanmasına rağmen, şampiyon olabilecek bir takım görüntüsü vermiyor benim gözümde..

    kendisi için hayırlısı olur.

    ben isterdim ki kimi raikkonen gelsin tekrardan mclaren e. ama adamlar da haklılar, genç ve uzun yıllar yarışabilecek bir adamı getirdiler. söylemedi demeyin bu perez şampiyon olur mclaren de. kalitesi çok iyi bir pilot seçtiler..

  75. can, 5 madde de gayet açıklayıcı konuşmuş. katılmamak elde değil. benim içinde önce McLaren gelir, kimin yarıştığı önemli değil. zaten takım en iyisini seçiyor. biz ise heyecanla ve zevkle izliyoruz…

  76. Andrea Stella avatarı
    Andrea Stella

    Massa Saubere Hamilton Ferrariye ? 😀

  77. Ferrari%100 avatarı

    Hamilton inşallah Ferrariye geçmez

  78. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    button ve perez o_0

    Mclaren bu kadroyla başarılı olamaz.

  79. Ferrari%100 avatarı

    Inanamıyorum böyle bir anlaşma aklımın ucundan bile geçmemişti
    Hamilton bunu nası yaptı anlayamadım arkadaş bence hata yaptı gibime geliyor
    Hamilton mercedes
    Schumacher sauber ya ferrari
    Massa ya kalacak yada saubere inşallah kalır
    Yılın şok haberi perez ferrariye ferrariye derken dangadak diye mclarene

  80. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    hamilton'un gitmesine çok üzüldüm mclaren'le özdeşleşmişti. Fakat perez'in gelmesi beni heyecanlandırdı, bu çocuğu bu sene çok beğendim gerçekten çok hızlı. Kanım ısındı nedense. Arada bazı hatalar yapsada hamilton'da yapıyordu. Ferrari'nin perez'i kacırması büyük hata.

    Perez'in gelmesi beni heyecanlandırdı ama Hamilton hüzünlü oldu. İnşallah kazanabilecek bir araç verir Mercedes. Onu gerilerde görmek hiç iyi olmaz.

    Ferrari'de Massa anlaşmasını uzatmadı bakalım Hamilton kiminle anlaşmış, Mercedes mi yoksa Ferrari mi 🙂

  81. Yusuf  Hitay avatarı

    perez-button. pek heyecan verici bir ikili olmadı sanki. tek turda kötü ve stilleri benzeyen iki pilot.

    mclaren yakın gelecekte şampiyonluk istiyorsa ya çok üstün bir araç üretmeli ya da sauber benzeri lastik konusunda cimri bir özelliğe sahip olmalı.

    hayırlısı olsun ne diyelim. açıkcası di resta daha çok heyecanlandırırdı.

  82. İyi güzel Perez yetenekli bir pilot'da McLaren Lewisi kaybetmekle bi 5 seneye geriye gitti.

  83. Button ve perezi topla bi hamilton etmez

  84. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Lotus firsattan istifade Schumi'yi takima getirmeli 🙂 enteresan kombinasyonlar gormek istiyoruz 😉

  85. Sauber massayı alıp napsın? Bence genç yetenek denerler, hep yaptıkları gibi. Massa, Heidfeld, Raikkonen, Perez vs.

    Şumi ferrari'ye geçer mi? hiç sanmam ama neden olmasın?

  86. Acını anlıyorum 🙂 Boşver haydi Meksikaya :))))))))))))))))))))))))))))) Lewis te sizi sattı.Hemde kendisini korumak için değil PARA için.İşte siz hakettiğinizi buldunuz 🙂 Twitter da küfürü açıkladınız,Para için satılmayı nasıl açıklayacaksınız?Bundan sonra her Hamilton haberinin altında carl yazacaksın.Para için satıldınız 🙂 Para….

  87. bende aynı şeyi soracağım yorumlarımız neden siliniyor

  88. Nefret…Zaten senin Alonso ile ilgili yorumlarını kişisel olarak ne kadar ciddiye almam gerketiğini anladım bu yorumla.Belçika'da ölümden döndükten sonra "Çekirgenin 2.sıçrayışı,ilki Brezilya 2003" diyebilen bir varlıkla oturup ciddi ciddi F1 konuşana da selam ederim.

  89. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    hayirli olsun 😀

  90. mclaren hamiltonu çok arayacak.ayrıca görünen o ki mclaren ekonomik açıdan iyi durumda değil.

    not: şu yorumlarımı silmeseniz artık.madem siliyorsunuz neden sildiğinizi açıklayın kardeşim!

  91. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    🙂
    Site gerçekten çökmüş.

    —————-
    Gerçekten sabah sabah bu ne borbardıman.

  92. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    1- Mesajımda satış kısmı neresi onu göster.
    2- Kimi'yi sattığıma dair bırak yorumu en ufak imayı göster.

    ön bilgi: Benim pilotum tektir. Mika Pauli Hakkinen.
    3- Ön bilgi ışığında; Hamilton için öldüğüm şeklinde yorumlanabilecek yorumumu göster.
    (Ben yorumları McLaren merkezli bir yorumcuyumdur. Bunu unutma)
    4- Ben diazı değil, diaz bizi sattı. ve bu topraklarda satışta bulunan için ne düşünülür bilirsin. Bunların ışığında diazı sattığıma dair yorumumu göster.
    (satıştan kasıt ihanettir. yoksa sezon sonu sözleşme feshiyle takımdan ayrılabilirdi. bende ondan bu denli nefret etmezdim)

    5- hiçbirine cevap ver(e)me ve kendine git yeni bir rumuz daha al.

  93. Hamilton belki de ferrariye gecer simdi

  94. perez button gibi bir performans sergilese bile (ki hiç sanmam) mc laren yine isterse örneğin kimi gibi büyük bir ismi takıma katabilir perez ile berzber yarıştırabilir ve carlos slim in desteğide mc larende kalmış olur.mc laren hiç bir şey kaybetmez yani.

  95. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Umarim Hamilton seneye Neşet Ertaş üstadin "Kendim ettim kendim buldum" türküsünü ez
    söylemek zorunda kalmaz.

  96. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Perez için oldukça iyi bir gelişme,artık sadece lastiklerini koruyarak hızlı gideceği bir aracı olmayacak,çok büyük sürpriz olmazsa 🙂

    Hamilton'ın Mercedes'e gitmesi attan inip eşeğe binmek.Eğer gelecek senede bir ilerleme kaydedemezlerse Honda,BMW ve Toyota'ya katılan 4.üretici olacak : Para harcayıp birşey yapamamak…

    Schumacher'e gelince 2.kariyeri bir hataydı,Sauber'e de gitmez umarım,Perez gibi genç birinin yetişmesini isterim,sonbaharını yaşayan bir pilotun yarışmasını değil.

  97. ya ferrari yada lotus a geçerse ilk üçe girer şampiyonada

  98. Hayırlısı olsun ama Lewis adına üzgünüm. İnşaallah bu saçma hareketiyle kariyerini bitirmez…

  99. Mp4-4… buarada hocam mika, McLarenin en değerli 50 pilotu sıralamasında 2. sırada yer almış.birincinin kim olduğu malum. linki verecektim ancak McLaren sitesi yoğunluktan çökmüş sanırım 🙂

  100. Öyle bir konuşuyorsun ki sanki Mercedes Raikkonen'i Alonso'yu felan aldı.Göreceksiniz Perez'in kalitesini gelecek sene.Lastik koruma dışında fazla bir ekstrası yok o adamın.Hele ki bir Hamilton asla değil.

  101. Alonso gider can satar,Kimi gider can satar,Hamilton gider can satar….

    istermisiniz şimdi Hamilton için ölen can,Hamilton ı bundan sonra carl diye çağırsın.

    candır.beklenir.

  102. di monte eşekten düşmüşe döndü herhalde perez hazırmı değilmi seneye görür gözlerini fal taşı gibi açıp izler çok pişman olacak.ayrıca sauber artık ferrariye bağımlı kalmayacak demektir.sauber ide kaybetmiş oldu bence bu durumda di monte.
    ee o kadar söylemişti carlos slim perez in 2.pilot olmasına müsade etmez diye.perez kapanın elinde kalacak diye şimdi ayıklasın pirincin taşını di monte

  103. kahin misin?

  104. hadi hayırlısı, dünden beliydi böyle olacağı. perezde humustur:))

  105. Massa Sauber'e, Schumacher Ferrari'ye?

  106. resmen sürpriz oldu. lewis'ten cesur bir adım mı aptalca bir adım mı gelecekte göreceğiz.

  107. artik mercedeste yilda 1 bilemedin 2 kupa alir .. ne buyuk saadet :))

  108. Schumiye ikinci büyük kazık Mercedesten. Bir taraftan Schumi yarışmasa bile böyle bayağı bir takımdan kurtulduğu için seviniyorum, öbür taraftan Schuminin bu takımla ilişkili bir görev alması halinde onun taraftarı olup olmamayı gözden geçireceğim.

  109. YAnlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama Peter Sauber Schumi için onu kesinlikle takımımda isterdim diye bir demeç vermişti bir ara.

    Sauber ciddi bir sponsorunu kaybediyor ve bir koltuk boşaldı.

    Schumi ciddi sponsorluk ve para getirebilecek bir pilot, bu boşluğu doldurabilir.

    Sauber yetenekli mühendislerin olduğu bir takım, az bütçe ile büyük işler yapabilen bir takım ve F1 de en disiplinli takımlardan biri. Schumi ile kusursuz bir iş ilişkisi elde edebilirler bu açıdan.

    Sauber bu fırsatı kaçırmamalı, Schumi' yi kandırmalı ve araca oturtmalı. Peter Sauber ile ilişkileri kariyerinin başına dayanıyor, bence güzel bir haber alabiliriz.

  110. Schumacher emekli olacak diyenler bir şeyi unutuyorlar.Peter Sauber-21 Eylül 2012:

    "Schumacher Mercedes'ten ayrılırsa onu hemen alırım."

  111. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    22 yaşında McLaren tulumlarını giyecek.
    Bu ne kadar büyük bir lütuftur.
    Bu ne kıskanılası birşeydir.

    MTC'de dolaşırken Mp4-4'ün yanından ve kupaların önünden geçerken nasıl kendine hakim olur.

    Umarım Checo neyi başardığını anlar ve Mart'a kadar yeryüzüne iniş yapar.

    ———————————–
    Tahminim Meksika kendinden geçmiştir şu an.

  112. Ben öyle düşünmüyorum. Telcel için Esteban gelir muhtemelen. Jaime de diğer koltuğa.

    Olur da Jaime Caterham veya Williams gibi bir takıma gelir de Sauber şuminin ücretini ödeyebilirse şumi dediğin gibi evine döner.

  113. hamilton belliydi zaten telemetre verisini paylaşması hiç mutlu olmayışı yarışı kazansa bile hatta kendine pagani zonda mgp v12 motorlu araba sipariş vermesi tamda bu yıl

  114. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    adam kupa kupa kupa dedi vermediniz bak ne oldu şimdi? gördünüz mü?

  115. Beyler unutmayın Peter Sauber'in açıklamasını:

    "Schumacher takımdan ayrılırsa onu hemen alırım."

  116. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ayrıca seneye rosberg in de nasıl bir pilot olduğunu anlama şansımız olacak.. Bakalım Lewis o kadar kolay lokma olacak mı ??

  117. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Çok Erken Büyük Takıma Gelmenin Dezavantajlarını Yaşayacak Perez.

  118. Hayırlısı olsun, umarım Perez beklentileri karşılayabilecek bir performans sergiler.

    Lewis in ayrılması ile birlikte Button önümüzdeki sene ipleri eline almak isteyecektir o yüzden bu gelişme Button için iyi bir motivasyon olacak gibime geliyor.Kalan yarışlarda önümüzdeki senenin altyapısını oluşturmak için kendi sınırlarını zorlayacaktır.

  119. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Lewis neden gitti bilinmez ama ben perez in mclarende bir başarı yakalayacağını sanmıyorum. Ferrari ve mclaren özel takımlar, her pilot bu araçları kullanamaz gibime geliyor. Bakalım görecez seneye. Belkide lewis sıkılmıştır artık her sene ittirip kaktırmaktan. Şansını denemek istemiştir.

    Perez olayını aceleye getirdi mclaren. Monte nin dediği gibi henüz ekren perez için. Bakalım görecez.

  120. schumi nin bırakacağı kesin değil.kobayashide gidebilir takımdan sauberde 2 boş koltuk olabilir yani ve schumi isterse sauber onu alır

  121. Schumi Lotus'ta beyler 😀

  122. Hamilton Mercedes e geçerse kariyerini bitirir..En azından Alonso-ikinci Renault dönemi gibi duraklamaya girer.Yapması gereken Ferrari ye geçmekti ama bu saatten sonra zor.Perez yetenekli bir pilot falan değil.Mclaren eğer biraz akıllı davransa Raikkonen veya Grosjean la anlaşırdı.Ferrari nin yapması gerekende Massa yı gönderip yerine Raikkonen,Schumacher yada Grosjean ı almasıdır.Bu durumda eğer seneye çok extreme durumlar olmassa Hamiltonın şampiyonluk şansı yok.Bu senede olması zor.Bu saatten sonra Mclaren takımlar şampiyonası odaklanacaktır ve Button a ağırlık verecektir.İstedikleri kadar bunu yalanlasınlar,Hamilton kariyerini kendi elleriyle parçalamaya karar vermiş..

  123. Yılın günü bu gün heralde.

  124. Eray Parlak avatarı

    Mercedes denen adi takım inşallah daha beter olur bu schumachere yaptıkları aracını kasıtlı bozmalar hepsi gerçekti mercedes schumacherin aracını bozarak elinden geleni yaptılar ve başardılar. Emekli olursa bende bırakacağım gerçek bir şampiyon bunun gibi haysiyetsiz takımlar yüzünden neler yaşadı umarım beter olurlar umarım sürünürler..

  125. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Michael Schumacher artık kesin olarak emekliye ayrıldı maalesef 🙁

    yine emekliye ayrıldığını açıklayan basın toplantısını işiteceğiz Red Baron'dan off offfffff :/

    son olarak hem Perez için hem Schumi için hemde lewis için hayırlısı olsun.

  126. Resmen Şok oldum, meğer uyanık olmanında seviyeleri varmış,şuanda,damarlarımdaki kan basıncının hızı formula 1 aracının hızında hareket ediyor

  127. Taşlar yerine oturdu şimdi. Bir çok soru yanıt buldu.

    1. Mercedes GP Concorde anlaşmasını imzalıyor: 2020 yılına kadar F1'deler.
    2. Hamilton imzaladı imzalayacak olayı kapandı, Mercedes'e…
    3. Mclaren de rahatlamıştır, pilotlarını belirlediler.
    4. Boşalan Sauber koltuğuna talip vardı, Jaime Alguersuari kesin yarışacağım demişti, bu da olacak.
    5. Şumi'nin en azından yarışmayı bırakacağı kesinleşti.

    Şimdi yeni haberler gelsin:
    1. Force India pilotları yerlerinde kaldılar gibi.
    2. Hatta kobayashi bile gönderilip yerine takımın test pilotu Esteban Gutierrez getirilebilir. Çünkü perezin sponsoru Telcel Esteban'ın da sponsoru. Sauber, Telcel'i kaybetmek istemeyecektir.

  128. muhtemel senaryo alguersuari saubere .. schumi emekli.. massa ferraride kaliyor..

  129. İnanamıyorum hala Lewis çok büyük bir hata yaptı kendi düşen ağlamaz. seneye Merco da sürünürken izlemek zevkli olacak. para için McLareni sattın be Lewis senin için ettiğim dualar haram olsun 😀 Hoşgeldin Perez sonuna kadar destekliyorum seni.

  130. Sauber Schumaher'i alır büyük ihtimalle. Perez'den dolayı kaybettiği sponsor desteğini de telafi etmiş olurlar hem.

  131. güney ateş avatarı

    levis'in mercedes anlaşmasından önce mclaren'in perez anlaşmasının duyurulması ilginç oldu. bu levis ve mclaren'in sorunlu ayrılığına işaret ediyor olabilir. yani o istifa etmedi biz kovduk gibisinden.

  132. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Şumi inşallah tekrar bırakmaz bırakırsa çok yazık olacak çünkü bu sezon eski formuna çok yaklaşmıştı. Yeni sezonda çok daha iyi olabilir hatta 2014 te yeni motorlar geldiğinde çok daha farklı olabilir. İnşallah bırakmaz bırakırsa eğer onunla birlikte pek çok f1 izleyiciside F1 i bırakacaktır benim gibi :S

  133. inanamıyorum hala. 2 side birbirini yaktı hem mclaren hem lewis. bu hamleden sonra hamilton bu sene kafayı toplayıp şampiyon olamaz.. alonso %99 şampiyon.

  134. Yuh! hic beklemiyordum, demek ki Lewis gercekten Mercedes`e gidiyor. Taslar yerinden oynayacak..

  135. Sauber koltuğu boşaldı şu an, Schumi geçer mi oraya sizce?
    emekli olmaz umarım…

  136. yaktın beni ham yaktın içim acıyo kan aglıyorum

  137. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Bu hamle ilginç oldu. Ayrica Hamilton ile Mclaren takiminin arasi oldukça açik. Buradan anlaşilan..

  138. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Hamilton Mgp ye geçti Perez McLaren de. Bakalım Şumi ne yapıcak emekli mi olacak yoksa başka takıma mı geçecek ? Büyük ihtimalle emekli olacaktır fakat ben başka takıma geçip Mgp ye güzel bir ders vermesini istiyorum ya siz?

  139. Vay anasını be.Resmen McLaren'de ve F1'de bir devir kapandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir