Whitmarsh: "Hamilton Hata Yaptı"

yazar:

kategori:

Uzun süredir Mclaren’in kontrolü altında olan ve bir şampiyonluk kazanan Hamilton, önümüzdeki 3 sene Mercedes adına yarışmak için anlaşma imzaladı.

Whitmarsh “Kazanmak isteyen ve bu takımdan ayrılan hata yapmıştır çünkü ben takımıma inanıyorum.”

“İster son 4 yarışı, isterseniz 40 yarışı değerlendirin, biz harika bir takımız. Bu yüzden bu sporda kazanmak isteyen sürücüler gelip Mclaren’e katılmalı.”

“Kazanmak isteyene Mclaren’den ayrılma önerisinde bulunmam ancak Lewis’in kararına saygım var ve onun için gerçekten iyi dileklerimi sunuyorum.” 

“Ona çok büyük finansal bir teklifte bulunduk. Bırakın kendisini diğer Formula 1 pilotlarından daha iyi bir teklif yaptık. Onun kalması için çalışıyorduk ancak gerçekçi olarak onunla devam etmeme şansımız olduğunu da biliyorduk.”

“2 gün önce Asya’dan aradı ve sanırım ilk bana anlattı. Uzun ve sıcak bir konuşma oldu. Dün yine beni aradı ve yine uzun bir konuşma oldu. Sonunda taraflar için bir karar verip geride bırakmanız gerekiyor. Bu yüzden diğer seçeneklere bakmamız gerekti.” dedi.


Yorumlar

“Whitmarsh: "Hamilton Hata Yaptı"” için 29 yanıt

  1. bak ya hala anlamamış.bak ben sana anlatayım.
    adam demiş ki pilot piyasının pig rakamı olan ücret neyse biz onu verdik ama ham a yetmedi daha fazla verene gitti:)

    umarım anlamışsındır:))

  2. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    mclaren çalışanı herhalde arkadaş nick'e de bakarsak zaten sen benimsin, hamilton'a kafayı takmış durumda 😛

  3. Önemsememek gerek demene rağmen bir araba laf etmişsin. İyi ki lewis boş biri yoksa yorumun için bu sayfa yetmeyebilirdi 🙂

  4. barınma evi ile çocuk yetiştirme arasındaki farkı bir dahaki sezon beraber yazıp çizeriz güle oynaya

    bakalım bu metiyeleri dizebilecekmisiniz tekrardan.

    sonra belediyeye mi gider meksika sınırına mı onu da görürüz.

  5. McLaren sığınma evi değil. Barınmak isteyen belediyeye müracaat etsin ya da diğer takımlara. Belli standartlar var ve herkes için geçerli. Lastiği bile çok esnetirsen kopar kaldı ki McLaren rengini bile kromdan alıyor. Esnemez.

  6. bu takımda babaların manevi oğulları bile barınamıyor

    bir meksikalı ile bu hasret dinmez bence.

    button yine gönüllerin baştacı oldu..

  7. Bu acıdan hiç düşünmemiştim, mantıklı geliyor…

  8. sen benimsin avatarı

    hamilton mercedese geçmekle kariyerinin en büyük hatasını yaptı. zaten hamilton bu tür kararlarla f1 de başarı yakalayamayan bir insan ve bu hatalara hala devam ediyor. hamilton boş biri. bunu her fırsatta belli ediyor yine etti. hamilton ile f1 i yan yana koymak imkansız. o yüzden ne f1 hamiltona nede hamilton f1 e birşey katmadı.boş bir kariyere sahip bir işe yaramayan biri. çokta önemli bir haber değil yani f1 açısından bunlar. pek önemsememek gerek.

  9. Hamilton'un Mclarene bir kirginligi oldugu aylardir cok acikti…. Bunun sebebi de bence sudur:
    Ron Dennis hamiltonun kontrati ile,ilgili spekilasyonlar basladinda tavrini "en son baktigimda kontratta biz lewise ödeme yapıyorduk, olay mclarenin lewisin kontratini uzatip uzatmayacagi meselesi" demis ve gidecegi biryer olmadini ima etmistir. Ayrica cok seyin degistigini ve lewisin aldigi cilgin parayi beklememesi geektigini soylemistir… Bence bu tavir hamiltonun kararini vermesine neden oldu….
    Hamiltona yapilan ilk teklif 8m pound, son teklif 17m pound; bu ucukluk bile mclarenin olayi ne kadar hafife aldigi ve sonra kaybetme ihtimalini anlayina tavrini degistirip nerelere geldiginin gostergesi… Ne kadar ingilizde olsa hamilton duygusal bir adam, kendine yapilani hazmedemedigini dusunuyorum…
    Yoksa yeni bir meydan okuma, 2014 motor degisimi ve parayi tercih etti gibi laflar bence palavra, kırgındı ve gitti; hicbir yarista sevinmemesi ve soguk tavirlarinin medeni bence budur….

  10. Bu arada Nicole yengeyi de Chris Brown la ….neyseee 🙂

  11. katılıyorum Rai seçeneği kesinlikle en mantıklı olandı

  12. bence mc laren griddeki sözleşmesi uygun olan boşta olan alınabilecek en iyi pilotu almıştır.perez çok yetenekli bir pilot di resta ve diğerlerinden ayrılıyor

  13. daha öncede yazmıştım mc laren in ilk hatası bu yıl sözleşmesi biten button ın sözleşmesini erkenden uzatması oldu.bekleyip ham ile olan durumdan sonra imzalanmalıydı.şayet takım acele etmeseydi ham gitse bile mc laren perez le anlaşma imzalardı tamam ama onun yanına button ında sözleşmesini imzalamayarak ne olursa olsun rai yi getirmeliydi burda hata yaptılar.rai ye teklif yapsalardı lotus patronu lopez pilotlarımız kendilerine gelen teklifleri değerlendirir ve gitmek isterlerse müsade ederiz demişti.yani ne pahasına olursa olsun takıma ve taraftarlara tam anlamıyla uygun olan tecrübeli ve hızlı olan kimi de alınmalıydı ve kimi tecrübesiyle perez in yeterince pişmesinede yardımcı olurdu.bence ham ın gitmesi durumunda mc laren ve kimi taraftarlarınında istediği bir durumdu.
    yinede perez 2005 yılından beri koşulan gp2 den gelen pilotlar arasındaki en iyi 3-4 pilotdan biridir bana göre

  14. ya giden gitsin hic kimse takimin ustunde degil aslolan markadir takimdir.. pilot desteklemek gercek taraftara yakismaz .. furbol gibi dusunursek bir futbolcu ayrildi diye takimi birakan oldumu simdiye kadar.. zaten diger takimlara antipatik gelen bir pilot bu saatten sonra sonu villeneuve gibi olur bana kalirsa.. 3 yilda 100milyon dolar kazanir ve sonra villeneuve gibi bir takimdan kovulur sonra geri donecem diye ugrasir …

  15. Lewis gitti peki tamam Kimi de pahalı olabillir ama Di Resta gibi yetenek varken Perez tercihi neden ? Serhan Acar cevabı yazmış : Takım Ferrari Sürücü Akademisi’nden Perez’de karar kıldı. Bu seçimde, seneye ayrılacağı söylenen Vodafone yerine Telmex’i koymak ve Meksika’dan gelecek sponsorluk dolarlarını sayma planının da payı vardır.

  16. Bu söyledigin başarılı takımlar için zaten çok extrem bir durum degilki. bu birçok sporda birçok başarılı takımda görülen bişey.Mclaren'e özgü bir durum degil yani.

  17. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Aynen, Hamilton'ın derdi para değildi, kupaların bile bahane olduğunu düşünüyorum açıkçası. Huzursuz olduğu bir şeyler vardı sanırım, bir sebepten mutlu değildi, tabii ne olduğunu bilmiyoruz. Hamilton duygularıyla yaşayan ve yarışan biri, McLaren'in duygusallıktan uzak, soğuk ve profesyonel yapısından sıkılmış olması da etken olabilir. McLaren bence Perez'i getirmekle biraz hata yaptı. Perez de latin kökenli ve duygusal yapıda biri ve bu yüzden gelecekte o da Hamilton gibi ayrılmak isteyebilir. McLaren'in eskiden beri Finli pilotlara uygun yer olduğunu düşünürüm, onların yapısı soğuktur, şovu sevmezler, piste çıkıp işlerini yaparlar ve daha fazlasıyla uğraşmayı da zaten istemezler, McLaren için her zaman doğru adamın Kimi olduğunu düşünürüm. Mika tam bir McLaren adamıydı ve ondan sonra bu boşluğu ancak Kimi doldururdu ama nedense bir türlü olmadı. Bu yıl Hamilton giderse Kimi gelsin istiyordum ama Perez geldi

  18. Yavuz Balcı avatarı

    bir iki çift söz söyleme hakkım olduğundan yazacağım ve yine gideceğim.

    her iki tarafa da hayırlı olsun. yukarıdaki haberi görünce dayanamadım. bir haber sitesinde bu transferleri duydum ve buraya bakınca ve şu yazıyı okuyunca sinir katsayım arttı. şimdi sevgili Martin eğer ki Perez bir şey yaparsa yapacak yoksa senin Button sevdan bu takıma hiç bir şey katmaz. tek çıkar yolunuz kaldı ki oda 2009 daki Brawn veya 2011 deki RedBull benzeri bir araç yapmanızdır. sen kendini hiç sorguladın mı hiç ben hata yaptım mı diye ? bence sormadın. Ron Dennis'in çeyrek kabiliyeti sende olsa Lewis bu takımdan ayrılmazdı. Ben para için gittiğine de inanmıyorum. tabii ki önümüzdeki günler her şeyi gösterecektir. Şu da var bir gün sende gideceksin ki işte ben o gün hiç üzülmeyeceğim. ama sen burdasın diye de McLaren sevgimden asla vazgeçmeyeceğim. umarım her şey McLaren için güzel olur. eğer ki kötü giderse de Lewis için iyi gitmesini temenni edeceğim.

    Lewis'e gelirsek, para için gitmiş olabilir diyorlar.McLaren bile ciddi anlamda bir teklifte bulunmuşken para için gittiğini düşünmüyorum. bu bence büyük bir meydan okuyuş. ya batacak ya çıkacak. umarım başarırsın kavruk oğlan. ve bu sene McLaren tulumlarıyla giderayak bizi sevindirip gidersin.

    herkese hayırlı geceler.

  19. Hamilton, Mclaren gibi köklü bir takımı bırakması (ki buna kendi absürt yaklaşımımızla Hamilton'ın yolu) diye bir kariyer planı yaptı kendince dememiz de ironi olacaktır. Hamilton'un Mclarenden ayrılışına bir çok beyin fırtınası yapılabilir üstüne çok senaryo üretilebilir. Ancak gün boyu bunu bütün yorumlarda gözlemlemiş olduk.

    Motor dondurma yasağının kalkması, gelecek uğruna; motor tedarikçisi ile yarışan bir mclaren yerine, motor üreten bir mercedes,.

    Para için gitti denilen kısımda ise, bu sporun en değerli isimleri ki bunlar Alonso, Hamilton ve son yıllarda yıldızını parlatan Vettel yüksek ücretleri hakettiklerini düşünebilecekleri bir egoya sahiptirler zaten. Ortalamanın altında bir sezon da bile yaptıkları taraftarları için paha biçilemez olur.

    Mclaren sporun Ferarri ile birlikte demirbaşıdır. Her sezon muhakkak başa güreşecek aracı yapamasalar da geliştirdikleri bariz ve aşikardır.

    Button geldiğinden beri, Mclaren aracı Button'a göre değil Hamilton'a göre yapmıştır. Gelecek sene ile ilgili vaatlerde Aracı Hamilton'a göre uyarlıyacağız açıklaması mevcuttur. Tartışmaya yol açacak konulara da girmek istemeyerek. (Hamilton'ın sözleşmesi için harcananlar) başlığı altında.

    Gelecek sene Mclaren Button veya Perezle Şampiyonluğa oynayacak bir güçlü giriş yaptığında Üvey evlat için ne düşünülecek merak etmiyor değilim.Daha bu sezon başında Baskın bir açılış yapan Button için bu sene Şampiyonluğun en büyük adayı deniliyorken.

    İki yumuşak sitilli ve garantiye oynayan risk almayan iki pilotla Mclaren en ilginç sezonuna adım atacak ve izleyip göreceğiz. Eleştirilebilir veya Alkışlanabilir de…

  20. Bir kez prensiplerinizden ödün verirseniz artık sıradansınızdır.

  21. Arkadaş sanki sezon bitmiş de ayrılıyormuş gibi konuşmuş.Şimdi bu adam nasıl şampiyonluğu kovalayacak bu sene,ne takımda motivasyon var ne de hamilton da!!

    Oğlum alo gerçekten bu sene şans hiç olmadığı kadar yanında,al artık şu şampiyonluğu.Bak horner'ın da ağzının suyu akıyordur şimdi söyleyim:)

  22. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Hamilton çok yetenekli bi pilot mclaren ve mercedes takımları da bu spora çok şey katmış köklü takımlar.Anlaşmalar imzalandı ,bundan sonra bekleyip görelim.Umarım herkes için hayırlı olur

  23. Ona çok büyük finansal bir teklifte bulunduk. Bırakın kendisini diğer Formula 1 pilotlarından daha iyi bir teklif yaptık. Onun kalması için çalışıyorduk ancak gerçekçi olarak onunla devam etmeme şansımız olduğunu da biliyorduk."

    başka birşey dememe gerek yok heralde.

    Asıl sen oku. Hayret birşey.

  24. McLaren'den ne şampiyonlar heldi geçti.. ama yerine hep yenileri geldi. Fittipaldi,Hunt,Prost,Senna,Lauda,Hakkinen… (G.Villeneuve,N.Piquet,Manssel,Raikkonen,Alonso,Button..)

    ve şimdi de Hamilton.

    Formula 1 tarihinin en fazla şampiyon pilot yarıştıran takımı.

  25. Sende az değildin Martin button aşkın bi bitmedi şimdi takımı etrafında toplayabilirsin aferim.

  26. yuh hala para için gitmedi mi dicez.adam alenen demiş ki para için gitti sen nasıl anladın okuduğunu:)

  27. Ferrari%100 avatarı

    Hamilton Brawn güzel ikili olacak bunlar hayırlı olsun seneye herhalde füze gibi bir araç üretirler

  28. Yusuf  Hitay avatarı

    paradan değilse, henüz performans için bir ışık da yok, ne demeye kapris yaptı da gitti bu adam.

    durum böyle ise gitmesi gerçekten iyi olmuş, zaten o telemetre salaklığından sonra artık gitmeli demiştim.

  29. Lewis para için ayrıldı demiyeceğiz hiç değilse.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir