Hill: "Mclaren Hamilton'u Kafese Kapatmıştı"

yazar:

kategori:

Hamilton’un 14 seneden beri kontrolü altında bulunduğu Mclaren’den ayrılıp Mercedes’e geçeceğini açıklaması Formula 1 dünyasında bomba etkisi yaratmıştı.

Daily Mail’e bu durumu değerlendiren Hill “Lewis Mclaren’de kafese kapatılmış bir kuş gibiydi. Hayatının her bir noktası kontrol ediliyordu. Başka bir yere gitmek istemesi nedeniyle onu suçlayamam.”

“Lewis kanatlarını çırpabilmesi için Mclaren’den ayrılma ihtiyacı hissetti.” dedi.

Mclaren’in sürücülerinin kazandığı kupaları vermemesiyle ilgili Hill “Takımın, sürücünün kupasını alması konusunda mantığı asla anlayamam.” dedi.

Hamilton’un hareketinin Formula 1 dünyasına etkisi konusunda Hill “Formula 1’deki güç dengelerinde büyük değişiklik oldu. Sürücülerin, takımların görmek istediğinden daha değerli bir eklenti olduğu görüldü.”

“Ferrari haricinde Formula 1 daha çok takımların başarılarından ziyade sürücülerin başarılarıyla bilinir. Geri kalanlar operasyonlardır. Toplum için spor sürücülerden ibarettir.”

“Takım ve pilot felsefesi arasında devasa bir kopukluk var. Sürücüler sadece yarışmak isterler, onlar Formula 1’i pazarlama yeri ya da ürün geliştirme alanı olarak görmezler. Takım için ise sürücü kiralık bir eldir.”

“Ancak sürücüler kariyerlerini belirleme haklarına sahipler. Takıma ait değiller.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Takım-Pilot kombinasyonunun manevi bağla tamamlandığı bu denli tutkulu bir organizasyonu çok az görürüz. Senna-McLaren, Schumacher-Ferrari.. Senna rekorları alt üst ettiği dönemde McLaren ile 6 yıl yarıştı. Schumacher ise yine tarihe geçtiği dönemde Ferrari ile 11 sezon. Senna 6 yıla 3 pilotlar 3 de markalar şampiyonluğu sığdırdı, Schumacher ise 11 yılda 5 pilotlar ve 6 markalar şampiyonluğu… Yani her ikisi de takımları için yarıştıkları her yıl için 1 kupayı müzeye yolladı.

    Şimdi Lewis Hamilton'a bakalım.. 5 sezon 1 pilotlar şampiyonluğu

    Kısaca Lewis'in kalan kariyeri 3 yıllık hüsranın ardından 2015'te Mercedes kapanınca Vettel'in yanındaki Ferrari koltğunda sürecek gibi görünüyor. Tabi o yaşta ve bir dünya hayal kırıklığıyla eski günlerin hatırına birkaç parlak yarış dışında ne yapar orası da malum..

    Bakalım mr.Hill o zaman da keşke kafeste kalsaymış en azından kargaya yem olmazdı mı diyecek?

  2. herkesin bir fiyatı vardır hamiltonun da öyle.

  3. aga onu bunu bilmem bu çocuk f1 in en iyilerinden mc laren ağlasın şimdi lewis i nasıl kaybettik diye bo çocuk bu takıma her şeyini veriyordu . button mı dediniz peh keçi boynuzu tadında pilot atalarımız ne demiş go lewis go

  4. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Al benden de o kadar. Takım felsefesi farklı olacak tabi, senelik yarım milyar dolar yatırıyor adam bu işe, şansa mı bırakıcaktı işlerini? Kubica'nın şahsi hevesleri yüzünden hayatı bitti. Takım dünyanın milyonunu saydığı sürücünün kazaya kurban gitmemesini olabildiğince garanti altına alacaktır. Pilot dediğin de 20 yaşında bir çocuk, nereden bilecek bu işleri? O bakıyor gününü gün etmeye, o kadar. Bu vatandaş bir takım işletsin de görelim. Ama gördük ki çok başarılı sürücülerin işlettikleri takımlar başarılı olamıyor (Prost'un takımı, Hill'in takımı, vs.). Fındık fıstık değil bu, yarım milyar dolar deniyor. Bunu olabildiğince garantiye alacak tabii ki adam. Her işin zorluğu var, arkadaşın dediği gibi biz bu "agresi çocuk" ile karşılaştırması dahi komik ücretler için yaşıyoruz, bizde de bir sürü kısıtlama var

  5. Mclaren'in suçlanacak bir tarafı yok. Sadece yarış kazanmak konusunda temelden bir beceriksizlikleri var. Önce en hızlı aracı yapıp sonra pitte hata yapıyorlar pitte en hızlı süreleri yapıp araçta hata yapıyorlar böyle gider bu.
    Hamilton genç, mantıklı düşündüğünü sanmıyorum sonuçta menajerlik şirketi sadece takım değiştirirse büyük para alıcaktı o da takım değiştirdi kolayca yönlendirmişlerdir.
    AMA
    Hamilton neden gerçekten gitmek istedi dersek;
    ücrette 10civari fark varsa, üstüne eğer takım değiştirmese bu seviyede gidebilirdi 2-3…Değişiklik sayesinde sıfırdan başlayacak ve şimdi gerçekten öğrenme süreci olucak belki daha hızlı olacak ama yarışmayı şu andan daha çok isteyecek süphesiz bu önemli.

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    yahu ne kafesi! yıllık milyonlarca dolarlık anlaşmalara imza atacaksın ondan sonrada yok kafesti,kıldı,tüydü diyeceksin. öyle saçmalık olmaz. millet üç kuruş maaşla ev geçindiriyor, sosyal hayatı bitmiş, en son kırmızı eti 2 sene önce yemiş… neyin sıkıldımı,bunaldımı bunlar arkadaş. bıraksınlar bu kafes ayaklarını, McLaren kimseyi kafese filan kapatmadı, adam gitti paşa paşa nicole scherzinger ile gününü gün etti. ünlü olmanın en güzel yanı nedir Lewis diye sorduklarında verdiği cevap hiçte kafeste yaşan bir adamın söyleyecekleri değil. o yüzden bunun gibi boş yorumlar hiçbirşey ifade etmiyor. raikonen de rally yapacam dedi McLaren kabul etmedi, neden etmediğini kubica ile daha iyi anlamışsınızdır. yeri gelecek bazı kısıtlamalar olacak, değilse milyon dolarlar verdiğiniz adama, saldım çayıra mevlam kayıra olacak hali yok.

  7. rocco junior avatarı

    Hill sürekli takımda kalmasını tavsiye etmiyor muydu?Madem onu kafeste tutuyorlar peki ne diye takımda kalmasında ısrar ediyordu.Tüm İngiliz medyası ve eski şampiyonları adama bir yalvarmadığı kalmışken bu yorum saçma olmuş.Anlaşılan eski f1 pilotları özellikle şampiyonlar sadece anlık verilen tepkilere göre veya o an çıkan sonuca göre konuşuyor bknz; Lauda ve Hill

  8. coulthard da buna benzer bir açıklama yapmıştı.kardeşim siz şampiyonluk yaşadınızmı.hill evet 1 kez oda arabasının mükemmel bir pakete sahip olmasından villeneuve de öyle peki ya sonrası ne yaptınız.ham şampiyonluğu tatmış hemde en iyi arabaya sahip olmadan bu hill in ham ın durumunu yada psikolojisini bildiğ sonucunun doğurmaz.zaten bilmiyo.zira ham ın sevgilisi neydi nicole schzengirger yada buna benze yazılıyordu ismi zira magazinsel konular benim dikkatimi çekmiyor.ne olursan ne durumda olursan ol.işini yapacaksın kardeşim.işini yap.ham bunu yapamadı.yapsaydı bile pilot karakterini değiştiremezdi savaşırım her ne olursa olsun mantığı bu puan sisteminde yürümedi.mc laren in kafese kapattığı gibi bir şey mantıklı değil helede hill söylüyorsa.ham macera aradı ve buldu.

  9. McLaren onca hayata onca saçma beyana onca aptalca harekete rağmen Lewis'i hiçbir zaman medya önünde küçük düşürmemişken Hill neye göre McLaren Hamilton'ı kafase kapatmıştı diyebiliyor. Ben takım patronu olsam Lewis'i çoktan kapının önüne koyardım. 2010'da Kendi yaptığı hatalardan dolayı elindeki şampiyonluğu Vettel'e verdi. 2011'de Massa ile resmen çarpışan arabacılık oynamasına rağmen Whitmarsh sürekli Hamilton'ın arkasında durdu. bunca şeyden sonra çıkıp McLaren'e suçun tamamını yüklemek bence çok saçma. Ha McLaren'in hiç mi hatası yok? Muhakkak olmuştur ama Hamilton menajerlerinin aklına uyup biraz kendisi akıllıca düşünseydi. Şimdi Macera yerine 2013 yılında yine şampiyonluk mücadelesi içinde olurdu. @Mc_ arkadaşın dediği gibi. Kupalarını istiyordu şimdi replikaslarını bile arayacaktır. Atalarımız ne demiş. Kendi Düşen Ağlamaz.

  10. Ferrari%100 avatarı

    Kafesin kapısı bozuldu ve kuş uçtu
    Arada bulursun bak nerden geliyor diye

  11. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Avatar Çok Tanıdık Geldi Tifosi =)

  12. Bizde Sumi icin oyle diyorduk bu yaştan sonra bişeyleri görmese dönmezdi dedik veya bişeyler olmayacaksa bu kadar nazik davranmaz ve takımı sürekli gelişme sürecinde gibi göstermezdi dedik dedik dedik dediğimizle oturduk.

  13. Kupaların replikasını almaktan şikayet ediyordu, şimdi onu da bulamayacak.

  14. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Sadece kazandiklari icin beyanda bulundum.Yanlis bilmiyorsam 20 zaferi var.Zaten 2. ve 3. oldugu yarislarin kupalari icin bu kadar curcuna cikartacagini da zannetmiyorum.

  15. Mclarenin hatasi buyuk oldu, isveren biziz patron biziz mantigiyla yaklastilar olaya; nereye gidecek mclareni birakip, kazanan araci veriyoruz modunda kaldilar, ucretinde indirime gitmesini istediler v.s.

    Hamiltonun uzun suredir suratinin asik olmasi, hicbirseye sevinmemesi bu kirginligindandi; Mclarenden ayrilmayi hic istedigini sanmiyorum ama cok kirildigini her hareketinden belliydi; duygusal bir karar cunku mclarende en son 17 m pound veriyordu para konusunda sıkıntı yoktu… Mclarenin tavrina bir tepkidir ayrilmasi olan hem kendisine oldu cunku mercedesten hic umudum yok hem de mclaren f1 in en hizli pilotunu kaybetti….

  16. Kuş kafesten uçtu yani 🙂

  17. 2-3 olan aracın muhendisi birsey alamıyor, sadece sürücü alıyor o zaman kupayı. onu ne yapacaksın…

  18. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Bu tarz haberleri okudukça şunu anladım.
    benim, Lewis'in bizden ayrıldığını anlamam bir hayli zaman alacak.

    ———————————
    Mercedes tulumları içinde Kara Oğlan çok garip duracak, McLaren tulumları o denli yakışırken.

  19. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Şimdi bu haber sonrası pek çok tartışma çıkabilir, ama asıl atlanmaması gereken yer bence şu;

    "Takım ve pilot felsefesi arasında devasa bir kopukluk var. Sürücüler sadece yarışmak isterler, onlar Formula 1'i pazarlama yeri ya da ürün geliştirme alanı olarak görmezler. Takım için ise sürücü kiralık bir eldir."

    Felsefi açıdan sorunlu olduğundan bahsetmiş ki bu çok doğru bir tespit. Yarışanların birer araç olduğunu unutmamak lazım, işin temelinde araç ve doğal olarak takım vardır. Ancak unutulmaması gereken noktalar da var; aracı idare eden bir pilot, her şey onun ellerinde. Onun istediği ayarı yapıyorsanız, onun istediği aracı üretmeye çalışıyorsanız, takımın da yapabileceklerini belirleyen bir şekilde pilot olabiliyor. Her takımın mantığı bu olmasa da bunu uygulayan pek çok takım var.

    Pilotların birer yıldız haline geldiği F1'de pazarlamanın ne kadar önemli olduğunu yadsıyamazsınız. Ancak bir sponsorunuzun pazarlama etkinliğinde insanlar pilotları görmek isteyecektir, takımların bu konu için çalıştırdığı profesyonel pazarlama uzmanlarını değil.

    Takımlar pazarlama konusunda elbette pilotlarını kullanmalı ama dediği gibi, bir iş için tutulan bir çalışan gözüyle de bakmak sakıncalıdır, pilot asla sadece kiralık bir el olarak görülmemeli.

  20. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    hayden a bişey oldumu :S

  21. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Zaten yaris kazanildiginda takima da kupa veriliyor.Muhendisler gece gunduz calisiyorlar da surucu napiyor?Koordineli bir isbirligi var surucuyu kucumsemek cok abes,sadece arabayla yaris kazanilmiyor.

  22. onur çakır avatarı

    yanlız moto gp yi izleyin hayden çok fena düştü

  23. takım kupayı pilota vermez çünkü pilotun tek yaptığı aracı sürmektir gece gündüz çalışan mühendislerin de o kupada hakkı vardır. hamilton kendi mi yapıyor arabayı da kupayı kendi alsın?

  24. "Lewis Mclaren'de kafese kapatılmış bir kuş gibiydi. Hayatının her bir noktası kontrol ediliyordu.

    hill haklı olabilir diğer sebep te bu kupa meselesidir kanaaatimce

  25. McLaren'in pilotlarına gereksiz bir sıkıyönetim uyguladığı bilinen bir gerçek zaten.Hamilton da bundan bıkmış olmalı.

  26. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    Mercedes'in kesin bir planı vardır.Yoksa hamilton'ı ikna etmek kolay olmazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir