Farfus DTM'de İlk Galibiyetini Kazandı

yazar:

kategori:

Yarışa ilk sıradan başlayan Farfus, ilk virajda Edoardo Mortara’yı geride tutmasının ardından iyi bir yarış çıkardı ve damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Mortara rahat bir şekilde ikinciliğe giderken son 7 turda aracı sorun çıkarınca yarışı tamamlayamadı ve Abt Audi sürücüleri Adrien Tambay ve Mattias Ekstrom podyumu tamamlayan isimler oldular. Tambay DTM’deki ilk podyum zaferini kazandı.

Poz  Sürücü              Takım              Süre
 1.  Augusto Farfus      RBM BMW           1h08m22.522s
 2.  Adrien Tambay       Abt Audi              + 8.406s
 3.  Mattias Ekstrom     Abt Audi              + 8.967s
 4.  Filipe Albuquerque  Rosberg Audi         + 23.067s
 5.  Mike Rockenfeller   Phoenix Audi         + 28.066s
 6.  Bruno Spengler      Schnitzer BMW        + 39.831s
 7.  Rahel Frey          Abt Audi             + 48.318s
 8.  Andy Priaulx        RBM BMW              + 49.562s
 9.  Dirk Werner         Schnitzer BMW        + 58.327s
10.  Jamie Green         HWA Mercedes       + 1m10.596s
11.  David Coulthard     Mucke Mercedes     + 1m12.228s
12.  Christian Vietoris  HWA Mercedes       + 1m20.388s
13.  Susie Wolff         Persson Mercedes       + 1 lap
14.  Ralf Schumacher     HWA Mercedes           + 1 lap

Yarış dışı:

     Joey Hand           RMG BMW                42 laps
     Edoardo Mortara     Rosberg Audi           38 laps
     Timo Scheider       Abt Audi               29 laps
     Gary Paffett        HWA Mercedes           27 laps
     Miguel Molina       Phoenix Audi           25 laps
     Robert Wickens      Mucke Mercedes          3 laps
     Roberto Merhi       Persson Mercedes         1 lap
     Martin Tomczyk      RMG BMW                 0 laps

 

 


Yorumlar

  1. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    keşke Sussie de puan alsaydı ama gerçekten Rahel çok iyiydi,Coulthard senede 1-2 kere gelen puan fırsatını takım emriyle Jamie Green'e kaptırdı.

  2. Yarış youtube a düşünce izleyebildim. Ozan ın dediği gibi Rahel muhteşemdi. Aşık oldum diyebilirim 🙂 Rahel Frey bunu daha önce de yapmıştı istikrarlı hızlı sürüşleri var ritimini bulunca çok rekabetçi olabiliyor ama bu sefer durum farklıydı. Aldığı cezayla iyice geriye düşen Spengler ( jumpstart) yükselirken BMW den Warner ve Priaulx, Rahel Frey i arkasında tutmak için elinden geleni yaptı böylelikle spengler de kendisine yetişmiş oldu ama Frey öyle hızlıydı ki Warner onu arkasında tutamıyordu bir ara yanına gelen Frey a resmen çaptı. Birkaç tur sonra Rahel Frey hata yapan Warner avladı ama ardından Priaulx yla aynı şekilde mücadele etti ama Priaulx Frey i resmen biçti metrelerce birbirine temas ettikten sonra Frey i kaçış alanına attı ama hızından birşey kaybetmeyen agresif Rahel Frey, Priaulx ya öyle bir atak yaptı ki soldan Frey ortada Priaulx ve sağda Spengler viraja yan yana geldi Spadaki meşhur Schumi Hakkinen ve Zonta üçlüsü gibiydi ama Priaulx Spenglere yol verince Rahey ikisine geçildi ama ardından Priaulx u geçti. Belkide temas sonrası uyarı almış olabilir. Ama bir bayan sürücüden beklenmeyecek kadar hızlı ve agresifti. Hatta telsiz konuşmasına bakılırsa soğukkanlı da 🙂 Farfus galibiyetten sonra hüngür hüngür ağladı. Mortara çok çok şansızdı hele yarış dışı kaldıktan sonra bir görüntüsü varkı ki. Yürek dağladı 🙂 ilk senesinde harikalar yaratıyor F1 in transfer haberlerinde adını görürsek şaşırmam. Tambay da çok genç ve yetenekli. Bu yarış ta çok iyiydi. Tomczyk ve Merhi ilk tur kaosunda kaçış alanında birbirine çarpıp yarış dışı kaldılar. Şampiyonluğun açık ara favori iki pilotu da caza aldı. Spengler Jumpstart ve Pafett in anlaşılmaz Joey Hand teması. Pafett hasar alan aracıyla istediği tempoyu yakalayamayınca yarışı bıraktı.

    F1 deki takım emirlernden yakınıyoruz ama DTM de aynı marka aracı kullanan sürücülerin yaptıklarını görünce buna da şüdür dedim BMW sürücüleri Spenglere yol verirken rakiplerine yaptıkları temaslı sert savunmaları izleyecilerin tepkisini çekmiştir mutlaka

  3. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    yarisin yildizlarindan biride bayan pilot Rahal Frey idi.Pist ustunde Prialux ve Hand i gecmeyi basardi.Coulthard in 2.5 senede alamadigi toplam puani tek yarista aldi.Audi ler ve Farfus burada cok hizliydi Meecedes resmen surundu ve sampiyona ilk 3 undeki pilotlar ceza aldi.Yarisin sonuncusuda Ralf oldu,Sussie Wolf un bile gerisinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir