Brawn: "Hamilton 1 Numara Olmayı Hiç İstemedi"

yazar:

kategori:

Geleceği hakkında uzun zamandır söylentiler bulunan Hamilton’ın sonunda Mercedes ile anlaştığı açıklandı.

İngiliz pilot, Michael Schumacher’in yerine geçecek ve 2013’te Nico Rosberg’in takım arkadaşı olacak.

Brawn: “Lewis, hiçbir öncelik talebinde bulunmadı; sadece eşitlik istedi.”

“Özel bir ilgi veya farklı bir tesis konusunda herhangi bir isteği olmaması memnuniyet vericiydi. Lewis takımda sadece eşit imkânlar istedi”

“O konuda görüşmemiz nispeten kısa geçti. Takım adına kabul etmesi çok zor olabilecek korumacı pozisyon istememesi ve bu konuda yeteri kadar olumlu olması beni etkiledi.”

“Hiç görüşmedik; çünkü Lewis bunu hiç gündeme getirmedi. Eğer bu konuyu gündeme getirseydi, muhtemelen bunu yapmak (1 numara statüsü vermek) istemezdik”

Bununla birlikte Brawn, Rosberg ile Hamilton arasında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.

Brawn: “Onlar iyi geçinen eski iş arkadaşları. Yarışlara sıkça beraber gittiklerini biliyorum”

“Herhangi bir sorun yaşamalarını beklemiyorum. (Hamilton ile) Görüşmeler ilerledikçe Nico’yu bilgilendirdim ve Lewis’in takıma dâhil olması onu gerçekten heyecanlandırdı”

“Bunu olumlu görüyorum. Birbirlerini yenmeye çalışan, normal pilot sorunumuz olacak. Böyle de olmaz zorundalar. Çünkü takım arkadaşını yenmek istemeyen bir pilot istemiyoruz. Ama bunun doğru şekilde yapılması önemli. Çok iyi bir kombinasyon olacağını düşünüyorum”

Brawn ayrıca, F1 kariyerinin tamamını McLaren’da geçirmesine rağmen Hamilton’ın Mercedes’teki hayata uyum sağlayacağını ifade etti.

Mercedes’in Hamilton’dan en iyi şekilde yararlanıp yararlanamayacağı konusunda Brawn: “McLaren’da büyük bir destek aldığından eminim ama biriyle gerçek anlamda çalışmadan önce bir şey bilemezsiniz.”

“Olaylara nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda düşüncelerimiz var. Görünen o ki bu, Lewis’in yaklaşımı ile aynı doğrultuda. Güçlü bir takım olacağı konusunda iyimserim”


Yorumlar

“Brawn: "Hamilton 1 Numara Olmayı Hiç İstemedi"” için 11 yanıt

  1. Brawn cığım belki senin 1 numara olduğunu bildiğinden kafanı kurcalamasın diye isteyememişdir.Belkide… hiçbir numaranızın olmadığını o da keşfetmişdir.Vayyy beee… Mercedes nere idi Hamilton nere idiii. Böyle takıma benim gibi taraftar :((.

  2. Özünde mi var?

  3. SHUM'i yi tanıdın ya Hamiltonu da ezbere biliyosun pehh.

  4. Böyle konuları mesajlar değil de iletişim bölümünden görüşmeyi tercih ediyoruz. Orayı kullan lütfen; çeviri takımımızı genişletmek istemişizdir her zaman

  5. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Kendi istemedi ama biz verdik diyor o ingiliz kibarlığıyla…

  6. maaşları zatn durumu ortaya koyuyor dile getirmesine elbette gerek yok

  7. Ross Brawn resmen dansöz olmuş. Kıvırdıkça kıvırıyor.

  8. brawn ın shumi ye bu şekilde ekarte etmesi gerçekten çok garibime gitti.açıklamasıda shumi karar veremeyince biz ham a yöneldik.bu açıklamada hiç hoş olmadı bence bu benim kişisel görüşüm.taaa benetton dan bu güne olan bir dostluk vardı aralarında.yalnış hatırlamıyorsam shumi nin ısrarlarıyla alınmıştı ferrari ye.hele bide rosberg i bilgilendirdim demesi daha da tuhafıma gitti.sonuç olarak çok büyük bir efsaneden nerden bakarsan bak nemalanmış biri brawn.en azından bir efsanenin yarış kariyerinin sonu ham geldi shumi boşta geldi şeklinde olmamalıydı.brawn eminim bunu çok üzülecektir ama ne yapayım çok gözümden düştü:)

  9. Dediğin gibi bir pilot 35 milyon diğeri 5 milyon alıyorsa,zaten istemese de 1 numara olmuş demektir.

  10. Dediğin gibi bir pilot 35 milyon diğeri 5 milyon alıyorsa,zaten istemese de 1 numara olmuş demektir.

  11. bir pilotun 35milyon dolar digeri 5 milyon dolar aliyorsa kimin 1.numara oldugunu anlamak icin muneccim olmaya gerek yok sanirsam..

    hala yok istemedi yok su yok bu .. bizde gerizekaliydik yedik bu sozleri…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir