Grosjean, Raikkonen'e Yardıma Hazır

yazar:

kategori:

Fin pilot şu anda lider Alonso’nun 45 puan gerisinde 3. sırada ve Grosjean, kendisinden istendiği zaman Raikkonen’e yardım edecek konumda.

Grosjean: “Tempo açısından neredeyse eşit durumdayız ama o, dünya şampiyonluğu için mücadele ediyor ve bunu başarmak için iyi bir şansa sahip. Hâlâ çok ama çok iyi bir pilot.”

“Elbette şampiyonada önlere benden daha yakınsa işleri onun için zorlaştırmayacağım”

Fransız pilot, Suzuka’da nispeten çaylak kalsa da önümüzdeki hafta sonu ayarlarla ilgili sorun yaşamamaları halinde başarılı olacaklarına inanıyor.

Grosjean: “Ne pist ama. Ayarlarda iyi bir temelimiz olursa gerçekten keyif alırız. İnanılmaz bir pist. Orada sadece bir defa yarıştım ama bayıldım. Bu yüzden geri dönmeyi dört gözle bekliyorum.”

“Hafta sonu boyunca birçok zorluk var. Suzuka zorlayıcı bir pist ve aracın zayıflıklarını ortaya çıkarıyor. Dolayısıyla mükemmel çalışan ayara ihtiyacımız olacak. Bütün seansları, hata yapmadan tamamlamalıyız. Çünkü kaçış alanları küçük; pist dışına taşar veya bir virajı yanlı alırsanız hasar almanız kolay olur.”


Yorumlar

  1. Osman ERENER avatarı

    f1 de takım emirleri her zaman olmuştur ve olacaktır..yok şu şunu geçti,o da şunu yapmıştı tarzı cümleler çok komik çünkü fırsatı olan her takım kullanır şansını..adamın biri çıkmış raikkönen, massa dışarı taşmasaydı şampiyon olamazdı demiş..schumi, hakkinen, alonso, button, vettel, hamilton sadece kendi arabalarıyla mı şampiyon oldu ?

  2. kimi raikkonen  avatarı
    kimi raikkonen

    Bosuna olayı bu kadar uzatmayın.'Takim emirleri yasal' iste bu kadar şampiyonluğa oynayan pilotları icin her takim gerekeni yapar ister ferrari ister lotus

  3. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Vakitsiz öten horozun başını keserler 😀

  4. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Arkadas olayı öyle bir hale getirdinizki Grojean yol vermese kımı sankı onu gecemeyecektı ya yol verse ne olur vermese ne olur baska takım emırlerını aklamak ıcın bu tarafı kullanmayın.

  5. kimiye taş atıldı, bizde bir tane taş atalım

    anne o bana vurdu, bende ona vurdum

    öğretmenim önce o bana küfür etti…

  6. Alonso'yu övdüm diğerlerini gömdüm mü? hayırdır 🙂 gerçekten eleştiriye ufacık bir tahammülünüz bile yok. Konu Kimi Raikkonen-Grosjean ve takım emirleri, bende bu doğrultuda eleştirimi ve düşüncelerimi paylaştım; sizin düşüncelerinize ve saldırılarınıza göz atalım ;

    Alonso ridikılıs dedi
    Pike kaza yaptı, onursuz Alonso kötü Alonso
    ama Kimi Raikkonen Alonso gibi ağlamıyor telsizden…

    tamam ama adam bildiğin takım arkadaşının sayesinde şampiyon oldu 2007'de, ben onu eleştirmiyorum ama, sizin tutumunuzu eleştiriyorum, yani ben Kimi Raikkonen taraftarlarını eleştiriyorum, Kimi Raikkonen'i değil… Ki ne kadar haklıymışım patır patır yorumlarınızdan belli oluyor. dakika 1 gol 1 bile değil 3-5 atmışsınız sağolun, düşüncelerimi doğruladınız, ancak işte saldırın öyle Alonso'ya, Ferrari'ye falan…

  7. istersem gider krem peynire taparım seni ilgilendirmez.

    öte yandan Alonso'ya tapmakta nedir, asıl sizin neye taptığınız belli, baksanıza iki eleştiri yaptım hemen kişilik analizimi çıkarttınız, inancıma kadar dil uzattınız. Hayırdır ? Kimi raikkonen'i eleştiremez miyim? söylediklerimde de oldukça haklı olduğumu düşünüyorum…

    tapma konusuna gelince, önce aynaya bakın.

  8. Öyle horozlar vardır ki öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar.

  9. okumazsan öğrenemezsin…

  10. olay şu Alonso ilahtır o ne derse odur gerisi boş işine gelmeyince okumazlar ama gider haberden uzun paragraf yazarlar. Adam Alonso ya tapıyor resmen daha ne olsun

  11. vah vah vah zoruna gitmiş yaw tamam tamam alonso evrenin en iyisi biz ona bişey demedik ki biz Ridiculus demeyen Kimi Raikkonen'den bahsettik. Eminim aradaki farkı anlayabiliyorsundur. Hala diyorum fark şu takımdan istemeyeceksin. kendin yapacaksın ama cesaret edip yazılanları okuyamayan biri için fazla uzun yazmışsın.

  12. kızım sana söylüyom gelinim sen anla.madem konu açıldı ve kimi yede taş atıldı

  13. sonradan piquet vicdan azabımı çekti yoksa imanamı geldi nedir itiraf etti ama .o zafer hala yerinde duruyor tertemiz bir galibiyet gibi.

  14. herkes reddetti olayı flavio piquet ve takım çalışanları.alo yada sordular oda ben bilmiyom,görmedim,duymadım dedi.olayda kapandı !

  15. daha ilk cümleden okumayı kestim, çünkü konu Kimi Raikkonen, Fernando Alonso değil… Alonso'nun yaptıkları zaten eleştiriliyor, ayrıca kumpası kuran Alonso değil, takım patronları, Alonso olsa o da ceza alırdı. Symonds, Piquet, Briatore'nin babasının oğlu diye Alonso'yu korumadılar ya…

  16. kimi ne yapsaydı kumpas kurup takım arkadaşını duvara çarptırıp yarışmı kazansaydı (singapur 2008 gibi) yada takım arkadaşıma yeni parçalar veriyorlar bende yok bu nedenle geçildimmi deseydi (alo-2007-ferrari).yada takım benim şampiyon olmamı istemiyor ve yardım etmiyor başka takıma transfer olduğumdan mı deseydi (alo-renault-2006).yada kimi nin takım arkadaşı almanya gp de vitesi kaçırdım kimi beni geçti mi deseydi (alo-ferrari-massa almanya gp bizde yedik).yoksa kimi ulan beni şampiyonluktan ettin deyip birilerini bir döevmediğimi kalsaydı (alo-petrov-2010-abu dhabi)
    takım emirleri şu anda serbest.telsizden dinliyoruz kimi senden hızlı diyorlar yani kimi nin saklısı gizlisi yok içi dışı bir aaleni olanları yansıtıyor yada yansıttırıyor birileri gibi kapalı kağılar ardında gizli saklı yada kumpas kurarak yada bağırıp çağırarak yapmıyor.adam işte adam gibi adam

  17. sadece bir şeyi açıklayacağım belki at gözlükleri düşerde bir şey kaparsın.grosjean raikkonene yol verince niye kimse polemik yapmıyor da massa alonsoya yol verince yer yerinden oynuyor diye dert yakınmışsın. sebebini bilmiyor muydun bunun?..alonso gibi evrenin gelmiş geçmiş en iyi pilotuna yakışır mı hiç öyle geçişler ?. insanların zoruna gitmesi ve polemik olması normal.raikkonen için öyle bir dert yok altı üstü düyanın en iyisi o kimse pek umursamıyor.

  18. Singapurda yaptı zaten, yol verdi, ardından yarışı 1 saniye arkasında bitirdi. Massa'nın italyada lastikleri bitiyordu, O da kısmen yol verdi, savunma yapmadı en azından, ardından Alonso 10 saniyeye yakın fark açtı, fakat dünyada, facebookta, burada bazı insanlar yine ; işte Ferrari bu(!) dedi. Lotus Kimi-Grosjean üçlüsü yapınca haber bile değeri sayılmıyor 🙂 bende bunu kabullenemiyorum. Ya bu üçlüye de verip veriştirin, yada diğerlerini bu kadar eleştirmeyin.

    Bir de Kimi istemiyor ama takım yapıyor olayı var, Kimi kafası esince F1'i bırakıp gidececek, Schumacher'in vedasında tv karşısında oldukça cool bir şekilde "sıç.yordum" diyebilecek kadar özgür bir insan. Madem istemiyor almasın kardeşim yolu, geri versin ona verilen yolları ? tamam belki hoşuna gitmiyor böyle bir duruma düşmek, ama düşüyor ve bundan da faydalanıyor, ben hiç bir f1 pilotunun takım arkadaşı ona yol verince çok mutlu olduğunu sanmıyorum, yada buna çok istekli olduğunu, fakat şartlar bunu gerektiriyorsa yapacaksınız.

    İşte o yüzden romantik Kimi Raikkonen taraftarları pilotlarına toz kondurmasa da, eğer Ferrari Kimi'yi öne çıkarak pit stop stratejisini yapmasa, yada Massa bir virajda azcık frenajı fazla kaçırıp(!) 1 saniyenin üzerinde zaman kaybetmese, 2007 yılının şampiyonu Lewis Hamilton olacaktı… Gerçekten sizin dediğiniz gibi olsaydı da, Massa'ya atak yapıp geçseydi pist üzerinde, ki o kadar hızlı bile değildi o yarışta, Massa'yı sıkıştıracak kadar yaklaşamıyordu bile…

    Amacım Kimi Raikkonen'i kötülemek kesinlikle değil. Ben sadece hayata toz pembe bakan Kimi Raikkonen taraftarlarına ufak bir hatırlatma yapmak istedim.

    habere geri dönecek olursam;
    Grosjean hatalarınla eleştirileri alsanda, gerçekten çok hızlı bir pilotsun, bu şekilde devam et, takım arkadaşına da yardım et, çünkü romantik arkadaşların düşündüğünün aksine bu bir takım sporu, sende takımına yardım etmelisin, onlar emri verse de vermese de…

  19. İnsanların anlayamadığı da bu işte. Bizde biliyoruz F1 de ki takım emirlerini. Ama birçok kişi sırf kendisini savunmak için çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyor. Pilotun takım arkadaşının engellenmesini istemesiyle takımın pilotuna bunu söylemesi arasındaki farkı anlayamayacak kadar heyecanlı insanlar var…

  20. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Onu Bahreyn'de yapacaktınız.

  21. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Singapur'da zaten bunu yaptı. Ama ben bu tür şeylerin Raikkonen tarafından istenmesini, istemiyorum. Takım isteyebilir, önemli olan pilotun istememesi. Raikkonen'de zaten gridde bunu isteyecek en son pilot kanımca.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir