Raikkonen, Fisichella'yı Geçiyor

2009 Sezonunun 12. Yarışıydı, Massa’nın Macaristan’daki kazasının ardından tüm yük Raikkonen’in sırtına binmişti.Raikkonen Ferrari’nin hızlı olmayan aracıyla yarışa 6. sıradan başlama hakkını elde etmiş, Pol pozisyonunu ise Force İndia’nın İlk pol pozisyonunu kazanan Giancarlo Fisichella Elde etmişti.Raikkonen, Yarış başladığında harika bir start alarak önündeki 4 aracı geçerek 2.liğe yükselmiş, Fisichella’nın peşine takılmıştı.Raikkonen yarışın 4. turunda Fisichella’ya yaptığı atakla beraber yarışın liderliğini eline geçirde ve yarışın sonuna kadarda liderliği kimseye bırakmayarak Ferrari ve Kendi adına o sezonki ilk galibiyetini elde etmiş oldu.Bu Resmi olarak Raikkonen’in son Formula 1 Galibiyetidir.


Yorumlar

  1. Konu Kimi olunca artistlik lazım aslında. Maşallah artist gibi çocuk 🙂

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Artislik yapan yok Avanti, üslübunu değiştir biraz.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sözüm Raikkonen fanlarınadır. Bazı kendine bilmezlerin yorumlarına aldırış etmeyin. Önemli olan bizim Raikkonen'i nasıl bildiğimizdir onların değil. Sonuçta Ferrari bile bu yarışı kazanacak güçte olmadıklarını söyledi ve Raikkonen'e bu başarıdan dolayı teşekkür ettiler. Provakatörlere aldırış etmeyin.

  4. O yarışı canlı izledim zaten.Buradaki çoğu kişi de izlemiştir eminim.Mevzu o değil.Sanki Kimi bir tek orada geçiş yapmış gibi artislik yapmaya lüzum yok.

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Elvan Dalton, cevabın ne olduğunu sende biliyorsun ama işin gücün tartışma çıkarmak.

  6. bir çok faktör var. düzlük hızı en fazla olan geçer demekle iş bitmiyor. bir de o hıza ulaşma süresi var.
    cosworth motoru ile mclaren motorunun hızlanması eşit mi? değil.

    ne kadar az downforce gerektirse de, ben hiç gerektirmiyor demedim. 2009 gibi çift katmanlı difüzör ile yarışan takımlar spada çok iyi değildi. sanırım aşırı yere basma gücü ürettikleri için.

    button en önde olduğu için benzin ve lastik korumuş olabilir. DRS açamıyor zaten en öndeki.

    yani sonuç olarak yüksek düzlük hızı = spa'da hızlı olmak değil. aracın downforce dengesi çok önemli. motoru da önemli. şimdiye kadar button'a hiç geçilmeyen hamilton, yüksek downforce üreten kanadı kullandığı için 1.3 saniye geride kaldı buttondan. normalde hamilton'un buttondan en az 0.3 hızlı olduğunu göz önüne alırsak, en az 1.5 saniye fark demektir.

  7. Bu yarışta nasıl geçiş yaptığını hatırlamıyorum bile. Gerçi ilk turda kaçış alanından ikinciliğe çıktığını hatırlıyorum. Neyse 2005 suzuka'nın yanında bu yarışın esamesi okunmaz bence. 10 küsürüncü başlayıp son turda dıştan atak yaparak geçmişti, kimse hatırlamıyor mu onu diye merak ettim. Eskiyse de yapacak birşey yok, zaman hızlı geçiyor.

  8. şöyle bişi varki 2005 teki geçişi bu geçişten daha iyiydi. sene boyu iyi ve dayanıklı bir arabası olan reno. hızlı ama sürekli arızalar veren mclaren. şampiyonluk yarışı bitmişti ve çoğu pilotun limitlerde sürdüğü bir yarışta. ve kimi 17. likten mi ne kalkmıştı. son turlara kadar hızını azaltmadı ve fisiyle farkı kapatıp son turda geçti.bu kiminin en iyi yarışıydı belki ve o geçişte kolayda olsa bundan daha iyi geçişti bence. izleyen biri için o kadar eski gelmiyor açıkçası ki ben 14 yaşındaydım o zmnlar ona rağmen hala gözümün önünde…

  9. 2005 Suzuka'yı koymadı diye genç mi oldu şimdi adam ? Bence sen biraz eskilerde kalmışsın.

  10. elvan dalton avatarı

    Hiç anlamıyorum diyemem ama sen beni aydınlatırsan sevinirim.
    Demek ki Spa düşük downforce gerektiren bir pist olduğuna göre düzlük hızı en fazla olan aracın yarışlarda başarılı olması lazım. O zaman bu sene yarışı kazanan Button'ın en yüksek hızı neden De La Rosa'nınkinden düşük.

  11. Raikkonen Fisichella'yı geçiyor deyince benim aklıma direk 2005 suzuka geldi. Sitedeki üye profili çok mu genç yoksa biz mi çok yaşlandık ?

  12. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    70'lerden fotoğraf koyduğumuzda birçoğumuz "hatırlamış" olamıyoruz maalesef. Birçoğumuzun doğum tarihleri buna müsaade etmiyor.
    İzlemeyi başarabildiğimiz muhtemel sezonlardan bir kare paylaştığımızda "hatırlarız" değil mi ?
    Elbette ki bu mutlaka, sadece "hatırlayacağımız" kareleri paylaşacağımız anlamına da gelmiyor 🙂

  13. F1 ile ilgili 1 gram bilgin yok değil mi?

    O güne kadar puan alamamış Force İndia galibiyete mücadelesi veriyor. Çok ilginç.

    spa'nın fazla downforce gerektirmeyen bir pist olduğunu ve zayıf araçların da başarılı olabildiğini bilmemen hiç ilginç değil.

  14. Sen bu gerekçe ile bu yarışa şikeli diyor isen 2012 sezonunun tamamı şike.

  15. elvan dalton avatarı

    Buram buram şike kokan bir yarıştı. O güne kadar puan alamamış Force İndia galibiyete mücadelesi veriyor. Çok ilginç. Bana inandırıcı gelmiyor.

  16. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    KERS olmasaydı Force India yı geçecek araç yoktu,o haftasonu çok iyiydiler Toyota 2.sektörde iyiydi bir tek onlarda yarışta kayboldular.KERS le gelen bir galibiyet,ilk sektörde abanıyordu KERS'e Kimi,Giancarlo yaklaşamıyordu.Hatırlarsanız ilk sektörder KERS'ini bitiren Badoer,sektör 1.si idi 🙂

  17. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Siteye yakışmayan şey nedir ? Geçmiş senelerden fotoğraf koymak mı ? Geşmişi hayırlamanın neresi kötü ?

  18. hangi dünyadan geldin 🙂

  19. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    kiminin bu yarıştaki performansı mükemmeldi. gerçi spada kimi her zaman mükemel..

  20. Fisi kariyerinin son zaferinden neden vazgeçti ? Belkide tarihinin en berbat sezonunu geçiren Ferrari de sezonun kalan sadece 5 yarışında yarışabilmek için mi ? Hiç sanmıyorum. Yaptığın şey hem yarışı kazanan kimi ye hem de Force İndia ya tarihinin en büyük başarısını kazandıran Fisicella ya saygısızlık.

  21. İlerde o da olur 🙂

  22. bu kadar büyük bir iddia ortaya atıyor ve tek dayanak noktası;

    kimiyi.dikkat ettiyseniz finiste bile 1 saniyenin altındaydı fark ve bu fark hiç açılmadı 40 tur boyunca.

    neden mi hiç açılmadı, force india daha hızlıydı, ferrari de gelişimi durdurulmuş bir araçtı. kimi'de kers vardı geçilse bile tekrar geçebilirdi. viraj çıkışlarında ferrari kers ile uzaklaşıyor ve rüzgar tüneline sokmuyordu force india'yı.

    yav bi yorum yapmadan önce bi düşünün birader valla ya. insanı sinir ediyorsunuz böyle saçma sapan yorumlarla. dünyada teksin spa 2009 gerçek zafer değil diyen tebrikler. madem o kadar iyiydi ferrari'ye geçtiğinde aynı aracı kullanırken neden ezildi?

    herkes bi komplo teoricisi olmuş anasını satiyim.

  23. Fisi'de Kers yoktu, o yüzden geçemedi, Kimi düzlüklerde Kers ile kendisine gereken boşluğu buluyordu. Öyle sandığın gibi Ferrari koltuğu falan değildi sebep, her pilot kazanmak ister… telsizden kendisine bu yarış geçme haftaya Ferrari'desin olum mu dediler? yapmayın allah aşkına

  24. Şimdi bazı arkadaşlar kızacak ama bu geçiş ve galibiyet abartılacak türden değildi. Kimi kers sayesinde fisiyi geçti ve kers sayesinde atak yemedi. fisi de pit stop silahını iyi kullanamadı. zannederim aynı turda mı 1 tur arayla mı pite girdiler öyle bir şeydi

  25. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Belki 70 lerden ozel bir fotograf koysalar anlam vere bilirdim ama bu bana anlamli gelmiyor

  26. Geçmişten bir fotoğraf ve anı anlatmak. Bunu anlayamayacak ne var ?

  27. yarışı iyice analiz etseydin bu konuyu açmazdın.tamam kimi spa yı sever bikaç galibiyeti var ama bu gerçek zafer değil.çünkü sırf ferrari koltuğuna oturmak adına fisi bilerek geçmedi kimiyi.dikkat ettiyseniz finiste bile 1 saniyenin altındaydı fark ve bu fark hiç açılmadı 40 tur boyunca.

  28. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Geçmişi anımsamak.

  29. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Son zamanlarda cikan bu haberler siteye yakismiyor gecen bir haber okudum ralf schumacher ucuyor diye habere girdim bir fotograf anlam veremedim amac neydi.aynen bu haberdeki gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir