Weber: "Schumacher'i Sauber'de Hayal Edemiyorum"

yazar:

kategori:

 

Daha önceki açıklamasında Weber, görevde olsaydı hemen aracına atlayıp Ferrari’nin yolunu tutacağını söylemişti.

Mercedes’in Hamilton ile anlaşmasının ardından Schumacher’in 2013 kararı hakkında türlü söylentiler yer alıyor ve bunların arasında Sauber’de yarışması da bulunuyor; hatta bazıları Ferrari’ye geri döneceğini bile iddia ediyor.

Weber ise Schumacher’in artık bırakması gerektiğini düşünüyor.

Auto Motor und Sport’a konuşan Weber: “Michael’ın bir şey ispatlamasına gerek yok.”

“Dünyanın en iyi pilotu. Menajer olarak onu (Ferrari’ye) götürmek isterdim ama bunu ciddi olarak göz önünde bulundurabileceğimizi sanmıyorum”

“Michael’a duyural saygı ve efsane özelliği ile, artık zaman gençlerin”

Bununla birlikte Weber, Alman pilotun Sauber’e geçmesini uygun görmüyor.

Weber: “Bu da neyin nesi? Sauber ile devam etmek mi? Bağımsız bir takımla= Michael’ın bunu yaptığını hayal edemiyorum”

“Peter Sauber’e karşı bir şey demiyorum. Bu sene ortaya koydukları, Mercedes’inkinden daha iyi ama Michael gibi birisi, dünya çapındaki bir şirkete veya ünlü bir yarış takımına aittir.”

“Ve Sauber’de şampiyonluk mücadelesi veremez.”

 


Yorumlar

  1. hepimizin gördüğü şekilde ilk 2 sezon boyunca (adını ne koyarsak koyalım) rosberg tarafından yerle bir edildi.

    İlk sezon Schumi için kötüydü fakat ikinci sezon Rosbergle karşılaştırıldığında başına gelen bin bir türlü aksiliğe rağmen 76-89 gibi bir skora sen yerle bir oldu diyorsan bu senin abartıyı ne kadar sevdiğini gösteriyor.

    ve daha da acı konuşayım, formual1 dünyasına "kral çıplakmış" dedirtti.

    Bununla tam olarak neyi kastettiğini bilmiyorum ama aklıma gelen ilk şeyse çok büyük ve yanlış bir laf olduğunu söyleyebilirim.

    şu an pistlerde her açıdan en kuvvetli durumda bulunan f.alonso ile takım arkadaşı olmayı göze alabilir mi?

    Şekil bir A'da görüldüğü gibi Nasıl F1'e geri dönmek çok büyük riskse ve onu göze alabildiyse bunu da rahatlıkla göze alabilir.

    zaten yeteri kadar karizmamız çizildi, hiç kimse mercedes'le dönüş yapmadan önceki ulaşılmaz konumunda olduğunu söylemeyemez schumi'nin.

    Evet onu kimse söyleyemez ama hiç kimse de onun kolay lokma olacağını da söyleyemez. Ben Schuminin büyük bir olasılıkla emekli olacağını düşünenlerdenim.Emekli olduğunda da gerçek hızının ne olduğunu önümüzdeki sezonda Nico Rosberg Hamiltona karşı bunu gösterecektir.

  2. tamam tamam al massa ferraride bu kadar uzun yazmana gerek yoktu

  3. MGP'de devam etmesi zaten doğru olmayacaktı.Baştan yanlış karar verdi mercedesle f1'e dönerek.Şu saatten sonra Hamilton olayı olmasaydı bile Ferrari redbull gibi bir takımda yarışamayacaksa bırakması en dogru secim olurdu

  4. MGP de kalsaydı başka leyler yapma şansı varmıydı?

  5. Rubens ile Schumacher in yeteneklerini yaş üzerinden de olsa kıyaslayan bir kişi f1'i anlayabilme kabiliyetini tekrar gözden geçirmeli bence.

  6. Bir şey daha; zaman gençlerin diyo ama gençlerden daha hızlı kullanıyo.Hem o gençlere kim örnek olacak,yol gösterecek. (Mercedesin mekanik sorunlarını demiyorum tabiki)

  7. Bu da mı çok bilmiş. Biz o efsaneyi hep yarışırken görmek istiyoruz. O koltuğa oturması ve start ile yarışa başlaması bile bizim için yeterli.

  8. bu konu ile ilgili ben de görüşlerimi yazmak isterim.

    1. herkesin dilinde bir "yarışma tutkusu, f1 aşkı, istek, hırs vs." almış başını gidiyor.
    güzel kardeşim, madem f1'e tutkulu aşık hırslı pilotları takdir edecektik, ne diye schumacher'i'den 3 yaş küçük ve 38 yaşında olan rubens'in "ben f1'e aşığım, yarışmak istiyorum, içimdeki heves dinmedi vs." sözlerini cümle ağızdan alayla karşıladınız? schumacher'in ki tutku da rubens'in ki ne idi? hem de schumacher'in şimdiki yaşı 43, rubens'in ise bıraktığında 38 olduğunu da göz önüne alarak?? "gençlerin önünü açmak" görevi, sadece bazı pilotlar için mi geçerli olmalı? geçen seneye kadar çuvaldızı başkasına batıranlar, şimdi de aynı şekilde iğneyi kendine batırmalıdır.

    2. yine herkesin dilinde bir schumacher-ferrari söylentisi dolanıp duruyor.
    öncelikle, bizler 2006'da schumacher'in ferrari'den nasıl "kibarca" yol verildiğini; "biz kimi'yle anlaştık, sen de kalcan mı acaba" gibisinden yarım ağızla kapıyı gösterenlerin başı olan monte, hala ferrari'nin başında. bunları biz unutmadık, schumacher mi unutmuş olabilir??

    aradan 3 yıl geçti, schumacher pistlere döndü. forum sayfalarında o günlere ait yorumlarımız kapı gibi duruyor. hepimizin "rosberg'i yer geçer, ezer siler, şampiyonluğun en büyük adayı olur" dediğimiz schumacher, yine hepimizin gördüğü şekilde ilk 2 sezon boyunca (adını ne koyarsak koyalım) rosberg tarafından yerle bir edildi. alışık olmadığı orta sıralarda, alışık olmadığımız bir ton hatalara karıştı. ve daha da acı konuşayım, formual1 dünyasına "kral çıplakmış" dedirtti.

    şimdi, tüm bunları altalta koyduğumuzda, başından bunca terslik geçmiş olan schumacher, şu an pistlerde her açıdan en kuvvetli durumda bulunan f.alonso ile takım arkadaşı olmayı göze alabilir mi? zaten yeteri kadar karizmamız çizildi, hiç kimse mercedes'le dönüş yapmadan önceki ulaşılmaz konumunda olduğunu söylemeyemez schumi'nin. bir de üstüne altın çaığını yaşayan alonso, bir de üstüne bir zamanlar kibarca yol verildiği ferrari'ye geri dönüş… schumacher kesinlikle aptal bir insan değil.

    kusura bakmayın, acı yazmış olabilirim. ve emin olunuz schumacher'li bir ferrari'yi, şampiyonluklar yaşadığımız, "yine yarışı bizimki alacak diye" diye böbürlendiğimiz günleri ben de çook özledim. ama o devir yaşandı bitti. ve geri gelmeyeceğini de en başta schumacher'in kendisi biliyor.

  9. Olur da takım içinden alonsoya sorulursa alonun şumi'ye olan saygısı ve sevgisi+bu sene şampiyonluğu kazanması 1 senelik bir kontrata ses etmemesine sebep olabilir diyorum.Yani yarışmak isteyen bu efsane adamın ortada kalmasına gönlü el vermez gibi geliyor.Ve her geçen gün msc'nin bir adım daha ferrari'ye yaklaştığını hissediyorum.Hadi oğlum massa sana çok iş düşüyor.En iyi yaptığın işi yani tekdüze sürme işini bir 6 arış daha yap da efsaneyi kırmızının içinde görebilelim:)

  10. Schumacher- avatarı

    Sauber çok mantıklı değil ama bu adamın yarışma arzusu herşeye değer.

  11. Adam doğru söylüyor.Sauberde yarışacanda ne olacak ? belki 1 – 2 kere podyuma çıkacak başka ne olabilir ki ? Sauberde yarışacağına bıraksın.Ferrariye gidemez.Redbull webber ile 1 sene daha devam edecek.Renault'un pilotları zaten belli.Mclaren'i zaten söylemiyorum.Seçenek yok.Bırak bosver sen zaten zamanında yapacağını yaptın fazlasına ihtiyacın yok.

  12. mecit karaca avatarı

    aslında artık birşey kanıtlamasına gerek olmadığı için gitmesi iyi olur.mercedes 3 senedir ne verdi ki sauberden fazlasını bekleyelim.bu noktadan sonra önemli olan onun alacağı mücadele zevki ve ulaşmak istediği noktanın hissiyatı.bu kadar basit, sauber veya başkası çokta önemli değil, bizler içinse onu yarışlarda görmek ve her zaman olduğu gibi en ufak atağında bile heyecanlanmak…bu arada sauber bağımsız ufak bir takım görülebilir ama ferrari motorundan kurtulduğu gün sauber için devrim olacaktır.kim bilir belkide schumacher ile birlikte bunları da görürüz.

  13. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bu adam ne söylese tersi çıkıyor. 2009 yılında da önce F1'e geri dönmez demişti, Şumi döndü. Sonra boyun ağrısı meselesi çıktı, iki eli kanda olsa gene de yarışır dedi, yarışmadı. Ferrari'den başka takıma kesinlikle gitmez dedi, Mercedes'e gitti. Şimdi "kesin Sauber olmaz" diyorsa kesin Sauber olacak demektir

  14. Kesinlikle sauber de yarışması taraftarıyım. ferrari motoru ve başarılı şasesi ile aracın bu sene potansiyeli açıkça belli oldu. Schumacher gibi mühendis özellikleri de taşıyan bir pilot zaten iyi olan sauber aracını daha üst noktalara getirebilir.

  15. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Bir iddiam var eger schumacher bu sezon ferraride yarışmış olsaydı Alonsonun 2. sıradaki vettelle olan puan farkı çok daha fazla olurdu. Hadi malezyayı geçelim şans yanımızdaydı ama valenciada,monzada, monakoda ingilterede,özellikle almanyada schumacher emınım ki vettel ve hamiltondan çok miktarda puan çalabilirdi. Belki alonsodan da puan alırdı ancak vettelle olan fark kesınlıkle daha çok olurdu. Schumacher zaten f1 e rekorları gelıstırmek ya da yenı rekorlar kırmak ıcın gelmedi. 7 dünya şampiyonlugu kimseye nasıp olacak bısey degıl. schumacher yarıs kazanmak podyuma cıkmak hala bu yasta yarısabılecegını gostermek ıcın dönmustur f1 e. Ferraride yarışsa ki henuz hersey bitmiş degıl bundan hem ferrari hem de schumacher cok karlı cıkar. Massaya araba teslım etmenın 3 yıldır gridde tek aracla yarısmak oldgunu herkes gördu. En azından alonso bır sanssızlık yasadıgında guvenebılecegımız bır pılot olmalı. Schumacherin ne yazık ki 3 yıldır istedıgını elde edemedıgı ortada o yuzden gıtmek ıstemıyor.Bunda da asıl sorumlu brawn ve ekıbıdır. Hala rosberg gbı genc bır pılotu yenebılıyorsa ferrari bu fırsatı degerlendırmelı ve efsaneyı bunyesıne katmalı. 2010 sonrası ferrarinın bazı acıklamaları schumacher fanlarını üzmüş ve ferrarinin antipati toplamasına neden olmustur, muhtemel bir birliktelik bu sorunların da ortadan kalkacagı anlamına gelır.

  16. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    mercedes'ten daha iyi iş yaptıklarını iyi söylemiş. hatta bundan sonraki sezonda onlardan iyi olacaklar. ama neden bağımsız takım diye sauber'i yadırgamış ki. 19 yıldır buradalar bundan sonra da birşey olmaz bu takıma zor durumda oldukları zaman daha önce bmw ile birleştikleri gibi yeni markaların f1'e gelmesini de bekleyebilirler durumu böyle idare ederler.

  17. Zaraki Kenpachi avatarı
    Zaraki Kenpachi

    3 sezon önce Sauber e gitmiş olsaydı Efsane şimdi Sauber kafaya oynayan bir takım olurdu…

  18. şahsen shumi 2014ü görmeli derim. Sauber sıradan bir takım değil artık büyük paralar gerekmiyor hızlı olmak için bu takım özellikle kanıtladı bunu.
    Mercedes'GPden ayrılıp Sauber'e geçerek seviye düşürmüyor belki daha fazla katkısı olur onlara kim bilir.

  19. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Adam haklı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir