Haug, Hamilton'ın Mercedes'i Tercih Etmesine Şaşırmadı

yazar:

kategori:

 

Takım, 2009 sezonunda Brawn GP adı altında iki şampiyonluğu da elde etti ama 2010 itibariyle Mercedes’e devrolduktan sonra 3 sene boyunca sadece 1 defa galibiyet aldı

Alman takım, Hamilton’ın şu anki takımı McLaren’ın 125 puan gerisinde.

Hamilton’ın McLaren’ı bırakıp Mercedes’e geçmesine şaşırıp şaşırmadığı sorulduğunda Haug: “Bir pilot bize katılırsa şaşırmamam gerek.”

“Lewis bizim için yeni bir kişi değil. İş ortağımız McLaren aracılığı ile Lewis’i tanıdık.”

“Alt seride McLaren ile %50-50 onu finanse ettik. Formula 3’de Lewis, (2005 Euro Series) 20 yarışın 15’ini kazandı; hepsi de Mercedes motorlarıyla”

“Formula 1 kariyerindeki zaferleri her zaman Mercedes motorlarıyla oldu. Ve ücretini McLaren ile birlikte ödüyorduk. Bu, geçmişten bilinen bir gerçek.”

“Zaten Mercedes ailesinin bir üyesiydi. Bizi tanıyor; bize güveniyor. Şimdi onunla anlaşma imzaladık; artık kendimizi yarış pistinde göstermemiz gerek.”

“Şu anda bunu yeteri kadar iyi yapamıyoruz. Bunun üzerine sıkı bir şekilde çalıştığımız konusunda bize güvenebilirsiniz.”

Haug’a göre bu sene Mercedes’in ilerlemesi, birçok takımın ön grupta bulunması nedeniyle maskelendi.

Haug: “Genel olarak galip gelenle aradaki ortalama tur zamanı farkına bakarsanız, son iki senede geliştiğimizi görürsünüz.”

“Yine o alanda 5-6 takım var. Geçen sene bu sayı 3-4’tü. Değişiklik oldu”

“Sonuç olarak ilave bir adım daha atmamız gerek. Şimdiye kadar 13 yarış yaptık ve bunlardan 4’ünde takdire değer hızlar gösterdik: Çin’deki galibiyet, Monako’daki pol, Monako’da 2.’lik ve galibiyet alabilecek pozisyon. Montreal’deki iyi hız ve Valensiya’daki podyum. Ve zor yarışlarımızla oldu tabi.”

“İstikrarı bulmalı ve bunu istikrarlı bir seviyeye getirmeliyiz; ardından bir sonraki adımı atmalıyız. Biz de şu anda büyük bir arzu ile bunun üzerine çalışıyor, buna yoğunlaşıyoruz”

“Başarabileceğimizi düşünüyorum. Ama bir şey başarmadan önce büyük bir açıklama yapmak yanlış olur”


Yorumlar

  1. Hamilton Mercedes'e Ron Dennis'in hediyesidir, yılların deneyimli(!!) patronu, patron biziz, işveren biziz, o kim oluyor mantığıyla yaklaşınca olaya sonuç bu oldu…

  2. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Hamilton yanlış hatırlamıyorsam 12-13 yaşlarında Ron Dennis ile tanışıyor, McLaren için yarışmayı çok istediğini söylüyor. Ron, hele bir büyü bakalım, yarışlar kazan bakarız deyip gönderiyor ama kısa süre sonra adını bi yerden duyuyor, asistanlarına bu çocuğu bir takip edin bakalım diyor. 15-16 yaşlarında sanırım, belkide 17, Ron bağlantı kuruyor tekrar ve ona destek olacaklarını söylüyor. Bu geçen süreçte Ron bir kaç şirketle görüşüp Hamilton'a sponsor olmalarını istemiş. O tarihten sonra da takımla daha yakından bir bağ kuruyor zaten. Bunlar Ron Dennis'in anlattığına göre olayların gelişimi, Hamilton McLaren'e geldiğinde bir röportajda anlatmıştı. O zamanlar şunu da söylemişti; Mercedes'in de bize çok yardımı oldu, onlar da Hamilton'ı tanıdıktan sonra seve seve destek oldular.

    Yeteneği keşfeden dersek; Ron Dennis'in bulduğu bir çocuk ama işin doğrusu Hamilton Ron Dennis'i buluş. Ancak yine de Ron Dennis onu takip etmiş, ona destek olmuş, takımla bağlantılı çalışmaya başladığı dönemde de yapılan katkı McLaren ve Mercedes ortaklığında. Haug'un dediğine göre de maaşının yarısını Mercedes ödüyormuş zaten, ki çok doğal. Yani maddi açıdan her iki tarafında eşit hakkı var üzerinde. Ancak senelerce içinde olduğu çevre McLaren çevresi, o takımla bağlantıda oldu, onlarla iş yaptı, Mercedes çıkarıp parayı veren taraftı. Manevi açıdan Mercedes'in Hamilton'a verdikleri elbete McLaren kadar olamaz.

  3. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Hamilton Mercedes'i değil. Mercedes Hamilton'ı tercih etmiştir. Haug çekinceli konuşuyor. Daha rahat ve kibirli olmalı.

  4. Mercedesde daha çok bira içiliyo gel gel. Mekanik sorunlar sorun değil, onu biz ayarlıyoruz…

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hamilton, 2014'ü düşünerek 2013'ü heba etti bence. Eğer 2014'de ki motorlarda ertelenirse yeni meydan okuması fiyasko ile sonuçlanacak.

  6. rocco junior avatarı

    Hocam,bu adam şimdi kimin elamanı?Habereeki gibiyse Mercedes'in de en az Mclaren kadar emeği var kariyerinde

  7. 2013 Lewis için çok kritik olacak bu bir gerçek.Tamamı İngiliz bir takımdan kalkıp neredeyse tamamı Alman bir takıma geçti.McLaren'de olduğundan çok daha fazla baskı altında olacağı aşikar.

  8. Mercedes için bu sene bir çok söylenti ortaya çıktı , tası tarağı toplayıp gideceklerdi, MErcedes in bu belirsizliği pilotlarını da çok etkiledi ( Schumi nin devam kararsızlığı ) bence, ama şimdiki yaptıklarına bakılırsa , HAYRET,

  9. Bu işi tezgahlayan sensin zaten şaşırmassın tabi çakal seni.

  10. Schumacher- avatarı

    Hamilton'a başarılar dilerim ama Haug ve Rosberg'e başarısızlıklar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir