Mercedes'ten Schumacher'e: "Sorun Sende Değil Bizde"

yazar:

kategori:

 

43 yaşındaki Schumacher, üç senelik ayrılığın ardından 2010’da Mercedes ile spora döndü ama şimdiye kadar sadece bir defa podyuma çıkabildi; beklentiler sonuçsuz kaldı.

Zetsche: “Geçen üç sene içinde pilotlarımıza, yarışların büyük bir çoğunluğunda kazanabilecek bir araç veremedik.”

“Motor konusunda rekabetçiyiz ama araç konusunda değil. Nico Rosberg veya Michael Schumacher’i suçlamak yanlış olur.”

Geçen hafta Mercedes, Schumacher ile anlaşmayı uzatmadığını ve yerine Lewis Hamilton’ı getirdiklerini açıklamıştı.

Ama Zetsche, bu konuda Schumacher’in yaşının etkili olmadığını belirtti ve 46 yaşında şampiyonluk kazanan Juan-Manuel Fangio’yu örnek gösterdi.

Bununla birlikte Zetsche, “Michael Schumacher ismi olunca beklentilerin muhtemelen biraz fazla yüksek tutulduğunu” da kabul etti.

Zetsche: “Ama  kararın verildiği gün Michael’i aradım. Çok iyi bir görüşmeydi.”

Schumacher son şampiyonluğunu 2004’te Ferrari ile elde etmişti.

 

 


Yorumlar

  1. Bilmediğimiz birşey söyle…..!!!. Daha yarışacaktı .Adamın yarış hayatını bitirdiniz.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bu haberi duymak schumi fanlarına morel oldu, biz zaten biliyorduk schumi nin başarısını o elinden geleni yaptı, ve artık bırakmak isticektir,3 yıldır sporda kaldı bundan sonra üst rakiplerde yer almayacağından dolayı kendisini emekli yapabilir,ama schumi Saubere dönerse yılın supriz transferi olur şu anda durum netlik kazanmış değil ama ankette emekli olma şansı % 89 mercedesde gelişim bölümünde rol alabilir yani Ross Brawnın yanında Lewisle samp kazanabilir takım 2 ci bir ferrari efsanesi gelebilir bu adam 2009 yaptı yine neden yapmasın belkide şu anda elinde 2013 bombası var neden olmasın ?

  3. Bana göre Michael'dan daha fazla Mr.Brawn'a yazık oluyor, oldu.
    Michael bir pilot, ismi eskitilemez, küçültülemez bir inanç bir şekilde devranını döndürebilir ancak Brawn öyle değil.
    Hatırladıkça o kadar seviniyorum ki Mercedes'in Mclaren'ı ele geçiremeyerek yenilmesini, mahf olurdu McLaren ve Brawn'ın 2009'unu hatırlıyorum…

  4. yani diyorlar ki sen daha iyilerine laiksin

  5. Sevgilim sorun sende değil, sorun bende :)))))))))))))
    hadi len, adamı rezil etiniz bir de hala konuşuyonuz,
    yuh, konuşmayın bari

  6. Schumacher- avatarı

    Mercedes ismine yakışan bir araç vermedi ama o aracı bu sene kazandıracak seviyeye kadar gelişiminde büyük katkısı olsan Schumacher var.

    Haug= Hain Rosberg=nefer

  7. Michael Schumacher olmasa Mercedesin sadece adı olur; tadı olmazdı. Bu röportajda da Nico Rosberg'in araçtan dolayı başarısız olduğu izlenimi verilmeye çalışılmış gibime geldi. Schumacher'in yerine Lewis Hamilton'u getirerek yeni bir başlangıç ayaklarına yatıp Schumacher fanlarını kaybederken Hamilton fanlarını takıma çekmeye çalıştıkları da aşikar. Lakin 2014 motor değişiklikleri ile bir şeyler yapabilirlerse ne ala. Aksi takdirde araçları da pilotları da adı tadı ne kadar kaliteli ve büyük olursa olsun son 3 yıldaki gibi rezili rüsvan çürümeye devam şeklinde sürünerek devam edeceklerdir benim görüşüme göre.

    Michael Schumacher gibi yaşayan bir efsaneyseniz Sauber'de değil ya HRT'de bile yarışsanız o takım manen de olsa şahlanır; tıpkı son 3 yıldır Mercedes'te olduğu gibi…

  8. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Mercedes sezon bitene kadar pilotuna övgüler yağdıracak ve taraftarlarının gönlünü almaya çalışacak.

  9. büyük ihtimalle schumacher mercedeste teknik kadroda yer alacaktır.zetsche'nin açıklamarından sonra diğer takımlarda yarışma ihtimali çok düşük duruyor, özellikle ferraride .mercedes schumacher gibi bir markayı tüm olumsuzluklara ragmen bünyesine katmayı başardı diye düşünüyorum . bu saatten sonra kaybetmeyi göze alacaklarını sanmam.

  10. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    bu açıklamadan anladığım , schuminin mercedese gelecek olarak güvenmediğini iyi bir üslupla bildirmiş gerekende karşılıklı güzel bir şekilde yerine getirilmiş , satır arasında mercedesin schuminin adının beklentiyi arttırdığından bahsetmiş buda fanlarının mercedes üzerinde kurduğu baskıyı ifade ediyor , daha stressiz bir ortam istedikleri açık ama bunun takıma pozitif etki yapacağıda koca bir soru işareti .

  11. şuminin üç yıllık kariyerini çok güzel özetlemiş açıkçası mercedes fos çıktı haug çürük çıktı
    bide şu rosb cacığı var

  12. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Mercedes ve pilotları ile ilgili olan haberleri çok yakından takip etmem, ama benim analizlerime göre bu takımda Haug olmasa her şey çok daha farklı olabilirdi.

  13. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    kalender dayı budur. bıyığına kurban 😀

  14. Zaraki Kenpachi avatarı
    Zaraki Kenpachi

    Haug ve Brawn ın son saçmalıklarından iyice sıkılmıştım…Adam akıllı özeleştiri yapmış…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir