Suzuka'da DRS Alanı Kısaldı

yazar:

kategori:

 

Suzuka’da DRS, son virajın ardından -geçen senekine göre 20 metre daha sonra- kullanılmaya başlanabilecek ve düzlük boyunca aktif tutulabilecek.

Arkadaki pilotun, önceki ile farkı 1 saniyenin altına indirmesi gereken ölçüm noktası ise son virajın 50 metre öncesine yerleştirildi ki genelde araçlar o noktaya geçiş denemeleri nedeniyle çok yakın giriyor.

Suzuka’da ayrıca 7. virajdan şikan sonrasına kadar bütün West Course zeminini yeniledi ve yeni, yağmur suyu tahliye kanalları yerleştirdi. Bununla birlikte Japonya’da hafta sonu güneşli, açık bir hava bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    DRS alanı uzun yada kısa farketmez, Raikkonen geliyor affetmez. Aslanım benim.

  2. Yusuf oyle diyorsunda Bahrain de 20 metre daha olsaydi Rai Vettel`i gecip ilk galibiyetini alacakti.. Dusunsene 2 sene ara vermis Rai`nin donusunun 4. yarisinda hemde orta sira takimiyla galibiyet aldigini? Cok fark eder yani..

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    yarış içinde sadece geçiş hamlesi yaparken 20 metre daha az drs kullanmak ne gibi bir fark yaratır? d-drs değil ddddd-drs olsa bile cevap sıfır.

  4. Zaten çok zor geçiş yapılan bir yer bir de geçen sene sanki herkes birbirini çok geçmiş gibi kısatıyorsunuz. Değişik harbiden.

    Allahtan pist Suzuka olunca aynı Monaco gibi sürmesi de izlemeside çok iyi.

  5. Lotus D-Drs icin burayi cok beklemisti, bu kararda sisteme bir darbe daha demektir bence..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir