McLaren Esnek Kanat İddialarını Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’taki bir haberde FIA’nın, yüksek hızlarda dönebilen ön kanatları nedeniyle McLaren ve Red Bull’un tasarımlarını incelemeye hazırlandığı yazdı.

Bu şekilde takımlar, düzlük hızlarını arttırmayı amaçlıyor ki Singapur GP’de bu ikilinin neden baskın göründüğü böyle açıklanıyor.

Ama McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, bu konu üzerine FIA ile görüşmediklerini ve araçlarında değişiklik yapmak için bir neden olmadığını söyledi.

Japonya GP öncesinde Çarşamba günü, FIA ile görüşüp görüşmedikleri sorulunca Whitmarsh: “Bildiğim kadarıyla herhangi bir diyalog geçmedi.”

“Bu demek değil ki olmadı ama (olsa) bilirdim sanırım”

“Kuralların, kanatların rijit (esnemez) olmasını gerektirdiğini düşünüyorum. Ama elbette hiçbir kanat veya aerodinamik yüzey kesinlikle rijit olamaz.”

“Zaman zaman takımlar arasında sorular ve tartışmalar ortaya çıkar ki bir takım, diğerlerinin çok esnediğini vs hisseder. Bu bağlamda McLaren için herhangi özel bir sorun oluşacağını düşünmüyorum. Sonuç olarak bize zarar verecek bir şey olmayacak.”

McLaren patronu, geçen yıllarda yaşanan esnek kanat tartışmalarının tekrarlanmaması adına FIA’nın konuyu yakından takip etmesinin önemli olduğunu ekledi.

Whitmarsh: “FIA teknik bölümünün, dikkatli olmaya ve ön, arka kanatlarla birlikte bağlı sistemleri test etmeye devam etmesi gerek. Bu şekilde hem kurallara uygunluğu test edilir hem de takımlar, kuralların amaçlarının etrafında dolaşamaz.” 

“Zaman zaman FIA, birçok takım ile görüşür ve durumu düzeltmesini bekler. Ama biz böyle bir durum içinde değiliz. Bir meselenin şampiyonamızı etkileyeceğinden haberdar değilim; böyle bir şey olacağına inanmıyorum”


Yorumlar

“McLaren Esnek Kanat İddialarını Kabul Etmiyor” için 5 yanıt

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bence Almanya'da da en hızlı araç Mclaren'deydi.

  2. Red Bull da kabul etmemişti ki onlar da tıpkı şu an McLaren'in olduğu gibi haklıydı. Yapabiliyorsan yapacaksın. Yapamıyorsan anca böyle itiraz edip durursun. Formula 1'in gerçekleridir bunlar.

  3. DreamOfWinD  avatarı

    Macaristandan beri en hızlı araçsınız ve kanadı Macaristanda kullanmaya başlamışsınız.

  4. Adamlar Singapurdaki baskın performans diyor allah için son kaç yarıştır en iyi araç bizde diye sorarım onlara.

    Birde varsa da iyiki yapmışız birazda biz yapalım.

  5. Başladığımız noktaya geri döndük.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir