Resmi: Schumacher 2012 Sonunda Tekrar Emekli Oluyor

yazar:

kategori:

Geçen hafta Mercedes’in Lewis Hamilton ile anlaştığını açıklamasının ardından 7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilotun ne yapacağı merak ediliyordu.

Formula 1 tarihinin en başarılı pilotu, Japonya’da bir basın toplantısı yaptı ve F1 yarış kariyerine son verdiğini söyledi.

Schumacher’in Sauber’e geçebileceği yönünde söylentiler vardı ama sonuç çıkmadı.

Kararı hakkında konuşan Schumacher: “Hedeflerimize ulaşamadık. Ama kariyerimdeki genel başarıdan mutlu olabilirim.”

“Bana olan güvenleri nedeniyle Daimler’e, Mercedes-Benz’e, takıma, mühendislere ve mekanikerlere teşekkür etmek istiyorum”

“Şimdi sezon sonuna yoğunlaşmak ve bu yarışlardan sizinle birlikte keyif almak istiyorum”

Alman pilot, yarışma arzusunun aynı 2006 sonunda Ferrari’de iken verdiği karar dönemindeki gibi azalmaya başladığını ifade etti.

Schumacher: “Bu konuyu uzunca bir süredir düşünüyordum. Üç senelik anlaşmamız vardı; motivasyonu ve enerjiyi korumak zordu. Genç dönemize kıyasla şimdi bunu düşünmek daha doğal”

“(Devam etmek için) enerjim olup olmadığı konusunda bir süredir şüphelerim vardı. 2006’da bataryalarımın boş olduğunu söylemiştim ve şimdi kırmızı alana düştü. Tekrar şarj etmek için zaman olup olmadığını bilmiyorum ama özgürlüğümü dört gözle bekliyorum”

“Herhangi bir kötü hisse sahip değilim. Farklı şekillerde harika bir şey başardık”

“Şimdi, ilk defasında ne yaptıysam onu yapacağım: Yaptığım işe %100 odaklanıp bitireceğim”

 

 


Yorumlar

“Resmi: Schumacher 2012 Sonunda Tekrar Emekli Oluyor” için 128 yanıt

  1. Ahh ahhh, çok güzel bir video tekrar tekrar izliyorum, aklımızda hep böyle kalacaksın.

  2. Gokberk Onem avatarı

    Elveda büyük şampiyon…
    Elveda efsane adam…
    Elveda desem de unutulmayacaksın. Bu spor var oldukça senin adın da unutulmayacaklar listesinde kalacak. Yaşattığın her an için çok teşekkürler Schumi.

  3. ''Yaptığım işe %100 odaklanıp bitireceğim" Ben de yaptığım işe odaklanıp yarışı % 100 kayıt edeceğim.

  4. Keşge

  5. Resmi yazmışlar ,kekge şaka olsaydı.

  6. Bana bu sporu sevdiren adam bana hayatımda yaşamadığım kadar heyecanı yaşatan adam sana sonsuz teşekkürler. 2006 Suzuka Gp'sinde şanssızlıklar zincirinin ilk noktası başlamıştı senin adına ve geri dönüşünde peşini hiç bırakmadı. İstediğin sonuçları alamasanda yarışları tamamlayamasanda sen hep Efsanesin ve öyle de kalacaksın…

  7. Nebih ERTİK avatarı

    Sen bir efsanesin ve hep öyle kalacaksın…

    Yarış kazansanda kazanmasanda tüm tribünleri neredeyse tek tek selamlayarak,
    Basın toplantılarında neredeyse herkese cevap vererek,
    Her türlü problemde bile yüzündeki gülümsemeyi hiç eksiltmeyerek,
    İstanbul Park ta sıralama turlarında yaptığın kazadan sonra, sırf seni görmek için tel arkasına yığılan bize, dünyanın yolunu yürüyerek gelip selam vererek,
    Sadece pilotluğunla değil insanlığınla da efsane oldun.

    Sen bir efsanesin ve hep öyle kalacaksın…

  8. SEN BENİM KRALIMSIN

    SEN BENİM SEVİNÇ ve KEDER SEBEBİMSİN

    YOLUN AÇIK OLSUN.. İSPATLAMAN GEREKEN BİŞEY YOK

    SANA GÜZEL BİR ÖMÜR DİLİYORUM "KIZIL BARON"

    Bu site varolduğu sürece bu Avatar değişmeyecek

  9. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Formula1'i bundan sonra ne için seyredebileceğimi, sabah bu haberi okuduğumda şöyle bir düşündüm, ama işin içinden çıkamadım:

    – Otomobiller için desem… '90'ların o sade fakat vahşi çığlıklar atan makineleri, 2000'lerin ilk yarısının tasarım harikası araçları artık yok. Üstelik korkarım daha da kötüleri gelmek üzere.

    – Pilot tutsam… Birkaç ayırdedici olabilecek özellik dışında, artık nevi şahıslarına münhasır birşeylerini görmüyorum pist üstünde ben. Kaskları değiştirseler, kaçımız kaç pilotu sadece sürüşünden tanıyabilir? Tabii bunda, pilotları birörnek sürmeye zorlayan kuralların ve lastik niyetine kullanılan jöle kıvamındaki nesnelerin de etkisi çok.

    – Takım desteklesem… Geçen seneden beri, takımlar şampiyonasında başarısız olma pahasına Massa'yı takımda tutarak profesyonellikten ödün verip duygusallığa yelken açan Ferrari? İngilizlerin (bana göre) donuk idari ve sosyal yapılanmalarının bir örneği McLaren? Sporun neredeyse her dalında var olarak, hiç bir şekilde anlam veremediğim ve sevmediğim bir içeceğin reklamını yapmak derdinde olduğuna inandığım Red Bull? Schumacher'e o veya bu nedenle sorun yaşatmış Mercedes? Sponsor ve para getirecek pilot bulamazsa yarışamayacak haldeki takımlar (Sauber'i ayrı tutuyorum. Onların bende izlenme kredileri var)?

    – Şirketleri takip etsem… Petronas, Santander, Telmex, Genii? Saçma.

    Sonuç olarak ben yine, alışkanlık mı renkleri mi bilmem, Ferrari'yi takibe devam edeceğim herhalde.

    Ben kurtardım gibi ama, ne yapacağına karar verememiş Schumacher taraftarlarının işi zor.

  10. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    inşallah

  11. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    tekrar şarj olursan gel schumi biz seni hep bekliyoruz

  12. Arkadaş biz Senna öldüğü için üzülüyorduk daha uzun yıllar onu izleme şansımız vardı diye oysa bu adamı yaşarken öldürdüler. Hem de iki defa. Schumacher 60'ına kadar yarışsın biz de izleyelim. Yazık. Çok yazık. NASCAR pilotları yapabiliyorsa Michael de yapardı. Eğer Schumacher Mercedes değil de RedBull veya McLaren kullanıyor olsaydı onu kimse emekli edemezdi.

  13. EFSANE !!

  14. Vay be! Fani ünya!

  15. çoğumuz senna'yı göremedik ama f1 dünyasının yürüyen, yaşayan efsanesine tanık olduk. bir efsane geçti.

    teşekkürler schumacher…

  16. rocco junior avatarı

    Efsaneye sevgiler ve saygılar.Bize yaşattıklarını unutmayacağız.Sen bu sporun ve Ferrari'nin kralı olarak hep kalbimizde ve belleğimizde yer edineceksin.Elveda…

  17. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Jordan-Benetton

  18. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Ferrari

  19. Schumacher kalan yarışlarda güzel performans(galibiyet vb.) gösterip belki bu kararından döner.Çok düşük ihtimal ama neden olmasın!

  20. Raikkonen06  avatarı

    Elvede yılların eskitemediği efsane…
    Elveda beni F1'e aşık eden adam…
    Elveda 7 dünya şampiyonluğunu bileğinin hakkıyla kazanan genç…
    Elveda Micheal Schumacher elveda senin yerini hiç kimse dolduramayacak ama hatıraların hiçbir zaman unutulmuyacak F1'e kattıkların hiçbir zaman unutulmayacak belki bir gün Şarj olup geri dönersin o zamana kadar FOREVER KİMİ'ci olmaya devam edeceğim..

  21. şu videoyu izlemenizide tavsiye ediyorum 2006 da emekli olduktan sonra izlemiştim veçok ağlamıştım videonun ilk anındaki müzikle birlikte tel örgülerde giden kamera ve schuminin tırmanışı ve sonrası unutulmaz birşeydi.

    <iframe frameborder="0" width="480" height="360" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xa1sut"></iframe><br /><a ****="http://www.dailymotion.com/video/xa1sut_brazil-2006-race-highlights-schumac_sport&quot; target="_blank">Brazil 2006 Race Highlights (Schumacher) LAST</a> <i>ile <a

    http://www.dailymotion.com/video/xa1sut_brazil-2006-race-highlights-schumac_sport

  22. 2-3 ay oldu dsmart illetinden kurtulalı.pvr hd maxi paket vardı ama kayıtı arşivleyemediğimi anladıktan sonra hemen geri verdim.taahhüt bozma bedeli 310 lira artı indirim filan bana 400 liraya mal oldu.şimdi düşünüyorumda sırf türkçe olsun diye ds alanlar schumi bırakınca sene sonu üyelik iptali edecekler. toplu iadelerolunca ds acaba taahhüt bozma bedelini 400 -500 e mi çıkaracak.iyiki kurtulmuşum dsmarttan çünkü onlar kene gibi bir yapıştımıydı bir daha bırakmazlar kene gibi yapışıyorlar,tıpkı elini verip kolunu alamama meselesi gibi.

    en üzücü günlerden birini yaşadım bu haberle.oysa 2009 valensiya yarışı öncesi badoerin yerine geçecek diye ne kadar sevindiğim dün gibi gözümün önünde.f1 in bir harf vesayı ile ifade edildiğinden 1 rakamı schumi olduğu için f harfi artık tek ve yalnız kalmıştır.ama 4-5 yıldır düşündüğüm bu adamın eski ve yeni görüntülerinden hatta yarışırken bir filmini çekseler 2-3 saat süren inanın en azından bu üzüntüyü giderirdi diye düşünüyorum.

  23. Katılıyorum. Ferrari Schumacher, Ross Brawn, Rory Byrne ve Jean Todt'tan oluşan efsanevi kadroyu bir hiç uğruna bozduğunda çok büyük tepki göstermiştim. Tıpkı şu an Alex'in gönderilmesine tepki gösteren Fenerbahçe taraftarları gibi. Bu yüzden Schumacher'cileri çok iyi anlıyorum. Schumacher gidince izleyici sayısında azalma gerçekleşeceğinden hiç şüphem yok ama bu düşüş çok büyük olmayacaktır. Ben Ferrari'nin yaptığı saçmalıktan sonra F1 izlemeyi bırakmadım. Hiç şüphem yok ki pek çok Formula 1 aşığı Schumacher taraftarları da izlemeyi sürdürecektir.

    En yaygın kanı Ferrari'nin ayrılması durumunda Formula 1'in yürümeyeceğidir. Ancak ben bunu da doğru bulmuyorum. Doğru olsaydı Ferrari çoktan F1!den ayrılıp kendi serisini kurmuştu. Ancak gelişimi kısıtlayan kurallardan büyük rahatsızlık duymalarına rağmen bunu yapamadılar. Çünkü çoğu taraftar Ferrari ayrılsa bile F1 izlemeye devam edecek.

  24. Video için teşekkürler.Elveda efsane..

  25. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bu değilde mekanik arızaları geçtim şu çin gp'de lastiğini adam gibi taksaydılarda daha sezonun başlarında ikincilik podyumu olsaydı herşey farklı olurdu.

  26. şumi öncelikle çok iyi bi adam f1 için çok önemli bi kayıp biz bu sporun adını onun sayesinde duyduk

    en azından bi galibiyet kazanarak f1 den emekli olsun

  27. f1 benim için ikinci kez bitmiştir kimse anlayamadı senin ne büyük iş yaptığını senin yaşında modern f1 dünyasında bir tek sen yarışabilirdin gün gelecek anlayacak simdi ki nesil bugünün pilotlarının senin yaşında neredelerde sürttüğünü görünce anlayacaklar senin değerini hertürlü sabotaja mgp nin en kötü aracını kullanmana rağmen senin azmin sürüş karakterin ömre bedel güle güle efsane.

  28. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Schumacher'i, Ferrari'ye geldiği 1996 yılından beri aralıksız takip ettim. Nasıl yükseldiğini, takımla yakaladığı uyumu, adanmışlığını hep keyifle izledim. Ferrari ile yaşadığı şampiyonluklar, 90'lı yılların son dönemindeki hazırlık sürecinin meyveleriydi. Bu nedenle, Ferrari'siyle hakimiyet kurduğu yılları izlerken, her zaman '96-2000 arası dönemi zihnimin bir köşesinde, o anki yarış görüntüleriyle harmanlayarak zevk aldım. Bu da, baştan sona üstünlük kurduğu yarışları izlerken, birçokları gibi sıkılmamamı sağladı. Tersine, bir pilotun takıma yapabileceği katkıların, doğru zamanda doğru yerde olduğunda nasıl sonuç verebileceğine dair bir ders gibiydi o baskın geçen yarışları.

    2006'da birlikte ağlayarak yarışları bıraktık. O yıl sonrasında, geri döndüğü 2010'a kadar Formula1 ile olan bağım, Yılların Ferrari taraftarlığının getirdiği bir süreklilikti. Eskisi gibi yarışları izlemek için programımda değişiklik yapmıyor, yarış sonralarında zaman bulduğumda neler olup bittiğini okuyup izliyordum.

    Schumacher'in pistlere dönüşü, benim de tekrar ekran başına oturmama, heyecanla yarışları takip etmeme neden oldu. Geçirdiği onca sorunlu yarışa rağmen, start anında gözüm kırmızı kaska kilitleniyor, gerilerden gelerek neler yapabileceğini göstermesini bekliyordum. Bu konuda tamamen olmasa da, epeyi tatmin olduğumu söyleyebilirim. Bitirebildiği yarışların çoğundan azami keyif aldım, yıllar önce aldığıma benzer şekilde. Özellikle de bu yıl.

    Hepsi bu kadarmış.

    Her ne kadar Schumacher'in ikinci emekliliğine (bencilce düşünerek) hazır değilsem de, 2006'da yaptığım gibi, yine üzülecek ve hak vererek boynumu eğeceğim.

    Ferrari'nin Alonso ile başardıkları, yarışları benim için bir miktar izlenir kılsa da, ben2006-2009 arası dönemime geri dönüyorum. Çünkü "bence":

    – Ferrari'nin bugün Alonso ile birlikte yaptıkları başarılı işlerde, Schumacher döneminin heyecanını "ben" yakalayamadım.
    – Pilot çağının değişmesnin getirdiği farklılıklara "ben" ayak uyduramadığımı düşünüyorum. Schumacher dışında, bir pilotun sürüş tarzı nedeniyle yaşadığım en son heyecan J. P. Montoya ile sona erdi. Benzeri uyum sağlayamama durumunu, Pete Sampras ve Martina Hingis akımının hakim olmaya başladığı teniste de yaşamıştım. Steffi Graf, Lindsay Davenport, Goran İvanisevic, Carlos Moya gibi teknik ve strateji ile satranç tadında maçlar çıkartan tenisçilerin yerine, her yere koşan ve rakibinin hata yapmasını bekleyecek kadar dayanıklı olan tenisçilerin gelmesi, benim için tenisin sonu olmuştu.
    – Formula1 araçlarının, başarılı olabilmek için üzerlerinde bin bir türlü deneme yapılan gerçek "arena arslanlığı"ndan çıkıp, takım odasında bir yanda hukukçular, bir yanda mühendisler, bir yanda sponsor temsilcileri, hep beraber kurallar kitapçığını okuyarak bir açık bulmaya çalışmaları nedeniyle "kafes kuşu"na dönmesi de, fanatik olmaktan hoşlanmayan sade bir taraftar olan "ben" için, yarışların izlenebilirliğini neredeyse yok ediyor.

    Bu nedenlerle, yıllardır "sessiz izleyici" olarak çok faydalandığım sevgili Trf1'e ve her zaman canımı sıkmakta başarılı olan kısır çekişmelere girmeden, ciddiyetlerini koruyarak bilgilendirmeler yapan üyelere, henüz sezon bitmemişken teşekkür ederim.

    Takip etmeye (kendimce) değer gördüğüm birşeyler yakalarsam, bu sezondan sonra da görüşürüz.

    Saygılarımla.

  29. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Eleştirileri bırakıp Efsaneyi Son Kez İzlemenin Tadına Bakın ! Belkide Bir Daha Böyle Efsane Gelmicek !

  30. Formula 1 çok büyük bir organizasyon ve herhangi bir takıma veya pilota bağlı değildir. En büyük takım olarak görülen Ferrari, Mclaren veya Williams olmazsa bile F1 bir şekilde yürür.

    Pilotlarda da Schumacher F1 içinde iyi bir yere sahiptir ama her şey değildir. F1 camiası Prost, Senna, Lauda, Mansell'ler gördü, zamanı geçti. Şimdiki pilotların da zamanı geçecek. Aaa eskiden Alonso diye bir pilot vardı diye hatırlanacak.

    "Schumacher bıraktı, F1'i izlemeyi bırakacağım" diyen arkadaşları bir yerde anlıyorum. Hakkinen bıraktığında ben de bir an kendimi boşlukta hissetmiştim. Ama bu sadece bir hafta sürmüştü. F1 halen oldukça çekişmeli ve zevkli bir organizasyon. Takımlar ve pilotlar değişir ama mücadele hep aynı yerindedir.

    2000 yılının takımlarından Jordan, Jaguar, Benetton, Prost, Arrows, Minardi ve BAR takımları artık yoklar. O zamandan sadece Ferrari, Mclaren, Williams ve Sauber devam ediyor. Bu takımlarda bile çok şey değişti. Pilotlarda ise şu an devam eden sadece Schumacher, Button ve de la Rosa var.

    2013'ün ilk yarışı yine bambaşka bir heyecan ve bambaşka bir mücadele olacaktır. Ve muhtemelen de izlemeye değer bir sezon olacaktır. Şumi bıraktı diye izlemeyi bırakmak çok şey kaybetmek olur.

  31. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    http://www.youtube.com/watch?v=Sdj_nhOcj64&feature=related

    Her son bir başlangıçtır ŞAMPİYON

    P1 Schumacher

  32. Umarım yine döner.

  33. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    mercedes takımı benim için bitmiştir en ufak dahi saygım kalmadı 7 kez dünya şampiyonu bir pilot böyle harcanmaz ya yazıklar olsun yuh be !

  34. DreamOfWinD  avatarı

    Güle güle Schumi. F1 izlemeye sayende başladık, seninle sevindik seninle üzüldük. Bizi kırmızı aşığı sen ettin. Çoğu zaman arkadaşlarımı, kız arkadaşlarımı ekecek kadar sen ettin bizi bu spor fanatiği. Senin gibi bir pilot gelmedi bu spora gelmeyecek de. Senin yerin hep ayrı kalbimizde. Şu an bir kaç damla gözyaşı süzülüyor gözlerimden.. Güle güle büyük şampiyon..

  35. "Schumacher Yüzyılın Formula 1 Pilotu"

    Son 6 yarışının tadını çıkaracağım. Zevkli son 6 yarış…

  36. Schumacher çekemeyenleri sevgi seline karşı yine kudurmuş. 😀

  37. Schumacher- avatarı

    Schumacher var diye iştahla izliyorduk acaba ne yapacak nasıl atak yapacak nasıl start alacak şimdi o iştah gidecek peki bundan sonra ne için izleyeceğiz F1'i ?
    Alonso-Hamilton kapışması zevkli idi ama Hamilton mercedes gibi hain bir takıma geçti oda Schumacher kadar olacağını sanmasamda epeyi sıkıntı çekecektir fakat mücadeledende uzak bir araç olacağı için bir kapışma olmayacak.

    Ozaman izlemeye gerek kalmadı seneye izlemeyelim. Ne tadı kaldı.

    Eski sezonları izlemeye başlayacağım eskiden Hakkinen-Schumacher kapışması vardı hem çok çetin hem çok saygılı…

  38. Uzun zamandır hafta sonlarımın büyük bir kısmını F1'e ayırıyordum. Artık bunu azaltmanın vakti geldi galiba. Umuyorum ikinci emekliliğinin tadını çıkarır.

  39. Roma italya için neyse,Paris Fransa için neyse,Viyana Avusturya için neyse,Madrid Barcelona İspanya için neyse,New york Washington Amerika için neyse MİCHAEL SCHUMACHER formula 1 için oydu,seni yeniden izlemek mükemmel bir keyifti.Sadece bu…

  40. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Fotoğrafa dikkatlice bakın ne kadar mutlu efsane, Schumacher eminim devam etmek istiyordu, Ancak kötü bir takımla değil..Mercedes'de Hamilton ile anlaşınca boşta kaldı ve Ferrari'ye geçmeyi sorguladı.Oradan'da olumlu cevap gelmeyince bırakma kararı aldı..Suç kimde çözebilmiş değilim, Net bir cevap vermeyen Schumacher'demi ? Schumacher kararını söylemeden Hamilton ile anlaşan Mercedes'demi ?

  41. Her ne kadar F1'den emekliye ayrılmış olsa da umarım yarışmayı sürdürür.

  42. Söylenecek yok. Bu sezondan sonra da F1 izlemem. Neredeyse yoldan nitro toplayan pilotların yarışına dönecek. Yok Kers'im bitti yok kolum ağrıyor uğraşamam DRS ile geçeyim.

  43. burak evmez avatarı

    alonsodan sonra desteklediğim kişidir keşke emekli olmasaydı 2-3 yıl daha yarışsaydı başarısız olmasına razıydım tabiki başarılı olmasını isterim

  44. Elveda Adamım………
    Seninle güzel olan F1,
    Sen olmayınca gene hüsran olacak benim için,
    Sana doyamadan, senin sıçramalarını göremeden gene gidiyorsun,
    ELVEDA 🙁 🙁 🙁

  45. ÜZÜLDÜM….

  46. Aha bak bu doğru işte:)))). Sadece 2 mt lik çanak almıştım rtl'den izlemek için ucuz yıttım:))

  47. Benim için kötü oldu.Neyse Gene de bunca zaman içinde hala gençlere birşeyler gösteriyorsunya teşekürler.
    Son yarışlarına da kayıt edeyimde sonra sardırıp sardırıp izlerim.
    Sonra da'' nerdeeeee o eski piltlar'' derim.

  48. Hertürlü hile hurda ve komployu yapan mgp den isteğim kalan yarışlarda düzgün çalışan ve sorun çıkarmayan bir araç vermesi.
    Efsaneden 6 adet resital izlemek istiyorum.
    e lütfen kameralar çoğunlukla onun üzerinde olsun bu yarışlarda.

  49. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Artık F1 izlemeye bırakacağım,sadece siteyi takip ederim belki.Bu adam 60 yaşında bile bıraksa benim için çok erken olurdu,keşke biraz daha izleyebilseydim onu.Suzuka 2006 dan sonra hayatımdaki en kötü gün oldu bu.

  50. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Mutlulukla başlayan uyku Kabus ile sona eriyor, Ne diyeceğimi bilemiyorum

  51. Hayırlı olsun ilk ayrılışı da, dönüşü de tekrar ayrılışı da kendi kararıydı bize takip etmek, saygı duymak düşer. Adam hisli adam, bakışları biraz bulandı mı neden sorularını soruyor. Limitler sözünü sık sık hatırlatan biri. Limitler yoksa Michael da yok, olması kesmiyor beni diyor.
    Kuvvetli olan ihtimali yine gerçekleştirdi. Arzulasaydı seçenek bol. Bazıları gibi grid de bulunmak, yarışmış olmak için yarışmıyor görüldüğü üzere.
    91'i öteleyemedi ama 2 yılda da acayip haller gösterdi, yetenek gösterdi, başka istatistikler gösterdi. Başarılı pek olamadı değil geçiş skoru ve tekrar SPA dedirtmesi bana yetmiştir.
    Ne diyelim şampiyonların sayısı 1 kayba uğrayacak.:)

  52. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Bende bir kız arkadaşıma F1 i sevdireyim dedim gitti Alonsocu oldu. Ayrıldım tabiki 🙂

    Şaka canım severiz Alonsoyu da kırmızının hatırına.

  53. Lütfen Senna gibir bir F1 üstadı ile kıyaslamayın Ayrton dediği gibi araya karışmış sıfatları haricinde shumi en uzun süre yarışan ve en iyi araçlarla yarışan olduğu için tüm bu başarıları kazanabilmiştir.kesinlikle yeteneksiz diyemeyiz yeteneği tartışılmaz fakakat abartıldığı gibi değildir.

  54. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    senin gibi gereksizler arada böyle çıkıp, hatta şöyle bir haberin altında morali bozuk fanlarla tartışma çıkaracak illaki.

  55. Alex'ten sonra Schumi de gitti,Şu hayatta her yönüyle hayran olduğum iki sporcunun zorla,başka kararlar almak zorunda bırakılması ne kötü.Yine de yaşattığın heyecan bile yeterdi,teşekkürler Schumi F1 seninle başladı seninle bitti benim için.

  56. yav he he

  57. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bla bla bla bla bla aynı klişe olmuş yorumlar. 5 sene en iyi araçla şampiyon oldu. bunu ikide bir çamur atmak için söyleyen biri vardı yoksa sen royal hunt mısın?

  58. eğer ferrari massa ile devam ederse,sumi kenarda dururken bende binbir zorlukla izlediğim f1 seneye izlersem,birşey bilmiyorum.Yeter artık zaten pistlerin bir çoğu sıkıcı,yağmur yağsın diye bekliyoruz resmen,arabalar lastikler hepsi standart a kondu,burası bir yerde yol arabaları test yerleri,ferrari yeni yol araçlarında hareketli arka deniyor,mercedes frenlerden enerji kaynağı üretmeye çalışıyor,ama kurallar dar kafası çalışan araba yapacak çalışmayan kopya çekmeye çalışacak bu işin özü budur.Sınırlama bu kadar katı kural koyma olmaz,üreticiler ekstra radikal bir şey deneyemiyor,birisi risk alıp deneyecekte tutacakta ondan sonra diğerleri üretime geçeçekte öylede,böylede.Çok sıkıldım…Saygılar…

  59. Bundan sonra F1 eskisi gibi olmayacak.2006'dan 2010'a kadar da eskisi gibi olmamıştı.Sonra toparlandı.2013'te yine durgunlaşacak.HRT'de bile yarışsa F1'e çok şey katabilecek bir adamı kaybedeceğiz.Onu çok özleyeceğim…

  60. Ferrari%100 avatarı

    Yavaş yavaş taşlar yerine oturmaya başladı schumi emekli oluyor o zaman ferrari massa ilen devam eder artık schumacher gelecek diye bişey kalmadı

  61. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Öz kardeşim, Isparta, Süleyman Demirel üniversitesini kazanmıştı. Isparta'ya, devletin yatılı yurduna yerleştirmeye gidicektik bir pazar günü kardeşimi ve ben sırf 2008 Belçika Gp'sini izleyebilmek için, aynı kanı taşıdığım kardeşimi bile uğurlayamadım. Kardeşim buna çok bozulmuştu, annem ve babamda dahil ama ben F1 yarışı var diye hemde Spa'da, adamım Raikkonen'in, evinde ki yarışı bırakıp gidemedim. Buna değdimi derseniz, bence değdi.

    Daha sonra geçen sene ki Valensiya Gp'sini izleyebilmek için, arkadaşların mangal partisi vardı onuda ektim. Ama sevgilimi hiç bir zaman ekmedim, hatta onada yarış sevgisini aşıladım. Pazar günleri bişey yapalım dediğinde, tamam diyince seviniyor. F1'i bırakıp benle geziyor diye. Ama 2 haftada 1 olduğunu bilmiyor. 😀 😀

  62. Sürpriz olmadı.İkinci özgürlük adımını gönülsüzce bekliyorduk.Hayırlısı olsun.Bu spora hayat vermiş bir insana, katkılarından dolayı teşekkür etmek gerekir.Bela okumak, beddualar savurtmak kimseye bişeyler kazandırmaz.Sevinmeyi , üzülmeyi ve eleştirmeyi dozunda yapmalıyız.Dediğim gibi, beklenmedik bir haber değildi ki sadece biraz erken açıklandı.

  63. yav he he liselilerden türemiş bir cevaptır ama çok da güzeldir. saçmalıkta sınır tanımayan insanlara karşı kullanılır çok da güzeldir bana göre. herkes de kullanır. niye uğraşayım ki açıklamaya yav he he der geçerim. ''he de geç'' in bir başka versiyonu.

  64. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Çok İsterdim Ferrariye Gelmesini. Galibiyet Alarak Bırakmasını

    Orta Sıralar Ona Yakışmıyordu Kendine Yakışanı Yaptı Bence 🙂

  65. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Okuldan yeni geldim ve soktayim..Seneye kimi izlicea biz ?? Artik F1'i birakma vakti benim icinde geldi Schumachersiz pek bir anlam ifade etmiyor..3 sene cok cabuk gecti Schumacheri cok ozlicez bu karari ona verdiren her kimse cok pisman olacak! Mercedeste artik schumiden ne Aldiysa kardir bence son 6 yaris inanilmaz gececek

  66. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''yav he he''

    Bu nedir ya? Burada yaş kavramını karıştırıpda, ben senden büyüğüm, sen ne biliyorsun ki gibi diğer yorumcuyu küçük gösteren davranışlardan her zaman kaçınırım. Çünkü ''Akıl yaşta değil, baştadır.'' Ama böyle ilk okullu öğrenci muhabbetlerinede hiç gelemem. Sitenin standartı iyice düştü, kendini bilmez yorumcular tarafından.

  67. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    2009 yılında Ferrari'ye çağırıldığında kendisi gelmedi, yok boynum ağrıyor yok bilmem ne dedi, satışa getirdi Ferrari'yi. Onu efsane yapan bizdik, gitti Merso'ya gördü. On sene daha bu takımda kalsa bişey olmaz arkadaşlar, Mercedes yanlış seçimdi, hepsi bu.

  68. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Ne yazık ki perşembenin gelişi çarşambadan belliydi, tıpkı Hamilton'un da kararından pişmanlık duyacağının belli olduğu gibi. Daha ne starlar yiyecek bu takım kim bilir…

  69. Şöyle bol yağmurlu bir yarış olsa da Schumacher efsane yağmur performanslarından birini gösterip herkesi şamar oğlanına çevirip kim olduğunu herkese kanıtlasa ne güzel olurdu.Şu anda bunu en az Alonso'nun şampiyonluğu kadar istiyorum.

  70. Teşekkürler Michael..Bir McLaren fanı olarak çok teşekkürler,her yarış özlediğimiz eski F1 in en önemli temsilcisi idin o yarışlar kadar senide çok özleyecez…

  71. Son 6 yarış… Her anın tadını çıkartacağım. Umarım ayakta yarışlar izletir bize Kanada ve Monza gibi…

  72. Yusuf  Hitay avatarı

    mercedes çok ah aldı çok.

  73. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    hay ağzına sağlık biraderim. hep aynı şeyi düşünürdüm.

  74. Vay bee. Mercedes'e resmen yazıklar. Son 8 günde neler oldu yaw. Herkes sezon sonunu beklerken 1 haftada herşey patladı. Schumacher'in gitmesine cidden çok üzüldüm. Onun gridde olması bile bir başkaydı. Kalan 6 yarışın tadını çıkaralım. mümkünse en az 1 podyum daha gelsin efsaneden.

  75. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    pardon üzüntüden yanlış yazmış olabilirim.

  76. 6 yarista sadece şumiye bakacagim 🙁

  77. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Her Schumacher ile ilgili konuşmada yırtık dondan fırlayan Sennacı olur. Arkadaşım Schumacher fanlarının Sennayla HİÇBİR problemi yoktur. Bizim içinde ÇOK büyük bir pilottur ama okadar antipatiksinizki adama gıcık kaptıracaksınız.

    Benim için en büyük pilot herzaman Michael SCHUMACHER dir. Bu senin için Senna olabilir. Dedem Formula1 izleseydi belki onun için Fangio olacaktı. Doğru bilene 1.000.000 $ vermeyecekler çünkü bu göreceli bir kavramdır ve doğrusu YOKTUR.

    Lütfen ama Lütfen insanları böyle bir başlık altında ve bugün provoke etmeyin.

  78. hiç duymak istemediğim bir haber ……

  79. duygularına katılıyorum, hislerimiz aynı.
    bir düzeltme yapayım; 2006 japonyada motor patladı.

  80. bernie seninde bu işte payın var, sende beter ol, mgp de beter olsun.

  81. takım neden baricelloyu 1.pilot yapmadıda sumiyi yaptı? kara kaş kara gözüne yapmadı ya ?

    madem öyle hıncımızı senden çıkaralım artık bizde.

  82. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hakan tezel kendine gel sakin ol…Alonso haberlerinde provakatif yorumlar yapanlara "klavyenden bal damlıyor devamını dilerim" diye yazılar yazıyordun.İğneyi kendine batır çuvaldızı başkasına..

  83. Vettel'in lakabı el nano da benmi bilmiyorum?Ayrıca biz buna misilleme diyoruz…

  84. ben schumiyi severdim de şu bazen hafif havaları vardı onu sevmezdim. schumi hakkında en çok sevmediğim şey ise onu tanrı ilan eden fanları. schumi senna'dan 1, diğer pilotlardan 3-4 gömlek üstünmüş hahahahaa. barrichelloyu takım emriyle geçti diyemi veya en hızlı araçla 5 sene şampiyon oldu diyemi 🙂

  85. Cok uzucu bir haber, bir efsanenin bu sekilde f1 den ayrilmasi oldukca uzucu. Mercedes bu isi eline yuzune bulastirdi…

  86. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    sende Vettel fanlarına saygısızlık yapmış olmuyor musun ? balına falan

    sevmem ama şampiyon sonuçta,milleti eleştirmeden kendi yazdığına bakmalı insan

  87. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Sene 1995 daha 10 yaşındaydım. Bu ülkedeki hemen herkes gibi ozamanlarda spor demek futbol demekti benim için. Arada bir spor bültenlerinde adını duyardım bu adamın. Belkide FB nin kalecisiyle adaş olması kulağıma çarpardı. Hep başarılarını duyardım. O sporu takip etmezsiniz ama en iyi adamını bilrisiniz ya onun gibi birşey. Çoğumuzun bildiği tek golfçünün Tiger Woods olması mesela.

    Sene oldu 1996 kasvetli bir gün. Biraz hastayım dışarı çıkamıyorum evde de yapıcak hiçbirşey yok. Televizyonu açtım Cine5 te F1 e rastgeldim. Ve bendeki şansa bak izlediğim ilk yarış İspanyaGP. Schumacher altındaki balıkçı takasıyla yağmurda o kocakoca adamları şebeğe çeviriyordu. Hatta yarışı anlatan spikerin yorumunu hala anlatırım "Schumacher pite girip bir kahve molası bile verebilir".

    İşte ben bu adama böyle hayran oldum. O günden beri beni hiçbir spor veya aktivite bu adam gibi heyecanlandıramadı, eğlendirmedi. Kız arkadaşımı ektim yarışını izledim, arkadaşlarımı salladım pazar günleri saat 15:00 da ekran başındaydım.

    2006 da Çinde motor patlattı, çocuğum ölmüş gibi üzüldüm. O bıraktı, bende bıraktım. O döndü bende döndüm. Onun yüzü suyu hürmetine 2 sene İstanbulPark rezilliğine katlandım.
    Sen bıraktınya artık buraların o tadı kalmayacak. Belki sana olan saygısı sonucunda beğenimi kazanmaya başlayan Parmak Çocuk Vettele arada bir göz atarım okadar.

    Güle Güle M-S-C. Bu üç harfi sıralamalarda görmek bile bana inanılmaz bir keyif veriyordu..

  88. Michael Schumacher'i en çok 2 şeyle hatırlayacağım:
    1. Mercedes gibi dünya devi bir firmanın nasıl da üçkağıtçının önde gideni olduğunu görmemize vesile olmasıyla.
    2. Mika Hakkinen'le çekişmeleriyle. O ikisi arasında müthiş bir saygı vardı. Kim kazanırsa kazansın diğeri, onu ilk tebrik eden olurdu. 2nci olan 1inci olanın aracını incelerdi. Öyle rakiplerdi onlar. Tarihin en iyi 2 örneği.

  89. Bazı sporcular vardır ki adları yaptıkları sporunda ötesine geçerler.Hiç şüphesiz ki son 25 yılın en büyük sporcusu ve çok büyük bir insanı MICHAEL SCHUMACHER artık aktif olarak aramızda olmayacaktır ne mutlu bana ki gerçek bir efsaneyi canlı izledim hemde 12 yıldır ve sizlerde artık saldırıyı bırakıp ayakta alkışlamalısınız.

  90. yav he he

  91. Yapacak bir şey yok. Yarışmak istese Caterham'da bile yarışırdı ki orada bile ayrı mücadele dönüyor. Bir kez daha uğurlayabiliriz şumiyi. Yarışlara fazlasıyla renk katmıştı, kendisini pek sevmesem bile gayet zevkle takip etmiştim, özellikle bu sene. Hala da takip edilecek 6 yarış var. Bu seferki 2006'daki gibi değil, duygusallığa gerek yok.

    Acaba bu kararını MGP koltuğu boş olsaydı bile aynı mı olacaktı. Bunu açıklamadığı sürece başka şeyler gelecek aklıma.

  92. micheal schumacher avatarı
    micheal schumacher

    artık kımsee bakmaz yarışaa geçen seferde ayrıldı kımse bakmadı seyırcı oranı 100 de 45 duştuuu bundan sonra kımsede bakmaz bu yarışlaraa heyecan kalmadıı çok yazık oldu schumı

  93. Tarihin en büyük pilotuna bu nasıl bir saygısızlıktır.2 kere şampiyon olan bir adamı oda balına bu adamdan daha üstün gören zihniyet daha doğrusu yeni yetişme müsveddeler gidinde siz milleti parayla satın alın Santander olmasa ortada KOCAMAN bir balon olacaktınız leş kargaları sizi

  94. Çok üzücü bir haber. Güle güle Yaşayan Efsane. İnşallah bundan sonraki hayatında çok daha mutlu olursun.

    Ayrılırken bile ne kadar büyük bir pilot olduğunu belli ediyor. Tüm üçkağıtçılıklarına ve sütoğlanı Rosiye rağmen ettiği cümle kafi:

    "Bana olan güvenleri nedeniyle Daimler'e, Mercedes-Benz'e, takıma, mühendislere ve mekanikerlere teşekkür etmek istiyorum"

    Sen teşekkür et Schummy; biz senin yerine küfrediyoruz…

  95. evet aynen oyleee rakıplerii rahatladı tabıkııı rekor adamı yeterrr 7 kez olmuş rekorları kırmı soze gerek yokkk dahaa

  96. İmola 94 Senna'yı bir kere daha büyük yaptı.Düşünüyorumda(Allah göstermesin) Schumacher Suzuka 2006'da ölseydi ne olurdu?

  97. Schumacher- avatarı

    Bana burada Senna Schumacher tartışması yaptırtma Schumacher'in Senna'dan 1 diğer pilotlardan 3-4 gömlek üstün olduğunu sana birçok video ile ispatlarım ama yeri ve sırası değil.

  98. bizde senin araya karışmanı anlayamadık.

  99. bu işten d-smartta zararlı çıkacak sözleşmeyi fesh edenler olacak 🙂 mercedesle birlikte onlarda beter olsun

  100. Kendisini hiç sevmezdim.Bizim takımda olduğu içi kerhen desteklemiştim.Hiç özlemeyeceğim.Hatta şimdiden unutmaya başladığımı hissediyorum.

  101. kalbimizi çalan pilot
    hop oturtup hop kalktıran pilot
    f1 de en çok taraftarı olan pilot
    izlenme seviyesi yerlerdeyken dönüp fırlatan pilot
    çekemeyeni çok olan pilot
    zorla emekli edilen pilot
    yapılanlara karşı saygısından ödün vermeyen pilot
    ve son olarak ayrıldıktan 2 ay sonra tekrar yarışma tutkusunun alevleneceği bir pilot…

    Suminin bu tip durumlarda hep yarışma arzusu bitiyor. 2006 – 2012 hemen hemen aynı şeyler. Dayanamadığı için geri döndü yeni macera aramak için. Bu şekilde biteceğini bilseydi bile bence yine dönerdi çünkü yarışmak istiyordu. Yarıştı ve gitti….

  102. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    kalan 6 yarışın tadını çıkaralım artık. ya efsaneyi şöyle görseydik olmazmıydı sanki!!

  103. en çok, en uzunları anladım da

    En büyük pilot
    En iyi pilot
    En hızlı pilot

    senna'nın sıfatları karışmış araya.

  104. dönmesi hata idi herşey tadında bırakılmalı

    kabak tadı vermeden.

  105. Eray Parlak avatarı

    Böyle adam birdaha gelmez son 6 yarışımızı doya doya izleyip bitirelim bu işi…

  106. Schumacher- avatarı

    Ve aklıma gelmeyen sayısız rekor…

  107. Schumacher- avatarı

    Gelmiş geçmiş:

    En büyük pilot
    En iyi pilot
    En çok rekor kıran pilot
    En çok pole pozisyon alan pilot
    En çok galibiyet alan pilot
    En çok en hızlı tur yapan pilot
    En çok podyuma çıkan pilot
    En fazla şampiyon olan pilot
    En çok duble yapan pilot
    En çok GrandSlam yapan pilot
    En hızlı pilot
    En uzun dönem yarışan pilot
    Bir sezonda en çok yarış kazanan pilot
    Bir sezonun tamamında podyuma çıkan pilot
    En çok Hat-trick yapan pilot
    Bir takımla en fazla yarışa çıkan pilot
    43 yaşında 25-30 yaşında yetenek tartışması yapan pilotların arasında pole pozisyonu almış pilot.

    Şuanki geldiğin hızla bırakmana o kadar çok üzüldüm ki 🙁
    Düşmanların rahatlamıştır şuan gazeteciler,pilotlar,takım patronları,şirketler,f1 izleyicileri,pilot fanları rahat etsinler çünkü Dünya'nın gelmiş geçmiş en büyük pilotu 2. kez veda ediyor geri dönmemek üzere.

    Helal olsun Mercedes
    Helal olsun Haug
    Helal olsun Ross Brawn

    Sizlere hergün küfür edeceğim.

  108. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Biliyorum zor ama umarım kalan yarışlardan en az birinde şu adam yarışı kazanır kapağı yapıştırır gider. İnşallah..

  109. yine bana hüsran bana yine hasret var…

  110. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    keşke hiç geri dönmeseydi de Ferrari günlerinde olduğu gibi başarılarla hatırlasaydık,yolda kalan Mercedes ile değil

  111. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yolun açık olsun EFSANE.

  112. Bu şekilde olmamalıydı…yazacak çok şey var ama neyse…Mercedes denen o takım müsveddesi de umarım ki yakında defolup gidecek…adamın kariyerine resmen leke sürmeye çalışıldı…
    Rosberg denen süt oğlanla bile karşılaştırıldı bu adam, bu adam arabası iyi diye 7 kere şampiyon oldu bile denildi…ve bu adam dediğim Michael Schumacher
    Seneye bu takım ve iki ergen pilotunun maceralarını keyifle izleyeceğim…

    Sadece Kimi kaldı elimizde…

  113. Luca,Schumi yi alsaydın takıma ne olurdu?Alonso&Schumi Alonso&Kimi yada Alonso&Lewis i Ferrari de görmek hayalimdi.O ne işe yaradığı belli olmayan safi zarar B-rezil-ya lı pilotu takımda tutunca eline ne geçecek?Açık ara f1 deki en kötü pilotu elinde tutunca eline ne geçecek!

  114. zaten sabah beri kendimi iyi hissetmiyodum.sanırım tansiyonum fırladı.yazık çok yazık.herhalde almanlarıda kendimize benzettik.kendi ülkelerinden ilk kez dünya şampiyonu olma gururunu yaşatan bununla kalmayıp gelmiş geçmiş en büyük pilot olma ünvanını taşıyan bu gururu ülkeye yaşatan bir insanı bu şekillere sokmanın tek açıklaması onları kendimize benzetmemiz.önce alex olayı daha tam kendime gelemeden çok daha üzücü olanı.ben bırakmasına bir şey demiyorum.rosberg denen adamın arkasında ikinci pilot yapıyorsun yani bu herife yatırım yapıyorsun yaşı genç şampiyon olacak diye sonrada aman bundan bi cacık olmaz deyip ham getiriyorsun.ayrıca bu takım ham a da yazık edecek ona yanarım ki ham ı günahım kadar sevmesemde bu kadar yeteneğiyle harap olacak

  115. Oldumu bu şimdi? Yakıştımı sana? Bu kadar sevenin varken ve sen bu sporun efendisiyken, birkaç çapulcunun ticari menfaatlerine alet olup harcanıp gidecekmisin?
    Buna bir isyan bir karşı duruş, bir mücadele sergilemeyecekmisin??

    Olsun be Schumi, biz seni öyle seviyoruzki, pistte bisikletle gezmen bile bizi heyecanlandırıyordu.
    Madem bu çapulculara harcyacak enerjin kalmadı, yolun açık olsun. Pistlerin efendisi.

    Çok üzgünüm, bırakmana hiç alışamıyorum, ne diyeceğimide bilemiyorum. Kelimeler kifayetsiz.
    İkinci kariyerinde pistlerde olmadı ama umraım özel hayatında Allah gönlüne göre verir.

    Bize yaşattığın tüm o adrenalin, sevin, zafer, çığlıklar ve hüzün için, adam gibi adamlığı gösterdiğin için, yılmamayı ve disiplini öğrettiğin için sana sonsuz teşekkürler.

    HOŞÇAKAL EFSANE…:((

  116. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Bir Alman egomanyası, milliyetçiliği ve duygusallıgından faydalanılarak saf kan Alman takımı olmak ıcındı, baska hıcbırsey zaten onu gerı dondurmyecektı oda basarılamadı…

    Efsaneler ölmez dıye bosuna dememısler sen yarısmasanda buyuleyıcı karıyerının arsıvlerı ızleyerek tukenmez, bu defa bu adamlar ıcın gozunden yas akmasın elveda patron, eveda ustad….

  117. Bir sezonda bu kadar şanssızlığın! bir araya gelmesi elbette en duygusuz insanın bile motivasyonunu bozar; ki tüm yaşadıklarına rağmen takım hakkında tek kelime kötü söz söylemedi… Beklediğimiz ama çok da dillendirmemeye çalıştığımız son…Çok üzgünüm şu an, keşke bu şekilde bitmeseydi.

    Teşekkürler Michael. Herşey için teşekkürler…

  118. elvan dalton avatarı

    HRT'ye bile razıydık. Şimdi ne yaparız biz. Yine bir boşluk, yine kimi destekleyeceğini bilememe, yine bize esmer günler düştü.

  119. Schumacher- avatarı

    2006'daki senaryonun aynısı oldu diyebiliriz yine zorla emekli yaptılar.
    Helal olsun mercedes düzgün bir araç vermediniz.

    Schumacher şuan Rosberg'den hızlı olmasına rağmen bırakması hem beni şaşırttı hemde çok üzdü diyecek söz bulamıyorum gelecek sezon ölüler sezonu olacak.

    Son 6 yarış umarım son 6 yarışta aracın düzgün çalışlır.

  120. Çok üzüldüm, sauber ihtimalinin gerçekleşme ihtimali üzerinde duruyordum fakat bunun olmaması ve sezon sonunda tarihin en başarılı pilotlardan birinin bizi bırakacak oluşu konusunda tek kelime edemiyorum. gidişiyle f1 izlemeyi bırakmıştım dönüşüyle tekrar başladım, sanırım şimdi tekrar bırakacağım çünkü beni bu kadar heyecanlandıran başka bir pilot yok şu an maalesef.

  121. Vay bee bir adam bir markayı sevdirip yine bir adam o markadan bu kadar nefret ettirebilir miydi hayret gerçektende… Yolun açık olsun efsane seni bu kadar izleyebildiğim için ne mutlu bana. 2005 te başlamıştım izlemeye o zaman 2 sezonla kalmıştım şimdi bunu 5 e tamamladım çok teşekkürler herşey için…

  122. Eray Parlak avatarı

    Diyecek pek birşey bulamıyorum çok üzgünüm gözlerim dolu bir şekilde haberleri okuyorum Schumacher böyle emekli olmamalıydı.Bunların sorumlusu olan Mercedes denen haysiyesitsiz takımın beli doğrulamaz inşallah.
    Son 6 yarış Schumacher ve benim için umarım bir galibiyet alır.
    Artık doya doya Schumacheri izliyelim böyle bir adam Dünyaya birkere gelir onunda artık son 6 yarışı.
    Unutmayacağız seni Schumacher senin gibi bir adam unutulmaz.
    Bize yaşattıkların için teşekkürler RED BARON Teşekkürler Pistlerin en Hızlısı…

  123. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Vay be adamı zorlan emekli ettiler ya lan…Lewis elinizde patlasında görün gününüzü.

  124. Singapur GP ile Japonya GP arasındaki kısacık 2 haftada bir çok şey oldu.Çok önemli ayrılıklar oldu,transferler oldu.Üzülenler yine biz olduk.Yolun açık olsun efsane…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir