Hamilton "Ben İyi Bir Çözüm Buldum"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, bir çok pilotun sıralamalarda zorlanmasına neden olan pist koşullarından endişe duymadığını söyledi.

Bir çok pilot pistin 7. virajdan itibaren bozulmaya başladığını ve durumun kötü olduğu söylemişti.

Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen, bu bölümde yol tutuşunu kaybettiği için pole pozisyonu için mücadele edemediğini söylemişti.

Mclaren pilotu ise sorun için bir yol bulduğunu ve tek endişenin güvenlik aracının stratejisinin mahvetme olasılığı olduğunu söyledi.

Hamilton "Bu konuda telaşlı değilim. Orada nasıl sürmemi gerektiğini bildiğim için bana sorun oluşturmayacak orası. Ancak kesinlikle sorun olmazsa orada daha iyi olur, yaparlarsa mükemmel olur."

"Benim endişelendiğim nokta yarışta muhtemelen girecek olan güvenlik araçları ve geçen sene bazı pilotlarda olduğu gibi yakalanmamak. Fernando bu duruma denk gelmişti, daha önce Juan Pablo Montoya kırmızı ışık varken pitten çıktı ve geçen sene de Felipe Massa."

"Bu çok aldatıcı. Stratejimizi optimize etmeli ve hata yapmamalıyız." dedi.

Hamilton dünkü farka şaşırmadığını çünkü kendisinin, diğer pilotların bulamadığı bir çözümü bulduğunu söyledi.

Hamilton "Ne diyebilirim ki? Ben iyi bir tur attım. Herkes pist koşulları nedeniyle zorlanıyordu ancak ben bir çözüm buldum."

"Eğer sorun varsa en kısa sürede çözüm bulmak benim görevim. Bu yüzden orada büyük fark oluşmasına şaşırmadım çünkü diğer pilotlar bu çözümü bulamadılar. Bu yüzden pole pozisyonunu kazandım."

"Bu benim yeteneklerimden birisi. Ne durum ortaya çıkarsa çıksın adapte olabiliyorum ve belki de bu yüzden yağmurda çok güçlüyüm. Kendimi evimde gibi hissediyordum. Rahattım ve dürüst olmak gerekirse zor değildi." dedi.

Heikki Kovalainen ise takım arkadaşına göre çok geride kaldı sıralamalarda.

Kovalainen "Tüm hafta sonu aracı geliştirmek için çok çalıştık ve grid pozisyonumun nedeni son hızlı turumda temiz bir tur atamamamdan kaynaklanıyor. Trafik yüzünden düzgün bir ritm tutturamadım ve bu yüzden kendime sinirlendim."

"Ancak ne yapabilirim? Yarın sadece iyi bir yarış çıkarmam gerekiyor. Lewis’i tebrik ediyorum, tüm hafta sonu mükemmel iş çıkardı ancak burası sürprizler yapabiliyor. Burada her zaman kaoslu yarışlar oldu ve bunun yarın bana yardım etmesini umuyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    allah kahretsinn senii !

  2. tolga soydan avatarı

    senin çözümünü………..

  3. ben senin yeteneğine..

  4. yok arkadaşım siz beni yanlış anladınız ben dünkü sıralamalarda alonso altındaki arabayla (ki arabanın iddialı bir araba olmadığını biliyorsunuz)iyi bir derece çıkardığını söylemek istedim acaba dünkü performansıyla alonso mclarende olsaydı nasıl bir derece yapardı demek istedim yanlış anlaşıldı bu arada geçen seneki bütün yarışların hepsini izledim
    zaten hiçbir zaman hamiltona başarısız demedim ve genelliklede başarılı bir pilot olduğunu söyledim kendisi yetenekli ama en iyisi değil onu söylemeye çalıştım sorun bende ben yanlış cümle kullanmışım tekrar söylüyorum dünkü performansını kastedmiştim alonsonun

  5. umutbg arkadaşım oda senin görüşün ama istatiskler HAmilton'ın Kubicadan daha başarılı olduğunu gösteriyor geçmiştede aynı serilerde yarıştı 2 si ama HAmilton hep önde olan isimdi..F1'de araç faktörünü saymadığımız için o serilere bakarak daha sağlıklı bir yorum yapabilceğimizi düşündüm açıkçası..

  6. pardon, yani senin alonso geçen sene ayni arabayla hami'yi geçemedi işte daha neyi anlatıyorsun, olacadı son paragrafın doğru hali

  7. anlaşılan sen öyle yapıyorsun 🙂 yarışmak mücadele etmek sonuncu bile olsan başın dik aracından inmek ve öyle bir takımın taraftarı olmak gereksiz sanırım. Bir pilota gıcık ol ve F1 izle :)) o da tarz

  8. glshctn, hacım geçen sene yarişlari izlemedin mi hiç yaw? izlemediysen, siteden yada youtubedan geçen senenin yarış videolarını bulabilirsin..orda Alonso ve Hami aynı arabalarla yarışıyolar..yani, tecrübe edilmiş bi olay için şöle olsaydi diye varsayimda bulunmana gerek yok..Geçen sene gördük Alonsoyu da Hamiltonu da, haminin Alonso ile ayni puani almasini da..yani senin alonso geçen sene ayni arabayla alonsoyu geçemedi işte daha neyi anlatıyorsun :))

  9. mehmet ali tan avatarı
    mehmet ali tan

    hamilton emin olun bu ferrari taraftarlarını gıcık etmek için böyle konuşuyor ama işin iyi tarafı f1 de gıcık oldugunuz iyi bi pilot olmazsa izlemenin anlamı kalmaz onun kaybetmesini sabırsızlıkla bekler

  10. yani kendiyle bu kadar övünen birisini görmedim yağmurda çok rahatım diyor ama geçen seneki avrupa gpsini unutamdım 10. olmuştu çok kibirli konuşmuş ama sakın şunu yanlış anlamayın kötü bir pilot demiyorum iyi bir pilot olabilir ama en iyisi değil ve bence sıralamaların en şaşırdığım ismi alonsoydu antremanlarda kötüydü çünkü ama o altındaki arabayla bile 4. oldu mclaren olsaymış altında naaparmış acaba hamilton altındaki araba sayesinde övünebiliyo bunu da unutmayalım acaba alonsonun kullandığı arabayı kullansa alonso kadar iyi olabilirmiydi bu da şüpheli inş. alonso iyi bi derece alır da onu biraz gülerken görürüz çok düşük bir ihtimal ama belki podyumda bile görebiliriz çok istiyorum uzun zamandır podyuma çıkamıyordu inş. podyuma çıkar
    yaşa alonso
    yürü be kim tutar seni :))))

  11. Diger pilotlarla Hamilton arasında o kadarda yetenek farkı oldugunu düşünmüyorum hatta bana göre Kubica Hamiltondan daha yetenekli.

  12. Len ilyas salman'ın ikizi daha dün bir bugün iki ne çabuk büyüdün sen! Sevemedim gitti bu gara çocuğu!!!Haaa pilotajı farklı ve usta işi hakkını da verelim iyimi…

  13. ahaha..hami biraz kibiri konuşmuş bence de 🙂 biraz daha az konuşsan be hamicim..ama yine de seviyoz seni ermer çocuk..

  14. 0.6yı kendisi tek başına yaratmışsa, istediği kadar kibirlenebilir:D

  15. bence çok kibirli konuşmuş… yetenekli olabilirsin ama kibir kokuyor resmen sözlerinde

  16. 0.6 sn depo ile olacak bir fark degil arkadaslar.Pistte bir çözüm buldguna gelince bana garip geldi diger 19 pilot nasıl bulamadı ilginç.

  17. erdem akyols avatarı

    ekLemek istedigim bişe daha var 🙂 bu gün cok konustum affınıza sıgınıyorum..
    Hamilton hata yapmassa yarısı alir diye düşünüom rai 2. massa 3 olur düşüncesindeyim kovalainende süpriz yapabilir… massayi gecerek..

  18. erdem akyols avatarı

    POWER bende oynum r Factor 🙂 nihayet beni anlayan biri cikti… 🙂 senin dediginde dogru ama sonucta bu bi tercih meselesi 1. vitesi uzun yaparsak digerleri yakın olur top speed ddaha cabuk ulasirsin..1.-2-3 kısa olup digerleri uzunlasinca ordaki devir dusuo onun idealini bulmak en ii si iste ondan ben lewisin vitesleri cok diyorum baska bise demiorum 🙂

  19. sana katılıyorum Mc Laren, ben zaten asfaltlama yapıldığı için kimiye şans tanıyorum (tabi tekrar bozulana kadar), gerçek bir çözüm üretemişlerse yarış ferrariler içi hayal kırıklığı olabilir

  20. kimi ancak kubicayı zorlar.kubica nın önüne geçebilir ama 3. bölüme geldiklerinde hamiltonla değil kubicaya geçilmemek için uğraşıyor olucak.bu da benim fikrim olsun:)

  21. erdem akyols bol bol rfactor oynuyorum ve aracın ayarlarına oldukça kafa yordum. dediklerine hak veriyorum 1. vites kısa tutulursa TC olmadan viraj çıkışında hızlanmak çok zor. ama şunuda unutmayalım bu tür dur kalk pistlerinde viraj çıkışları çok önemli oluyor ve takımlar genelde 1-2 ve 3. vitesler için kısa oranlar seçiyor. düzlük hızını arttırmak içinse büyük viteslerin oranını artırıyorlar. bana göre hamilton 10. virajda cesur davranıyor ama bir yarış mesafesini aynı şekilde hata yapmadan bitirmesi çok zor.

  22. eğer 10.viraj asfaltlanmasaydı yarışın başında lewisin alıp başını gideceğini düşünüyordum, ama durum şimdi değişti. eğer kimi kalkışta temiz taraf avantajıyla kubicayı geçerse (ki bu zor olabilir) yarışın ilk turlarında 1. ve 2. sektörlerde kimi hamiltonu çok zorlayabilir.ilk pitstoplara kadar iyi bir mücadele izleyebiliriz.

  23. erdem akyols avatarı

    ve yazdıgım da bu (1. vites harika denecek kadar ii olmasi onu orada avantajlı yapior.) o kadar fark bu yüzden oldu demedim bi kere 😀 avantaj saglio dedim…

  24. erdem akyols avatarı

    mclaren mercedes cim arkadasım formula 1 de vites ayarlari cok onemlidir… senin lewis 1. vitesi o kadar uzun olmasa emin ol oda sıkıntı cekerdi orda vites kısa olunca araba cok cabuk hizlanıo ve patinaj cogalio senin lewis ise 1. vitesi uzun tutup arabayi daha saglam yaparak güzel bi olay yapmıs..kötülemiyoruz hiç mi f1 oyunu oynamadin dene de görbence vitesler hayati derecede onemlidir f1 de

  25. objektif bakıyorum demişsin 1.vites harika o yüzden bu kadar fark açtı demişsin böyle bişi kabul edilebilir mi sence??Her şeyi vites oranlarına bağlamışın.

  26. erdem akyols avatarı

    kabuL mu edemdim yorumumu ii oku bence.. beni baska ferraricilerle kariştirma ben f1 i seviroum ferrari tutarim ama mcLareninde görüntüsüne hastayim… sadece gördüklerimi söledim…isimde vermedim tüm pilotlar dedim ve özellikle ferrari pilotlari dedim mclaren mercedes arkadasim ii oku bence yaziLanlari… ve objectif bak..

  27. 3 pitstop benim için süpriz olur, çünkü zaten Q1 ve Q2 de hızlıydık, pole kesin gibi görünüyodu, ayrıca bu farkı sadece benzin yüküne bağlarsanız, 15 turluk fark çıkıyo raikkonene göre, ve burda takımlar 20. turda fln giriyo pite, yani hamiltonın 5. turda girmesi gerekiyo, sizce bu mümkünmü:) ayrıca 3 pit stop stratejisi çok esneklik kazandırdığı için yağmurda avantaj getirir, ferrarilerin yağmur ayarları yaptığını ileri sürmek ve onların ağır olduklarını söylemek kesinlikle aynı mantığın ürünü olamaz..

  28. yani 2. pit stopa lider girer ve lider çıkar. Hamilton'un yarışı kazanamamasına 2 şey sebep olabilir, yarış dışı kalırsa ya da SC periyodunda benzini biterse. Yoksa kazanır. Tüm şartlar lehine.

  29. Hafif olabilir evet ama Raikkonen'den 5, Massa'dan 10 tur erken pit yapsa ne kaybeder? Kısa bir ilk bölüm ardından uzun 2. bölüm yapabilir. Zaten hiç yavaş görünmüyor ve güvenlik aracı girse bile bu durumda Hamilton'a yarayacak. Kaybettiği zamanı 2.pit stop öncesi kazanmış olur, eğer SC girmese bile uzun 2.bölüm sayesinde herkesten 1-2 sn daha hızlı 5-10 tur atarak farkı açabilir.

  30. Lewis gerçekten büyük yetenek Ron amca iyiki aldı onu bu takıma ve yetiştirdi şimdi meyvelerini topluyorlar daha önünde uzun seneler var ve bir çok şampiyonluk kazanıcaktır..

  31. eğer hafif kalktıysa, bütün bunları söylemesinin bir anlamı yok. gözdağı vermeye çalışıyor olabilir. fakat bu pistte çok fazla olay çıktığı düşünülürse güvenlik aracı periyodu için fazladan pit düşünmüş olabilirler.
    son yarışlarda mclaren 3 pitstop yaptığından araçlar arasındaki zaman farkını net göremiyoruz. fransa da belki anlaşılabilir. ama burada da ne yazıkki iki araç arasındak, farkı net göremeğiz. benzin yükleri farklı çıkıyorlar piste

  32. arkadaşlar hala kabul edemiyorsunuz dimi Hamilton kendi cebindeki saniyelerle aldı bu pole pozisyonunu siz hafif depo diyerek kendinizi kandırmış olursunuz en bir kere Hamiltonın bu kadar farkı açabilmesi için Kubicadan 7-8 tur Massadan 12-13 tur hafif olması gerek biraz mantıklı düşünün ya geçen senede bu kadar farkla almıştı polü ve sadece 3 tur erken girmişti Ferrarilerde..3 turda burda 0.150sn fark yaratır artık gerisini siz hesaplayın..Biraz da tebrik etmesini öğrenseniz iyi olur sürekli baltalamaya çalışıyorsunuz..

  33. arkadaşım kapatalım artık.. aradan 1 saat geçti sen hala orda mısn …… benim noktam daha çok istersen……

  34. Bulduğu çözüm risklide olabilir ve onu yarış dışıda bırakabilir,diğer 19 pilotun bulamadığı şeyi bulmak hemde ondan daha tecrübeliler varken bulmak iyi birşey ama eğer riskli bir çözümse belki diğer pilotlarında aklına gelmiş ve uygulamamışlardır,ama bu gerçekten iyi bir çözümse bravo,yarış kazanması için büyük avantaj olur…

  35. bi insan bu kadar (…) olurda hala konuşabilirmi! izleyelim görelim .belki bu sefer SC ferrariye takarda şu kural hızlı değişir:)

  36. evet 10. virajda çok zaman kaybetti herkes şikayetçi ordan bakalım buqün hakkından gelebilcekler mi 🙂

  37. du şimdi sana link göndercem izle 🙂 görecen sende..

  38. tolga soydan avatarı

    bu piste benzin yükü fazla önemli değil.fark etmiyo.genelde herkes aynı zamanlarda yapıyo pit stopları.bence de lewis hafif değil çünkü kimi çok daha hızlıydı lewisden son turlarda.kiminin son turunda U virajı döndükten sonra sağ lastik çimdeydi son düzlükte 1.2 sny kaybetti.

  39. karıştıryorum hep böyle bi yarış vardı hakinen miydi montoya mıydı..

  40. hangi yarış o montoyanın ikinci şumiye tur bindirdiği ve motorunun yandığı,ben böyle birşey hatırlamıyorum montoya 2.şumiye tur bindirdi YOK ÖYLE BİRŞEY…

  41. ona bakarsan istisna çok f1'de.. montoya son turda motoru yandı 1 tur geriden gelen şumi 1. mi olmuştu 😀 hele güvenlik aracı girsinde görücez benzin yüklerinin önemini..

  42. ben neyi karşılaştırıyorum,benzin yükü çok fazla olsa bu farklar olurmu ferrariler çok ağır olsa ilk iki sektörde hızlı olurmu…3 pit yapsın çok kötü değilki 3 pit yapmak 2004 fransada da şumi 4 pit yapıp 3 pit yapan alonun önünde yer almıştı..,

  43. hamiltonun hafif olduğu aşikar 1 ve 2. sektörlrde zaten ferrariler çok iyi burda hafif depo olması o kadar fark etmiyor ama 3. sektör çok farklı

  44. kardeşim burda benzin yükünü kıyaslıyoruz arasında uçurum var demiyoruz.. hamilton görün 3 pitstop yapıcak kanımca..

  45. arkadaşlar serhan acarda dün dedi burada benzin yükü çok fazla fark yaratmıyor diye,iki ferrari ilk iki sektörde daha hızlı geliyor ama son sektörde bütün zamanları veriyor kimi son turunda ilk sektörde lewistwn -0.331 hızlı ikinci sektörde -.0.139 üçüncü sektör +.910 oluyor ve bunu benzin yüküyle açıklayabiliryorsunuz yani bumu….heiki sert lastikle tur attı,son turu okadar iyi değildi,ve çok ağır kanmıca…

  46. Yanlışım varsa düzeltin ben oyle biliyorumm…saygılar..

  47. çok emin konuşuyorsun.. 0,06 sn değil mi
    yani saniyenin %6 sı.. ilginç.. saygılar..

  48. hayır bu pistte 1 turluk benzin farkı 0.060 dırr yanılmıyorsamm..Saygılar..

  49. uzun düzlükleri olan pistler için yakıt yükü her zaman için fark yaratır.

  50. id1984_ bi sen eksiktin :)) mclaren kadrosu tamamlanıyor gittikçe 😀 1 turluk benzin yaklaşık 0,3 sn yanılıyor muyum hangi pist olursa olsun..

  51. Arkadaşım bu pistte benzin fazla fark yaratmıyorr..Bunu bilmiyormusunn…

  52. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    ya arkadaslar sakin olun biraz. pilotlar bile bu kadar tartışmıyodur…

  53. unutmayın taktik ve strateji çok önemli .)) bu hamiltonun içinde insan sevgisi var :DDDDDDD

  54. tartışma yaratmayalım arkadaşım.Benim gibi burdaki çoğu kişi aynı şeyi söylüyor çünkü gözümüzle görüyoruz … Sen tabiki boş depoyu üstün magic yeteneğinle gördüğün için bize söz düşmez:S

  55. o senin yorumun çok güzel uydurmuşsun sadece virajlara ve derecelere bakarak hamiltonun deposunun içini görebiliyorsun :DD hayret bişi 😀

  56. tolga soydan avatarı

    fotografdada belli nasıl gittiği.nerdeyse çimlere çıkıcak.diğerleri ise daha dıştan alıyo virajı.normalde oda öle gidiyodu ama kendini daha avantajlı hale getirdi.

  57. kaan kaanhan avatarı

    şu çözümü heikiye de söleseydinizya 🙂 garibim 7. oldu.

  58. Amma övmüş kendini yaw. Tamam seviyoruz da bırak biz övelim 😀

  59. :)komiksin Q3 deki tüm derecelere bak.Hamiltonun sadece son turunda aşırı hızlı olduğunu görürsün.0,6 s depoyla olsaydı her turda avantajlı olurdu.Daha iyi anlaman için U viraj dönüşlerine de bakabilirsin.

  60. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    büyük ihitmalle hafif lewis bana öyle geldi ama belli olmaz tabii.. umarım hiç bi pilot kaza gecirmezz ve herşey en cok Kimi için ii olur.. 🙂

  61. burda yorum yapıyoruz.. matematiksel ispat yapmıyoruz.. hamilton ilk pole aldığı yer muhakkak iyi performans gösterdi ama deposunun hafif olduğunu düşünüyorum..

  62. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    hamilton virajı o kadar içten alıyoki ön tekeri çimleri kadar sokuyodu. bunun tersine alonsoda virajı çok dıştan alıyodu ve ikiside son sektörün en iyi zamanlarını yaptılar. bence hamilton ve alonso hafif deiller.

  63. sen hafif olmadığını ispatlayabilir misn.. göreceğiz..

  64. hamiltonun hafif olduğunu sanmıyorum, Mclarenin burda haddiden fazla hızlı olduğunu da sanmıyorum.Çünkü bkz:Kovalainen Ancak hamiltonun şu anda herkesten çok formda ve moralinin yerinde olduğunu düşünüyorum 🙂 özellikle dün rakiplerinin performansları gördükten sonra… Hata yapmassa alır yarışı

  65. bence sadece vites ayarlarından olamaz mclaren bir pilotta bu kadar iyi işleyen bi stratejiyi diger pilotunada uygulardı bu akdar farka eywalalh diyebilecegini sanmam sürüş tarzıyla alakalı birsey daha akla yatkın gibi gözüküyor bence

  66. hafif mi? neye bakarak emin oluyorsunuz bizde öğrensek:D

  67. çok yetenekli çaylak :)) baksana bir çözüm bulmuş :)) depom hafif demiyorda :):)

  68. demekki bulmuş bir çözüm neden kabul edemezsin çünk ferrari taraftarısın:)

  69. erdem akyols avatarı

    bence cozumu o bulmadi ki sadece vites oranlari cok ii 1. vites harika denecek kadar ii olmasi onu orada avantajlı yapior…bunu eminim kendi istedi ve cozumude buldum dio 🙂 bunu farkedemeyen diger pilotlar özellikler de ferrari pilotlari…

  70. onu bunu bilmem adam doğru söylüyor, herkese büyük fark attı… Ve anlattığı şeylere bakılırsa işte büyük pilot budur diyorum 😉

  71. yetenekliyim, güçlüyüm… bırakta biz seni övelim

  72. erdem akyols avatarı

    bence hami stateji işine girmisse 3 pit kokusu var bunda sc lerden korkuor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir