Alonso: "Pazar Günleri Kimseden Korkmuyoruz"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, sıralamanın ilk ve son seansını zor geçirdi ama ikincisinde temposunu yükseltmeyi başarmıştı. İkinci seansta ne yaptığı sorulduğunda Alonso “Sadece zorladım” cevabını verdi. 

Alonso: “Cumartesi günü o kadar rekabetçi değiliz. Çünkü saf performansta bizden hızlılar ama Pazar günü normalde tempomuzu geliştiriyoruz.”

“Stratejiler, pitstoplar ve kalkışlar normalde çok iyi ve puanlar Pazar günleri veriliyor; Pazar günü de diğer takımlara kıyasla daha zayıf olduğumuzu düşünmüyorum. Belki tek turda performans eksikliğimiz var ama Pazar günü takımımız kimseden korkmaz”

Şampiyonluk mücadelesinde en yakın rakibi Sebastian Vettel’in temposundan çekinip çekinmediği sorusuna Alonso: “Yapabileceğimiz pek bir şey yok. Hızlılar; ön sıradalar ve çok rekabetçiler. Gelişmek bize bağlı. Endişe? Açıkçası biraz daha hızlı olmayı isterdik ama değiliz. Bu yüzden çalışmalı ve gelişmeliyiz.”

“2010’da bizden neredeyse 1 saniye hızlıydılar ve Abu Dhabi’ye kadar biz liderdik. Şimdi bizden 0,8-1 saniye hızlılar ve şampiyonada lideriz. Bu yüzden rakiplerimizden yavaşken şampiyonluk mücadelesi vermeye alışkınız”

Şampiyona lideri yarınki yarışta fazla pitstop görülebileceğini düşünüyor.

Alonso: “Lastikler üzerine zorlayıcı bir pist ve geçen sene gördük ki 3 pitstop oldu. Lastikler geçen senekine benzer. Bu yüzden idare etme yarışı olacak. Aynı zamanda zorlamamız da gerek. Çünkü yavaşlayabileceğiniz bir pist değil burası. Çünkü geçiş için bazı iyi imkânlar veriyor. Yarın neler olacağını göreceğiz. Lastiklere ve birçok şeye bağlı olacak. Ama evet, birçok pit göreceğiz”


Yorumlar

  1. Alonso yarın yarışı alacak gibi geliyor bana…

  2. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan
    Şimdi bizden 0,8-1 saniye hızlılar ve şampiyonada lideriz. Bu yüzden rakiplerimizden yavaşken şampiyonluk mücadelesi vermeye alışkınız"

    Alonso tribunlere oynuyor yenilmenin altyapisini insaa etmeye calisiyor.zaten son 4 5 yaristir butun siralamalra rakiplerinden 1 veya 1+ fark yiyor ne yani ferrari 1 saniye geridemi

  3. burak evmez avatarı

    koreyi alonso alır gibi geliyor

  4. yağmurlu yarışa bakar şampiyonluk bu gidişle. en az 1 yarış kazanmamız ve geri kalanında yarış dışı kalmamamız şart

  5. Rbr nin alternatör ü Ferrari ye çalışıyor 🙂

  6. Alonso podyuma çıkarak şampiyon olamaz. 6 Yarışta 3.olmakla kazanandan 60 puan yiyorsun. Vettel bu saatten sonra bırakmaz.

  7. rocco junior avatarı

    Alonso q2de anca açıldı.O ana kadar istediği tempoyu bir türlü tutturamadı.Şanssız sarı bayrak bizi muhtemelen 3.sıradan etti.Sağlık olsun inşallah yarın telafi ederiz

  8. 2010'da bizden neredeyse 1 saniye hızlıydılar ve Abu Dhabi'ye kadar biz liderdik. Şimdi bizden 0,8-1 saniye hızlılar ve şampiyonada lideriz. Bu yüzden rakiplerimizden yavaşken şampiyonluk mücadelesi vermeye alışkınız.

    Bunu nasıl söyleyebiliyor anlamıyorum.Ben o güncellemeleri yapan mekanikerleri dizerdim karşıma sıra dayağına çekerdim.

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ah be adamım, ne zaman gülecek şu yüzün. İnşallah yarın en kötü podyumda olursunda HORNER çıkıp Alonso'nun podyumda olması sinir bozucu der yine 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir