Vettel'e Ceza Yok, Kınama Var

yazar:

kategori:

Japonya’da bugün art arda 4. kez pole pozisyonunu kazanan Vettel, sıralamaların ardından sıralamaların son bölümünde Alonso’yu engellediği gerekçesiyle hakemler tarafından çağrıldı.

Tarafların dinlenmesinin ardından karar uzun zaman aldı ve son olarak FIA Vettel’in ceza almadığını ancak kınama aldığını duyurdu.


Yorumlar

“Vettel'e Ceza Yok, Kınama Var” için 31 yanıt

  1. Ben asıl "Hamilton Almanya'da parçanın üstünden geçip lastiği kesmeseydi" ihtimaline takılmanı beklerdim 🙂 O daha tartışmalı. Adam bile bile kesmedi ya lastiğini 🙂

  2. Dediğim gibi: başladığı noktayı referans aldım. Sonuçta ihtimal sonsuz 🙂

  3. Tabii, onlar da ayrı muamma. İyi hatırlattın.

    Takdir edilesi bir durum da Kanada'daydı. Hamilton iki pit stopta da aksilik yaşadı. Ona rağmen yarışı kazandı!

  4. burak evmez avatarı

    bence hesaplamaların çok varsayım olmuş alonsonun belçikada 5. bitirir demenden anladım belçikada bence en kötü 3. olurdu

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Yanıldığımı düşünüyorsanız DÜZELTMEYİN. Çünkü bu yazı zaten baştan aşağı varsayım :)))''

    DÜZELTME yapmayacağım, sadece bir öneri; Mclaren, pit ekibinin Hamilton'a, kaybettirdiği puanlarıda bir hesaplasaydın iyi olurdu :))

  6. (Bu habere de postalıyorum aynı yazıyı)

    Herkese selamlar, saygılar. Birkaç yarış öncesinde tam olarak ben de aynısını düşünüyordum ki geçen hafta Damon Hill açıklama yaptı: "Bu mücadele sonunda şampiyon olacak kişi bunu gerçekten hak ederek kazanacak!". Ayrton Senna, Alain Prost, Michael Schumacher gibi devlerin bile görmediği çetin bir rekabet var ortada. Kabullenmek gerek, taraftarlıkları bir kenara bırakarak!

    Boşluktan canım sıkıldı, ben de bir hesaplama yaptım. Biliyorum, ihtimaller üzerine konuşmak saçma. Ben de "etmeseydi, yapmasaydı"lar üzerine konuşmayı hiç sevmem. Bazı arkadaşlar (hatta sunucu Serhan Acar) bile bu ihtimalleri konuşunca (Hamilton 2007 Çin'de lastik değişseydi şampiyondu vs…) bu istatistiği masaya yatırma ihtiyacı hissettim. En gerçekçi 3 şampiyon adayının "bu sezondaki yarışlarda yaptıkları hatalar (cezai durumlar) ve yaşadıkları şanssızlıklar olmasaydı durum nasıl olurdu?" sorusuna bir cevap hazırladım. Herkesten önce ben de merak ettim bunu. Neticeler:

    (parantez içinde olaylar ve mal oldukları puanlar yazıyor). Tekrarlıyorum: Kendi hataları ve şanssızlıkları dahil. Yani ellerinde olan ve olmayan puan kayıpları!!! Bir de kazalar olmasaydı ihtimalini "başladığı yerde bitirebilseydi olarak" aldım. Herhalde en adil ihtimal budur. Yanıldığımı düşünüyorsanız DÜZELTMEYİN. Çünkü bu yazı zaten baştan aşağı varsayım :)))

    Neticede vurgulamak istediğim şey mücadelenin yakınlığı! Bu sene baskın bir araç olmadığını da hatırlatalım.

    Vettel: (Malezya'da Karthikeyan teması (12), Avrupa'da Alternatör arızası (25), İtalya'da Alternatör arızası ve Alonso'yu pist dışına itmesi (15), Almanya'da Button'ı çizgi dışından geçmesi (8), Singapu'da Lewis yarış dışı kalmasa (7 puan düş) , Belçika'da Lewis ve Fernando yarış dışı kalmasa (Hepsi başladığı yerde bitirdi farz ediyoruz. Yoksa sonsuz ihtimal var! 17 puan düş.)) —-> Tüm bunlar olmasaydı şu an Sebastian 201 puanda olacaktı!

    Hamilton: (Avrupa'da Maldonado ile çarpışmasaydı 4.lük garantiydi (Vettel de yarış dışı kalmasaydı! 12 puan cepteydi yani), Almanya'da lastik patlatmasaydı (başladığı yerde bitirseydi (8 puan), Belçika'da o kaza olmasaydı (8 puan), Singapur'da galibiyet (25)) —> Yani Lewis 195 puanda olacaktı!

    Alonso: (Avrupa'da ikincilik (7 puan düş), Belçika'da kaza olmasaydı (10), Singapur'da Lewis kazandaydı (3 puan düş)) —> Fernando yine 194 puanda :)))

    Tablo bu olurdu

    1- Vet (201), 2- Ham (195), 3- Alo (194)

    Şu düşünceye de saygı duyulmalı ve aslında bence de daha mantıklı ve adil: "Bana ne kardeşim, kaza yapmışsa, ceza yemişse kendi kabahati. Elinde olan ihtimalleri çıkar bu hesaptan!". Hay hay!

    Cezalar (Sadece Vettel'de iki ceza var zaten) ve kazaları (kendilerinin engelleyebilecekleri) çıkarıyorum:

    1- Alo 194 ("Helal olsun" demekten kendimi alamıyorum! Herşeyden sıyrılıvermiş demek ki! İnanılmaz!), 2- Vet 178 (Karthikeyan olayından sıyrılabilirdi. Button ve Alonso ile mücadelelerindeki cezaları da bindirdim üzerine), 3- Ham 175 (Direkt rakibi olmayan Maldonado ile çarpışmasaydı ve Almanya'da parça üzerinden geçip lastiğini kesmeseydi)

    1- Alo, 194 2- Vet 178, 3- Ham 175

    İhtimallerin sonu gelmez. Yani "Hamilton Maldonado kazasında tüm suçlu Maldonado. O halde … puan" derseniz, "Karthikeyan da aynı yarışta iki şampiyonu biçti" der bir başkası da. Serhan Acar'ın da deyimiyle Hamilton büyük resmi görse Maldonado'yu sıkıştırmazdı….

    Biraz uzun oldu. Kusura bakmayın! Sezonun keyfini çıkaralım özetle. Tarihin en çetin rekabeti var önümüzde!!!

  7. Evet. Ben de Vettel taraftarıyım. Ve çocukça hatalar yapıp kafayı yedirtiyor adama. Orada dümdüz sürsene kaçış alanına! O virajda zaten yol veremezsin. En mızmız adam geliyor hızla arkandan. Ne eline malzeme veriyorsun?

  8. 3 kınama cezasına ceza veriliyor sanırsam serhan acar bahsetmişti

  9. Sizin taraftan gelen korkunun kokusu da birden kesiliverdi
    >:)

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Hıyar 😉 iyi hatırlattın , kendisi ne oluyor acaba

  11. sinan konuştu dağılın.ama gülerek 🙂

  12. Etkisi çok çok küçük. Tabii Alonso olduğu için. Tecrübesiz bir girebilirdi arkadan!

    Ortada bir olay gibi. Benim asıl takıldığım Vettel bu çocuklukları neden yapıyor? Anlamış değilim. Ne Alonso'nun eline malzeme veriyorsun? Sürsene doğrudan kaçış alanına seri bir şekilde. Gelsin, geçsin Alonso da !

  13. Kınama ne demekk?

  14. tekrar tekrar izlenince frenajda zaman kaybettiği belli oluyor, vergneye verdikleri cezanınkini de izlemem gerek, Q1 de uyuyordum izleyemedim 😀

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Bence'' olay tamamen insiyatife kalmış bir şey. Cezada verilebilirdi, verilmeyedebilirdi. Ama Alonso'nun, biraz afalladığı kesin bir şey. Vettel, bir sağ, bir sola gidip gelmiş. Ama çok zaman kaybettirdimi Alonso'ya, bilemem.

  16. rocco junior avatarı

    Burada daha net.Resme bkaınca bir şey yok diyordum ama burda bana göre engelleme var.Harbiden eğer engelleme varsa kınama nedir arkadaşın dediği gibi.Kuralda ne yazıyorsa o.

  17. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ben olsam hafiften çarpardım arakdan. Bu ne lan böyle durdu durdu tam viraja gelirken yolu ortalıyor. Başkası yapsa HIYAR olur.

  18. kınama ne işe yariyor ya 😀 😀

  19. burak evmez avatarı

    katılıyorum madem çağırdın engelleme için neden kınama veriyorsun ver 5 sıra cezayı akıllansın birdaha yapmaz

  20. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Sürekli sagdan giden adam o viraja gelirken sola donüyor ne tesadüf ama, ah briatore bunların hakkından bir tek sen gelirdin

  21. Bence Vettel Alonso'nun fren noktasını kısıtlamış, kesinlikle hatalı ama o noktada yapıcak bişey var mı onu da bilmiyorum kaçış alanı yok gibi sağa geçse o da riskli

  22. çok saol bende merak ediyordum olayı. Alonso bi afallamış fren yaparken içeriye mi girsem dışarda mı kalsam yarış çizgimde mi kalsam diye, ama öyle aman aman zaman kaybettiğini sanmıyorum

  23. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    vettel dört ayak üstüne düştü.

  24. FIA'nın çifte standardı işte. Olayın sezon içindeki puanlar açısından kimler arasında geçtiğine de ayrıca bakıyorlar. Engellediyse ceza ver, engellemediyse kınama nedir? Saçmalık. Gün geçtikçe spordan soğutuyorlar.

  25. Hayaller suya düştü

  26. burak evmez avatarı

    ben engellemenin ceza olduğunu düşünüyordum neden kınama verdiler? kurallara doğru uygulamaları gerekmiyor mu?

  27. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    kınama cezaları ne kadar saçma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir