Rakipleri Red Bull'un Temposundan Korkmuyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel ve Mark Webber, cumartesi günü Suzuka’daki sıralamalarda rakiplerinden oldukça hızlı göründü. Ancak şampiyona lideri Fernando Alonso ve bir diğer rakip Lewis Hamilton şampiyonluk yarışında son sözü söylemek için henüz erken olduğunu düşünüyor.

Şampiyonluğun şu anda Red Bull’un elinde olup olmadığı sorulduğunda Alonso, “Hayır, hayır. Durum değişmedi. Bana kalırsa, önümüzdeki yarışlarda biz de otomobilimizi geliştireceği elbette. Son iki üç yarışta çok fazla gelişim gösteremedik ama sıradaki yarışlar için planlarımız var. Önünde sonunda daha rekabetçi bir yaklaşıma kavuşacağız.”

“Öte yandan, zaten cumartesi günleri saf hız bakımından rekabetçi değiliz. Onlar bizden daha hızlı. Ama pazar günleri genelde tempomuzu geliştiriyoruz. Stratejilerimiz de genelde iyi oluyor. Puanları da o zaman alıyorsunuz.”

“Pazar günleri diğer takımlara oranla daha güçsüz durumda olmuyoruz. Belki tek turda biraz performans eksikliğimiz oluyor ama pazar günleri takımımızın kimseden korkacak bir şeyinin olduğunu sanmıyorum.” diyor.

McLaren pilotu Hamilton’ın ise şampiyonluk için iyi sonuçlar almaya ihtiyacı var. Hamilton ayarlar konusunda verilen karar nedeniyle sezonun en kötü sıralama performansını çıkardığını ancak yine de zorlamak için fazlasıyla nedeni olduğunu söylüyor. 

“Bu hafta sonu kazanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Aslında her hafta sonunda kazanmak zorundayız. Ayrıca zamanlara bakıldığında bu hafta sonu Ferrariler’in de sorun yaşadığını görüyoruz.”

“(Red Bull) Sebastian ile birden en hızlı araca sahip oldu. Son yarışta da çok hızlı bir aracı vardı ve alınabilecek en iyi puanları aldı. Yani şu anda muhtemelen Fernando’nun en büyük rakibi durumunda. Ama yarın dahil daha önümüzde altı yarış var, her şey olabilir. Belki yarışları tamamlayamazlar ve biz de takım olarak durumu kurtarırız. Bu nedenle asla pes etmeyeceğiz ve sihirli bir şeylerin olması umuduyla zorlamaya devam edeceğiz.”


Yorumlar

  1. ne oldu pistte iş yapamayınca hemen beddua etmeye başladınız

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari Bir an önce rüzgar tünelindeki sorunu çözmesi gerekiyor! Red bull her daim değişim yapıyor singapur ile japonya arasındaki farkı sizde görebiliyorsunuz, arka tarafı değiştirmişler hafif oynama var araçı her pistte göre farklı tasarlıyor Red bull O yüzden yenilmez durumda Mclaren ise kendi paketiyle Hızlı değişim sadece Redbulla yarıyor ferrari gelişim gösteremiyor parçalar hasat durumda bir an önce bir şeyler olmak zorunda Pat Fry takımı böle bırakma!

  3. rocco junior avatarı

    Avrupa Gp için de Red Bull alır götürür dediler ama olmadı.Tamam geliştirdiler ve şu an çok güçlüler ama halen 6yarış var Pazar günleri nelere gebe bilinmez.Ferrari,aracını acilen geliştirmezse zaten geriyedüşmesi muhtemel.

  4. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Ahh şu ilk virajda Webber ve Vettel kaza yapsada Red Bull'suz keyifli bir yaris izlesek…Sauber'de duzgun puanlar aluir MPG'Yİ GERİDE BİRAKİRİZ…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir