Magny-Cours'ta Zafer Cluzel'in, Şampiyon Kenan 4. Oldu

yazar:

kategori:

Islak zeminde başlayan yarışta Cluzel, ilk turlarda elde ettiği liderliği damalı bayrağa kadar korudu ve sezonun son yarışını kazanan isim oldu.

Sam Lowes yarışı ikinci sırada tamamlarken Linfoot podyumu tamamlayan isim oldu.

Son yarış öncesinde şampiyonluğunu ilan eden milli motosiklet yarışçımız Kenan Sofuoğlu, yarışa çok iyi başlangıç yaparak kısa sürede liderliğe yükseldi. Ancak Sofuoğlu liderliği elinde tutamadı ve bir anda 4.lüğe kadar geriledi. Yarışın büyük bölümünü 4. sırada götüren Sofuoğlu, pistin gittikçe kurumasının da etkisiyle son bölümde bir anda ön bölüme tekrar yaklaştı ve podyum mücadelesine girişti.

Linfoot ile mücadelesinde Kenan, agresif bir atakla içeriye girerek rakibini geçse de bu atak rakibinin düşmesine neden oldu. Kenan yarışı 3. sırada tamamladı ancak yarışın hemen ardından gelen 25 sn cezası ile dördüncü sıraya geriledi ve Linfoot devam ettiği yarışta 4. oldu.

Serinin sürücüler klasmanında şampiyonu Sofuoğlu olurken üreticiler klasmanında Honda şampiyonluğunu ilan etti.


Yorumlar

  1. Süper-sıkıcı bir yarıştı. Uyuyacaktım nerdeyse. Kenan orta bölümde geride kaldı, son 3 turda atağa kalktı ama o panikle işi eline yüzüne bulaştırdı.

    16:30'da SBK ana seri ikinci yarışı var. Sezonun son yarışı ve şampiyon belli değil. Biaggi, Sykes veya Melandri şampiyon olabilir. Büyük çekişme olacak, izlemenizi tavsiye ederim.

    SBK yarışı: link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir